Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

4a SETMANA DEL BARRET a Barcelona del 10 al 15 d’abril‏

 

Bcn Last Call es vesteix, al menys a nivell de portada, de blanc i negre. El motiu?

El proper dimarts dia 10 d’abril s’inaugura la ja coneguda com Setmana del Barret, esdeveniment que té per finalitat donar a conèixer un ofici (art)ístic i molt (art)esanal: el dels barretaires. Joves artistes i noms consagrats d’aquest sector de la moda, es donaran cita a la selecta botiga Gratacós (ubicada al número 110 del Passeig de Gràcia) per mostrar i personalitzar les seves creacions més recents.

Per aquells que no tingueu el plaer de conèixer la botiga Gratacós, comentar-vos que es tracta d’un establiment que va iniciar la seva activitat l’any 1940, esforçant-se temporada darrera temporada en oferir la major qualitat als seus lleials clients. Inicialment, la botiga fou concebuda com un espai en el que les col·leccions fossin les autèntiques protagonistes, omplint l’espai de color i de textures úniques. L’any 2006, aprofitant la remodelació de la botiga, s’introduí un espai que pogués donar cabuda a la nova col·lecció d’accessoris Gratacós: accessoris que ofereixen el mateix nivell de qualitat i d’exclusivitat que la roba que s’exposa en uns aparadors que han obtingut, recentment, el seu reconeixement a través dels Premis Top 10 d’aparadorisme que es celebren anualment a Barcelona.

Com a curiositat, comentar-vos que aquest any la temàtica que envoltarà la Setmana del Barret serà l’oscaritzada pel·lícula “The Artist”, la sorpresa de la darrera edició dels premis Oscars.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A continuació us adjunto l’agenda: té activitats molt i molt interessants!!!

 • Dimarts 10: Exposició d’uns 50 barrets antics cedits per les nétes de Concepció Salla Pallàs i les botigues barcelonines Las Pepitas i L’Heritage.
 • Dimecres 11: Creació especial en directe d’un vestit per Teresa Helbig (qui, recentment, ha obtingut el Premi L’Oréal a la Millor Col·lecció 2012 -Madrid Fashion Week-) i un complement a conjunt per Anna Blau. Creacions en directe per Anna Blau i Julio Quijano. Exposició de barrets antics.
 • Dijous 12: Creacions en directe per Anna Blau i Julio Quijano. Exposició de barrets antics.
 • Divendres 13: Conferència-taller i presentació de la nova col·lecció Moe a càrrec de la dissenyadora Cristina Shamann. Temàtica: Com Moe pot ajudar en la vida de les persones que pateixen càncer. Horari: a les 12:00h i una a les 18:00h. Duració: 1 hora. Contingut: Presentació de la línea Moe. Trajectòria i última col·lecció de Moe. Col·laboracions de Moe amb Gratacós. La seva experiència amb malaltes de càncer. Bàsics per cobrir-se el cap. Diferents formes de posar-se un mocador al cap. Creacions en directe per Anna Blau i Julio Quijano. Exposició de barrets antics.
 • Dissabte 14: Creacions en directe per Julio Quijano. Exposició de barrets antics.
 • Diumenge 15: VIII Passejada amb barret (12.00h). Exposició de barrets antics.

Apunt “BcnLastCall”La Passejada amb barret és un esdeveniment cultural popular que convida a tothom que vulgui a passejar-se amb barret per Barcelona. És una manera de donar la benvinguda a la primavera amb un barret ja sigui nou, antic o usat. Organitzat per les capelleres barcelonines Nina Pawlowsky i Cristina de Prada, l’esdeveniment està inspirat en el concepte americà de l’Easter Parade que és particularment popular a la ciutat de Nova York, on tradicionalment el diumenge de Pasqua es tanca al trànsit un tram gran de la 5a Avinguda perquè la gent surti a passejar amb barret.

Deixeu-vos envoltar pels feliços anys 20, sentiu-vos protagonistes en blanc i negre i traieu-hi el cap (barret inclòs) 🙂

2 comments on “4a SETMANA DEL BARRET a Barcelona del 10 al 15 d’abril‏

 1. Trufa13
  Abril 5, 2012

  Un post molt interessant! Moltes gràcies per informar-nos d’aquesta activitat!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on Abril 5, 2012 by in Esdeveniments.

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Cuqui-check-point a l'Eixample. Endevineu on? 😉 🐟 TU • TOTORA • TOTHOM 🐟
Aquest ceviche és de Do Major, súper fresc i la presentació... 😍: CHAPEAU @portega_tbcn 👌🏼@totorabcn 🔬🔎Descobrint la Barcelona més científica de la mà d'una de les novetats de l'editorial Albertí "Barcelona, ciència i coneixement" de Miquel Carandell 🔍🔬 NOU POST AL BLOG >>> @sofarbarcelona || Per què ens fascinen els petits formats? Avui parlo dels concerts de Sofar Barcelona. Coneixeu aquesta plataforma? [L i n k • i n • B i o] Alterats? Ja ha arribat la primavera 🦋 M'he deixat atrapar per un raig 💛 💫 La màgia dels petits formats 💫 Gràcies @sofarbarcelona per aquesta nit a l'Hospital Sant Pau #SofarBCN [@nuu_music] 🛀🏼 ISN'T IT? 🛀🏼 #ovejitahater

A @magnesiabcn (Gràcia) trobareu desenes d'articles súper ben seleccionats: prints, postals, bijuteria, tote bags, teles precioses, coixins, ceràmica i un llarg etc. Però sobretot hi trobareu a la Leti que us podrà explicar amb gran luxe de detalls TOT el que necessiteu saber sobre els articles de la seva botiga 👩🏻 És veure aquests uramakis i automàticament pensar en els @verytastyblog. Per cert heu vist la seva nova pàgina web? Són la meva referència de restaurants asiàtics de la ciutat. Uns apassionats, uns currants (vaja que no fan copy-paste de notes de premsa en els seus posts) i uns experts en la matèria 🀄️🇯🇵🎌🍱🍣🍘🍙🍥🍜

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: