Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

4a SETMANA DEL BARRET a Barcelona del 10 al 15 d’abril‏

 

Bcn Last Call es vesteix, al menys a nivell de portada, de blanc i negre. El motiu?

El proper dimarts dia 10 d’abril s’inaugura la ja coneguda com Setmana del Barret, esdeveniment que té per finalitat donar a conèixer un ofici (art)ístic i molt (art)esanal: el dels barretaires. Joves artistes i noms consagrats d’aquest sector de la moda, es donaran cita a la selecta botiga Gratacós (ubicada al número 110 del Passeig de Gràcia) per mostrar i personalitzar les seves creacions més recents.

Per aquells que no tingueu el plaer de conèixer la botiga Gratacós, comentar-vos que es tracta d’un establiment que va iniciar la seva activitat l’any 1940, esforçant-se temporada darrera temporada en oferir la major qualitat als seus lleials clients. Inicialment, la botiga fou concebuda com un espai en el que les col·leccions fossin les autèntiques protagonistes, omplint l’espai de color i de textures úniques. L’any 2006, aprofitant la remodelació de la botiga, s’introduí un espai que pogués donar cabuda a la nova col·lecció d’accessoris Gratacós: accessoris que ofereixen el mateix nivell de qualitat i d’exclusivitat que la roba que s’exposa en uns aparadors que han obtingut, recentment, el seu reconeixement a través dels Premis Top 10 d’aparadorisme que es celebren anualment a Barcelona.

Com a curiositat, comentar-vos que aquest any la temàtica que envoltarà la Setmana del Barret serà l’oscaritzada pel·lícula “The Artist”, la sorpresa de la darrera edició dels premis Oscars.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A continuació us adjunto l’agenda: té activitats molt i molt interessants!!!

 • Dimarts 10: Exposició d’uns 50 barrets antics cedits per les nétes de Concepció Salla Pallàs i les botigues barcelonines Las Pepitas i L’Heritage.
 • Dimecres 11: Creació especial en directe d’un vestit per Teresa Helbig (qui, recentment, ha obtingut el Premi L’Oréal a la Millor Col·lecció 2012 -Madrid Fashion Week-) i un complement a conjunt per Anna Blau. Creacions en directe per Anna Blau i Julio Quijano. Exposició de barrets antics.
 • Dijous 12: Creacions en directe per Anna Blau i Julio Quijano. Exposició de barrets antics.
 • Divendres 13: Conferència-taller i presentació de la nova col·lecció Moe a càrrec de la dissenyadora Cristina Shamann. Temàtica: Com Moe pot ajudar en la vida de les persones que pateixen càncer. Horari: a les 12:00h i una a les 18:00h. Duració: 1 hora. Contingut: Presentació de la línea Moe. Trajectòria i última col·lecció de Moe. Col·laboracions de Moe amb Gratacós. La seva experiència amb malaltes de càncer. Bàsics per cobrir-se el cap. Diferents formes de posar-se un mocador al cap. Creacions en directe per Anna Blau i Julio Quijano. Exposició de barrets antics.
 • Dissabte 14: Creacions en directe per Julio Quijano. Exposició de barrets antics.
 • Diumenge 15: VIII Passejada amb barret (12.00h). Exposició de barrets antics.

Apunt “BcnLastCall”La Passejada amb barret és un esdeveniment cultural popular que convida a tothom que vulgui a passejar-se amb barret per Barcelona. És una manera de donar la benvinguda a la primavera amb un barret ja sigui nou, antic o usat. Organitzat per les capelleres barcelonines Nina Pawlowsky i Cristina de Prada, l’esdeveniment està inspirat en el concepte americà de l’Easter Parade que és particularment popular a la ciutat de Nova York, on tradicionalment el diumenge de Pasqua es tanca al trànsit un tram gran de la 5a Avinguda perquè la gent surti a passejar amb barret.

Deixeu-vos envoltar pels feliços anys 20, sentiu-vos protagonistes en blanc i negre i traieu-hi el cap (barret inclòs) 🙂

2 comments on “4a SETMANA DEL BARRET a Barcelona del 10 al 15 d’abril‏

 1. Trufa13
  Abril 5, 2012

  Un post molt interessant! Moltes gràcies per informar-nos d’aquesta activitat!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on Abril 5, 2012 by in Esdeveniments.

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

✨ LLUM BCN 19 ✨ Aquest cap de setmana no us podeu perdre la 2a edició del Llum Bcn. Durant 3 nits el Poblenou s’omplirà d’instal•lacions experimentals, il•luminació dinàmica, entorns interactius i projeccions a gran escala. ••• Us deixo un tastet a stories del que es podrà veure. Una meravella ❤️ . . . #LlumBcn19 #Barcelona #citylover #lovethiscity #nightlife #bynight #citylife #openair #light #digitaltools #creativity #urbanspace #lightfestival #urbanlandscape #eixvital #bellesartsllumbcn
“El planeta té límits” 🌍 ••• Ho podeu substituir per “el horno no está pa bollos” o “el planeta no está pa hornos”. El que preferiu. ••• Recomano l’expo #SomNatura del @museuciencies. Una (altra) castanya de realitat necessària. No us faci mandra d’anar fins al Fòrum, a mi és un dels edificis que més em flipa de la ciutat 🔷. A més, després us podeu quedar a passejar i fer fotos d’influencer per la zona. ••• 🗓 De dimarts a divendres, de 10 a 18h | Dissabtes de 10 a 19h | Diumenges i festius, de 10 a 20h (fins novembre)
Fins al 17 de febrer podeu visitar ‘Estructures d’identitat’ a @fotocolectania (organitzada amb ‘The Walther Collection’). Un recorregut pels retrats de diversos fotògrafs (Thomas Cunningham, August Sander, Seydou Keïta, Richard Avedon, Accra Shepp, Hiroh Kikai i també altres de desconeguts) on s’exploren les identitats del subjecte segons ètnia, període històric i factors socials. Veure la feina que fan o han fet aquests fotògrafs em reconcilia amb la humanitat i resulta balsàmic en un moment en què ens importen més les ‘Estructures d’Estat’ que les pròpies persones. ••• Foto 1) exterior @fotocolectania; Foto 2) ‘African Spirits’ de Samuel Fosso. De gran impacte degut al seu format. Foto 3) Missatge del fotògraf Manuel García Fernández al revers d’un dels seus retrats de gran format a una parella colombiana. ••• 🗓De dimarts a dissabte d’11 a 20h | Diumenge d’11 a 15h | Dilluns i festius tancats. ••• ANEU-HI ❤️
La-la-la, la-la, la-la La-la-la, la-la, la-la La-la-la, la-la, la-la La-la-la, la-la, la-la . [🎧 No, No, No - Beirut] #ALaBcnLastCallLiAgradaCantarLaLaLa 👩🏻🎤
NOU POST AL BLOG 👉🏻 GRIS: el videojoc Made in Barcelona on l’aquarel·la cobra vida (@nomadastudiobcn) ••• Enlloc d’imaginar-vos tres joves de la fraternitat Pi Kappa Alpha de la Universitat de Utah -a la que sí pertanyia un jove Nolan Bushnell- maquinant idees al garatge d’un d’ells, heu de pensar en una trobada casual en un bar del barri de Gràcia. Serendipitat nocturna. ••• Avui us parlo de l’obra d’art en forma de videojoc que han creat el @conradroset, l’Adrián Cuevas i el Roger Mendoza // Link • in • bio! 💎
▪️PLENSA▪️«Me gustaría que la gente que visitara el MACBA o el Palacio de Cristal no dijera nada, que sólo sientan una emoción. Para mí es la misma exposición en dos lugares. Me gustaría que la gente mirara en su interior y pensara en lo que no han dicho y les gustaría decir, y que por fin lo dijeran». [11.11.2018, La Vanguardia] ••• No he vist la instal.lació de Madrid (només per xxss) però la del @macba_barcelona és una meravella, aneu-hi ❤️. La humanitat i sensibilitat que destil.la la seva obra són úniques. ••• 🗓 22/04/2019 #JaumePlensa
Barcelona fas fred, avui, bufona ❄️ #Barcelona #ColdOutside
NOU POST AL BLOG 👉🏻 el primer post de l’any el dedico a 4 projectes o iniciatives #MadeInBarcelona que tenen com a objectiu reduir la petjada ecològica o que han incorporat algun element sostenible. Link in bio per a llegir el post complet ♻️👆🏼
Trobo que fa un dia fantàstic per a preparar el primer post del 2019. Surt aquesta setmana i crec que us molarà MOLT ♻️😉 || Feliç dia de reis a tothom! ❤️

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: