Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

4a SETMANA DEL BARRET a Barcelona del 10 al 15 d’abril‏

 

Bcn Last Call es vesteix, al menys a nivell de portada, de blanc i negre. El motiu?

El proper dimarts dia 10 d’abril s’inaugura la ja coneguda com Setmana del Barret, esdeveniment que té per finalitat donar a conèixer un ofici (art)ístic i molt (art)esanal: el dels barretaires. Joves artistes i noms consagrats d’aquest sector de la moda, es donaran cita a la selecta botiga Gratacós (ubicada al número 110 del Passeig de Gràcia) per mostrar i personalitzar les seves creacions més recents.

Per aquells que no tingueu el plaer de conèixer la botiga Gratacós, comentar-vos que es tracta d’un establiment que va iniciar la seva activitat l’any 1940, esforçant-se temporada darrera temporada en oferir la major qualitat als seus lleials clients. Inicialment, la botiga fou concebuda com un espai en el que les col·leccions fossin les autèntiques protagonistes, omplint l’espai de color i de textures úniques. L’any 2006, aprofitant la remodelació de la botiga, s’introduí un espai que pogués donar cabuda a la nova col·lecció d’accessoris Gratacós: accessoris que ofereixen el mateix nivell de qualitat i d’exclusivitat que la roba que s’exposa en uns aparadors que han obtingut, recentment, el seu reconeixement a través dels Premis Top 10 d’aparadorisme que es celebren anualment a Barcelona.

Com a curiositat, comentar-vos que aquest any la temàtica que envoltarà la Setmana del Barret serà l’oscaritzada pel·lícula “The Artist”, la sorpresa de la darrera edició dels premis Oscars.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A continuació us adjunto l’agenda: té activitats molt i molt interessants!!!

 • Dimarts 10: Exposició d’uns 50 barrets antics cedits per les nétes de Concepció Salla Pallàs i les botigues barcelonines Las Pepitas i L’Heritage.
 • Dimecres 11: Creació especial en directe d’un vestit per Teresa Helbig (qui, recentment, ha obtingut el Premi L’Oréal a la Millor Col·lecció 2012 -Madrid Fashion Week-) i un complement a conjunt per Anna Blau. Creacions en directe per Anna Blau i Julio Quijano. Exposició de barrets antics.
 • Dijous 12: Creacions en directe per Anna Blau i Julio Quijano. Exposició de barrets antics.
 • Divendres 13: Conferència-taller i presentació de la nova col·lecció Moe a càrrec de la dissenyadora Cristina Shamann. Temàtica: Com Moe pot ajudar en la vida de les persones que pateixen càncer. Horari: a les 12:00h i una a les 18:00h. Duració: 1 hora. Contingut: Presentació de la línea Moe. Trajectòria i última col·lecció de Moe. Col·laboracions de Moe amb Gratacós. La seva experiència amb malaltes de càncer. Bàsics per cobrir-se el cap. Diferents formes de posar-se un mocador al cap. Creacions en directe per Anna Blau i Julio Quijano. Exposició de barrets antics.
 • Dissabte 14: Creacions en directe per Julio Quijano. Exposició de barrets antics.
 • Diumenge 15: VIII Passejada amb barret (12.00h). Exposició de barrets antics.

Apunt “BcnLastCall”La Passejada amb barret és un esdeveniment cultural popular que convida a tothom que vulgui a passejar-se amb barret per Barcelona. És una manera de donar la benvinguda a la primavera amb un barret ja sigui nou, antic o usat. Organitzat per les capelleres barcelonines Nina Pawlowsky i Cristina de Prada, l’esdeveniment està inspirat en el concepte americà de l’Easter Parade que és particularment popular a la ciutat de Nova York, on tradicionalment el diumenge de Pasqua es tanca al trànsit un tram gran de la 5a Avinguda perquè la gent surti a passejar amb barret.

Deixeu-vos envoltar pels feliços anys 20, sentiu-vos protagonistes en blanc i negre i traieu-hi el cap (barret inclòs) 🙂

2 comments on “4a SETMANA DEL BARRET a Barcelona del 10 al 15 d’abril‏

 1. Trufa13
  Abril 5, 2012

  Un post molt interessant! Moltes gràcies per informar-nos d’aquesta activitat!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on Abril 5, 2012 by in Esdeveniments.

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Ja fa dies que no penjava cap proposta vinculada a #CityBooksBCN. Per reprendre-ho, he triat un dels meus llibres preferits: ‘Barcelona, ciutat de cafès’. M’ha fet pensar en la primera cafeteria a la que aniré quan tot això hagi passat (no és cap secret que serà el @barcugat -l’staff un amor, Quim i Joan 😘 i l’espai de peli ✨-). ••• Les 286 pàgines d’aquest fantàstic de llibre escrit pel periodista i escriptor Paco Villar reflecteixen l’explosió creativa i vital de finals de segle XIX i principis del XX, un període on la transformació urbanística de la ciutat va anar acompanyada de múltiples canvis arquitectònics. El que més em fascina, però, són els cafès modernistes que van florir. Veritables joies que ja no existeixen (busqueu imatges a google del Café Novedades, Gran Café Colón, Bar Torino, Maison Dorée o Bar La Lune i veureu les meravelles que hem perdut...). ••• 🙋🏻‍♀️Va, dieu-me, quina serà la primera cafeteria a la que acudireu post-confinament? #queremossaber (i fer llistat) 😌 Abraçada gegant a tothom. Cuideu-vos, cuidem-nos ♥️ ••• 📖 Barcelona, ciutat de cafès ✍🏻 Paco Villar 📚 @vienaedicions 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #BarcelonaCiutatDeCafès #coffee #cafeteria
Cuideu-vos molt i de tant en tant apagueu el mòbil (i engegueu tots els challenges a fer punyetes) 🐚✨ . . . #home #painting #primavera #spring #casa #colours #petitcoin #haiku #busonhaiku
«Según la poética formulación de Walter Benjamin, el aburrimiento es “el pájaro de ensueño que incuba el huevo de la experiencia”. Dicho de otra manera: también puede ser una espera temporal que desencadene nuestras mejores fuerzas». [📖 El tiempo regalado, Andrea Köhler] ••• Avorrir-nos i mirar el sostre de casa també hauria d’estar entre els nostres plans ✨ #staythefuckhome . . . #barcelona #casa #calm #thinking #walterbenjamin #reading #time #ElTiempoRegalado
Crec que després de tot això conjugarem més els verbs en plural que en singular ✨ Cuidem-nos 💖 #whatscomingnext #humancity
És la casa de color verd més bonica que he vist mai? Ho és 💚✨ #SantAndreu . . . . #citylover #lovethiscity #barcelona #bcn #ciutat #buildings #modernisme #artnouveau #edificimodernista #beauty #mytinyatlas #green #greenhouse #instadaily #beauty #streets #carrersdebarcelona #carrers
Sona Doris Day al @cafedelapedrera i fa un dia fantàstic per a reivindicar-nos. Feliç dia a totes les dones meravelloses que m’envolten. Gràcies per ser inspiració, refugi, llum 💜✨
«Se ha configurado una nueva estética que se presenta altamente importada, una calle con unos rótulos y unos escaparates que parecen formar parte del decorado de una película más bien que de un sitio en el que vive y muere gente real. Estas máscaras evidencian en lo que se ha convertido la calle: una representación de una fantasía, una simulación de la modernidad, una pantomima existencial que reafirma unas identidades que no están arraigadas más que de consumismo irreverente». ••• Pol Rodellar ens ofereix amb ‘Carrer Parlament’ una mirada crítica i autoparòdica del Carrer Parlament i, més extensivament, de la ciutat de Barcelona. Riure, riureu. Pensar, pensareu. Qui no ha quedat a fer un vermut durants aquests darrers anys per la zona del Carrer Parlament? Tots hem vist com aquest carrer i zona mutaven, com es gentrificava, com augmentaven els preus dels lloguers, com també locals moderns han obert i han tancat (Tarannà, Chirusa -a Viladomat-). Un carrer digne d’estudi econòmic i antropològic. El text i les iròniques il·lustracions de la Cristina Daura ens porten a reflexionar sobre la ciutat i la seva pèrdua galopant d’autenticitat. Es llegeix molt ràpid: més o menys el que tarda un hipster-hater en prendre un vermut i jalar una torrada d’alvocat. Bon cap de setmana! ✨ ••• 📖 Carrer Parlament. ¿Quien querría un futuro pudiendo beber vermut? ✍🏻 Pol Rodellar (@mujeresmujeres) i il·lustracions de Cristina Daura (@cdaura) 📚 @temasdehoy 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #vermut #carrerparlament
💔💔💔 @thisispolica #MWKUA
Aprofito aquesta fotassa (*) que em va fer l’amic Víctor (👉🏻 @gastrofilia) per dir-vos que si encara no heu anat a @robothousebarcelona potser avui és el dia ideal 🤖. I no, la meva beguda no era un brou de peix. #CaldoPareceLimonadaEs 🍋 ••• (*) Sobre ‘fotassa’ diu #OptimotCat al Twitter [Tweet de 13/01/2017]: «“Fotassa"! El sufix '-às, -assa' està sobrevalorat a Instagram... Altres opcions: — llamp de foto! — gran foto! — quina foto! — magnífica!». ••• Si algú ha dit mai ⚡️’Llamp de foto!’ ⚡️si us plau que ho comenti, tinc curiositat 😁 Bon cap de setmana! PD: els @verytastybcn no eren l’atrezzo...bé, una mica sí 😜😘

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: