Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

4a SETMANA DEL BARRET a Barcelona del 10 al 15 d’abril‏

 

Bcn Last Call es vesteix, al menys a nivell de portada, de blanc i negre. El motiu?

El proper dimarts dia 10 d’abril s’inaugura la ja coneguda com Setmana del Barret, esdeveniment que té per finalitat donar a conèixer un ofici (art)ístic i molt (art)esanal: el dels barretaires. Joves artistes i noms consagrats d’aquest sector de la moda, es donaran cita a la selecta botiga Gratacós (ubicada al número 110 del Passeig de Gràcia) per mostrar i personalitzar les seves creacions més recents.

Per aquells que no tingueu el plaer de conèixer la botiga Gratacós, comentar-vos que es tracta d’un establiment que va iniciar la seva activitat l’any 1940, esforçant-se temporada darrera temporada en oferir la major qualitat als seus lleials clients. Inicialment, la botiga fou concebuda com un espai en el que les col·leccions fossin les autèntiques protagonistes, omplint l’espai de color i de textures úniques. L’any 2006, aprofitant la remodelació de la botiga, s’introduí un espai que pogués donar cabuda a la nova col·lecció d’accessoris Gratacós: accessoris que ofereixen el mateix nivell de qualitat i d’exclusivitat que la roba que s’exposa en uns aparadors que han obtingut, recentment, el seu reconeixement a través dels Premis Top 10 d’aparadorisme que es celebren anualment a Barcelona.

Com a curiositat, comentar-vos que aquest any la temàtica que envoltarà la Setmana del Barret serà l’oscaritzada pel·lícula “The Artist”, la sorpresa de la darrera edició dels premis Oscars.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A continuació us adjunto l’agenda: té activitats molt i molt interessants!!!

 • Dimarts 10: Exposició d’uns 50 barrets antics cedits per les nétes de Concepció Salla Pallàs i les botigues barcelonines Las Pepitas i L’Heritage.
 • Dimecres 11: Creació especial en directe d’un vestit per Teresa Helbig (qui, recentment, ha obtingut el Premi L’Oréal a la Millor Col·lecció 2012 -Madrid Fashion Week-) i un complement a conjunt per Anna Blau. Creacions en directe per Anna Blau i Julio Quijano. Exposició de barrets antics.
 • Dijous 12: Creacions en directe per Anna Blau i Julio Quijano. Exposició de barrets antics.
 • Divendres 13: Conferència-taller i presentació de la nova col·lecció Moe a càrrec de la dissenyadora Cristina Shamann. Temàtica: Com Moe pot ajudar en la vida de les persones que pateixen càncer. Horari: a les 12:00h i una a les 18:00h. Duració: 1 hora. Contingut: Presentació de la línea Moe. Trajectòria i última col·lecció de Moe. Col·laboracions de Moe amb Gratacós. La seva experiència amb malaltes de càncer. Bàsics per cobrir-se el cap. Diferents formes de posar-se un mocador al cap. Creacions en directe per Anna Blau i Julio Quijano. Exposició de barrets antics.
 • Dissabte 14: Creacions en directe per Julio Quijano. Exposició de barrets antics.
 • Diumenge 15: VIII Passejada amb barret (12.00h). Exposició de barrets antics.

Apunt “BcnLastCall”La Passejada amb barret és un esdeveniment cultural popular que convida a tothom que vulgui a passejar-se amb barret per Barcelona. És una manera de donar la benvinguda a la primavera amb un barret ja sigui nou, antic o usat. Organitzat per les capelleres barcelonines Nina Pawlowsky i Cristina de Prada, l’esdeveniment està inspirat en el concepte americà de l’Easter Parade que és particularment popular a la ciutat de Nova York, on tradicionalment el diumenge de Pasqua es tanca al trànsit un tram gran de la 5a Avinguda perquè la gent surti a passejar amb barret.

Deixeu-vos envoltar pels feliços anys 20, sentiu-vos protagonistes en blanc i negre i traieu-hi el cap (barret inclòs) 🙂

2 comments on “4a SETMANA DEL BARRET a Barcelona del 10 al 15 d’abril‏

 1. Trufa13
  Abril 5, 2012

  Un post molt interessant! Moltes gràcies per informar-nos d’aquesta activitat!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on Abril 5, 2012 by in Esdeveniments.

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Del cel a la lluna 🚀✨ @caelumbcn
NOU POST AL BLOG 👉🏻 @merce_soler_paper 📖 ••• Fa dos anys vaig descobrir l’obra de la Mercè Soler a la fira @artslibris, una fira dedicada als llibres d’artista que se celebra des de fa 10 anys pels voltants de Sant Jordi a Barcelona i a la que sempre acabes coneixent nous projectes editorials o creatius que t’enamoren a primera vista. Fa un parell de setmanes la vaig entrevistar i el resultat el teniu al link de la bio. Espero que us agradi! 💖
Des de dalt ja s’hi veu el dimecres 😁✨ Bon dia, Barcelona!
Aquesta tarda s’ha inaugurat l’exposició “El Millor Disseny de l’Any” al @dissenyhub. ••• La mostra está formada per prop de 500 obres avalades per dissenyadors professionals en funció dels criteris «d’excel·lència, originalitat i innovació conceptual». S’hi poden veure les obres guanyadores i finalistes dels premis de les diferents associacions del @fad_barcelona en les seves respectives disciplines: Laus, FAD, Habitàcola, ArtsFAD i MODA-FAD || Us deixo a stories algunes de les coses que m’han agradat ✨ ••• 🗓 18/05 - 01/09 📍Sala A del @dissenyhub (@museudeldisseny) 🎟 Accés gratuït
L’ÚLTIM PASSATGE ➖ Passejant per Barcelona es descobreixen racons meravellosos, invisibles als ulls de qui porta pressa, de qui va mirant el mòbil o de qui simplement decideix no preguntar-se el perquè de les coses. Probablement, en el meu cas, si no hagués estat per un bonic missatge pintat en un mur no m’hi hagués fixat. ••• «Estem obligats a triar entre aquests dos absoluts, hom diria que inhumans igual: oblidar-ho tot i sepultar-ho en l’oblit o recordar-ho tot i que el passat esborri la possibilitat del present. Enmig, és clar, la cultura. La tria. La selecció del que ha de ser memorable perquè ens defineix. Sense aquest esforç, la humanitat no és sinó una ombra». (Xavier Antich) ••• Aquest missatge es troba a l’entrada del Passatge de Piera (al barri de Les Corts), el darrer passatge que queda del conjunt de carrerons que configuraven la Colònia Castells. Les cases blanques, degradades, hi tenen els dies comptats: estan afectades per un pla de reforma. Trobar un passatge com aquest enmig de Les Corts em va generar una mena de pena, semblava que el passatge s’anés fent petit, que tremolés sabent que serà enderrocat. La promesa de zona verda m’hauria de servir de consol… 🔺#OldInTownBcn
Petits racons de calma enmig dels frenètics carrers de la ciutat 🌿✨¿Reconeixeu l’emplaçament?
This is not Montréal 💙 #citylover #ThisIsNot_Bcn
Una de les places més boniques d’aquesta ciutat està a La Sagrera 😍 #PlaçaMasadas
NEW IN TOWN 🧡👉🏻 @b_sandwich.es || La nova proposta de la zona de Trafalgar vé tenyida de color taronja. Hi trobareu sandvitxos, molletes, bagels (n’hi ha un de dolç que es diu “Gordaco’ #atumarpelsacloperacióbikini) i un ventall de dolços amb una pintassa espectacular elaborats per @andresbakerizo. Avís als amants del cafè ☕️ : tenen @cafedefinca.es i @nomadcoffee [el que m’he près jo era un San José rebo que em tindrà ben despejada aquest vespre 🤪]. Especial menció a l’interiorisme 👌🏼✨ @ambit_deco (us deixo més material a stories)

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: