Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Creatius Made in Barcelona (XIX): Laura Daza, l'alquimista del color

Fa aproximadament un any vaig conèixer la feina i el món creatiu de la Laura Daza a través de les xerrades matinals de Creative Mornings. El primer post de l’any està dedicat al món del color i a una dona que fa molt per a que els demés en quedem fascinats.

Laura Daza és una dissenyadora colombiana. Artesana i alquimista del color, transforma com per art de màgia les matèries primeres en colors. Bé, la màgia prové de les seves investigacions al llarg dels anys i de tota una trajectòria vital i professional dedicada a la seva gran passió: el color i la matèria.

«Para mi, el color es algo más matérico».

El camí de la Laura és complet i molt variat. Va estudiar disseny industrial durant 5 anys però la seva obsessió sempre havia estat la matèria tèxtil i els colors. De fet va crear la seva pròpia marca de moda a Colòmbia l’any 2004. Més endavant va anar a Nova York a fer una passantia amb diversos dissenyadors (Donna Karan, Narciso Rodríguez) però allí es va desencantar de tot el que rodeja el món de la moda, de les implicacions mediambientals i d’un llarg etc. 

Amb aquest afany de seguir explorant, l’any 2012 va anar a Londres i va cursar un màster de dos anys a la Central Saint Martins sobre disseny de materials, estudis que li van proporcionar un coneixement molt ampli sobre tendències i materials. Però el tema del color seguia sent una pulsió que tenia i durant un any es va centrar en investigar la història del color, les paletes, les tècniques d’extracció dels colors, els processos…tot.

L’any 2015 va fundar Colour Alchimia des d’on explora la relació entre el color, el disseny i la història a través de la recerca. Gràcies als workshops tallers creatius que ofereix pots “tocar” i experimentar amb els colors, crear-los i entendre millor els seus orígens i la seva aplicació en les diverses disciplines creatives.

Anys enrere (2009) i en paral·lel a tota l’activitat professional va començar amb el seu propi blog The Colour Maker recopilant informació que li interessava i que volia compartir a través d’aquesta plataforma. Una veritable font d’informació per a tots els amants del color, els materials i les textures. Repositori que no ha deixat d’alimentar amb totes les seves investigacions i creacions i que us convido a explorar quan tingueu una estona tranquil·la.

Hi ha tres projectes seus que em fascinen, un de caràcter artístic i dos de més divulgatius.

1. Burnt Sienna dóna nom a un projecte centrat en un pigment que es transforma de color gràcies a un procés de calentament: de l’ocre groc al marró rogenc (tècnica emprada al llarg de la Història de l’Art per pintors com Caravaggio o Rembrandt). Amb la gamma de colors resultants la Laura va dissenyar una sèrie d’objectes contemporanis on van ser aplicats. 

2. El llibre ‘Colour Provenance: The Recipe Book’: En ell la Laura narra la història, orígens i procedència de 8 colors que ha recreat seguint les seves pròpies investigacions. La màgia de convertir matèria en color a l’abast d’un llibre.

3. La Laura és una apassionada del món de color, li encanta transmetre coneixements, compartir-los. Ho fa mitjançant tallers i workshops així que si us sentiu atrets pel món del color el proper 8 de febrer tindreu l’oportunitat d’assistir a un workshop en el que aprendreu a destil·lar colors materialitzant les vostres pròpies paletes de colors. Des de la història del color fins a les tècniques d’extracció, passant per la ciència del color a conèixer la tipologia de pigments. Una classe completíssima de 5 hores de la que sortireu amb un projecte individual realitzat per vosaltres. Ideal per a: diseñadors, amants del color i qualsevol persona que treballi en la indústria creativa i del color. Tota la info AQUÍ.

Coordenades:

La cançó que acompanya el post d’avui és ‘Colour Me In’ del Damien Rice, artista del que m’agrada la seva discreció i especial sensibilitat. Espero que te guste Laura 😉

One comment on “Creatius Made in Barcelona (XIX): Laura Daza, l'alquimista del color

  1. remorada
    gener 24, 2020

    ciència, art i màgia!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

NEW IN TOWN 👉🏻 @acidhousebcn + @nomadcoffee. Des d’avui ja podeu degustar els cafès de Nomad a #AcidHouseBcn, el nou hub creatiu de la ciutat ubicat al Poblenou ☕️💫 . . . . . #newintown #acidhousebcn #bcn #poblenou #new #newplace #coffee #coffeeplace #coffeetogo #coffeecorner #hub #creativity #poblenou #city #bcncity #citylover
Llum BCN warming up || 📸instal•lació ‘Cònica/Frontal’ de @massimiliano.moro a l’open gallery de📍@acidhousebcn ••• Durant 3 nits (14-16/02) el Poblenou s’omplirà d’instal•lacions experimentals, il•luminació dinàmica, entorns interactius i projeccions a gran escala. Us podeu descarregar la APP ‘Llum Bcn’ amb tota la info 📲✨ . . . #llumbcn #llumbcn20 #opengallery #bcn #ciutat #city #poblenou #light #lightandcolor #barcelonacultura #citylights #bcnnightlife #conicafrontal #urbanlandscape #lightfestival #openair #lightgallery #instapoblenou
Amb ‘Caminar Barcelona’ 👟Patrícia Gabancho ens proposa descobrir una Barcelona insòlita i plena de racons desconeguts mentre anem passejant. El llibre no es limita a l’itinerari, sinó que inclou referències a l’urbanisme, la literatura, la vegetació, la transformació i els debats presents a Barcelona. Cada passejada (n’hi ha 21) està encapçalada per una pàgina de comentaris sobre l’art de caminar. Pura delicatessen. ✨ ••• «Cal acostumar-se a caminar i mirar, que és una manera de ser lliures». ••• 📖 Caminar Barcelona ✍🏻 Patrícia Gabancho 📚 Editorial @columnaedicions (1a edició, febrer 2016) 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #caminarbarcelona #walk #citywalk #citywalker
Plantes, flors i modernisme. M’hi hagués quedat a viure 💚@verde.marea . . . #plantlover #plants #modernisme #flowers #barcelona #niceplace #niceshop #bcnshops #bcnshopping #botiguesambencant #bcnlover #citylover #lovethiscity #plantsandflowers #bcn #mareaverde #laboratoriobotanico
...i de sobte veus Barcelona des d’un altre punt de vista 👀🌳 Els Jardins del Doctor Pla i Armengol són el meu nou #coupdecoeur de la city 💞 . . . #citylover #ciutat #barcelona #promenade #flaneuse #bcn #igersbarcelona #guinardó #jardinsplaiarmengol #mytinyatlas #parcsdebarcelona #jardinsdebarcelona #calm #relax
Algun/a enamorat/da de París a la sala ♥️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️? ••• El darrer número de la revista @cuinacat inclou les meves 10 propostes gastronòmiques per a la Ville Lumière. Espero que les gaudiu! 😋 ••• Els 10 checkpoints han estat fantàsticament il•lustrats per Toni Domènech ♥️ . . . . #paris #revistacuina #villelumiere #revista #cuina #magazine #parislastcall #contentcreator #content #ciutat #citylover #city #parislover #loveparis #24enparis #voyage
Allò de “la belleza está en el interior” aplica a edificis com la Casa Comalat. Només hi he entrat una vegada i tela lo bonica que és ♥️💫 (semblava la caseta de Hansel i Gretel). . . . . #citylover #lovethiscity #barcelona #bcn #ciutat #buildings #modernisme #artnouveau #edificimodernista #casacomalat #eixample #beauty #mytinyatlas #sunnyday #blue #instadaily
Aquest llibre ens proposa un passeig per la moda barcelonina, un recorregut per la història de la ciutat. Modistes, sastres, botigues… Del mirinyac als anys vint. Hi ha un capítol dedicat a repassar la trajectòria d’algunes botigues emblemàtiques de Barcelona (les que queden perquè vaja, al pas que anem…). Un overview entretingut si us apassiona la moda. ••• 📖 Un passeig per la moda de Barcelona ✍🏻 Elisenda Albertí 📚 Editorial Albertí (1a edició, octubre 2013) 🔎 #CityBooksBCN
Table for two 💫 #OldInTownBCN . . . . #oldintown #citylover #gotic #barrigotic #barcelona #city #ciutat #elparaigua #elparaiguabcn #bcn #citylife #tablefortwo #lovethisplace

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: