Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

2 days in…Berlin!

Bcn Last Call vol dedicar un post a la ciutat que va veure néixer la cantant i actriu Marlene Dietrich. Sense tenir un apartat concret de “viatges” (qüestió a valorar en un futur), sí que volíem compensar, com és degut i com us mereixeu, el quasi silenci de les dues darreres setmanes amb un post relatiu a aquesta ciutat europea.

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

Disclaimer: El present post no pretén ser una guia exhaustiva de les coses que es poden fer a Berlín: n’hi ha tantes i de tant variades…!! Òbviament teniu guies fantàstiques que contenen milers de detalls i que són totalment exhaustives. La finalitat és únicament mostrar-vos alguns racons (bars, restaurants, botigues, passatges, carrers); indrets que han despertat l’assedegada curiositat que Bcn Last Call té per allò que li és desconegut 😉.

*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

La primera imatge de Berlín que impacta és el conjunt de la Torre de la Televisió (símbol de la ciutat -de 368 metres d’alçada) i el curiós rellotge d’Alexanderplatz (vid. foto) lloc, aquest darrer, de quedada dels berlinesos -comparable a la porta del corte inglés de Plaça Catalunya ;-)-. Vagis on vagis de Berlín, el punt de referència sempre és aquesta Torre!!

20120620-001359.jpg

Berlín té una llarga llista de museus. Evidentment cal escollir què es vol anar a veure segons els gustos del “consumidor”. En aquest cas es van escollir: 1) el Museu de la Fotografia, 2) el Museu de Pergamon (dins la illa de museus) i 3) el Museu del Judaïsme. Cadascun amb la seva essència i personalitat.

1) Museum für Fotografie: aquest museu està dedicat quasi amb exclusivitat al fotògraf berlinès (però amb doble nacionalitat) Helmut Newton, un dels fotògrafs de moda més cèlebres del segle XX. Es fa un repàs a la seva vida com artista i es recullen algunes de les seves col·leccions més emblemàtiques -alhora que polèmiques- (entre elles, White Women, Sleepless Nights, Big Nudes): garantim que les seves fotografies no us deixaran indiferents. (Jebenstrasse, 2, S i U Zoologischer Garten).

  • Suggerència Bcn Last Call: també hi podeu arribar amb els busos núm. 100 i 200 -per cert, aquests busos van fantàstics per fer una visita panoràmica de la ciutat sense haver-se de gastar un tiquet de 10 euros dels típics “busos descapotables” per a turistes. Ambdós línies recorren els principals punts turístics de la ciutat-.

2) Pergamonmuseum: hi podeu trobar l’altar de l’antiga ciutat de Pergamon (actual Bergama -Turquia-), la preciosa porta de Ishtar (vid. foto sota) i increïbles joies de l’art islàmic. Tingueu present que les audioguies són gratuïtes!. Aquest museu es troba ubicat a la Illa dels Museus.

  • Suggerència Bcn Last Call: Darrera de la Illa dels Museus i a la vora de l’Spree (riu de Berlín) hi podreu trobar un bar (al costat del Monbijoupark) on us podreu aposentar en unes hamaques que hi ha a disposició dels clients i on podreu gaudir, molt probablement, de la música que prové d’algun grupet que sol voltar per aquella zona. Una mica de relax tampoc va malament! (heu de tornar els gots per a que us tornin el Pfand, compensació per reutilitzar els vasos).

3) Jüdisches Museum: aquest museu et permet conèixer la història dels jueus d’Alemanya. A més de ser un indret arquitectònicament curiós (obra de l’arquitecte Daniel Libeskind -conegut, entre d’altres fites, per ser l’arquitecte que donarà forma a la nova zona zero de Nova York-), aquest museu té una gran càrrega didàctica, fet que sorprèn gratament al visitant qui, si no ho sap, creu que només trobarà resumides les històries d’horror nazi viscudes pels jueus durant la segona guerra mundial. És una visita molt i molt recomanable!! Es troba a Lindenstrasse, 9-14, U Hallesches Tor.

  • Suggerència Bcn Last Call: Aquest museu té una cafeteria molt tranquil·la i un jardinet per si heu de fer un mos i voleu descansar una estoneta.

20120620-002405.jpg20120620-001653.jpg

20120620-002427.jpg

Què més? Ahh si!! Els patis interiors de Berlín (Höfe) que hi ha per la zona de Mitte (centre de la ciutat) són fantàstics i s’hi amaguen botiguetes, restaurants, raconets amb molt d’encant!!! (els patis més coneguts són els de Rosenhöfe o Hackesche Höfe). Dins del segon pati podeu trobar la tenda de lAmpelMann, on podreu comprar tota mena d’objectes relatius a l’homenet que apareix als semàfors de l’antic Berlín-est (símbol de Berlín): semàfors que van poder ser salvats gràcies a una protesta social que es va negar amb rotunditat a que deixessin de formar part del mobiliari urbà.

20120620-001502.jpg20120620-002447.jpg

Sortir de festa per Berlín us pot portar a locals com Watergate (vid. foto sota), un local molt de moda especialment els dimecres. La música que hi sona? Doncs una mescla de techno, house, drum and bass. Si no voleu estar al mig de la dancefloor (perquè fa una mica de calor i perquè a Berlín es pot fumar a les discos… -sí, horrorós-), aprofiteu la terrasseta flotant amb vistes al Oberbaumbrücke i a l’edifici d’Universal Music (les llums de neó del qual, reflectides al riu Spree, donen una atmosfera molt i molt particular a la part exterior d’aquesta discoteca).

Una de les zones que té més moviment nocturn és Kreuzberg (en concret, Oranienstrasse, Kottbusser Tor i Schlesischestrasse); allí hi trobareu una gran varietat de locals, tots amb personalitat pròpia: Möbel Olfe (clientela molt variada, decoració original, copes no excessivament cares). També hi ha locals gayfriendly com el Roses o Barbie Deinhoff’s (el primer d’ells amb una decoració especialment kitch!)

D’altra banda, tampoc us estranyeu si de sobte entreu a una parada de metro d’aquesta zona i us trobeu una festa improvisada: sembla ser que és d’allò més “normal” (la veritat és que resulta xocant i molt pintoresc :-)).

20120620-001525.jpg

Què més…? altres indrets on podeu anar? Al Checkpoint Charlie (hi ha una exposició de l’aire lliure sobre l’abans i el després de la caiguda del Mur de Berlín que val molt la pena). Evidentment també heu de passejar per  l’avinguda Unten den Linden. Al llarg d’aquest carrer podreu veure la Universitat de Humboldt, el Neue Wache, la Porta de Brandemburg.

What else? Tiergarten (amb la columna dorada –Siegessäule– al mig de l’avinguda), Monument de l’Holocaust, la Plaça de Potsdam (aneu-hi de nit, val molt la pena veure els edificis il·luminats i la carpa de colors de l’edifici Sony).

20120620-001751.jpg20120620-001804.jpg

20120620-001927.jpg20120620-002257.jpg

20120620-002331.jpg20120620-002315.jpg

Prenzlauer Berg: Uns quants carrers elegants configuren un barri molt familiar amb apartaments i lofts reformats. Podeu aprofitar per anar al Flohmarket (mercadet) del Mauerpark, i després passejar-vos pels tranquils carrers Sredzkistrasse, Kollwitzstrasse, on podeu trobar terrassetes com la de l’Anna Blume, on poder degustar uns brunchs meravellosos (o uns pastissos interminables, jiji).

20120620-002041.jpg20120620-002052.jpg

Street Art. Berlín n’és el paradís. Els ulls sempre s’escapen al darrera de les parets de les cases o entre casa i casa: bingo! un imatge, un missatge, una caricatura, alguna expressió plàstica sempre!! Potser la mostra més representativa (i també més concentrada) la podem trobar a l’East Side Gallery; concretament 1,3 km de galeria a l’aire lliure, impressionant. L’únic representant espanyol és català (com no podia ser d’una altra manera -vid. primera de les quatre vinyetes a continuació-); i el seu missatge és “Parlo d’amor”.

20120620-002141.jpg20120620-002204.jpg

20120620-002220.jpg20120620-002156.jpg

Calaix de sastre: aquí teniu altres idees, recomanacions:

  • Das Buch am Hackeschen Markt: llibreria-papereria on trobareu postals amb missatge, postals curioses de Berlin, objectes de la marca Anne Taintor, guies de Berlín…
  • Jiab: marca de roba i complements berlinesa amb un disseny molt particular (els dibuixos són mig dona mig animal). La podeu trobar al mercat del Mauerpark. La tela té una gran qualitat. Els podeu veure al Facebook clicant aquí.
  • Pokket Mixer: Voleu convertir-vos en dj’s i no voleu gastar-vos diners amb un equip de “grans” dimensions? Doncs bé, el Pokket Mixer (un mesclador) us permet fer els vostres primers “pinitos” en el món de les mescles. Els podeu trobar al mercat del Mauerpark però també ho podeu comprar via online aquí.
  • Monsieur Vuong: Restaurant vietnamita modern amb uns plats del dia molt assequibles situat al barri de Mitte. Es pot sopar per 10 euros en un ambient molt animat.
  • Schwarzwaldtuben: Restaurant alemany de racions abundoses que val molt la pena. Situat al barri de Mitte. De 15 a 20 euros.

Viel Spass!!!

One comment on “2 days in…Berlin!

  1. Retroenllaç: 2 days in…Tarifa! | Bcn Last Call

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

A %d bloguers els agrada això: