Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Nova vida de la Casa dels Quatre Rius

La denominada “Casa dels Quatre Rius” està d’enhorabona.

Aquest edifici, inscrit en el Registre de Béns Culturals d’Interès Local (BCIL) i inclòs en el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Barcelona i que ha estat la Seu del Foment de les Arts Decoratives i residència de famílies nobles d’antuvi, s’ha estrenat fa poquet com Aparthotel de luxe (4*), l’Arai: la nova joia de la cadena Derby Hotels Collection (DHC).

Heu de saber que tots els hotels d’aquesta cadena són petites joies museístiques. L’Arai no n’és una excepció. La majoria de peces exposades al hall, passadissos, racons i suites, pertanyen a la història de la pròpia casa. De fet, ha estat gràcies als treballs de restauració i condicionament que s’han anat descobrint pintures, bigues originals, peces de mobiliari, rajoles… Elements, tots ells, que han estat integrats amb molta traça i rigor arquitectònic a les (31) habitacions que configuren aquest Aparthotel. Cal destacar la gran tasca de reconstrucció a partir de fotografies i de la pròpia investigació històrica de l’equip de DHC; un esforç i una inversió econòmica gens menyspreables.

Pel que es dedueix del tot plegat, el client “Arai” busca el confort i la comoditat, el ser ben atès però alhora el poder gaudir de la llibertat de moviment que li ofereix l’espaiosa habitació on s’allotja. Busca un refugi, amb comoditats, on s’hi respiri la història de Barcelona. I tot això al barri Gòtic: aquest és el veritable luxe.

(Fotografies cedides per Derby Hotels Collection // Sogués Comunicación)

A destacar:

1. Les vistes des de la terrassa. A vista d’ocell podreu distingir-hi:  l’Hotel W, Monsieur Cristòfor Colom, Montjuïc, la Torre Catalunya, Collserola, el Tibidabo… ah si! i també podreu divisar unes guiris a les terrassetes dels edificis contigus gaudint d’una copeta de vi blanc; escena que reforça encara més l’esperit cosmopolita i jove d’aquesta ciutat. Per cert, a la terrassa hi ha una piscina, petita, però molt coquetona ;-).

20130326-195052.jpg

2. Els detalls subtils de les habitacions. Des de la rosa que sembla que leviti a la vora del llit, fins a la Nespresso amagada en “armaris trampa”, passant per l’aprofitament exhaustiu de tots els elements restaurats: rajoles hidràuliques vuitcentistes convertides en les capçaleres dels llits, antigues portes de balcons que ara són les portes dels armaris. I tot això banyat per la llum natural de la que poden presumir totes les estances de l’Arai.

20130326-195105.jpg

3. El petit museu del soterrani. Entremig dels tresors que s’hi amaguen segurament el que més sobta, pel tamany i la importància del mateix, és un mosaïc romà dels segles V i VI d.C. No està gens malament com a taula de reunions…

20130326-195131.jpg

Des del 1702 (data de l’edifici) fins avui aquest Palau n’ha vist de tots colors. Esperem que la nova etapa de la Casa dels Quatre Rius sigui la més llarga.

PD: Bcn Last Call té només un dubte, com quedarà el restaurant que hi tenen previst posar a peu de carrer? ;-)…

À suivre!

*********************************************************************

Gràcies a l’equip de Sogues Comunicació per l’acolliment i a la Direcció de l’Hotel per la visita guiada i revestida de detalls.

Coordenades:

  • Adreça: Carrer Avinyó, 30
  • Telf: 93.320.39.50

5 comments on “Nova vida de la Casa dels Quatre Rius

  1. Neus. La meva Barcelona.
    Març 26, 2013

    Al programa de radio la Tarda Barcelona un dia parlaven d’aquest hotel i em va semblar molt bé. El raconet on està és molt maco i rehabilitar un palau és una idea boníssima i segurament cara.
    Hi ha un Hermes a l’entrada 🙂
    Es pot anar al museu encara que no dormis a l’hotel?

    • Bcn Last Call
      Març 26, 2013

      La veritat és que nuse :-)… No ho vaig preguntar… Si ho averiguo et dic!

  2. Jordi Cirach
    Març 27, 2013

    Una joia i que ara hem de provar ehh! Queda pendent la terrassa fantàstica pel pròxim estiu! 😉

    • Bcn Last Call
      Març 27, 2013

      I tant!!!!! Apuntat queda a la llista dels “To Do” 😉

  3. julio-carlos garcia
    Novembre 3, 2013

    Tengo una pagina web que se llama monacodebacardi.
    Mi esposa es bisnieta de Rosa Nadal y Dodero, que fué la última Nadal propietaria de la “casa dels quatre rius”, después de esta, pasó a su hijo primogénito del primer matrimonio Luis Sagnier y Nadal.
    La casa y terrenos adyacentes los compró el bisabuelo de Rosa Nadal: Antonio Nadal y de Casanovas “adroguer”. La compró a los herederos del matrimonio formado por José Verdugo y Maria Manuela Quitxalla, que la habían empezado a edificar, en parte y quedó a medias por unos cuantos años. Antonio Nadal la compró a los herederos de los dos, entre ellos firma con poderes Leopoldo de Gregorio, Marqués de Esquilache, que era el marido de Maria Josefa Verdugo y Quitxalla, su esposa, en fecha 31 de Agosto de 1779.
    Tengo también tres escrituras que las firman el carpintero, el herrero y el maestro de obras Jaime Fabregas en fecha 1 3 y 18 de Septiembre de 1782.
    Atentamente Julio-Carlos García

Deixa un comentari

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall