Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

OVAL: Burger & (much) more

Aquesta ciutat pateix, com totes les grans ciutats, el síndrome de les modes, algunes d’elles passatgeres.

A nivell gastronòmic, durant els darrers temps hem assistit a la dolça invasió dels cup-cakes (que han anat evolucionant cap als dònuts i els seus cosins germans, els crònuts) i a la salada proliferació d’hamburgueseries per tota la ciutat (ara evolucionant també cap a les botifarreres o botifarra stores #modernetadixit ;-)).

Doncs bé, el tema de la “millor hamburguesa” està en boca de molts foodies d’aquesta ciutat. Jo, ni sóc una experta en hamburgueses, ni he visitat tooooooots els restaurants de la ciutat on es preparen hamburgueses.

El fet de visitar el Restaurant OVAL responia “únicament” als següents criteris: 1) “reunió” d’amigues; 2) necessitat de trobar un restaurant cèntric que ens anés bé a totes; 3) no volíem passar gana (això de fer “quedades-amanida” ja ha passat a la història) i 4) volíem un lloc on, al menys aparentment, s’hi respirés bon ambient i on l’staff no anés excessivament “atabalat”. Ens va agradar. I molt.

20140228-121146.jpg

El fet que vagis amb gana a un sopar pot fer que sobrevaloris allò que estàs menjant. No ens enganyem, a tots ens ha passat. A Oval però, no cal que hi vagis amb gana per sobrevalorar res. És bo #parcequ’Oval-le-vaut-bien! (com dirien a l’Oréal).

Us recomano que comenceu amb una ració de patates fregides (3 €) mentre preparen les vostres comandes. Són espectaculars: casolanes, cruixents i la ració és molt correcta (de les més correctes que hagi vist darrerament tot i que la fotografia només deixa entreveure la meitat de la quantitat ingerida).

20140228-121156.jpg

Com funciona? La proposta d’aquesta hamburgueseria és ben simple: tu mateix tries els ingredients que vols que contingui l’hamburguesa (a Your Burg, per exemple, també tenen aquesta filosofia).

Ho tries tot: tipus de pa (blanc, integral, cereals…), formatge (cheddar, parmesà, idiazàbal, cabra, emmental, brie, cremós, provolone…), carn (vedella, bou, pollastre…), els 4 ingredients (ceba caramelitzada, tomàquet, pastanaga, pinya, ou dur, cogombre, cibulet…) i la salsa que l’ha d’acompanyar…(barbacoa, teriyaki, mango picant, mostassa de mel, mostassa de Dijon, tres pebres, ketchup casolà…). Preu: 8,60 €.

Això si, si vols un dels ingredients “VIP” has de pagar un euret més (bacó, xampinyons, alvocat, ou fregit o pernil salat).

La qualitat de la carn (ingredient bàsic) és molt bona. L’hamburguesaés força gruixuda, això fa que no et quedis en gana. La meva valoració atenent a les mil i una combinació que es poden fer és alta. Quedes satisfet.

20140228-121114.jpg

20140228-121122.jpg

Per als més indecisos o per a qui no tingui gaires ganes de pensar, Oval també ofereix algunes combinacions força temptadores (aquestes un euro més cares -9,60 €-), o dos euros si es tracta de l’anomenada hamburguesa “Nebraska” -10,60-).

El servei? La gent de l’staff és molt agradable, “funcional” (és a dir, no et fan la pilota) i educats. Si, si educats heu llegit bé. No és una qüestió trivial, tot i que molts restaurants s’ho passin pel forr…ellat de la porta ;-)). Poso un exemple: si s’han oblidat de la Coca-Cola, te la porten i, amb un somriure mig-tímid, et diuen allò de “ho sento molt, se m’ha passat”. S’agraeix, creieu-me.

El local? No té secrets (ni parets, quasi bé :-)). No pretén ser romàntic, si algú m’ho pregunta. L’espai, d’aproximadament 200 m2, fou dissenyat per l’empresa Flexo Arquitectura (mireu la seva pàgina web, a mi m’ha encantat!!). Té un marcat aire industrial gràcies als materials originals del s. XIX, els sostres de 4 metres d’alçada, les columnes d’acer i les parets de maó foradat. El mobiliari i la il·luminació hi acaben de donar el toc nòrdic que s’hi aprecia de fora estant (especial menció a les cadires i tamborets reciclats dels Encants i als flexos que serveixen per a il·luminar les taules).

20140228-121210.jpg

20140228-121222.jpg

20140228-121244.jpg

20140228-121256.jpg

20140228-121313.jpg

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

ADDENDUM:

Abans de publicar aquest post he tingut temps de tornar-hi una segona vegada. Era en un altre context, concretament el d’un dinar de diumenge post “sortideta”. En aquest cas, les premisses per escollir restaurant van ser unes altres: 1) teníem una gana de bou; 2) havia de portar els meus amics forans a fer una volta turística pel Passeig de Gràcia; i 3) es va decidir per unanimitat anar a menjar una hamburguesa. Ho vaig tenir clar: “Tem que conhecer o Restaurant Oval, vai vos encantar!

I així fou:

Un va quedar encantat amb la ceba caramelitzada i el descobriment del formatge idiazábal…

20140320-113216.jpg

…i l’altre va gaudir com una criatura esclafant l’ou fregit contra el pa.

20140320-113224.jpg

Jo simplement estava contenta. Les hamburgueses de l’OVAL era la darrera nota gastronòmica d’un cap de setmana genial…

20140320-113257.jpg

Coordenades:

 • Adreça: Carrer València, 199
 • Telèfon (ULL! no reserven, per això us aconsellaria o anar-hi o molt d’hora o més tard): 93.010.26.47
 • Horari: Dl – dc: 10:00 – 00:30 // Dj – Dv: 10:00 – 02:00 // Ds: 12:00 – 02:00 // Dg: 12:00 – 00:30

6 comments on “OVAL: Burger & (much) more

 1. Baco y Boca
  Març 22, 2014

  El paradís de les hamburgueses??? Ara que on estigui un bon plat de peix de la mare… 😉

  • Bcn Last Call
   Març 22, 2014

   Tot és combinable :-)) Hi ha d’haver temps per a tot, jejeje!! Una abraçada i a gaudir del cap de setmana!!!

   ^*__*^

   Núria

   • Baco y Boca
    Març 22, 2014

    I tant… però jo em refereixo a aquella orara i sepietes que caminaven per instagram…

   • Bcn Last Call
    Març 22, 2014

    🙂

 2. bcncolours
  Març 23, 2014

  Pero que buena pinta tiene!!! Anotado en la lista!!! Thanks! Besos i bon diumenge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Aquest vespre s’ha inaugurat HALLUCINATURE, la nova expo temporal organitzada a @framedgang.eyewear, de la mà de dues artistes que m’encanten: @honoreperrine i @chojnacka. Un viatge immersiu i vibrant, ple de colors i de natura. Una ocasió fantàstica per conèixer aquest espai TAN meravellós ♥️💫 . . . . #framedgang #weframeyourauthenticity #artbarcelona #barcelonacultura #eixample #barcelona #artgallery #opening #event #supportlocalartists #localart #madeinbarcelona #expo #exhibit
NOU POST AL BLOG 👉🏻 @colour_alchimia || Fa aproximadament un any vaig conèixer la feina i el món creatiu de la Laura Daza (@studio.laura.daza) a través de les xerrades matinals de @barcelona_cm. Fa poc ens hem vist i voilà! el primer post de l’any està dedicat al món del color i a una dona que fa molt per a que els demés en quedem fascinats. Entre blue mondays i grisos tempesta ens vindrà bé una mica de color a tots ✨Link in bio ✨ #CreatiusMadeInBarcelona . . . . #barcelona #creativity #creatius #madeinbarcelona #bcn #bcnlastcall #newpost #colours #colourtrends #LauraDaza #colourpalette #colourprovenance #colourstudio #coloursresearch #colourrevival
OLD IN TOWN 👉🏻 @boileau.music || Boileau és l’editorial musical en actiu més antiga de l’Estat Espanyol. El seu fundador Alessio Boileau Bernasconi la va inaugurar l’any 1913 a partir del seu taller de gravat i estampació. L'edifici on està situada (Provença, 287) és una obra racionalista protegida com a Bé Cultural d'Interès Local (a la placa de l’ajuntament hi consta l’any 1922). Ens ajuden a obrir les seves portes dos tiradors preciosos en forma de corxera 😍🎼 #OldInTownBcn . . . . #bcn #barcelona #promenade #city #citylover #lovethiscity #oldintown #fembarri #fembarriifemciutat #editorialboileau #music #musical #1913 #eixample #editorial #editorialdemúsica #música #BoileauMusic #partitures
22 entrevistes amb algunes de les personalitats més estimades de la ciutat (Colita, Juan Marsé, Oscar Tusquets, Teresa Gimpera, Guillermina Motta, Oriol Bohigas, Joan Manuel Serrat, etc.) ens transporten al local més singular i mític de la Barcelona de finals dels 60’ i principis dels 80’: Bocaccio. Gràcies a la quantitat de detalls i vivències descrites pels seus protagonistes i la passió del Toni Vall a l’hora de traslladar-les al lector, gairebé podem tocar amb la punteta dels dits l’efervescència intel·lectual i cultural del temple de la Gauche Divine i les guspires d’una època irrepetible. M’ha encantat i es llegeix en un pim-pam. ••• Hi ha tres paraules que es repeteixen sovint: ‘conversa’, ‘trobada’, ‘intercanvi’. Del capítol de la Serena Vergano (actriu), extracto això: «[La Bocaccio] complia una funció cultural molt important. I torna a preguntar-se per l’avui. L’avui en què els mitjans i les noves tecnologies et fan sentir que ho saps tot. “Si ja ho saps tot, per què hauries de parlar amb algú? La gent ha deixat de parlar!”». Doncs això, que més conversar i menys dictar sentència. ••• 📖 Bocaccio. On passava tot ✍🏻 Toni Vall 📚 Editorial @columnaedicions (1a edició, gener 2020) 🔎 #CityBooksBCN
L’edifici on hi ha el mosaic Budesca (1920), una altra de les petites joies del Clot 🐸☂️🐸 ••• #bcn #budesca #clot #barcelona #promenade #city #citylover #lovethiscity #oldintown #parapluie #building #Elclot #barri #fembarri #fembarriifemciutat
Aquí teniu la meva quota anual de latte matcha 🍵💫 . . . . #bcnlastcall #retromebcn #ihavethisthingwithfloors #hihavidamésenllàdeltematcha #niceplace #cozyplace #beautifulfloor #agenda2020 #2020vision #barcelona
Aquesta tarda es presentava el llibre ‘Bocaccio. On passava tot’ (ed. @columnaedicions, en castellà edita @eddestino) del periodista Toni Vall. Un llibre sobre la mítica boîte barcelonina del Carrer Muntaner, 505 oberta entre 1967 i 1985. Per si no fos poc, fent-ho coincidir amb la presentació, també s’inaugurava l’exposició ‘Bocaccio, el temple de la Gauche Divine’, comissiariada per l’autor, a la Sala 4 del @palaurobertcat a la sí o sí heu d’anar👌🏼💘 (fins 12/04) ••• No sé si m’ha fet més il•lusió escoltar les historietes de la Gimpera, passar per sota de la porta original del #Bocaccio per entrar a l’expo o tenir un llibre ara mateix entre les mans que s’acaba de saltar tota la cua de lectures pendents. ••• 1️⃣ La menda fent-se la foto al mirall original dels banys de la Bocaccio (si pogués parlar 😌). 2️⃣ Fotografies de l’època (a la més gran s’aprecia la porta d’entrada modernista del local que podreu veure a l’expo -flipant, de debò!-). 3️⃣ Quina música hi sonava? Com veieu mal gust no tenien amb les seves sessions monogràfiques. 4️⃣ Detall d’un dibuix de Jaume Perich ‘Soy de la gauche diBine’. Brutal 💖
Si voleu conèixer una Barcelona que no surt a les guies turístiques feu-ho amb llibres com l’’Anecdotario de Barcelona’, un anecdotari il·lustrat a tot color que repassa la història de la ciutat a través de 30 episodis que et faran descobrir personatges tan frikis com el Nicomedes Méndez (el botxí de Barcelona); locals del Barri ‘Chino’ que tenien vida pròpia o conspiracions molt “animals” contra Franco…🐘 ••• Per inversemblants que semblin alguns dels fets, tots estan perfectament documentats (que per alguna cosa la Roser Messa és historiadora de l’Art 😉 -i caçadora de @bcnhermes-). Si us agrada la història, les curiositats i la il·lustració aquest llibre hauria d’estar a les vostres prestatgeries. ••• 📖 Anecdotario de Barcelona ✍🏻 Roser Messa (@srabsenta) ✏️ Il·lustracions de @pepbrocal 📚 Editorial @comanegra (1a edició, 2016) 🔎 #CityBooksBCN
🔺Passatge? En català? No. 🔺Passage? En francès? Tampoc. 🔺Pasaje? En castellà? No sé jo... ✔️Pasage? És clar! Segons alguna concessió que es van prendre de les regles ortogràfiques de mitjans del segle XIX + les influències francòfones 🙃 . . . . #city #lovethiscity #citylover #passage #pasagedelapaz #ciutatvella #barcelona #bcnciutat #bcn #passatgesdebarcelona #promenade #ciutat #city

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: