Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

OVAL: Burger & (much) more

Aquesta ciutat pateix, com totes les grans ciutats, el síndrome de les modes, algunes d’elles passatgeres.

A nivell gastronòmic, durant els darrers temps hem assistit a la dolça invasió dels cup-cakes (que han anat evolucionant cap als dònuts i els seus cosins germans, els crònuts) i a la salada proliferació d’hamburgueseries per tota la ciutat (ara evolucionant també cap a les botifarreres o botifarra stores #modernetadixit ;-)).

Doncs bé, el tema de la “millor hamburguesa” està en boca de molts foodies d’aquesta ciutat. Jo, ni sóc una experta en hamburgueses, ni he visitat tooooooots els restaurants de la ciutat on es preparen hamburgueses.

El fet de visitar el Restaurant OVAL responia “únicament” als següents criteris: 1) “reunió” d’amigues; 2) necessitat de trobar un restaurant cèntric que ens anés bé a totes; 3) no volíem passar gana (això de fer “quedades-amanida” ja ha passat a la història) i 4) volíem un lloc on, al menys aparentment, s’hi respirés bon ambient i on l’staff no anés excessivament “atabalat”. Ens va agradar. I molt.

20140228-121146.jpg

El fet que vagis amb gana a un sopar pot fer que sobrevaloris allò que estàs menjant. No ens enganyem, a tots ens ha passat. A Oval però, no cal que hi vagis amb gana per sobrevalorar res. És bo #parcequ’Oval-le-vaut-bien! (com dirien a l’Oréal).

Us recomano que comenceu amb una ració de patates fregides (3 €) mentre preparen les vostres comandes. Són espectaculars: casolanes, cruixents i la ració és molt correcta (de les més correctes que hagi vist darrerament tot i que la fotografia només deixa entreveure la meitat de la quantitat ingerida).

20140228-121156.jpg

Com funciona? La proposta d’aquesta hamburgueseria és ben simple: tu mateix tries els ingredients que vols que contingui l’hamburguesa (a Your Burg, per exemple, també tenen aquesta filosofia).

Ho tries tot: tipus de pa (blanc, integral, cereals…), formatge (cheddar, parmesà, idiazàbal, cabra, emmental, brie, cremós, provolone…), carn (vedella, bou, pollastre…), els 4 ingredients (ceba caramelitzada, tomàquet, pastanaga, pinya, ou dur, cogombre, cibulet…) i la salsa que l’ha d’acompanyar…(barbacoa, teriyaki, mango picant, mostassa de mel, mostassa de Dijon, tres pebres, ketchup casolà…). Preu: 8,60 €.

Això si, si vols un dels ingredients “VIP” has de pagar un euret més (bacó, xampinyons, alvocat, ou fregit o pernil salat).

La qualitat de la carn (ingredient bàsic) és molt bona. L’hamburguesaés força gruixuda, això fa que no et quedis en gana. La meva valoració atenent a les mil i una combinació que es poden fer és alta. Quedes satisfet.

20140228-121114.jpg

20140228-121122.jpg

Per als més indecisos o per a qui no tingui gaires ganes de pensar, Oval també ofereix algunes combinacions força temptadores (aquestes un euro més cares -9,60 €-), o dos euros si es tracta de l’anomenada hamburguesa “Nebraska” -10,60-).

El servei? La gent de l’staff és molt agradable, “funcional” (és a dir, no et fan la pilota) i educats. Si, si educats heu llegit bé. No és una qüestió trivial, tot i que molts restaurants s’ho passin pel forr…ellat de la porta ;-)). Poso un exemple: si s’han oblidat de la Coca-Cola, te la porten i, amb un somriure mig-tímid, et diuen allò de “ho sento molt, se m’ha passat”. S’agraeix, creieu-me.

El local? No té secrets (ni parets, quasi bé :-)). No pretén ser romàntic, si algú m’ho pregunta. L’espai, d’aproximadament 200 m2, fou dissenyat per l’empresa Flexo Arquitectura (mireu la seva pàgina web, a mi m’ha encantat!!). Té un marcat aire industrial gràcies als materials originals del s. XIX, els sostres de 4 metres d’alçada, les columnes d’acer i les parets de maó foradat. El mobiliari i la il·luminació hi acaben de donar el toc nòrdic que s’hi aprecia de fora estant (especial menció a les cadires i tamborets reciclats dels Encants i als flexos que serveixen per a il·luminar les taules).

20140228-121210.jpg

20140228-121222.jpg

20140228-121244.jpg

20140228-121256.jpg

20140228-121313.jpg

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

ADDENDUM:

Abans de publicar aquest post he tingut temps de tornar-hi una segona vegada. Era en un altre context, concretament el d’un dinar de diumenge post “sortideta”. En aquest cas, les premisses per escollir restaurant van ser unes altres: 1) teníem una gana de bou; 2) havia de portar els meus amics forans a fer una volta turística pel Passeig de Gràcia; i 3) es va decidir per unanimitat anar a menjar una hamburguesa. Ho vaig tenir clar: “Tem que conhecer o Restaurant Oval, vai vos encantar!

I així fou:

Un va quedar encantat amb la ceba caramelitzada i el descobriment del formatge idiazábal…

20140320-113216.jpg

…i l’altre va gaudir com una criatura esclafant l’ou fregit contra el pa.

20140320-113224.jpg

Jo simplement estava contenta. Les hamburgueses de l’OVAL era la darrera nota gastronòmica d’un cap de setmana genial…

20140320-113257.jpg

Coordenades:

 • Adreça: Carrer València, 199
 • Telèfon (ULL! no reserven, per això us aconsellaria o anar-hi o molt d’hora o més tard): 93.010.26.47
 • Horari: Dl – dc: 10:00 – 00:30 // Dj – Dv: 10:00 – 02:00 // Ds: 12:00 – 02:00 // Dg: 12:00 – 00:30

6 comments on “OVAL: Burger & (much) more

 1. Baco y Boca
  Març 22, 2014

  El paradís de les hamburgueses??? Ara que on estigui un bon plat de peix de la mare… 😉

  • Bcn Last Call
   Març 22, 2014

   Tot és combinable :-)) Hi ha d’haver temps per a tot, jejeje!! Una abraçada i a gaudir del cap de setmana!!!

   ^*__*^

   Núria

   • Baco y Boca
    Març 22, 2014

    I tant… però jo em refereixo a aquella orara i sepietes que caminaven per instagram…

   • Bcn Last Call
    Març 22, 2014

    🙂

 2. bcncolours
  Març 23, 2014

  Pero que buena pinta tiene!!! Anotado en la lista!!! Thanks! Besos i bon diumenge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

«Potser, després de tot això, serà una obligació moral celebrar #Barcelona amb una cosa que fos tan inútil com viure, respirar, estimar-nos». • #JaumePlensa ♥️ [Llegir les entrevistes de Plensa sempre és un plaer, però llegir-lo ara és balsàmic] Us deixo a la bio l’enllaç directe de La Contra d’ahir de @elperiodico_cat ✨
Ja fa dies que no penjava cap proposta vinculada a #CityBooksBCN. Per reprendre-ho, he triat un dels meus llibres preferits: ‘Barcelona, ciutat de cafès’. M’ha fet pensar en la primera cafeteria a la que aniré quan tot això hagi passat (no és cap secret que serà el @barcugat -l’staff un amor, Quim i Joan 😘 i l’espai de peli ✨-). ••• Les 286 pàgines d’aquest fantàstic de llibre escrit pel periodista i escriptor Paco Villar reflecteixen l’explosió creativa i vital de finals de segle XIX i principis del XX, un període on la transformació urbanística de la ciutat va anar acompanyada de múltiples canvis arquitectònics. El que més em fascina, però, són els cafès modernistes que van florir. Veritables joies que ja no existeixen (busqueu imatges a google del Café Novedades, Gran Café Colón, Bar Torino, Maison Dorée o Bar La Lune i veureu les meravelles que hem perdut...). ••• 🙋🏻‍♀️Va, dieu-me, quina serà la primera cafeteria a la que acudireu post-confinament? #queremossaber (i fer llistat) 😌 Abraçada gegant a tothom. Cuideu-vos, cuidem-nos ♥️ ••• 📖 Barcelona, ciutat de cafès ✍🏻 Paco Villar 📚 @vienaedicions 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #BarcelonaCiutatDeCafès #coffee #cafeteria
Cuideu-vos molt i de tant en tant apagueu el mòbil (i engegueu tots els challenges a fer punyetes) 🐚✨ . . . #home #painting #primavera #spring #casa #colours #petitcoin #haiku #busonhaiku
«Según la poética formulación de Walter Benjamin, el aburrimiento es “el pájaro de ensueño que incuba el huevo de la experiencia”. Dicho de otra manera: también puede ser una espera temporal que desencadene nuestras mejores fuerzas». [📖 El tiempo regalado, Andrea Köhler] ••• Avorrir-nos i mirar el sostre de casa també hauria d’estar entre els nostres plans ✨ #staythefuckhome . . . #barcelona #casa #calm #thinking #walterbenjamin #reading #time #ElTiempoRegalado
Crec que després de tot això conjugarem més els verbs en plural que en singular ✨ Cuidem-nos 💖 #whatscomingnext #humancity
És la casa de color verd més bonica que he vist mai? Ho és 💚✨ #SantAndreu . . . . #citylover #lovethiscity #barcelona #bcn #ciutat #buildings #modernisme #artnouveau #edificimodernista #beauty #mytinyatlas #green #greenhouse #instadaily #beauty #streets #carrersdebarcelona #carrers
Sona Doris Day al @cafedelapedrera i fa un dia fantàstic per a reivindicar-nos. Feliç dia a totes les dones meravelloses que m’envolten. Gràcies per ser inspiració, refugi, llum 💜✨
«Se ha configurado una nueva estética que se presenta altamente importada, una calle con unos rótulos y unos escaparates que parecen formar parte del decorado de una película más bien que de un sitio en el que vive y muere gente real. Estas máscaras evidencian en lo que se ha convertido la calle: una representación de una fantasía, una simulación de la modernidad, una pantomima existencial que reafirma unas identidades que no están arraigadas más que de consumismo irreverente». ••• Pol Rodellar ens ofereix amb ‘Carrer Parlament’ una mirada crítica i autoparòdica del Carrer Parlament i, més extensivament, de la ciutat de Barcelona. Riure, riureu. Pensar, pensareu. Qui no ha quedat a fer un vermut durants aquests darrers anys per la zona del Carrer Parlament? Tots hem vist com aquest carrer i zona mutaven, com es gentrificava, com augmentaven els preus dels lloguers, com també locals moderns han obert i han tancat (Tarannà, Chirusa -a Viladomat-). Un carrer digne d’estudi econòmic i antropològic. El text i les iròniques il·lustracions de la Cristina Daura ens porten a reflexionar sobre la ciutat i la seva pèrdua galopant d’autenticitat. Es llegeix molt ràpid: més o menys el que tarda un hipster-hater en prendre un vermut i jalar una torrada d’alvocat. Bon cap de setmana! ✨ ••• 📖 Carrer Parlament. ¿Quien querría un futuro pudiendo beber vermut? ✍🏻 Pol Rodellar (@mujeresmujeres) i il·lustracions de Cristina Daura (@cdaura) 📚 @temasdehoy 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #vermut #carrerparlament
💔💔💔 @thisispolica #MWKUA

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: