Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

OVAL: Burger & (much) more

Aquesta ciutat pateix, com totes les grans ciutats, el síndrome de les modes, algunes d’elles passatgeres.

A nivell gastronòmic, durant els darrers temps hem assistit a la dolça invasió dels cup-cakes (que han anat evolucionant cap als dònuts i els seus cosins germans, els crònuts) i a la salada proliferació d’hamburgueseries per tota la ciutat (ara evolucionant també cap a les botifarreres o botifarra stores #modernetadixit ;-)).

Doncs bé, el tema de la “millor hamburguesa” està en boca de molts foodies d’aquesta ciutat. Jo, ni sóc una experta en hamburgueses, ni he visitat tooooooots els restaurants de la ciutat on es preparen hamburgueses.

El fet de visitar el Restaurant OVAL responia “únicament” als següents criteris: 1) “reunió” d’amigues; 2) necessitat de trobar un restaurant cèntric que ens anés bé a totes; 3) no volíem passar gana (això de fer “quedades-amanida” ja ha passat a la història) i 4) volíem un lloc on, al menys aparentment, s’hi respirés bon ambient i on l’staff no anés excessivament “atabalat”. Ens va agradar. I molt.

20140228-121146.jpg

El fet que vagis amb gana a un sopar pot fer que sobrevaloris allò que estàs menjant. No ens enganyem, a tots ens ha passat. A Oval però, no cal que hi vagis amb gana per sobrevalorar res. És bo #parcequ’Oval-le-vaut-bien! (com dirien a l’Oréal).

Us recomano que comenceu amb una ració de patates fregides (3 €) mentre preparen les vostres comandes. Són espectaculars: casolanes, cruixents i la ració és molt correcta (de les més correctes que hagi vist darrerament tot i que la fotografia només deixa entreveure la meitat de la quantitat ingerida).

20140228-121156.jpg

Com funciona? La proposta d’aquesta hamburgueseria és ben simple: tu mateix tries els ingredients que vols que contingui l’hamburguesa (a Your Burg, per exemple, també tenen aquesta filosofia).

Ho tries tot: tipus de pa (blanc, integral, cereals…), formatge (cheddar, parmesà, idiazàbal, cabra, emmental, brie, cremós, provolone…), carn (vedella, bou, pollastre…), els 4 ingredients (ceba caramelitzada, tomàquet, pastanaga, pinya, ou dur, cogombre, cibulet…) i la salsa que l’ha d’acompanyar…(barbacoa, teriyaki, mango picant, mostassa de mel, mostassa de Dijon, tres pebres, ketchup casolà…). Preu: 8,60 €.

Això si, si vols un dels ingredients “VIP” has de pagar un euret més (bacó, xampinyons, alvocat, ou fregit o pernil salat).

La qualitat de la carn (ingredient bàsic) és molt bona. L’hamburguesaés força gruixuda, això fa que no et quedis en gana. La meva valoració atenent a les mil i una combinació que es poden fer és alta. Quedes satisfet.

20140228-121114.jpg

20140228-121122.jpg

Per als més indecisos o per a qui no tingui gaires ganes de pensar, Oval també ofereix algunes combinacions força temptadores (aquestes un euro més cares -9,60 €-), o dos euros si es tracta de l’anomenada hamburguesa “Nebraska” -10,60-).

El servei? La gent de l’staff és molt agradable, “funcional” (és a dir, no et fan la pilota) i educats. Si, si educats heu llegit bé. No és una qüestió trivial, tot i que molts restaurants s’ho passin pel forr…ellat de la porta ;-)). Poso un exemple: si s’han oblidat de la Coca-Cola, te la porten i, amb un somriure mig-tímid, et diuen allò de “ho sento molt, se m’ha passat”. S’agraeix, creieu-me.

El local? No té secrets (ni parets, quasi bé :-)). No pretén ser romàntic, si algú m’ho pregunta. L’espai, d’aproximadament 200 m2, fou dissenyat per l’empresa Flexo Arquitectura (mireu la seva pàgina web, a mi m’ha encantat!!). Té un marcat aire industrial gràcies als materials originals del s. XIX, els sostres de 4 metres d’alçada, les columnes d’acer i les parets de maó foradat. El mobiliari i la il·luminació hi acaben de donar el toc nòrdic que s’hi aprecia de fora estant (especial menció a les cadires i tamborets reciclats dels Encants i als flexos que serveixen per a il·luminar les taules).

20140228-121210.jpg

20140228-121222.jpg

20140228-121244.jpg

20140228-121256.jpg

20140228-121313.jpg

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

ADDENDUM:

Abans de publicar aquest post he tingut temps de tornar-hi una segona vegada. Era en un altre context, concretament el d’un dinar de diumenge post “sortideta”. En aquest cas, les premisses per escollir restaurant van ser unes altres: 1) teníem una gana de bou; 2) havia de portar els meus amics forans a fer una volta turística pel Passeig de Gràcia; i 3) es va decidir per unanimitat anar a menjar una hamburguesa. Ho vaig tenir clar: “Tem que conhecer o Restaurant Oval, vai vos encantar!

I així fou:

Un va quedar encantat amb la ceba caramelitzada i el descobriment del formatge idiazábal…

20140320-113216.jpg

…i l’altre va gaudir com una criatura esclafant l’ou fregit contra el pa.

20140320-113224.jpg

Jo simplement estava contenta. Les hamburgueses de l’OVAL era la darrera nota gastronòmica d’un cap de setmana genial…

20140320-113257.jpg

Coordenades:

 • Adreça: Carrer València, 199
 • Telèfon (ULL! no reserven, per això us aconsellaria o anar-hi o molt d’hora o més tard): 93.010.26.47
 • Horari: Dl – dc: 10:00 – 00:30 // Dj – Dv: 10:00 – 02:00 // Ds: 12:00 – 02:00 // Dg: 12:00 – 00:30

6 comments on “OVAL: Burger & (much) more

 1. Baco y Boca
  Març 22, 2014

  El paradís de les hamburgueses??? Ara que on estigui un bon plat de peix de la mare… 😉

  • Bcn Last Call
   Març 22, 2014

   Tot és combinable :-)) Hi ha d’haver temps per a tot, jejeje!! Una abraçada i a gaudir del cap de setmana!!!

   ^*__*^

   Núria

   • Baco y Boca
    Març 22, 2014

    I tant… però jo em refereixo a aquella orara i sepietes que caminaven per instagram…

   • Bcn Last Call
    Març 22, 2014

    🙂

 2. bcncolours
  Març 23, 2014

  Pero que buena pinta tiene!!! Anotado en la lista!!! Thanks! Besos i bon diumenge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

✨ LLUM BCN 19 ✨ Aquest cap de setmana no us podeu perdre la 2a edició del Llum Bcn. Durant 3 nits el Poblenou s’omplirà d’instal•lacions experimentals, il•luminació dinàmica, entorns interactius i projeccions a gran escala. ••• Us deixo un tastet a stories del que es podrà veure. Una meravella ❤️ . . . #LlumBcn19 #Barcelona #citylover #lovethiscity #nightlife #bynight #citylife #openair #light #digitaltools #creativity #urbanspace #lightfestival #urbanlandscape #eixvital #bellesartsllumbcn
“El planeta té límits” 🌍 ••• Ho podeu substituir per “el horno no está pa bollos” o “el planeta no está pa hornos”. El que preferiu. ••• Recomano l’expo #SomNatura del @museuciencies. Una (altra) castanya de realitat necessària. No us faci mandra d’anar fins al Fòrum, a mi és un dels edificis que més em flipa de la ciutat 🔷. A més, després us podeu quedar a passejar i fer fotos d’influencer per la zona. ••• 🗓 De dimarts a divendres, de 10 a 18h | Dissabtes de 10 a 19h | Diumenges i festius, de 10 a 20h (fins novembre)
Fins al 17 de febrer podeu visitar ‘Estructures d’identitat’ a @fotocolectania (organitzada amb ‘The Walther Collection’). Un recorregut pels retrats de diversos fotògrafs (Thomas Cunningham, August Sander, Seydou Keïta, Richard Avedon, Accra Shepp, Hiroh Kikai i també altres de desconeguts) on s’exploren les identitats del subjecte segons ètnia, període històric i factors socials. Veure la feina que fan o han fet aquests fotògrafs em reconcilia amb la humanitat i resulta balsàmic en un moment en què ens importen més les ‘Estructures d’Estat’ que les pròpies persones. ••• Foto 1) exterior @fotocolectania; Foto 2) ‘African Spirits’ de Samuel Fosso. De gran impacte degut al seu format. Foto 3) Missatge del fotògraf Manuel García Fernández al revers d’un dels seus retrats de gran format a una parella colombiana. ••• 🗓De dimarts a dissabte d’11 a 20h | Diumenge d’11 a 15h | Dilluns i festius tancats. ••• ANEU-HI ❤️
La-la-la, la-la, la-la La-la-la, la-la, la-la La-la-la, la-la, la-la La-la-la, la-la, la-la . [🎧 No, No, No - Beirut] #ALaBcnLastCallLiAgradaCantarLaLaLa 👩🏻🎤
NOU POST AL BLOG 👉🏻 GRIS: el videojoc Made in Barcelona on l’aquarel·la cobra vida (@nomadastudiobcn) ••• Enlloc d’imaginar-vos tres joves de la fraternitat Pi Kappa Alpha de la Universitat de Utah -a la que sí pertanyia un jove Nolan Bushnell- maquinant idees al garatge d’un d’ells, heu de pensar en una trobada casual en un bar del barri de Gràcia. Serendipitat nocturna. ••• Avui us parlo de l’obra d’art en forma de videojoc que han creat el @conradroset, l’Adrián Cuevas i el Roger Mendoza // Link • in • bio! 💎
▪️PLENSA▪️«Me gustaría que la gente que visitara el MACBA o el Palacio de Cristal no dijera nada, que sólo sientan una emoción. Para mí es la misma exposición en dos lugares. Me gustaría que la gente mirara en su interior y pensara en lo que no han dicho y les gustaría decir, y que por fin lo dijeran». [11.11.2018, La Vanguardia] ••• No he vist la instal.lació de Madrid (només per xxss) però la del @macba_barcelona és una meravella, aneu-hi ❤️. La humanitat i sensibilitat que destil.la la seva obra són úniques. ••• 🗓 22/04/2019 #JaumePlensa
Barcelona fas fred, avui, bufona ❄️ #Barcelona #ColdOutside
NOU POST AL BLOG 👉🏻 el primer post de l’any el dedico a 4 projectes o iniciatives #MadeInBarcelona que tenen com a objectiu reduir la petjada ecològica o que han incorporat algun element sostenible. Link in bio per a llegir el post complet ♻️👆🏼
Trobo que fa un dia fantàstic per a preparar el primer post del 2019. Surt aquesta setmana i crec que us molarà MOLT ♻️😉 || Feliç dia de reis a tothom! ❤️

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: