Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Mostassa: restaurant per a la pausa del migdia (Eixample)

Ets de Mostassa o de Quètxup? Jo ja fa temps que m’he reconvertit.

IMG_8055

Quan era petita preferia el quètxup, de fet aquella salsa groga em semblava que provenia d’un altre planeta.

Amb els anys i un viatge a Paris vaig descobrir la botiga Maille que hi ha a la Place Madeleine [*]. L’aparador em va fascinar tant que vaig haver d’entrar-hi. Acabava de veure mostasses de molts colors diferents. Per fi trencava un mite: la mostassa no només podia ser de color groc 🙂 i sí, provenia del planeta terra, en concret de les llavors de plantes de la família de les Brassicàcia, dels gèneres Brassica i Sinapis.

La mostassa és un ingredient bàsic de la cuina francesa. En una entrevista que li van fer a Harry Lalousis, sommelier de mostasses i mànager de la botiga Maille a Londres i que va sortir publicada a The Guardian el passat mes de novembre, aquest va concloure que:

“There are simple ways of enjoying inspired French flavours at home, too. “The next time you are making a beef bourguignon, add a spoonful of mustard to the pot,” says Lalousis. “It really allows the flavours of the sauce to infuse the dish.” Or try adding mustard to your scrambled eggs or mashed potato. “It will become something completely different,” he enthuses. “It’s the magic ingredient for French cuisine.”

Doncs bé, la mostassa a més de ser un dels ingredients estrella de Pirineus en amunt, és el nom d’un restaurant que fa poquets mesos va obrir les portes a l’Eixample esquerre.

IMG_8046

Mostassa és un local d’estètica nòrdica (la fusta hi predomina pels 4 cantons del local) amb un concepte de cuina molt clar: oferir un menú inspirat en el menjar típic de les paradetes del carrer, cafès i bistrots d’arreu del món. De fet cada setmana van presentant plats de street food que ens fan recórrer tot el món: coxinhas (croquetes amb forma de gota del Brasil); estofat africà; tacos; couscous

Preparen els plats convençuts de que el menjar saborós es pot fer amb ingredients naturals i sense processar.

Una de les seves especialitats són les salsitxes fresques (en tenen de pollastre, vedella, porc, salmó i també vegetariana). La meva preferida, la de salmó: em va sorprendre molt gratament.

Acompanyant a les salsitxes entra en escena “ella”: la mostassa. Entre la seva selecció de mostasses hi trobaràs la de cebacurry i mango, la cèsar, d’anet, de rave picant, de pebrot vermell (aquest darrer ingredient molt de moda en el món de les melmelades) o una de les darreres en incorporar-se, la de pastanaga i gingebre.

I, què millor que un bon pa per a deixar el plat ben escurat! El pa que serveixen al restaurant Mostassa s’elabora al forn Cloudstreet. Aquesta fleca situada prop de l’Hospital Clínic fa el pa de manera tradicional, és a dir, fet a mà i amb massa fermentada durant un llarg procés i cuita en un autèntic forn de llenya (sí sí, encara en queden!). Resultat? Un pa 2.0, saborós i molt nutritiu.

IMG_8047

I, perquè l’espera amb alguna cosa a l’estómac sempre es fa més agradable (i fa reduir en picat la mala bava i les ganes d’anar a estirar les orelles a la gent que treballa a la cuina) podeu començar demanant alguna de les tapes de la carta.

A la següent fotografia veieu la favolivada, una olivada boníssssssima a base d’olives de kalamata (provinents del sud-oest del Peloponès, Grècia), faves i tomàquets secs. 4 euros ben invertits.

IMG_8048

Al migdia el que et surt més a compte és la fórmula “Fes el teu plat”: Es tracta d’un plat combinat en el que has de triar 1) una de les seves salsitxes; 2) com vols les patates d’acompanyament (fregides, rústiques o en puré); 3) si vols una amanida, un plat vegetal o una sopa) i 4) esculls dues de les seves mostasses.

A continuació teniu alguns exemples de les combinacions que es poden fer:

IMG_8049

IMG_8050

IMG_8051

Tema postres: súper casolans! Aquest pastís de mousse de xocolata estava per tirar coets i el iogurt amb melmelada de figa era espectacular, els trossos de fruits es desfeien a la boca, una delícia!

IMG_8052

IMG_8053

IMG_8054

En definitiva, un local molt agradable per fer un break relaxant al migdia, defugir les presses i poder menjar tranquil.

IMG_8056

Me n’oblidava! també tenen servei take away. Així doncs, si treballeu per la zona potser us interessa 😉

IMG_8057

[*] Per cert us recomano que si aneu a París hi treieu el nas, a Maille, és un espectacle de botiga. Bé, com la resta de botigues de delicatessen que podeu trobar a la Place Madeleine -estic pensant en Fauchon, per exemple-].

Coordenades:

  • Adreça: C/Mallorca, 194 (Cantonada Aribau)
  • Telèfon: 93.269.38.41
  • Horari: Dilluns a dimecres de 9:00h a 18:ooh // dijous i divendres de 9:00h a 00:00h // dissabte de 10:00h a 00:00h // diumenge: tancat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

NEW IN TOWN 👉🏻 Fa 2-3 mesos que la botiga de mobles i interiorisme @vbcn_decor (Provença amb Pau Claris) ha incorporat un gran corner de perfumeria amb un nom que ocupa la pràctica totalitat de les prestatgeries: Avery (@avery_perfume_gallery). Avery té una àmplia gamma de marques úniques de perfumeria i cosmètica entre les quals es troba @roadsgroup, un dels meus grans darrers descobriments (el concepte, les fragàncies i els expositors són🔝💫 ho veureu a les imatges 3-4-5). . . . #barcelona #eixample #perfumeria #niche #roadsperfume #Valro #botiguesdebarcelona #bcnshops #bcnshopping #cosmetica #parfum #parfums
Avui a #TribunesDeLEixample (evidentment m’acabo de treure el # de la màniga) tenim aquesta de fusta preciosa 😍. Algun/a friki més a la sala que vagi mirant les tribunes de l’Eixample mentre camina? 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️🙋🏼 . . . #citylover #lovethiscity #barcelona #bcn #ciutat #buildings #modernisme #artnouveau #edificimodernista #eixample #beauty #mytinyatlas #sunnyday #blue #instadaily
‘Històries de la Barcelona Gormanda’ és, com diu el seu subtítol, «un viatge per la ciutat a través del temps, el menjar i el beure». Grans personatges de la cuina i gastronomia barcelonina i una llarga llista d’anècdotes suculentes se succeeixen al llarg de 180 pàgines. Si us agrada la cultura gastronòmica i sou amants de Barcelona aquest llibre és un MUST. ••• Em vaig comprar aquest llibre quan preparava un post que vaig publicar l’any 2016 i que vaig titular ‘9 carrers foodie-històrics de Barcelona’. Em vaig estar unes “quantes” hores preparant-lo. Si us ve de gust llegir-lo us he deixat el link directe a la bio. Bon diumenge i bon profit 😋! ••• 📖 Històries de la Barcelona Gormanda ✍🏻 Josep Sucarrats (@sucatti) i Sergi Martín (@eldiadelallufa) 📚 @angle_editorial (1a edició, octubre 2014) 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #culturagastronomica #bcnfoodie #bcnfoodies
Happiest Girl in Town 🖤💙 #MWKUA @patrickwatsonofficial
Esclat de primavera al Clot 🌺 • #SpringHasSprung ✨ . . . . #ciutat #urbanlandscape #parks #greenery #urbangreenery #urbangreen #biophilia #urbangardening #urbangarden #citylandscape #citylover #lovethiscity #jardins #parcdelclot #elclot #barri #barcelona #springiscoming #bcncity #instacity
NEW IN TOWN 👉🏻 @acidhousebcn + @nomadcoffee. Des d’avui ja podeu degustar els cafès de Nomad a #AcidHouseBcn, el nou hub creatiu de la ciutat ubicat al Poblenou ☕️💫 . . . . . #newintown #acidhousebcn #bcn #poblenou #new #newplace #coffee #coffeeplace #coffeetogo #coffeecorner #hub #creativity #poblenou #city #bcncity #citylover
Llum BCN warming up || 📸instal•lació ‘Cònica/Frontal’ de @massimiliano.moro a l’open gallery de📍@acidhousebcn ••• Durant 3 nits (14-16/02) el Poblenou s’omplirà d’instal•lacions experimentals, il•luminació dinàmica, entorns interactius i projeccions a gran escala. Us podeu descarregar la APP ‘Llum Bcn’ amb tota la info 📲✨ . . . #llumbcn #llumbcn20 #opengallery #bcn #ciutat #city #poblenou #light #lightandcolor #barcelonacultura #citylights #bcnnightlife #conicafrontal #urbanlandscape #lightfestival #openair #lightgallery #instapoblenou
Amb ‘Caminar Barcelona’ 👟Patrícia Gabancho ens proposa descobrir una Barcelona insòlita i plena de racons desconeguts mentre anem passejant. El llibre no es limita a l’itinerari, sinó que inclou referències a l’urbanisme, la literatura, la vegetació, la transformació i els debats presents a Barcelona. Cada passejada (n’hi ha 21) està encapçalada per una pàgina de comentaris sobre l’art de caminar. Pura delicatessen. ✨ ••• «Cal acostumar-se a caminar i mirar, que és una manera de ser lliures». ••• 📖 Caminar Barcelona ✍🏻 Patrícia Gabancho 📚 Editorial @columnaedicions (1a edició, febrer 2016) 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #caminarbarcelona #walk #citywalk #citywalker
Plantes, flors i modernisme. M’hi hagués quedat a viure 💚@verde.marea . . . #plantlover #plants #modernisme #flowers #barcelona #niceplace #niceshop #bcnshops #bcnshopping #botiguesambencant #bcnlover #citylover #lovethiscity #plantsandflowers #bcn #mareaverde #laboratoriobotanico

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: