Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Mostassa: restaurant per a la pausa del migdia (Eixample)

Ets de Mostassa o de Quètxup? Jo ja fa temps que m’he reconvertit.

IMG_8055

Quan era petita preferia el quètxup, de fet aquella salsa groga em semblava que provenia d’un altre planeta.

Amb els anys i un viatge a Paris vaig descobrir la botiga Maille que hi ha a la Place Madeleine [*]. L’aparador em va fascinar tant que vaig haver d’entrar-hi. Acabava de veure mostasses de molts colors diferents. Per fi trencava un mite: la mostassa no només podia ser de color groc 🙂 i sí, provenia del planeta terra, en concret de les llavors de plantes de la família de les Brassicàcia, dels gèneres Brassica i Sinapis.

La mostassa és un ingredient bàsic de la cuina francesa. En una entrevista que li van fer a Harry Lalousis, sommelier de mostasses i mànager de la botiga Maille a Londres i que va sortir publicada a The Guardian el passat mes de novembre, aquest va concloure que:

“There are simple ways of enjoying inspired French flavours at home, too. “The next time you are making a beef bourguignon, add a spoonful of mustard to the pot,” says Lalousis. “It really allows the flavours of the sauce to infuse the dish.” Or try adding mustard to your scrambled eggs or mashed potato. “It will become something completely different,” he enthuses. “It’s the magic ingredient for French cuisine.”

Doncs bé, la mostassa a més de ser un dels ingredients estrella de Pirineus en amunt, és el nom d’un restaurant que fa poquets mesos va obrir les portes a l’Eixample esquerre.

IMG_8046

Mostassa és un local d’estètica nòrdica (la fusta hi predomina pels 4 cantons del local) amb un concepte de cuina molt clar: oferir un menú inspirat en el menjar típic de les paradetes del carrer, cafès i bistrots d’arreu del món. De fet cada setmana van presentant plats de street food que ens fan recórrer tot el món: coxinhas (croquetes amb forma de gota del Brasil); estofat africà; tacos; couscous

Preparen els plats convençuts de que el menjar saborós es pot fer amb ingredients naturals i sense processar.

Una de les seves especialitats són les salsitxes fresques (en tenen de pollastre, vedella, porc, salmó i també vegetariana). La meva preferida, la de salmó: em va sorprendre molt gratament.

Acompanyant a les salsitxes entra en escena “ella”: la mostassa. Entre la seva selecció de mostasses hi trobaràs la de cebacurry i mango, la cèsar, d’anet, de rave picant, de pebrot vermell (aquest darrer ingredient molt de moda en el món de les melmelades) o una de les darreres en incorporar-se, la de pastanaga i gingebre.

I, què millor que un bon pa per a deixar el plat ben escurat! El pa que serveixen al restaurant Mostassa s’elabora al forn Cloudstreet. Aquesta fleca situada prop de l’Hospital Clínic fa el pa de manera tradicional, és a dir, fet a mà i amb massa fermentada durant un llarg procés i cuita en un autèntic forn de llenya (sí sí, encara en queden!). Resultat? Un pa 2.0, saborós i molt nutritiu.

IMG_8047

I, perquè l’espera amb alguna cosa a l’estómac sempre es fa més agradable (i fa reduir en picat la mala bava i les ganes d’anar a estirar les orelles a la gent que treballa a la cuina) podeu començar demanant alguna de les tapes de la carta.

A la següent fotografia veieu la favolivada, una olivada boníssssssima a base d’olives de kalamata (provinents del sud-oest del Peloponès, Grècia), faves i tomàquets secs. 4 euros ben invertits.

IMG_8048

Al migdia el que et surt més a compte és la fórmula “Fes el teu plat”: Es tracta d’un plat combinat en el que has de triar 1) una de les seves salsitxes; 2) com vols les patates d’acompanyament (fregides, rústiques o en puré); 3) si vols una amanida, un plat vegetal o una sopa) i 4) esculls dues de les seves mostasses.

A continuació teniu alguns exemples de les combinacions que es poden fer:

IMG_8049

IMG_8050

IMG_8051

Tema postres: súper casolans! Aquest pastís de mousse de xocolata estava per tirar coets i el iogurt amb melmelada de figa era espectacular, els trossos de fruits es desfeien a la boca, una delícia!

IMG_8052

IMG_8053

IMG_8054

En definitiva, un local molt agradable per fer un break relaxant al migdia, defugir les presses i poder menjar tranquil.

IMG_8056

Me n’oblidava! també tenen servei take away. Així doncs, si treballeu per la zona potser us interessa 😉

IMG_8057

[*] Per cert us recomano que si aneu a París hi treieu el nas, a Maille, és un espectacle de botiga. Bé, com la resta de botigues de delicatessen que podeu trobar a la Place Madeleine -estic pensant en Fauchon, per exemple-].

Coordenades:

  • Adreça: C/Mallorca, 194 (Cantonada Aribau)
  • Telèfon: 93.269.38.41
  • Horari: Dilluns a dimecres de 9:00h a 18:ooh // dijous i divendres de 9:00h a 00:00h // dissabte de 10:00h a 00:00h // diumenge: tancat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

This is not Manchester 🏭 || 👉🏻#ThisIsNot_Bcn • #city #urbancentric #citycentric #instapoblenou #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
A mig camí entre quadern de viatge, llibreta d’anotacions i quadern de dibuix, ‘Barcelona’ publicat per @tintablancalibros, escrit per Carlos Zanón i il·lustrat per Lara Costafreda, recupera l’esperit dels grans viatges, aquells on la tinta i el paper es fonien en un sol cos. Lluny de ser una guia de Barcelona, aquest company de viatge ens ajuda a descobrir la ciutat a través de 10 capítols on les anècdotes i la visió personal de l’autor van desentranyant la personalitat de la ciutat amb desenes de referències artístiques i culturals. ••• Tinc altres quaderns il·lustrats de Barcelona, però CAP està tan ben editat com aquest: té diverses pàgines per a escriure-hi reflexions (dins dels capítols i al final) i un espai final per a plasmar les nostres impressions plàstiques (si dibuixàvem de petits, per què hem deixat de fer-ho d’adults?). Altres particularitats que m’han fascinat: 1) pots personalitzar la portada (et donen 6 adhesius quadrats per a la portada); 2) la tapa dura està tenyida amb tints i colors naturals; i 3) si el compreu directament al web de l’editorial t’arriba amb una noteta manuscrita i personalitzada de l’editor on la retòrica estudiada no hi té lloc. A mi, tot aquest còctel d’ingredients, ja m’ha enamorat. En definitiva, un llibre per als amants de la literatura, l’art i la papereria. ••• 📖 ‘Barcelona’ (també tenen: París, Madrid, Roma, Nova York, Londres…) ✍🏻 Carlos Zanón (@czanon2001) 🎨 Lara Costafreda (@laracostafreda) 📚 @tintablancalibros (Ed. Abril 2020) 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat
Primer he llegit ‘Alcholemia’, després ‘Alchimia’. Finalment he llegit ‘Alchemika’. Què voleu? Llavors de plataners als ulls i mascareta. Great combo per a tenir una agilitat visual tendent a zero. 😁 ••• 🔎 Aquest cartell pertany a l’actual edifici de la Biblioteca Camp de l'Arpa-Caterina Albert ubicada en l'antiga fàbrica tèxtil Bonaventura Costa i Font que després va acollir la fàbrica de plàstics ‘Alchemika’. Ja a la llista de #pendingplaces 🕵🏻‍♀️
La ciutat... escenari de vida ✨🏢✨ #humancondition • #city #citylover #buildings #urbancentric #citycentric #encants #mirroreffect #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
Si busques silenci trobaràs itineraris que t’hi portin. Si prefereixes descobrir l’ànima de La Sagrera, Horta o Nou Barris o les propostes culturals del Raval, aquest llibre inclou recorreguts fets a mida. ‘Barcelona sin prisas’ d’Isabel de Villalonga és un viatge poètic per la ciutat a través de 23 itineraris. Cada capítol inclou mini mapes de manera que és força pràctic com a guia mentre aneu fent el recorregut que escolliu. ••• Aquests dies tots estem vivint la ciutat d’una altra manera, a un altre ritme. Jo ni tan sols he pujat a un bus o metro (tampoc m’ha calgut fins ara). No sé ni l’efecte que em provocarà quan ho torni a fer. Només sé que estic exprimint aquest kilòmetre com mai he fet a les passejades que solc fer per la ciutat. La mirada se m’ha alentit i ja m’està bé. Sense presses. ••• PD: La primera ruta fora del “kilòmetre confinat” que m’agradaria fer és la 19: ’Sarrià literari’ 🙃📚 ••• 📖 ‘Barcelona sin prisas’ (també disponible en CAT) ✍🏻 Isabel de Villalonga 📚 @barcelona_cat 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #slowcity #slow #SlowingDown #BarcelonaSinPrisas #BarcelonaSensePresses #norush #slowlife
Descobrir tresors a menys d’1 km és possible 💚💫 #JardinsCanMiralletes • #ciutat #urbanlandscape #parks #greenery #urbangreenery #urbangreen #biophilia #urbangardening #urbangarden #citylandscape #citylover #lovethiscity #jardins #barri #barcelona #bcncity #instacity #promenade #discovering
Us juro que hi havia més de 2 metres entre edificis 😜 [Foto especialment dedicada a @instapoblenou 😘] Bon cap de setmana a tothom 💙 • #city #citylover #buildings #urbancentric #citycentric #bluesky #instapoblenou #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
Avui és Sant Jordi però no és Sant Jordi. Ja m’enteneu. És també el meu dia preferit de l’any. Molt més que el meu aniversari. Ho té tot: la gent, la cultura, la ciutat i l’amor. Si faig aquest post és per proposar-vos que doneu suport a la cultura, a aquells projectes que us agraden, que us estimulen. La cultura fomenta el pensament crític i sense ell som tabula rasa monopolitzada per algoritmes. I sí, això també va de #FuckingMoneyMan perquè la cultura no viu de l’aire. Allà van les meves 5 propostes (per ordre amb les imatges): ••• ⚡️LLIBRES DE BARCELONA. Ja sabeu que des de fa un temps vaig recomanant llibres sobre la ciutat sota el hashtag #CityBooksBCN. ‘Barcelona vista pels grans fotògrafs’ d’Ignacio Vidal i Paco Elvira recull la mirada de fotògrafs com Cartier-Bresson, Fontcuberta, Maspons, Pomés, Colita, entre d’altres (publicat per @lunwerg). Aquests dies m’ha permès viatjar en el temps, que ja és molt. ••• ⚡️LLIBRERIES DE CAPÇALERA. Aquesta il·lustració del New Yorker de 2008 és, malauradament, de rabiosa actualitat. Comprem a les llibreries del barri, ens necessiten!. Moltes han activat plataformes online, xecs-regals. Tanta pressa hi ha per un llibre avui que hem d’anar a Mordor a buscar-lo? No fotem. Algunes de les meves preferides: @nollegiu @documentabcn @llibreriajaimes @alibri_llibreria @altairllibreria @casausherbcn... ••• ⚡️COMPRAR PARAULES: @bcnmes està fent una campanya mitjançant la qual pots comprar paraules (jo ja me n’he comprat tres que considero imprescindibles quan tot això passi -tinc pendent comprar “olivetes”, no puc viure sense elles-). ••• ⚡️POESIA: Ja us he parlat alguna vegada de @prostibulopoetico. Si us agrada la poesia i voleu apropar-vos a un col·lectiu que té una proposta radicalment diferent a la que estem acostumats en termes de recitals i blablabla és el moment de tafanejar la seva web, reservar el nou llibre de poemes i col·laborar amb el crowdfounding que tenen en marxa. Tota la info al seu perfil. ••• ⚡️DOCUMENTAL: Avui és la preestrena de “Libreros de Nueva York”. Un homenatge al món de la literatura i dels llibres. Disponible a @salavirtualdecine per només 1 euro de 16:00h a 00.00h. Tota la info al seu perfil.
La ciutat... aquella constel•lació d’ecosistemes en miniatura ✨🏢✨ • #GoldenHour #CityLover #Barcelona #lovethiscity #urbanlandscape #humancity #ciutat #cityview #citylandscape #cityidentity #bcn #city #stayhome #quarantime

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: