Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Mostassa: restaurant per a la pausa del migdia (Eixample)

Ets de Mostassa o de Quètxup? Jo ja fa temps que m’he reconvertit.

IMG_8055

Quan era petita preferia el quètxup, de fet aquella salsa groga em semblava que provenia d’un altre planeta.

Amb els anys i un viatge a Paris vaig descobrir la botiga Maille que hi ha a la Place Madeleine [*]. L’aparador em va fascinar tant que vaig haver d’entrar-hi. Acabava de veure mostasses de molts colors diferents. Per fi trencava un mite: la mostassa no només podia ser de color groc 🙂 i sí, provenia del planeta terra, en concret de les llavors de plantes de la família de les Brassicàcia, dels gèneres Brassica i Sinapis.

La mostassa és un ingredient bàsic de la cuina francesa. En una entrevista que li van fer a Harry Lalousis, sommelier de mostasses i mànager de la botiga Maille a Londres i que va sortir publicada a The Guardian el passat mes de novembre, aquest va concloure que:

“There are simple ways of enjoying inspired French flavours at home, too. “The next time you are making a beef bourguignon, add a spoonful of mustard to the pot,” says Lalousis. “It really allows the flavours of the sauce to infuse the dish.” Or try adding mustard to your scrambled eggs or mashed potato. “It will become something completely different,” he enthuses. “It’s the magic ingredient for French cuisine.”

Doncs bé, la mostassa a més de ser un dels ingredients estrella de Pirineus en amunt, és el nom d’un restaurant que fa poquets mesos va obrir les portes a l’Eixample esquerre.

IMG_8046

Mostassa és un local d’estètica nòrdica (la fusta hi predomina pels 4 cantons del local) amb un concepte de cuina molt clar: oferir un menú inspirat en el menjar típic de les paradetes del carrer, cafès i bistrots d’arreu del món. De fet cada setmana van presentant plats de street food que ens fan recórrer tot el món: coxinhas (croquetes amb forma de gota del Brasil); estofat africà; tacos; couscous

Preparen els plats convençuts de que el menjar saborós es pot fer amb ingredients naturals i sense processar.

Una de les seves especialitats són les salsitxes fresques (en tenen de pollastre, vedella, porc, salmó i també vegetariana). La meva preferida, la de salmó: em va sorprendre molt gratament.

Acompanyant a les salsitxes entra en escena “ella”: la mostassa. Entre la seva selecció de mostasses hi trobaràs la de cebacurry i mango, la cèsar, d’anet, de rave picant, de pebrot vermell (aquest darrer ingredient molt de moda en el món de les melmelades) o una de les darreres en incorporar-se, la de pastanaga i gingebre.

I, què millor que un bon pa per a deixar el plat ben escurat! El pa que serveixen al restaurant Mostassa s’elabora al forn Cloudstreet. Aquesta fleca situada prop de l’Hospital Clínic fa el pa de manera tradicional, és a dir, fet a mà i amb massa fermentada durant un llarg procés i cuita en un autèntic forn de llenya (sí sí, encara en queden!). Resultat? Un pa 2.0, saborós i molt nutritiu.

IMG_8047

I, perquè l’espera amb alguna cosa a l’estómac sempre es fa més agradable (i fa reduir en picat la mala bava i les ganes d’anar a estirar les orelles a la gent que treballa a la cuina) podeu començar demanant alguna de les tapes de la carta.

A la següent fotografia veieu la favolivada, una olivada boníssssssima a base d’olives de kalamata (provinents del sud-oest del Peloponès, Grècia), faves i tomàquets secs. 4 euros ben invertits.

IMG_8048

Al migdia el que et surt més a compte és la fórmula “Fes el teu plat”: Es tracta d’un plat combinat en el que has de triar 1) una de les seves salsitxes; 2) com vols les patates d’acompanyament (fregides, rústiques o en puré); 3) si vols una amanida, un plat vegetal o una sopa) i 4) esculls dues de les seves mostasses.

A continuació teniu alguns exemples de les combinacions que es poden fer:

IMG_8049

IMG_8050

IMG_8051

Tema postres: súper casolans! Aquest pastís de mousse de xocolata estava per tirar coets i el iogurt amb melmelada de figa era espectacular, els trossos de fruits es desfeien a la boca, una delícia!

IMG_8052

IMG_8053

IMG_8054

En definitiva, un local molt agradable per fer un break relaxant al migdia, defugir les presses i poder menjar tranquil.

IMG_8056

Me n’oblidava! també tenen servei take away. Així doncs, si treballeu per la zona potser us interessa 😉

IMG_8057

[*] Per cert us recomano que si aneu a París hi treieu el nas, a Maille, és un espectacle de botiga. Bé, com la resta de botigues de delicatessen que podeu trobar a la Place Madeleine -estic pensant en Fauchon, per exemple-].

Coordenades:

  • Adreça: C/Mallorca, 194 (Cantonada Aribau)
  • Telèfon: 93.269.38.41
  • Horari: Dilluns a dimecres de 9:00h a 18:ooh // dijous i divendres de 9:00h a 00:00h // dissabte de 10:00h a 00:00h // diumenge: tancat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

✨ LLUM BCN 19 ✨ Aquest cap de setmana no us podeu perdre la 2a edició del Llum Bcn. Durant 3 nits el Poblenou s’omplirà d’instal•lacions experimentals, il•luminació dinàmica, entorns interactius i projeccions a gran escala. ••• Us deixo un tastet a stories del que es podrà veure. Una meravella ❤️ . . . #LlumBcn19 #Barcelona #citylover #lovethiscity #nightlife #bynight #citylife #openair #light #digitaltools #creativity #urbanspace #lightfestival #urbanlandscape #eixvital #bellesartsllumbcn
“El planeta té límits” 🌍 ••• Ho podeu substituir per “el horno no está pa bollos” o “el planeta no está pa hornos”. El que preferiu. ••• Recomano l’expo #SomNatura del @museuciencies. Una (altra) castanya de realitat necessària. No us faci mandra d’anar fins al Fòrum, a mi és un dels edificis que més em flipa de la ciutat 🔷. A més, després us podeu quedar a passejar i fer fotos d’influencer per la zona. ••• 🗓 De dimarts a divendres, de 10 a 18h | Dissabtes de 10 a 19h | Diumenges i festius, de 10 a 20h (fins novembre)
Fins al 17 de febrer podeu visitar ‘Estructures d’identitat’ a @fotocolectania (organitzada amb ‘The Walther Collection’). Un recorregut pels retrats de diversos fotògrafs (Thomas Cunningham, August Sander, Seydou Keïta, Richard Avedon, Accra Shepp, Hiroh Kikai i també altres de desconeguts) on s’exploren les identitats del subjecte segons ètnia, període històric i factors socials. Veure la feina que fan o han fet aquests fotògrafs em reconcilia amb la humanitat i resulta balsàmic en un moment en què ens importen més les ‘Estructures d’Estat’ que les pròpies persones. ••• Foto 1) exterior @fotocolectania; Foto 2) ‘African Spirits’ de Samuel Fosso. De gran impacte degut al seu format. Foto 3) Missatge del fotògraf Manuel García Fernández al revers d’un dels seus retrats de gran format a una parella colombiana. ••• 🗓De dimarts a dissabte d’11 a 20h | Diumenge d’11 a 15h | Dilluns i festius tancats. ••• ANEU-HI ❤️
La-la-la, la-la, la-la La-la-la, la-la, la-la La-la-la, la-la, la-la La-la-la, la-la, la-la . [🎧 No, No, No - Beirut] #ALaBcnLastCallLiAgradaCantarLaLaLa 👩🏻🎤
NOU POST AL BLOG 👉🏻 GRIS: el videojoc Made in Barcelona on l’aquarel·la cobra vida (@nomadastudiobcn) ••• Enlloc d’imaginar-vos tres joves de la fraternitat Pi Kappa Alpha de la Universitat de Utah -a la que sí pertanyia un jove Nolan Bushnell- maquinant idees al garatge d’un d’ells, heu de pensar en una trobada casual en un bar del barri de Gràcia. Serendipitat nocturna. ••• Avui us parlo de l’obra d’art en forma de videojoc que han creat el @conradroset, l’Adrián Cuevas i el Roger Mendoza // Link • in • bio! 💎
▪️PLENSA▪️«Me gustaría que la gente que visitara el MACBA o el Palacio de Cristal no dijera nada, que sólo sientan una emoción. Para mí es la misma exposición en dos lugares. Me gustaría que la gente mirara en su interior y pensara en lo que no han dicho y les gustaría decir, y que por fin lo dijeran». [11.11.2018, La Vanguardia] ••• No he vist la instal.lació de Madrid (només per xxss) però la del @macba_barcelona és una meravella, aneu-hi ❤️. La humanitat i sensibilitat que destil.la la seva obra són úniques. ••• 🗓 22/04/2019 #JaumePlensa
Barcelona fas fred, avui, bufona ❄️ #Barcelona #ColdOutside
NOU POST AL BLOG 👉🏻 el primer post de l’any el dedico a 4 projectes o iniciatives #MadeInBarcelona que tenen com a objectiu reduir la petjada ecològica o que han incorporat algun element sostenible. Link in bio per a llegir el post complet ♻️👆🏼
Trobo que fa un dia fantàstic per a preparar el primer post del 2019. Surt aquesta setmana i crec que us molarà MOLT ♻️😉 || Feliç dia de reis a tothom! ❤️

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: