Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Mostassa: restaurant per a la pausa del migdia (Eixample)

Ets de Mostassa o de Quètxup? Jo ja fa temps que m’he reconvertit.

IMG_8055

Quan era petita preferia el quètxup, de fet aquella salsa groga em semblava que provenia d’un altre planeta.

Amb els anys i un viatge a Paris vaig descobrir la botiga Maille que hi ha a la Place Madeleine [*]. L’aparador em va fascinar tant que vaig haver d’entrar-hi. Acabava de veure mostasses de molts colors diferents. Per fi trencava un mite: la mostassa no només podia ser de color groc 🙂 i sí, provenia del planeta terra, en concret de les llavors de plantes de la família de les Brassicàcia, dels gèneres Brassica i Sinapis.

La mostassa és un ingredient bàsic de la cuina francesa. En una entrevista que li van fer a Harry Lalousis, sommelier de mostasses i mànager de la botiga Maille a Londres i que va sortir publicada a The Guardian el passat mes de novembre, aquest va concloure que:

“There are simple ways of enjoying inspired French flavours at home, too. “The next time you are making a beef bourguignon, add a spoonful of mustard to the pot,” says Lalousis. “It really allows the flavours of the sauce to infuse the dish.” Or try adding mustard to your scrambled eggs or mashed potato. “It will become something completely different,” he enthuses. “It’s the magic ingredient for French cuisine.”

Doncs bé, la mostassa a més de ser un dels ingredients estrella de Pirineus en amunt, és el nom d’un restaurant que fa poquets mesos va obrir les portes a l’Eixample esquerre.

IMG_8046

Mostassa és un local d’estètica nòrdica (la fusta hi predomina pels 4 cantons del local) amb un concepte de cuina molt clar: oferir un menú inspirat en el menjar típic de les paradetes del carrer, cafès i bistrots d’arreu del món. De fet cada setmana van presentant plats de street food que ens fan recórrer tot el món: coxinhas (croquetes amb forma de gota del Brasil); estofat africà; tacos; couscous

Preparen els plats convençuts de que el menjar saborós es pot fer amb ingredients naturals i sense processar.

Una de les seves especialitats són les salsitxes fresques (en tenen de pollastre, vedella, porc, salmó i també vegetariana). La meva preferida, la de salmó: em va sorprendre molt gratament.

Acompanyant a les salsitxes entra en escena “ella”: la mostassa. Entre la seva selecció de mostasses hi trobaràs la de cebacurry i mango, la cèsar, d’anet, de rave picant, de pebrot vermell (aquest darrer ingredient molt de moda en el món de les melmelades) o una de les darreres en incorporar-se, la de pastanaga i gingebre.

I, què millor que un bon pa per a deixar el plat ben escurat! El pa que serveixen al restaurant Mostassa s’elabora al forn Cloudstreet. Aquesta fleca situada prop de l’Hospital Clínic fa el pa de manera tradicional, és a dir, fet a mà i amb massa fermentada durant un llarg procés i cuita en un autèntic forn de llenya (sí sí, encara en queden!). Resultat? Un pa 2.0, saborós i molt nutritiu.

IMG_8047

I, perquè l’espera amb alguna cosa a l’estómac sempre es fa més agradable (i fa reduir en picat la mala bava i les ganes d’anar a estirar les orelles a la gent que treballa a la cuina) podeu començar demanant alguna de les tapes de la carta.

A la següent fotografia veieu la favolivada, una olivada boníssssssima a base d’olives de kalamata (provinents del sud-oest del Peloponès, Grècia), faves i tomàquets secs. 4 euros ben invertits.

IMG_8048

Al migdia el que et surt més a compte és la fórmula “Fes el teu plat”: Es tracta d’un plat combinat en el que has de triar 1) una de les seves salsitxes; 2) com vols les patates d’acompanyament (fregides, rústiques o en puré); 3) si vols una amanida, un plat vegetal o una sopa) i 4) esculls dues de les seves mostasses.

A continuació teniu alguns exemples de les combinacions que es poden fer:

IMG_8049

IMG_8050

IMG_8051

Tema postres: súper casolans! Aquest pastís de mousse de xocolata estava per tirar coets i el iogurt amb melmelada de figa era espectacular, els trossos de fruits es desfeien a la boca, una delícia!

IMG_8052

IMG_8053

IMG_8054

En definitiva, un local molt agradable per fer un break relaxant al migdia, defugir les presses i poder menjar tranquil.

IMG_8056

Me n’oblidava! també tenen servei take away. Així doncs, si treballeu per la zona potser us interessa 😉

IMG_8057

[*] Per cert us recomano que si aneu a París hi treieu el nas, a Maille, és un espectacle de botiga. Bé, com la resta de botigues de delicatessen que podeu trobar a la Place Madeleine -estic pensant en Fauchon, per exemple-].

Coordenades:

  • Adreça: C/Mallorca, 194 (Cantonada Aribau)
  • Telèfon: 93.269.38.41
  • Horari: Dilluns a dimecres de 9:00h a 18:ooh // dijous i divendres de 9:00h a 00:00h // dissabte de 10:00h a 00:00h // diumenge: tancat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Del cel a la lluna 🚀✨ @caelumbcn
NOU POST AL BLOG 👉🏻 @merce_soler_paper 📖 ••• Fa dos anys vaig descobrir l’obra de la Mercè Soler a la fira @artslibris, una fira dedicada als llibres d’artista que se celebra des de fa 10 anys pels voltants de Sant Jordi a Barcelona i a la que sempre acabes coneixent nous projectes editorials o creatius que t’enamoren a primera vista. Fa un parell de setmanes la vaig entrevistar i el resultat el teniu al link de la bio. Espero que us agradi! 💖
Des de dalt ja s’hi veu el dimecres 😁✨ Bon dia, Barcelona!
Aquesta tarda s’ha inaugurat l’exposició “El Millor Disseny de l’Any” al @dissenyhub. ••• La mostra está formada per prop de 500 obres avalades per dissenyadors professionals en funció dels criteris «d’excel·lència, originalitat i innovació conceptual». S’hi poden veure les obres guanyadores i finalistes dels premis de les diferents associacions del @fad_barcelona en les seves respectives disciplines: Laus, FAD, Habitàcola, ArtsFAD i MODA-FAD || Us deixo a stories algunes de les coses que m’han agradat ✨ ••• 🗓 18/05 - 01/09 📍Sala A del @dissenyhub (@museudeldisseny) 🎟 Accés gratuït
L’ÚLTIM PASSATGE ➖ Passejant per Barcelona es descobreixen racons meravellosos, invisibles als ulls de qui porta pressa, de qui va mirant el mòbil o de qui simplement decideix no preguntar-se el perquè de les coses. Probablement, en el meu cas, si no hagués estat per un bonic missatge pintat en un mur no m’hi hagués fixat. ••• «Estem obligats a triar entre aquests dos absoluts, hom diria que inhumans igual: oblidar-ho tot i sepultar-ho en l’oblit o recordar-ho tot i que el passat esborri la possibilitat del present. Enmig, és clar, la cultura. La tria. La selecció del que ha de ser memorable perquè ens defineix. Sense aquest esforç, la humanitat no és sinó una ombra». (Xavier Antich) ••• Aquest missatge es troba a l’entrada del Passatge de Piera (al barri de Les Corts), el darrer passatge que queda del conjunt de carrerons que configuraven la Colònia Castells. Les cases blanques, degradades, hi tenen els dies comptats: estan afectades per un pla de reforma. Trobar un passatge com aquest enmig de Les Corts em va generar una mena de pena, semblava que el passatge s’anés fent petit, que tremolés sabent que serà enderrocat. La promesa de zona verda m’hauria de servir de consol… 🔺#OldInTownBcn
Petits racons de calma enmig dels frenètics carrers de la ciutat 🌿✨¿Reconeixeu l’emplaçament?
This is not Montréal 💙 #citylover #ThisIsNot_Bcn
Una de les places més boniques d’aquesta ciutat està a La Sagrera 😍 #PlaçaMasadas
NEW IN TOWN 🧡👉🏻 @b_sandwich.es || La nova proposta de la zona de Trafalgar vé tenyida de color taronja. Hi trobareu sandvitxos, molletes, bagels (n’hi ha un de dolç que es diu “Gordaco’ #atumarpelsacloperacióbikini) i un ventall de dolços amb una pintassa espectacular elaborats per @andresbakerizo. Avís als amants del cafè ☕️ : tenen @cafedefinca.es i @nomadcoffee [el que m’he près jo era un San José rebo que em tindrà ben despejada aquest vespre 🤪]. Especial menció a l’interiorisme 👌🏼✨ @ambit_deco (us deixo més material a stories)

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: