El post d’aquesta setmana ens trasllada a un espai del Poblenou que per a mi resumeix el que significa el barri: evolució i transformació constant. Poblenou ha sofert al llarg de les darreres dècades un camaleònic canvi derivat de la implantació de nous equipaments de la ciutat, start-ups del món de la tecnologia i l’arribada de guiris escandinaus amb (molts) calerons i carència solar que hi planten moderns apartaments i estiloses botigues de disseny :-).
Per entendre l’evolució del barri trobo que és molt il·lustratiu explicar-vos què és i què es fa a Casamitjana 15/17.
ORIGENS
El que actualment coneixem com a Espai Casamitjana no té dos dies de vida, sinó 73 anys d’existència.
Inicialment aquest espai va ser una ebenisteria propietat de la família Yranzo. Gràcies a la conservació de certs elements estructurals, com les portes d’accés, la façana i les bigues es va mantenir l’essència més fabril del taller.
L’Antoni Yranzo, actual propietari, agafant les rendes del negoci familiar i deixant-se emportar per una sensibilitat latent i intuïtiva des que s’hi inicià, va convertir el taller de fabricació en un taller de creació on l’esperit d’evolució, el diàleg constructiu i l’amor per l’art i la cultura són els principals ingredients. En aquesta evolució constant s’hi ha incorporat la seva filla, l’Elsa, aportant la frescor i les idees de darrera generació.
L’Antoni representa Casamitjana 15. L’Elsa, Casamitjana 17. Anem a veure quin paper juguen per separat i com uneixen les seves forces.
CASAMITJANA 15: L’Antoni
L’Antoni és dissenyador i escultor. La seva base creativa es nodreix de l’observació i de la capacitat de posar en relació les emocions: això donarà com a resultat una peça única. Si bé va iniciar la seva activitat dissenyant lluminàries i realitzant obres pictòriques i escultòriques, actualment la seva disciplina principal és l’escultura i disseny de peces artístiques de fusta.
Personalment les escultures que més m’agraden són les que ell anomena “Otokos“, uns personatges simples que adopten tota mena de postures i que representen valors, emocions, sentiments… Un té la sensació que aquests petits homenets cobraran vida i es posaran a parlar com si de la consciència de cadascú es tractés.
A la següent fotografia en podreu veure alguns exemples d’Otokos:
CASAMITJANA 17: L’Elsa
L’Elsa és dissenyadora gastronòmica. Sona rocambolesc però es resumeix en l’aptitud d’emprar la gastronomia com una manera de comunicar emocions i conceptes generant experiències sensorials úniques i adaptades a l’usuari/consumidor final.
L’Elsa prové del món del disseny d’interiors, per tant, explicar històries a través dels espais ja ho feia. El que ha canviat és l’ecosistema: ara dissenya menjar, creant una experiència gastronòmica a partir de la qual s’expliquen històries vinculades a un projecte artístic o vital concret: unes històries que tenen inici, nus i desenllaç.
Casamitjana 17 és un espai-loft que s’alimenta del que succeeix a Casamitjana 15. L’espai és molt acollidor i està totalment equipat: cuina, altell, terrassa i bany. Un espai que permet dur a terme workshops, caterings creatius o activitats de teambuilding a través d’un tema concret…
L’Elsa és, doncs, especialista en organitzar esdeveniments corporatius a mida. L’Elsa us en farà partíceps des del minut zero: experimentareu, remenareu la vostra imaginació i despertareu el vostre paladar.
Una de les altres coses que proposa l’Elsa és el que ella anomena “Art & Food”: això no vol dir res més que relacionar la gastronomia amb una obra i un artista, creant un producte final que sigui la reproducció palpable i comestible de l’art que s’està presentant en una inauguració o vernissatge. Jo vaig poder tastar el resultat de la seva feina en el marc d’una activitat a la Fundació Tàpies fa uns mesos i he de dir que el resultat era provocador, inesperat però totalment coherent amb l’obra que ens va presentar l’artista iraní Arash Nassiri.
CASAMITJANA 15 + CASAMITJANA 17
La suma d’aquests dos espais té com a resultat la possibilitat de crear experiències artístic-sensorials de teambuilding summament enriquidores i molt noves en el panorama de les activitats de teambuiding d’aquesta ciutat. Francament el ventall de possibilitats que són capaços de proposar-vos l’Antoni i l’Elsa és tant ampli com extens sigui el vostre objectiu final. La gràcies de les activitats que proposen és la dualitat de disciplines i el diàleg que entre elles es crea.
***********************************
Els números 15 i 17 del Passatge Casamitjana amaguen, doncs, un parell d’espais creatius relacionats entre ells on s’hi couen idees d’alt voltatge i de brillant valor afegit.
Enhorabona Elsa i Antoni, el Poblenou està de sort tenint el vostre talent concentrat en un passatge.
***********************************
La cançó que acompanya el post d’aquesta setmana és del compositor alemany Nils Frahm. Es diu “Do”, com la primera de les notes musicals o com el verb “fer”en anglès. Una melodia ideal per deixar la ment en blanc i començar a fer, a crear…
***********************************
Coordenades:
Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall
Retroenllaç: Mini-Guia de llocs on podeu comprar regals originals (Barcelona) – 2016 | Bcn Last Call