Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

imaginCafé: Barcelona estrena nou espai creatiu dirigit al públic millenial

1. New in Town. Old Building, but.

Remenant Instagram abans d’acabar 2017 vaig topar amb imaginCafé, un nou espai enorme al mig de la ciutat d’aquells on hi tenen cabuda tota mena d’activitats relacionades amb tecnologia, creativitat, música… Però qui podria haver-se instal·lat al mig de la ciutat tenint en compte el preu del m2? Si no ets Armancio Ortega, Apple o un grup empresarial ben poca cosa hi tens a fer.

De sobte caic en què La Caixa té una línea nova de clients a través de l’anomenat imaginBank: un banc on tot es gestiona mitjançant una App. De sobte tot quadra i més si fas scroll down a la seva pàgina web. Ha nascut la tribu dels “imaginers”.

«imaginers

Si eres cliente de imaginBank ya eres imaginer. Si no, hasta finales de febrero podrás disfrutar de todo el universo de imaginCafé. A partir de febrero regístrate como imaginer, o hazte cliente y disfruta de todas las ventajas de imaginCafé».

Van inaugurar el passat 20 de desembre i la notícia publicada a Expansión explica l’objectiu de la seva implantació.

«El objetivo de CaixaBank es reforzar el posicionamiento de ImaginBank, el banco para jóvenes que lanzó en enero de 2016 y que cuenta con más de 500.000 clientes. La idea es que el nuevo centro cultural gire en torno a la filosofía de este banco digital diseñado para operar sólo desde el móvil, es decir, será un espacio destinado a los clientes millennials del grupo financiero. El nuevo ImaginCafé se especializará en tecnología, innovación y creatividad aplicada a las artes, la cultura y el entretenimiento. CaixaBank suma más de 5,6 millones de clientes digitales, de los cuales 4,1 millones son clientes de banca móvil».

La façana principal, amb les seves quatre columnes dòriques, m’espera amb les portes obertes, vaig a veure si passo desapercebuda enmig del públic millennial.

IMG_7169

2. Espais de l’imaginCafé

La veritat és que l’espai és grandiós. Dues plantes dividides en diverses zones, quasi a l’estil AppleStore. Què hi podràs trobar? No et separis de mi, comença el recorregut.

Cafeteria

No li acabo de trobar caliu i que consti que no tinc res en contra de la cadena que s’hi ha instal·lat (potser el rètol de RODILLA és un pèl gran), però em recorda més l’ambient d’una terminal d’aeroport. Potser m’esperava trobar un lloc tipus Cosmos com tenen a la remodelada cafeteria de la llibreria La Central. Però bé, si tens gana pots fer un mos i el servei és molt agradable.

Àgora

A la “plaça central” de planta baixa hi ha un espai on s’hi preveu força activitat. Us aconsello anar mirant l’agenda .

IMG_7206

Workrooms

La part de dalt és la preferida dels freelance. Hi ha diverses zones on es pot treballar. De moment no cal reservar, però preveient l’èxit que tindrà, des de l’organització ja s’ha previst un sistema de reserva via correu electrònic. Diposen de la Big Table (màxim de 12 persones), El Cub (màxim de 4 persones) i la Sala Imagin (màxim de 10 persones). Ben equipades, té tota la pinta de ser el nou centre coworking dels millenials de la city.

IMG_7172

Obres de la Mai Blanco que podreu trobar al primer pis

IMG_7174

Obres de la Mai Blanco que podreu trobar al primer pis

Vacío

El meu espai preferit. S’hi han previst exposicions d’art, sobre viatges… Actualment hi ha una mini expo de l’artista barcelonina Mireia Ruiz (Cocolia Studio). La seva obra lluminosa i cromàtica m’ha fet pensar en la Coco Dávez, la Jessica Walsh o en el colors dels set design de l’autèntica i genuina Adi Goodrich una de les ponents del darrer Blanc Festival. 

IMG_7193

Shop up

Aquest racó pretén ser la vitrina de noves marques de moda, productes innovadors. La idea és donar suport al talent emergent de la ciutat. Parteix d’una bona premissa.

Garden by Samsung

Un dels col·laboradors de l’imaginCafé és Samsung , per tant algun raconet havia de tenir ;). Una sala de projeccions per a veure pelis, documentals…i moqueta verda de fons, que és un Garden ;-).

Labs Multimedia

A la planta baixa s’hi amaga un petit laboratori multimèdia on s’hi aniran presentant diversos projectes de creació digital. Una de les sales amb més història de l’edifici. S’ha volgut mantenir sense tocar-hi els armaris originals, conservant-hi fins i tot els petits rètols («Acreedoras», «Diarios de Fondo» aixequeu el cap i fixeu-vos-hi!) i la doble porta de seguretat (no us hi enganxeu els dits).

Gaming Arena

Aquesta zona farà les delícies dels amants dels video-jocs. Presentacions de jocs, esdeveniments e-sports, videoconsoles per a poder jugar… Gaming per un tub. El dia que hi vaig anar (dilluns 9:00h) ja hi havia un noi enganxadíssim. Segurament tenia lliure abans d’entrar a la UB.

IMG_7181

Fins aquí la meva visita. Ara us toca a vosaltres anar-hi a donar un cop d’ull. M’expliqueu què us ha semblat?

**************************

La cançó que acompanya el post d’aquesta setmana és Deadly Valentine de la Charlotte Gainsbourg. Em flipa el vídeo i el món intern d’aquesta artista. Tel père, telle fille.

*******************

Coordenades:

  • Adreça:  C/ Pelai, 11
  • Telèfon:  93.185.37.06
  • Horari: Tots els dies de la setmana de 8:00h a 22:00h

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on gener 31, 2018 by in Uncategorized.

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

This is not Manchester 🏭 || 👉🏻#ThisIsNot_Bcn • #city #urbancentric #citycentric #instapoblenou #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
A mig camí entre quadern de viatge, llibreta d’anotacions i quadern de dibuix, ‘Barcelona’ publicat per @tintablancalibros, escrit per Carlos Zanón i il·lustrat per Lara Costafreda, recupera l’esperit dels grans viatges, aquells on la tinta i el paper es fonien en un sol cos. Lluny de ser una guia de Barcelona, aquest company de viatge ens ajuda a descobrir la ciutat a través de 10 capítols on les anècdotes i la visió personal de l’autor van desentranyant la personalitat de la ciutat amb desenes de referències artístiques i culturals. ••• Tinc altres quaderns il·lustrats de Barcelona, però CAP està tan ben editat com aquest: té diverses pàgines per a escriure-hi reflexions (dins dels capítols i al final) i un espai final per a plasmar les nostres impressions plàstiques (si dibuixàvem de petits, per què hem deixat de fer-ho d’adults?). Altres particularitats que m’han fascinat: 1) pots personalitzar la portada (et donen 6 adhesius quadrats per a la portada); 2) la tapa dura està tenyida amb tints i colors naturals; i 3) si el compreu directament al web de l’editorial t’arriba amb una noteta manuscrita i personalitzada de l’editor on la retòrica estudiada no hi té lloc. A mi, tot aquest còctel d’ingredients, ja m’ha enamorat. En definitiva, un llibre per als amants de la literatura, l’art i la papereria. ••• 📖 ‘Barcelona’ (també tenen: París, Madrid, Roma, Nova York, Londres…) ✍🏻 Carlos Zanón (@czanon2001) 🎨 Lara Costafreda (@laracostafreda) 📚 @tintablancalibros (Ed. Abril 2020) 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat
Primer he llegit ‘Alcholemia’, després ‘Alchimia’. Finalment he llegit ‘Alchemika’. Què voleu? Llavors de plataners als ulls i mascareta. Great combo per a tenir una agilitat visual tendent a zero. 😁 ••• 🔎 Aquest cartell pertany a l’actual edifici de la Biblioteca Camp de l'Arpa-Caterina Albert ubicada en l'antiga fàbrica tèxtil Bonaventura Costa i Font que després va acollir la fàbrica de plàstics ‘Alchemika’. Ja a la llista de #pendingplaces 🕵🏻‍♀️
La ciutat... escenari de vida ✨🏢✨ #humancondition • #city #citylover #buildings #urbancentric #citycentric #encants #mirroreffect #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
Si busques silenci trobaràs itineraris que t’hi portin. Si prefereixes descobrir l’ànima de La Sagrera, Horta o Nou Barris o les propostes culturals del Raval, aquest llibre inclou recorreguts fets a mida. ‘Barcelona sin prisas’ d’Isabel de Villalonga és un viatge poètic per la ciutat a través de 23 itineraris. Cada capítol inclou mini mapes de manera que és força pràctic com a guia mentre aneu fent el recorregut que escolliu. ••• Aquests dies tots estem vivint la ciutat d’una altra manera, a un altre ritme. Jo ni tan sols he pujat a un bus o metro (tampoc m’ha calgut fins ara). No sé ni l’efecte que em provocarà quan ho torni a fer. Només sé que estic exprimint aquest kilòmetre com mai he fet a les passejades que solc fer per la ciutat. La mirada se m’ha alentit i ja m’està bé. Sense presses. ••• PD: La primera ruta fora del “kilòmetre confinat” que m’agradaria fer és la 19: ’Sarrià literari’ 🙃📚 ••• 📖 ‘Barcelona sin prisas’ (també disponible en CAT) ✍🏻 Isabel de Villalonga 📚 @barcelona_cat 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #slowcity #slow #SlowingDown #BarcelonaSinPrisas #BarcelonaSensePresses #norush #slowlife
Descobrir tresors a menys d’1 km és possible 💚💫 #JardinsCanMiralletes • #ciutat #urbanlandscape #parks #greenery #urbangreenery #urbangreen #biophilia #urbangardening #urbangarden #citylandscape #citylover #lovethiscity #jardins #barri #barcelona #bcncity #instacity #promenade #discovering
Us juro que hi havia més de 2 metres entre edificis 😜 [Foto especialment dedicada a @instapoblenou 😘] Bon cap de setmana a tothom 💙 • #city #citylover #buildings #urbancentric #citycentric #bluesky #instapoblenou #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
Avui és Sant Jordi però no és Sant Jordi. Ja m’enteneu. És també el meu dia preferit de l’any. Molt més que el meu aniversari. Ho té tot: la gent, la cultura, la ciutat i l’amor. Si faig aquest post és per proposar-vos que doneu suport a la cultura, a aquells projectes que us agraden, que us estimulen. La cultura fomenta el pensament crític i sense ell som tabula rasa monopolitzada per algoritmes. I sí, això també va de #FuckingMoneyMan perquè la cultura no viu de l’aire. Allà van les meves 5 propostes (per ordre amb les imatges): ••• ⚡️LLIBRES DE BARCELONA. Ja sabeu que des de fa un temps vaig recomanant llibres sobre la ciutat sota el hashtag #CityBooksBCN. ‘Barcelona vista pels grans fotògrafs’ d’Ignacio Vidal i Paco Elvira recull la mirada de fotògrafs com Cartier-Bresson, Fontcuberta, Maspons, Pomés, Colita, entre d’altres (publicat per @lunwerg). Aquests dies m’ha permès viatjar en el temps, que ja és molt. ••• ⚡️LLIBRERIES DE CAPÇALERA. Aquesta il·lustració del New Yorker de 2008 és, malauradament, de rabiosa actualitat. Comprem a les llibreries del barri, ens necessiten!. Moltes han activat plataformes online, xecs-regals. Tanta pressa hi ha per un llibre avui que hem d’anar a Mordor a buscar-lo? No fotem. Algunes de les meves preferides: @nollegiu @documentabcn @llibreriajaimes @alibri_llibreria @altairllibreria @casausherbcn... ••• ⚡️COMPRAR PARAULES: @bcnmes està fent una campanya mitjançant la qual pots comprar paraules (jo ja me n’he comprat tres que considero imprescindibles quan tot això passi -tinc pendent comprar “olivetes”, no puc viure sense elles-). ••• ⚡️POESIA: Ja us he parlat alguna vegada de @prostibulopoetico. Si us agrada la poesia i voleu apropar-vos a un col·lectiu que té una proposta radicalment diferent a la que estem acostumats en termes de recitals i blablabla és el moment de tafanejar la seva web, reservar el nou llibre de poemes i col·laborar amb el crowdfounding que tenen en marxa. Tota la info al seu perfil. ••• ⚡️DOCUMENTAL: Avui és la preestrena de “Libreros de Nueva York”. Un homenatge al món de la literatura i dels llibres. Disponible a @salavirtualdecine per només 1 euro de 16:00h a 00.00h. Tota la info al seu perfil.
La ciutat... aquella constel•lació d’ecosistemes en miniatura ✨🏢✨ • #GoldenHour #CityLover #Barcelona #lovethiscity #urbanlandscape #humancity #ciutat #cityview #citylandscape #cityidentity #bcn #city #stayhome #quarantime

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: