Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Una tarda al Museu de la (mmm…) xocolata!!!

Tres amigues. Dissabte a la tarda. Xocolata. Què us suggereix? Tranquilsssss!!! Sé perfectament que us heu imaginat una #pijamaparty #alobridgetjones on cadascuna de les tres amigues endrapa una rajola de xocolata a l’estil #amiguespersempre. Doncs bé, aneu molt equivocats!

Recomenço: érem tres amigues, era dissabte per la tarda i, sí, la xocolata alguna cosa hi va tenir a veure. Quin és el resultat si mesclem aquests tres ingredients? Doncs un tast amateur de xocolata entre amigues un dissabte per la tarda. On? Doncs, al lloc més adient d’aquesta ciutat per a fer-ho: el Museu de la Xocolata ;-).

20140225-210237.jpg

El Museu de la Xocolata és un equipament dinàmic impulsat pel Gremi Provincial de Pastisseria de Barcelona, ubicat a l’antic Convent de Sant Agustí, que presenta un recorregut pels orígens de la xocolata, la seva arribada a Europa i la seva difusió com un element a vegades valorat com a mite i d’altres com a realitat.

Històricament la xocolata ha tingut un paper dins del teixit econòmic i social de la Ciutat Comtal. D’aquesta manera, el port de  Barcelona va actuar com a punt de partida del producte per a la seva comercialització i difusió per Europa. Tanmateix, és a la ciutat, a finals del segle XIX, on es reconeix el primer obrador que transformà la xocolata com a beguda en un producte sòlid.

20140225-210245.jpg

La iniciativa del Gremi de Pastisseria de Barcelona de promoure el Museu de la Xocolata s’emmarca dins de la seva voluntat d’innovar i modernitzar el sector a partir de la tradició. És en el marc d’aquesta activitat de promoció que el Museu ofereix la possibilitat de tenir experiències molt properes amb el món de la Xocolata i un dels millors exemples és el tast.

Us explicaré el tast que vaig fer jo, l’“amateur” podríem dir (i és el que té el cost més baix, doncs només costa 8,80 euros per participant).

Durant el tast es dóna tota la informació necessària per poder distingir les diferents varietats de xocolata (tipus de cacau, origen, procés de fabricació, etc.), ja sigui en estat sòlid o líquid. Té una durada aproximada d’1 hora.

El tast comença, com no podia ser d’una altra manera, amb una breu introducció als orígens de la xocolata, fent també una referència a les seves propietats. Poc a poc, entrant en matèria, vas descobrint els percentatges de cacau que hi ha en cada una de les 5 “mostres” sòlides (+ 3 “mostres” líquides) que et facilita la professora, n’aprecies les seves textures i fins i tot, el seu so (sí, aquell “creck” que fa la xocolata quan la parteixes en dos).

20140225-210347.jpg

La xocolata emprada per al tast és de la marca Valrhona, de molt bona qualitat:

 • JIVARA (40%): Cremosa i amb tocs de vainilla i malta (xocolata amb llet).
 • CARAÏBE (66%): Conté notes de fruits secs torrats amb un toc de fusta (xocolata negra).
 • MANJARI (64% ): Curiós sabor àcid degut a les notes de fruits vermells i fruits secs propis de Madagascar (xocolata negra).
 • GUANAJA (70%): Essent el que conté més cacau, jo no el vaig trobar especialment amarg però si que és cert que hi ha una notable diferència amb el primer. Els percentatges de cacau parlen per si sols (xocolata negra).

La darrera mostra sòlida que vam tastar corresponia al que podríem anomenar “xocolata de la mona”, boníssima!

Tres de les xocolates que tasteu en sòlid també les tastareu en líquid (es barreja la xocolata sòlida amb llet), apreciant així d’altres característiques, com la seva espessor .

El resultat és que quedareu ben tipets, haureu après moltes més coses sobre la xocolata i, sigui amb qui sigui que us hi hagi acompanyat (amigues, parella, família), haureu passat una estona d’allò més entretinguda!!

20140225-210302.jpg

20140225-210359.jpg

Heu de saber que el tiquet del tast inclou l’entrada el Museu, per tant, us recomano que quan acabeu el tast aneu a fer una volta pel mateix, ja que descobrireu entre d’altres coses, podreu observar veritables escultures i filigranes de xocolata de mestres xocolaters com Oriol Balaguer o Lluís Muixí, guanayadors de múltiples premis, ambdós.

20140225-210321.jpg

20140225-210407.jpg

A la pàgina web hi podreu trobar aquesta activitat i moltes d’altres: xocolating aprendre a fer piruletes, bombons, rajoles, 20 euros/2h, maridatge de vins i caves amb xocolata (15,20 euros/1:30h), maridatge de brandies amb xocolata (15,20 euros/1:30h), speaking with chocolate (practicar anglès mentres treballes amb la xocolata no ha de ser tan dur, oi? -25 euros/3h), 100% Dark (un tast a les fosques, per 10 €….

Si voleu mirar quines activitats hi ha per a nens cliqueu aquí.

20140225-210312.jpg

Finalment, com a tot Museu, hi ha una botiga…i quina botiga!! Per si no heu quedat prou “plens” amb el tast tindreu la possibilitat de comprar algun souvenir de xocolata (rajoles, bombons, piruletes…). Ah! I si un dia voleu anar a fer una xocolata desfeta, heu de saber que hi ha una cafeteria també a l’entrada del Museu on es serveix aquest beuratge 😉

20140225-210254.jpg

Tot plegat, emoció, dolçor i una gran passió per la xocolata, quasi em va fer saltar llàgrimes de xocolata… 😉

20140225-210334.jpg

Coordenades:

 • Adreça: Carrer del Comerç, 36 (Born)
 • Horaris: El Museu de la Xocolata està obert al públic de dilluns a dissabte de 10 a 19h i els diumenges i festiu de 10 a 15h
 • Preus: Entrada individual: 5 euros // Entrada col·lectiva (15 persones o més): 4 euros. Per a consultar els descomptes cliqueu aquí. Els nens que siguin menors de 7 anys i els que tingui el carnet del Súper 3 tenen entrada gratuïta.

7 comments on “Una tarda al Museu de la (mmm…) xocolata!!!

 1. Carol Benítez
  febrer 26, 2014

  M’encanta! Jo vaig fer un tast fa poc també organitzat pel Museu. No tinc paraules!

  • Bcn Last Call
   febrer 26, 2014

   Yes!!! La veritat és que ens ho vam passar súper bé!! 😉

 2. Baco y Boca
  febrer 26, 2014

  Una bona opció per qualsevol tarda… Què bó!

  • Bcn Last Call
   febrer 26, 2014

   Siii!!!! anar-hi amb algunes amigues/amics pot ser divertit (cadascú dient la pallassada corresponent…)

   • Baco y Boca
    febrer 27, 2014

    Je,je, això de la pallassada està bé!

 3. myriam
  febrer 27, 2014

  m’encantaaa post!!! jo tb vull… xocolata!

  • Bcn Last Call
   febrer 27, 2014

   Doncs quan vulguis maquetona! ja saps on sóc ^*__*^ kissets

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Soul recovery after a very crazy week ♥️ merci bcp @julie.e.doiron #MWKUA
BILL VIOLA ➕ PAUL DALY (+ bonus extra) ••• Us recomano les dues darreres expos que he vist darrerament. Si necessiteu silenci aneu-hi, són l’antídot perfecte contra tot soroll 🍁 ••• Foto 1) 👉🏻 Bill Viola, ‘Mirrors of the Unseen’. La Pedrera presenta la primera exposició monogràfica de Bill Viola a Barcelona. Considerat un pioner en el desenvolupament del videoart, Bill Viola explora a través de la seva obra conceptes universals com la pena, la mort, el dolor, el pas del temps i les emocions que s’hi associen. La imatge que us he posat correspon a la peça que més em va agradar (no em vaig anotar el títol però sí recordo que durava 7 minuts i que la vaig veure dues vegades seguides). Crec que tots trobaríem la peça que ens encaixa en aquesta expo ✨ ••• Foto 2) 👉🏻 Paul Daly, ‘Living Matter’ (Can Framis, Poblenou) Aquest artista nascut a Liverpool porta des del 2000 instal•lat a Barcelona. Ens proposa apropar-nos als materials orgànics. El resultat són collages i mosaïcs que contenen un ampli ventall de textures, colors i transparències. Provoca que mirem la naturalesa morta des d’un altre prisma. És simplement meravellós. La imatge correspon a l’obra ‘Hedge 2’ (finals d’estiu, principis de tardor) ♥️ ••• Foto 3) 👉🏻 també a Can Framis ‘(a)simetrías’ és una instal•lació fotogràfica concebuda i realitzada pels estudiants del Màster en Fotografia i Disseny de l’ @elisavabcn. Els punts de partida són ‘encajar’ i ‘romper’. A partir d’aquí s’han treballat conceptes vinculats als rols de gènere i al binarisme -com a frontera social-. Tot un encert haver-la posat al pati de l’entrada de Can Framis 👌🏼 ••• 🍂 Feliç diumenge 🍂
L’espai de l’ @arantxarueda al @blancfest va passar de ser un petit refugi creatiu a una petita exposició que s’anava nodrint del talent de la gent que s’aturava i hi abocava tota la seva creativitat: sentiments, coses que mai es diuen, reinvidicacions... què bonic és poder intuir (al menys una mica) com és una persona segons el que hi veus en un full ple colors, formes, lletres que van creant capes d’informació visual. La conclusió és que m’han entrat unes ganes boges de fer un taller de collage 😱😇 [us deixo a stories el collage que més em va agradar 💕]
Si les porteries d’aquesta ciutat parlessin...♥️ [Les perles les vaig “guardant” aquí 👉🏻 #oldintownbcn]
CO₂ is in the air. I no mola. Gens. • #climatechange #climatestrike
«No se llaman acaso, “niñerías” las “cosas” de los niños, y “filosofías” las elucubraciones de los filósofos… y, así por este arte, mil cosas más? Pues, ¿por qué no llamar “BARCELONERÍAS” a las “cosas” de aquella Barcelona ochocentista que tenían, además, algo de las infantilidades del niño y no poco de las severidades del moralista?». . [Extracte de la intro de ‘Barcelonerías’ de Joaquín Mª de Nadal (Ediciones Librería Dalmau, 1942)]. ••• M’he trobat aquesta perla remenant a la 68a Fira del Llibre d’Ocasió, Antic i Modern (estarà fins al 06/10 al Passeig de Gràcia). Un auto-regal per a celebrar la ciutat que més m’estimo tot i que a vegades em fa enrabiar 😌. . . . . #llibresdebarcelona #barcelona #bcn #barcelonerías #llibresbcn #bcnllibres #fira #llibresantics #LibreríaDalmau #cosasdebarcelona #ciutat #city #citylover #lovethiscity #bcnlastcall #bcncultura #LaMercè #lamercè19 #curiositats
NEW IN TOWN • Fa poques setmanes ha nascut @glashaus.barcelona un nou espai de treball al Poblenou. Glashaus és un hivernacle creatiu que us espera amb les portes obertes si sou dels que us agrada treballar en espais tranquils i amb bona llum. És difícil no enamorar-se’n...🌿. Algun amic/ga o conegut/da que estigui cercant espai per treballar? 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️(us deixo més raconets a stories) . . PD: no sigueu malpensats, no m’emporto cap comissió. Simplement hi he anat i m’ha molat. Així, #talqualraja 💁🏻‍♀️ . . . . #Glashausbarcelona #workspace #beautifullight #creativeworkspace #light #white #clear #quite #calm #poblenou #barcelona #instapoblenou #office #creativeoffice #officespace #bcn #creative #greenhouse #glashaus #meeting #plants
@fotocolectania és un dels meus espais expositius preferits de Barcelona: per la qualitat de la programació, per l’espai, per l’staff, pel racó-botiga que tenen a l’entrada i perquè hi ha si-len-ci. ••• Queda ja poquet per a que s’acabi l’expo actual ‘La bellesa de les línies’ [29/09/2019]. I quina bellesa 😍... Hi trobareu fotografies meravelloses de la Col·lecció Gilman i González-Falla (obres de Robert Adams, Walker Evans, Rineke Dijkstra, Man Ray, Berenice Abbott, Lee Friedlander, Henri Cartier-Bresson, Robert Mapplethorpe, Man Ray, Hiroshi Sugimoto, entre d’altres). ••• Aneu-hi. Gaudiu-la. Val molt la pena✨
Silenci. Bon cafè. Un raig de sol. No li demano gaire cosa més a les cafeteries d’aquesta ciutat. Aquesta és una de les meves preferides per anar a llegir allò que acumulo a la pila de ‘pendents’ (sempre creix, la punyetera, com els llistats de To Do’s...). Feliç dimarts! ✨

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: