Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Una tarda al Museu de la (mmm…) xocolata!!!

Tres amigues. Dissabte a la tarda. Xocolata. Què us suggereix? Tranquilsssss!!! Sé perfectament que us heu imaginat una #pijamaparty #alobridgetjones on cadascuna de les tres amigues endrapa una rajola de xocolata a l’estil #amiguespersempre. Doncs bé, aneu molt equivocats!

Recomenço: érem tres amigues, era dissabte per la tarda i, sí, la xocolata alguna cosa hi va tenir a veure. Quin és el resultat si mesclem aquests tres ingredients? Doncs un tast amateur de xocolata entre amigues un dissabte per la tarda. On? Doncs, al lloc més adient d’aquesta ciutat per a fer-ho: el Museu de la Xocolata ;-).

20140225-210237.jpg

El Museu de la Xocolata és un equipament dinàmic impulsat pel Gremi Provincial de Pastisseria de Barcelona, ubicat a l’antic Convent de Sant Agustí, que presenta un recorregut pels orígens de la xocolata, la seva arribada a Europa i la seva difusió com un element a vegades valorat com a mite i d’altres com a realitat.

Històricament la xocolata ha tingut un paper dins del teixit econòmic i social de la Ciutat Comtal. D’aquesta manera, el port de  Barcelona va actuar com a punt de partida del producte per a la seva comercialització i difusió per Europa. Tanmateix, és a la ciutat, a finals del segle XIX, on es reconeix el primer obrador que transformà la xocolata com a beguda en un producte sòlid.

20140225-210245.jpg

La iniciativa del Gremi de Pastisseria de Barcelona de promoure el Museu de la Xocolata s’emmarca dins de la seva voluntat d’innovar i modernitzar el sector a partir de la tradició. És en el marc d’aquesta activitat de promoció que el Museu ofereix la possibilitat de tenir experiències molt properes amb el món de la Xocolata i un dels millors exemples és el tast.

Us explicaré el tast que vaig fer jo, l’“amateur” podríem dir (i és el que té el cost més baix, doncs només costa 8,80 euros per participant).

Durant el tast es dóna tota la informació necessària per poder distingir les diferents varietats de xocolata (tipus de cacau, origen, procés de fabricació, etc.), ja sigui en estat sòlid o líquid. Té una durada aproximada d’1 hora.

El tast comença, com no podia ser d’una altra manera, amb una breu introducció als orígens de la xocolata, fent també una referència a les seves propietats. Poc a poc, entrant en matèria, vas descobrint els percentatges de cacau que hi ha en cada una de les 5 “mostres” sòlides (+ 3 “mostres” líquides) que et facilita la professora, n’aprecies les seves textures i fins i tot, el seu so (sí, aquell “creck” que fa la xocolata quan la parteixes en dos).

20140225-210347.jpg

La xocolata emprada per al tast és de la marca Valrhona, de molt bona qualitat:

 • JIVARA (40%): Cremosa i amb tocs de vainilla i malta (xocolata amb llet).
 • CARAÏBE (66%): Conté notes de fruits secs torrats amb un toc de fusta (xocolata negra).
 • MANJARI (64% ): Curiós sabor àcid degut a les notes de fruits vermells i fruits secs propis de Madagascar (xocolata negra).
 • GUANAJA (70%): Essent el que conté més cacau, jo no el vaig trobar especialment amarg però si que és cert que hi ha una notable diferència amb el primer. Els percentatges de cacau parlen per si sols (xocolata negra).

La darrera mostra sòlida que vam tastar corresponia al que podríem anomenar “xocolata de la mona”, boníssima!

Tres de les xocolates que tasteu en sòlid també les tastareu en líquid (es barreja la xocolata sòlida amb llet), apreciant així d’altres característiques, com la seva espessor .

El resultat és que quedareu ben tipets, haureu après moltes més coses sobre la xocolata i, sigui amb qui sigui que us hi hagi acompanyat (amigues, parella, família), haureu passat una estona d’allò més entretinguda!!

20140225-210302.jpg

20140225-210359.jpg

Heu de saber que el tiquet del tast inclou l’entrada el Museu, per tant, us recomano que quan acabeu el tast aneu a fer una volta pel mateix, ja que descobrireu entre d’altres coses, podreu observar veritables escultures i filigranes de xocolata de mestres xocolaters com Oriol Balaguer o Lluís Muixí, guanayadors de múltiples premis, ambdós.

20140225-210321.jpg

20140225-210407.jpg

A la pàgina web hi podreu trobar aquesta activitat i moltes d’altres: xocolating aprendre a fer piruletes, bombons, rajoles, 20 euros/2h, maridatge de vins i caves amb xocolata (15,20 euros/1:30h), maridatge de brandies amb xocolata (15,20 euros/1:30h), speaking with chocolate (practicar anglès mentres treballes amb la xocolata no ha de ser tan dur, oi? -25 euros/3h), 100% Dark (un tast a les fosques, per 10 €….

Si voleu mirar quines activitats hi ha per a nens cliqueu aquí.

20140225-210312.jpg

Finalment, com a tot Museu, hi ha una botiga…i quina botiga!! Per si no heu quedat prou “plens” amb el tast tindreu la possibilitat de comprar algun souvenir de xocolata (rajoles, bombons, piruletes…). Ah! I si un dia voleu anar a fer una xocolata desfeta, heu de saber que hi ha una cafeteria també a l’entrada del Museu on es serveix aquest beuratge 😉

20140225-210254.jpg

Tot plegat, emoció, dolçor i una gran passió per la xocolata, quasi em va fer saltar llàgrimes de xocolata… 😉

20140225-210334.jpg

Coordenades:

 • Adreça: Carrer del Comerç, 36 (Born)
 • Horaris: El Museu de la Xocolata està obert al públic de dilluns a dissabte de 10 a 19h i els diumenges i festiu de 10 a 15h
 • Preus: Entrada individual: 5 euros // Entrada col·lectiva (15 persones o més): 4 euros. Per a consultar els descomptes cliqueu aquí. Els nens que siguin menors de 7 anys i els que tingui el carnet del Súper 3 tenen entrada gratuïta.

7 comments on “Una tarda al Museu de la (mmm…) xocolata!!!

 1. Carol Benítez
  febrer 26, 2014

  M’encanta! Jo vaig fer un tast fa poc també organitzat pel Museu. No tinc paraules!

  • Bcn Last Call
   febrer 26, 2014

   Yes!!! La veritat és que ens ho vam passar súper bé!! 😉

 2. Baco y Boca
  febrer 26, 2014

  Una bona opció per qualsevol tarda… Què bó!

  • Bcn Last Call
   febrer 26, 2014

   Siii!!!! anar-hi amb algunes amigues/amics pot ser divertit (cadascú dient la pallassada corresponent…)

   • Baco y Boca
    febrer 27, 2014

    Je,je, això de la pallassada està bé!

 3. myriam
  febrer 27, 2014

  m’encantaaa post!!! jo tb vull… xocolata!

  • Bcn Last Call
   febrer 27, 2014

   Doncs quan vulguis maquetona! ja saps on sóc ^*__*^ kissets

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

NOU POST AL BLOG 👉🏻 @lallamastore (Eixample) || Al mal temps, bon humor 🦙🔥 ••• Avui escric sobre aquesta meravellosa llibreria de l’Eixample: un temple ple de llibres i objectes dedicats a món de l’humor. ••• Demà per Sant Jordi tindran paradeta de signatures i moltíssimes idees per a Sant Jordis/Jordines “complicats/des”. Aneu-hi, fareu molt feliços a l’Abi i el Kike.
♦️✖️ @prostibulopoetico ✖️♦️ ~~~~~ #SúperConsejitoDelDía 👉🏻 Deixeu de regalar cutre-experiències #WonderBox i aneu -i regaleu- les activitats organitzades per aquest grup de poetes i poetesses #MadeInBarcelona capitanejat per la @sonia_barba_ 👌🏼|| Anireu i repetireu.
BARNATRESC 〰️ a mi si la @lamevabcn “me dice ‘ven’, lo dejo todo”, així que avui m’he tret el carnet de #BarnaTresc (és gratis, peñuqui) i hem caminat 10 km (des de la Barceloneta fins a Sant Adrià de Besós). Recomanable per conèixer la ciutat (avui he descobert que el Besós té l’aigua cristal•lina a la desembocadura) i fer exercici. Trobeu tota la info de les rutes a la web 👉🏻 www.euro-senders.com/barnatresc || ✏️Apunteu! les properes són el 12/05 - 16/06 i el 06/07 (nocturna) #ActivitatGratuïta 💚
Com anem de ‘dramitas’? Ahir vaig trobar aquesta fantàstica llibreta de @cicadidaestudio a @lallamastore (👉🏻 post in progress, next week el publico) i vaig pensar en comprar-ne un grapat i regalar-les a aquelles persones -tots tenim un(a) #dramaqueen a la vora- que viuen en un drama permanent. Segons com, també pot ser un regal de Sant Jordi. Ahí lo dejo... 😁 Bon cap de setmana! #NoQuieroMásDramasEnMiVidaSoloComediasEntretenidas #AlaskaDixit
Jo m’enamoro. Tu t’enamores. Paris m’enamora. He transformat la meva ressaca parisenca en 10 propostes per si heu de visitar la ciutat durant les properes vacances. Si us molen, comenteu, ne soyez pas timide 😁! ➖➖➖➖ 1️⃣ Marché des Enfants Rouges: petit mercat on podeu fer una parada i menjar alguna cosa sense que us costi un ronyó (opcions vegeterianes, libaneses, japoneses, italianes,…). . 2️⃣ Grand Palais: sempre val la pena mirar la programació artística d’aquesta GRAN sala. . 3️⃣ Merci: LA concept store més coneguda de París (ara que ja no hi ha Colette). Hi teniu un petit racó-cafeteria molt mono si heu de fer una pausa. . 4️⃣ Fundació Henri-Cartier Bresson: si sou amants de la fotografia, mireu-hi la programació. No és un espai gaire gran però us podeu trobar amb exposicions que valguin molt la pena. . 5️⃣ Kerzon: en aquesta botiga de la rue de Turenne hi podreu trobar, entre d’altres productes meravellosos, espelmes amb l’olor de Place des Vosges, del Parc Monceau i de mil racons més de París. . 6️⃣ Mariage Frères: una de les meves botigues preferides per a comprar te: especialment bonic l’establiment que tenen a la Place de la Madeleine. . 7️⃣ Le Bon Marché: un dels imprescindibles de la Rive Gauche: una de les galeries més antigues de Paris on s’hi passegen artistes i actrius: jo aquest diumenge m’hi vaig trobar a l’Isabelle Nanty (Georgette a la peli d’Amélie). Molt bona selecció de productes i un ambient gens estressant si es compara amb Lafayette o Printemps. . 8️⃣ La Cité de la Musique: jo hi vaig anar per l’expo de ‘Doisneau et la musique’ però em va agradar tant l’edifici, com l’expo com tot l’espai de la Villette que hi ha la vora. . 9️⃣ French Trotters: concept store de dos pisos on hi pots trobar marques interessants i les darreres propostes de moda, complements i llar. Preus pels núvols. (Però mola MOLT la selecció que hi tenen). . 🔟 Le Loir dans la Théière: un dels meus imprescindibles del barri del Marais per a té i pastissos. Sol haver-hi força gent per la tarda però pel matí és genial. No hi estan permesos els ordinadors. No és un lloc de modernillos. I precisament m’encanta per això.
Bonne gueule et bon weekend à tout le monde! ✨
Després d’haver passat desenes de vegades durant el darrer any pel carrer Parlament fa un parell de dies em vaig donar compte de que existeix (#OleMiEmpane) 💁🏻‍♀️👉🏻 @misskleckley una botiga de roba i complements amb marques que van des de @lazyoafs a Champion passant per Ellesse, Valfré, Crap Eyewear, Coucousuzette, Models Own, Holy Recycle i d’altres. La meva preferida 👉🏻 @pepaloves 😍 #BcnShops
Ahir va començar la 5a edició de @moritzfeeddog. Si esteu per la ciutat aquest cap de setmana i us agrada la moda aquest festival és una cita imperdible. S’hi projectaran documentals com ”Cambodian Textiles”, “Les dessins de Christian Dior”, “The Times of Bill Cunningham”, “Paris Couture” o “The Wars of Coco Chanel”, entre d’altres. El que obria el festival ahir “Yellow is forbideen” em va flipar. Avui toca sessió doble 🍿 #LaBcnLastCallVaAlMoritzFeedDog 👩🏻👗
NOU POST AL BLOG 👉🏻 @barcugat || Li podrien haver posat ‘Bistrot Cugat’, ‘Le Comptoir de l’Eixample’ i mil combinacions franco-catalanes més. Doncs no. Li han posat Cugat en honor a la llibreria-papereria que fins fa poc hi havia al número 99 del Carrer Bruc. L’acaben d’obrir i ja està al meu Top 10 de bars-restaurants preferits de la ciutat. Enhorabona Quim i Joan, aquest local és canela fina!👌🏼 || Teniu la meva crònica al link de la bio 😉

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: