Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Llibreria Altaïr: viatjar sense sortir de Barcelona (Eixample)

foto 2 (3)

Potser molts de vosaltres ja la coneixeu, potser d’altres la descobrireu avui. El cas és que la Llibreria Altaïr es mereix un post (i un monument també :-)).

foto 3 (1)

Us agrada viatjar? Si sou dels que quan esteu a l’aeroport esperant el vostre avió mireu les pantalles amb els horaris dels vols penseu: “… i si m’escapés a Venècia? i perquè no creuo l’oceà per descobrir Montreal o Toronto?, i si repeteixo Paris per 12ena vegada…?” Si, a més, sou dels que ja gaudiu planejant i preparant els vostres viatges, l’Altaïr ha de ser la vostra llibreria de referència.

foto 2 (5)

Aquesta llibreria va néixer l’any 1979 a Barcelona (a Madrid se’n va obrir una l’any 1997 però l’any passat va haver de tancar). Segons s’indica a la seva pàgina web Altaïr és “la llibreria europea més gran especialitzada en viatges” amb un fons documental de més de 60.000 referències.

Entrant a mà dreta trobareu una paret plena d’exemplars de la Revista Altaïr; publicació que, malauradament es va deixar d’editar l’any 2013 (el 23 de maig de 2013 es va publicar el darrer número) fruit de la ferotge competència de les revistes electròniques i la creixent demanda d’aquestes per part de l’usuari final. La veritat, una pena. Aquesta revista era reconeguda entre els viatgers més crítics per ser una publicació que contenia articles, reportatges i fotografies d’alta qualitat.

foto 2 (4)

Aquí teniu la portada del primer número de la revista l’any 1991.

altaïr1

No obstant l’anterior, podreu continuar trobant les revistes existents fins a la data de tancament. Això sí, són edicions que no estan actualitzades. Tot i així, la informació general que hi ha als reportatges continua essent súper vàlida per aprendre un grapat de coses sobre la ciutat, regió o país que voleu visitar.

La botiga està organitzada per continents trobant-se a la primera planta informació sobre Europa, Amèrica del Nord/Sud, Oceania i Pacífic i Àfrica i Àsia a la planta de sota.

A més de les típiques guies de viatge podreu trobar novel·les relacionades amb la ciutat o país al que teniu pensat anar, mapes i tot allò que estigui relacionat amb la geografia mundial (globus terraquis, mapes gegants…). Realment hi ha una abundant selecció de llibres d’importació per cobrir la informació que no es troba en castellà o català sobre qualsevol lloc del món en temàtiques com, el pensament religiós, la terra i l’univers, cuines del món, muntanya, etc…

També tenen una agència de viatges que es diu Orixà, que organitza viatges a mida, alternatius, viatges temàtics i viatges en grup.

foto 3

foto 3 (2)

Al final de tot de la llibreria trobaràs un espai o fòrum on s’organitzen moltíssimes activitats: exposicions, cursos, xerrades, presentacions de llibres…

foto 1 (1)

Entrar a la Llibreria Altaïr vol el seu temps. Anar-hi amb presses no és gens recomanable. Si només vols una guia i llestos, doncs vas a la Fnac, a la Central o a la Casa del Llibre. Anar a l’Altaïr és assaborir el viatge abans d’anar-hi, és començar a planejar una aventura i també pot ser la font d’inspiració per a les properes sortides de l’any.

Per acompanyar aquest moment de tranquil·litat us recomano que aneu a la cafeteria que trobareu a la planta baixa de la botiga. Allí ja podreu començar a fullejar la guia de la vostra propera ruta.

foto (11)

Quins són les vostres properes destinacions?

foto (10)

*********************************************

Curiositat:

Altair (Alpha Aquilae / Alpha Aql / α Aquilae / α Aql / Atair) és l’estel més brillant de la constel·lació de l’Àguila. Els àrabs, que també veien en aquesta constel·lació una gran àguila volant, la van anomenar elnars-el-tair, d’on va derivar el nom d’Altaïr.

A més, Altaïr és el nom d’un dels protagonistes dels videojocs Assassin’s Creed una sèrie de videojocs d’acció i aventura històrica amb punts de ciència-ficció, ambientada en les croades en el primer joc, en el Renaixement en el segon i en la Revolució Americana en el tercer, tots desenvolupats per la companyia de videojocs Ubisoft. El personatge està inspirat en Altaïr Ibn-La’Ahad (النسر في الطيران، لا أحد نجل, de l’àrab, «àguila volant» i «fill de ningú», respectivament) (1165 – 1257), un dels assassins de l’època templera (personatge de l’esquerra).

ubisoft2

Coordenades:

 • Adreça: C/Gran Via de les Corts Catalanes, 616
 • Telèfon: 93.342.71.71
 • Horari: Dilluns a Dissabte: 10:00 – 20:30

5 comments on “Llibreria Altaïr: viatjar sense sortir de Barcelona (Eixample)

 1. Jordi Manchado
  gener 19, 2015

  Nice review

  Enviat des del meu iPhone

  El 19/01/2015, a les 8:10, Bcn Last Call va escriure:
  >
  >

 2. Javier
  gener 21, 2015

  Buenos días,

  Gran librería,mejores fotos, interesante artículo.

  Pequeño aporte friki extra que no he podido resistir

  Altair era el mejor discípulo del “viejo de la montaña”, líder real de una secta Chii-musulmana denominada Nizaríes que existió en la época de las cruzadas. Sus enemigos los denominan HASHSASSHINS, ya que realizaban rituales bastante violentos mientras consumían Hachis.

  Esta secta ismaelita musulmana era famosa en la época de los cruzados porque todo lo solucionaban provocando la muerte. Dando origen a la palabra Asesino (HASHASSHINS). Uno de sus grandes rituales era lanzar a la gente desde lo alto de los minaretes y fortalezas, (el águila que baja).

  Hablando de viajes, podéis visitar las ruinas de su fortaleza principal al norte de Irán, en Quavzin.

  Saludos.

  • Bcn Last Call
   gener 21, 2015

   Interesante aportación Javier! Muy freak pero a la vez muy interesante! 🙂 Saludos! NM

 3. Retroenllaç: Mini-Guia de llocs on podeu comprar regals originals (Barcelona) – 2015 | Bcn Last Call

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Don’t you forget what’s simple And what’s small • ❤️ @laforceband #MWKUA
París, la ciutat de les pocions màgiques i del #plouifasol✨
Les clichés, c’est bien 💫 @museedelavieromantique #pluie #Paris
Besoin du rose pour pallier la couleur #GiletsJaunes? 💕
It was just perfect ❤️ @patrickwatsonofficial at @letrianonparis ✨ #MWKUA
NOU POST AL BLOG 👉🏻 Si aquest pont us quedeu per Barcelona us recomano que aneu a l’expo que s’està fent actualment al @monestirpedralbes: ‘Vida? o Teatre?’ de Charlotte Salomon. La veritat és que no sé si m’ha captivat més la seva vida o la seva obra. O totes dues... 😍 Tota la crònica al post que acabo de publicar // Link in Bio #CharlotteSalomonMP
Shinning noir 🖤✨ @chris.garneau {Gentry} #MWKUA
XMAS MARKETS ALARM 🚨• Durant els darrers dies he rebut “algunes” NdP explicant els markets que tenim #alavueltadelaesquina. M’encantaria dedicar un post a tots ells perquè tots tenen coses que m’agraden i s’ho mereixen, però #dommage, no tinc gaire temps, així que he decidit fer un mapa i posar-hi la info principal: horaris, dies, lloc, si cal o no pagar entrada (teniu el link directe a la bio que podeu compartir amb qui vulgueu). Jo aquest cap de setmana faré ruta 🚀 I vosaltres?. ➖➖➖➖ Al mapa veureu tres colors:. 💜 #LilaTinkiWinky 👉🏻 Markets 1-2 desembre 🧡 #TaronjaVitaminaC 👉🏻 Markets 15-16 desembre. 💚 #VerdMatcha 👉🏻 Markets tradicionals: cagatió & other stories. Aprofiteu els markets per fer #localshopping 👩🏻 🛒 ➖➖➖➖ PD: L’arbre de la foto el va fer ma mare l’any passat. Cada any en tenim més. Serà qüestió de posar una paradeta ✨
En menys de 15 dies he pujat al @monestirpedralbes dues vegades. He tardat 11 anys i 3 mesos en fer-ho. “Uf quina mandra anar fins allà” deia sempre (‘gran’ excusa...) [*edito: i dic “pujar” perquè, maquetons, allò és #upperdiagonalside] ➖➖➖➖ Però un dia et posen en safata anar-hi per a descobrir-hi una expo meravellosa: «Vida? o Teatre? Charlotte Salomon, Berlín, 1917 - Auschwitz, 1943», la vida d’una artista jueva que amb només 26 anys va ser deportada i exterminada a Auschwitz. El seu curt recorregut vital va estar marcat per l’amor, la mort i una història familiar de patiment i angoixa que la va conduir a refugiar-se en l’art com a via de salvament. La seva obra té referències artístiques contínues (musicals -Bizet-, pictòriques -Van Gogh, Modigliani, Chagall-, literàries...) és una joia. No puc fer altra cosa que recomanar-vos-la. Gràcies @divebarcelona ❤️ #CharlotteSalomonMP

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: