Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Llibreria Altaïr: viatjar sense sortir de Barcelona (Eixample)

foto 2 (3)

Potser molts de vosaltres ja la coneixeu, potser d’altres la descobrireu avui. El cas és que la Llibreria Altaïr es mereix un post (i un monument també :-)).

foto 3 (1)

Us agrada viatjar? Si sou dels que quan esteu a l’aeroport esperant el vostre avió mireu les pantalles amb els horaris dels vols penseu: “… i si m’escapés a Venècia? i perquè no creuo l’oceà per descobrir Montreal o Toronto?, i si repeteixo Paris per 12ena vegada…?” Si, a més, sou dels que ja gaudiu planejant i preparant els vostres viatges, l’Altaïr ha de ser la vostra llibreria de referència.

foto 2 (5)

Aquesta llibreria va néixer l’any 1979 a Barcelona (a Madrid se’n va obrir una l’any 1997 però l’any passat va haver de tancar). Segons s’indica a la seva pàgina web Altaïr és “la llibreria europea més gran especialitzada en viatges” amb un fons documental de més de 60.000 referències.

Entrant a mà dreta trobareu una paret plena d’exemplars de la Revista Altaïr; publicació que, malauradament es va deixar d’editar l’any 2013 (el 23 de maig de 2013 es va publicar el darrer número) fruit de la ferotge competència de les revistes electròniques i la creixent demanda d’aquestes per part de l’usuari final. La veritat, una pena. Aquesta revista era reconeguda entre els viatgers més crítics per ser una publicació que contenia articles, reportatges i fotografies d’alta qualitat.

foto 2 (4)

Aquí teniu la portada del primer número de la revista l’any 1991.

altaïr1

No obstant l’anterior, podreu continuar trobant les revistes existents fins a la data de tancament. Això sí, són edicions que no estan actualitzades. Tot i així, la informació general que hi ha als reportatges continua essent súper vàlida per aprendre un grapat de coses sobre la ciutat, regió o país que voleu visitar.

La botiga està organitzada per continents trobant-se a la primera planta informació sobre Europa, Amèrica del Nord/Sud, Oceania i Pacífic i Àfrica i Àsia a la planta de sota.

A més de les típiques guies de viatge podreu trobar novel·les relacionades amb la ciutat o país al que teniu pensat anar, mapes i tot allò que estigui relacionat amb la geografia mundial (globus terraquis, mapes gegants…). Realment hi ha una abundant selecció de llibres d’importació per cobrir la informació que no es troba en castellà o català sobre qualsevol lloc del món en temàtiques com, el pensament religiós, la terra i l’univers, cuines del món, muntanya, etc…

També tenen una agència de viatges que es diu Orixà, que organitza viatges a mida, alternatius, viatges temàtics i viatges en grup.

foto 3

foto 3 (2)

Al final de tot de la llibreria trobaràs un espai o fòrum on s’organitzen moltíssimes activitats: exposicions, cursos, xerrades, presentacions de llibres…

foto 1 (1)

Entrar a la Llibreria Altaïr vol el seu temps. Anar-hi amb presses no és gens recomanable. Si només vols una guia i llestos, doncs vas a la Fnac, a la Central o a la Casa del Llibre. Anar a l’Altaïr és assaborir el viatge abans d’anar-hi, és començar a planejar una aventura i també pot ser la font d’inspiració per a les properes sortides de l’any.

Per acompanyar aquest moment de tranquil·litat us recomano que aneu a la cafeteria que trobareu a la planta baixa de la botiga. Allí ja podreu començar a fullejar la guia de la vostra propera ruta.

foto (11)

Quins són les vostres properes destinacions?

foto (10)

*********************************************

Curiositat:

Altair (Alpha Aquilae / Alpha Aql / α Aquilae / α Aql / Atair) és l’estel més brillant de la constel·lació de l’Àguila. Els àrabs, que també veien en aquesta constel·lació una gran àguila volant, la van anomenar elnars-el-tair, d’on va derivar el nom d’Altaïr.

A més, Altaïr és el nom d’un dels protagonistes dels videojocs Assassin’s Creed una sèrie de videojocs d’acció i aventura històrica amb punts de ciència-ficció, ambientada en les croades en el primer joc, en el Renaixement en el segon i en la Revolució Americana en el tercer, tots desenvolupats per la companyia de videojocs Ubisoft. El personatge està inspirat en Altaïr Ibn-La’Ahad (النسر في الطيران، لا أحد نجل, de l’àrab, «àguila volant» i «fill de ningú», respectivament) (1165 – 1257), un dels assassins de l’època templera (personatge de l’esquerra).

ubisoft2

Coordenades:

 • Adreça: C/Gran Via de les Corts Catalanes, 616
 • Telèfon: 93.342.71.71
 • Horari: Dilluns a Dissabte: 10:00 – 20:30

5 comments on “Llibreria Altaïr: viatjar sense sortir de Barcelona (Eixample)

 1. Jordi Manchado
  gener 19, 2015

  Nice review

  Enviat des del meu iPhone

  El 19/01/2015, a les 8:10, Bcn Last Call va escriure:
  >
  >

 2. Javier
  gener 21, 2015

  Buenos días,

  Gran librería,mejores fotos, interesante artículo.

  Pequeño aporte friki extra que no he podido resistir

  Altair era el mejor discípulo del “viejo de la montaña”, líder real de una secta Chii-musulmana denominada Nizaríes que existió en la época de las cruzadas. Sus enemigos los denominan HASHSASSHINS, ya que realizaban rituales bastante violentos mientras consumían Hachis.

  Esta secta ismaelita musulmana era famosa en la época de los cruzados porque todo lo solucionaban provocando la muerte. Dando origen a la palabra Asesino (HASHASSHINS). Uno de sus grandes rituales era lanzar a la gente desde lo alto de los minaretes y fortalezas, (el águila que baja).

  Hablando de viajes, podéis visitar las ruinas de su fortaleza principal al norte de Irán, en Quavzin.

  Saludos.

  • Bcn Last Call
   gener 21, 2015

   Interesante aportación Javier! Muy freak pero a la vez muy interesante! 🙂 Saludos! NM

 3. Retroenllaç: Mini-Guia de llocs on podeu comprar regals originals (Barcelona) – 2015 | Bcn Last Call

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Què bonic. Què bèstia. Un disc catàrtic. @elenatonra, meravellosa, pura sensibilitat i delicadesa presentant el seu treball en solitari ‘EX:Re’. Ella plorant a la darrera cançó. El públic aplaudint de peu a la Casa Llotja de Mar. Probablement un dels millors concerts als que he anat mai a Barcelona. Gràcies @cervezasalhambra i @tmusicrepublic, crec que tot el públic ha flipat amb la vostra organització ♥️ #MWKUA ••• 🔎 Update curiositat sobre la Llotja (gràcies 😘 @xsa13 per la info): el 2 d'agost de 1708 es va interpretar la primera òpera italiana a Catalunya: ‘Il più bel nome’, del compositor venecià Antonio Caldara || Ahir al vespre el nom més bonic va ser el d’Elena ✨ ••• Romance is dead and done And it hits between the eyes on this side The grass is dead and barren And it hurts between my thighs on this side
NOU POST AL BLOG 👉🏻 @elmenjadordelabeckett || En una ciutat on el temps s’escola pels forats del dia a dia, em flipa i m’enamora a parts iguals passar estones en llocs com aquest. Aneu-hi. El temps s’atura. Promis, juré! ❤️💚 [Link • in • Bio]
L’altre dia sortint d’ @orval.barcelona vaig topar-me amb aquesta meravellosa façana-persiana-rètol: “Bodega-Xifré. Casa Fundada l’any 1947” al número 13 del carrer Wellington. Remenant per internet he trobat un post de @bcnsingular sobre el local i el seu propietari, en Toni Xifré. Us en comparteixo un fragment: ••• «Si hagués nascut en un poblet de Texas, el Toni Xifré, probablement, hauria estat sheriff. Però va néixer a Gràcia. Fill de vinaters, el seu destí estava marcat des del moment que el pare va obrir, l’agost de 1947, una bodega a l’aleshores carrer de Sicília. “Aquí hi havia de tot”, recorda. “Ara ja no queda res”. Ni tan sols la bodega, tancada quan el Toni va decidir que tocava jubilar-se. “Havíem arribat a servir 10 quilos d’anxoves cada setmana. Però les grans superfícies ens han matat”». ••• No deixem que morin els petits comerços, les petites històries. God save els sheriffs d’aquesta ciutat ♥️ #OldInTownBcn
NEW IN TOWN 👉🏻 @orval.barcelona • Estreno temporada d’iced latte a Orval: #whereplantsmeetcoffee 🌿☕️ • Enhorabona @lucialucelucira & equip: ‘picar pedra’ ha valgut la pena, l’espai és fantàstic, wish u all the best 💚• [us deixo més raconets a stories]
Mirant amunt un dia m’estamparé contra alguna farola d’aquesta ciutat. O això o bé se m’allargarà el coll com a una🦒 (sé que no sóc l’única 😌) @instapoblenou ✨
Algú més s’ha aixecat amb ganes de fer reviure alguns edificis que hi ha xapats a la ciutat? 💁🏻‍♀️ ✨#oldintownbcn ✨
Mentre s’acaba de definir quin color polític va agafant aquesta ciutat jo estic en bucle amb les cançons de @stillcorners que han sonat aquest vespre a l’Antiga Fàbrica Damm. Quina meravella, quins audiovisuals ❤️: ens ha fet recórrer mar 🌊, cel 🌌, terra 🌍 i espai 🚀 #MWKUA
Del cel a la lluna 🚀✨ @caelumbcn
NOU POST AL BLOG 👉🏻 @merce_soler_paper 📖 ••• Fa dos anys vaig descobrir l’obra de la Mercè Soler a la fira @artslibris, una fira dedicada als llibres d’artista que se celebra des de fa 10 anys pels voltants de Sant Jordi a Barcelona i a la que sempre acabes coneixent nous projectes editorials o creatius que t’enamoren a primera vista. Fa un parell de setmanes la vaig entrevistar i el resultat el teniu al link de la bio. Espero que us agradi! 💖

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: