Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

El Pachuco: Street Food mexicà al cor del Raval

Avui us parlo d’un dels restaurants mexicans que vaig recomanar el dissabte passat (28 de febrer) a la secció “Blogs Vivants” del programa Via Lliure de RAC 1 (cliqueu aquí per escoltar el podcast: va, que riureu molt!!!).

Es tracta de “El Pachuco“, un petit local del Raval on podreu degustar bona cuina mexicana, pagant pocs quartos i quedant ben tipets.

Menjar?

La carta no és molt extensa però l’executen a la perfecció. I què dir de les racions! Pensava que aquest tipus de racions, diguem, complertes, havien desaparegut del circuit de restaurants d’aquesta ciutat.

A continuació una breu descripció del que vaig poder degustar:

TacosA la foto podeu veure els tacos “carnita” que inclouen: porc, ceba, llima, coriandre i llardons. Gustosos, gens eixuts i amb una carn molt tendra. Em queden pendents per a la propera vegada el taco “chilorio” i el de “papa con chorizo”.

foto 1

A la carta hi tenen un parell d’antojitos que valen la pena. El que vaig tastar jo, les tostadas, consisteixen en unes tortitas de blat de moro amb formatge, crema, guacamole, fesols, carn esfilegada i la salsa “pico de gallo”. Aquesta salsa inclou fruita i verdura fresca tallades en quadradets. També es coneix com “salsa mexicana” o “salsa bandera”. Aquest darrer nom es deu a que els colors dels ingredients de la varietat més comuna d’aquesta salsa (una barreja de tomàquet, ceba i bitxo verd) es corresponen als colors de la bandera de Mèxic. Una salsa molt patriòtica, doncs :-).

foto 2

Finalment vaig tastar també unes quesadilles. En concret, les anomenades “sinaloense” amb carn de porc, fesols i formatge. Són molt bones i d’unes dimensions considerables.

foto 3

Begudes?

En un mexicà no poden faltar els tequiles ni els mezcals, begudes alcohòliques destil·lades amb molt de caràcter. Tampoc hi falten les cerveses mexicanes del Grup Modelo: la Pacífic (amb un gust més suau) o la Negra Modelo (torrada). La carta de còctels és molt extensa: hi trobareu les típiques micheladas (cervesa preparada amb suc de llimona, sal i espècies vàries) o les margarites.

Per als més agosarats també hi ha un llistat de “xupitos extrems“: “mata cucaracha”, “troyano”. Llegir la composició dels mateixos és com estar llegint la crònica d’una borratxera anunciada…

**************************

Local?

El Pachuco és petit i no us mentiré, fa una mica d’olor a “fritanga”. Sentireu que de tant en tant s’engega l’extractor que, amb una potència sobtada, va netejant l’ambient. La veritat és que a mi no em va molestar gens. Part de la gràcia del local és aquesta, la intensitat dels sabors i de les olors. Qui es plantegi allò de “#mipelooleráafritanga-osea?” millor que no hi posi els peus. Aquesta persona mai arribaria a apreciar els sabors que destil·la aquest local.

foto 4

Preu?

El moment més emocionant de tots és quan t’arriba el compte: 26 euros entre dos persones? What? Sí, pots dir clar i ben alto allò de: “bueno“, “bonito” i “barato“. És motiu, doncs, “de honda satisfacción”.

**************************

Servei?

Molt agradable, força ràpid i us donaran bons consells si aneu una mica perduts. A mi no em sembla un inconvenient però heu de saber que els plats els heu d’anar a cercar vosaltres mateixos a la barra. Diguem que el client interactua :-). És a dir si teniu un dia d’aquells “senyoritos” o de “vull que em serveixin” no aneu a El Pachuco :-).

**************************

Recomanacions: Si voleu trobar taula (una de les dues que tenen) heu d’anar aviat (jo hi vaig anar a les 21h pile-poil i vaig tenir sort). Altrament potser sopeu mig de peu, mig asseguts a la barra o a l’espai que hi ha tocant a la finestra. El que està clar és que amics segur que en fareu, i de moltes nacionalitat, a més :-). Socialitzar a El Pachuco és very easy, güey!

**************************

Coordenades:

 • Adreça: Carrer de Sant Pau, 110 (davant de l’esglèsia de Sant Pau del Camp)
 • Telèfon: 93.179.68.05 (no agafen reserves)
 • Horari (segons “Sant Google”) Dilluns: tancat // De dimarts a diumenge de 13:00h a 3:00h 

**************************

>>> Voldria aprofitar aquest post per agrair a l’equip de Via Lliure la invitació al programa “Blogs Vivants”. El bon clima que es respirava durant l’emissió va fer que tot plegat fos una experiència fantàstica. Moltes gràcies, de debò.

4 comments on “El Pachuco: Street Food mexicà al cor del Raval

 1. Very Tasty Blog
  Març 4, 2015

  Lo bueno, bonito, barato existe, aunque la gente no lo crea. Simplemente se tiene que buscar bien 😛

  • Bcn Last Call
   Març 4, 2015

   Totalment d’acord!!! Cal remenar i no quedar-se als carrers principals 😉

 2. kapje
  Març 5, 2015

  té molt bona pinta!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Tant de bo més rètols com el de la Biblioteca Pública Arús 💙👉🏻 #oldintownbcn
Never be sorry for the lack of response Your hand on my arm before we were lost 💫 #MWKUA @damienjuradomusic || @sitback.auditori #SitBack
NOU POST AL BLOG 👉🏻 avui us parlo d’un edifici de Barcelona que vaig visitar fa uns dies i que em va fascinar. Si l’haguéssim de definir amb paraules claus aquestes serien: ‘ciència, art tèxtil i sostenibitat’. Si vols saber de quin es tracta, clica a la bio, #yatusabes ⬆️ #ALaBcnLastCallLiHaFlipatAquestEdifici 👩🏻🏢
NEW IN TOWN 👉🏻 @lapicanteriaescriba 🍸🌮🥟 || La foto no fa justícia als plats de cuina fusió Japó-Perú-Brasil-Mèxic que vaig tastar l’altre dia (de fet sembla que sigui d’una festa foodie-cromàtica dedicada al color taronja). Si el carrer Marià Aguiló ja tenia molts punts de ser el meu preferit del Poblenou, La Picanteria m’hi ha acabat de convèncer. A més de la manduca un parell de coses interessants:☝🏼tenen una carta de cocktails MOLT recomanable; i✌🏼la barra és prou ampla per dinar/sopar si no queden taules. #LaBcnLastCallContinuaEnamoradaDelPoblenou 👩🏻🧡
El @jbyelcuco té un do: m’agrada tot el que dissenya. La seva col•lecció ‘Medley’ AW18/19 m’ha flipat tan que fins i tot m’he pegat uns dancings allí al mig de la botiga de la guapa de la Belén (@jimenez_store)❤️👉🏻 @offbeat_bcn (Raval). Gracias por esta mañana a los dos. Así(n), sí. #MadeInBarcelona
The sky is blue i la @catpowerofficial acaba de treure disc. Res pot anar malament avui ✨(deixeu els llistats enllaunats d’spoti i poseu-vos aquesta meravella de disc) #LaBcnLastCallFlipaFortAmbCatPower 👩🏻🎧
📣 NOU POST AL BLOG 👉🏻 @desteje || M’estava a punt de caducar el carnet de bloggera i he decidit posar-hi remei: reprendre el blog i explicar qui és la noia de la foto (no sóc jo, aquest melenón-pantene no és meu, és d’una de les persones amb més gust estètic i artístic que conec). Si la voleu conèixer aneu a la bio. #LaBcnLastCallQuasiPerdElCarnetDeBloggera 👩🏻✒️
Diria que @rasoterrabcn ha passat totes veggie-ISO del planeta. Si hi vaig un parell de vegades més crec que em faré vegetariana. #LaBcnLastCallPotserEsFaVegetariana 👩🏻🥦
• En la periferia brillante de una galaxia mediana, en medio de un mar oscuro donde flota nuestro mundo. Tú, que vienes a rondarme como los nueve planetas, parece que cuando bailas llueven miles de cometas. Tú que vienes a rondarme amárrate a mí • ❤️ #MWKUA @mariaarnaldimas

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: