Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

El Pachuco: Street Food mexicà al cor del Raval

Avui us parlo d’un dels restaurants mexicans que vaig recomanar el dissabte passat (28 de febrer) a la secció “Blogs Vivants” del programa Via Lliure de RAC 1 (cliqueu aquí per escoltar el podcast: va, que riureu molt!!!).

Es tracta de “El Pachuco“, un petit local del Raval on podreu degustar bona cuina mexicana, pagant pocs quartos i quedant ben tipets.

Menjar?

La carta no és molt extensa però l’executen a la perfecció. I què dir de les racions! Pensava que aquest tipus de racions, diguem, complertes, havien desaparegut del circuit de restaurants d’aquesta ciutat.

A continuació una breu descripció del que vaig poder degustar:

TacosA la foto podeu veure els tacos “carnita” que inclouen: porc, ceba, llima, coriandre i llardons. Gustosos, gens eixuts i amb una carn molt tendra. Em queden pendents per a la propera vegada el taco “chilorio” i el de “papa con chorizo”.

foto 1

A la carta hi tenen un parell d’antojitos que valen la pena. El que vaig tastar jo, les tostadas, consisteixen en unes tortitas de blat de moro amb formatge, crema, guacamole, fesols, carn esfilegada i la salsa “pico de gallo”. Aquesta salsa inclou fruita i verdura fresca tallades en quadradets. També es coneix com “salsa mexicana” o “salsa bandera”. Aquest darrer nom es deu a que els colors dels ingredients de la varietat més comuna d’aquesta salsa (una barreja de tomàquet, ceba i bitxo verd) es corresponen als colors de la bandera de Mèxic. Una salsa molt patriòtica, doncs :-).

foto 2

Finalment vaig tastar també unes quesadilles. En concret, les anomenades “sinaloense” amb carn de porc, fesols i formatge. Són molt bones i d’unes dimensions considerables.

foto 3

Begudes?

En un mexicà no poden faltar els tequiles ni els mezcals, begudes alcohòliques destil·lades amb molt de caràcter. Tampoc hi falten les cerveses mexicanes del Grup Modelo: la Pacífic (amb un gust més suau) o la Negra Modelo (torrada). La carta de còctels és molt extensa: hi trobareu les típiques micheladas (cervesa preparada amb suc de llimona, sal i espècies vàries) o les margarites.

Per als més agosarats també hi ha un llistat de “xupitos extrems“: “mata cucaracha”, “troyano”. Llegir la composició dels mateixos és com estar llegint la crònica d’una borratxera anunciada…

**************************

Local?

El Pachuco és petit i no us mentiré, fa una mica d’olor a “fritanga”. Sentireu que de tant en tant s’engega l’extractor que, amb una potència sobtada, va netejant l’ambient. La veritat és que a mi no em va molestar gens. Part de la gràcia del local és aquesta, la intensitat dels sabors i de les olors. Qui es plantegi allò de “#mipelooleráafritanga-osea?” millor que no hi posi els peus. Aquesta persona mai arribaria a apreciar els sabors que destil·la aquest local.

foto 4

Preu?

El moment més emocionant de tots és quan t’arriba el compte: 26 euros entre dos persones? What? Sí, pots dir clar i ben alto allò de: “bueno“, “bonito” i “barato“. És motiu, doncs, “de honda satisfacción”.

**************************

Servei?

Molt agradable, força ràpid i us donaran bons consells si aneu una mica perduts. A mi no em sembla un inconvenient però heu de saber que els plats els heu d’anar a cercar vosaltres mateixos a la barra. Diguem que el client interactua :-). És a dir si teniu un dia d’aquells “senyoritos” o de “vull que em serveixin” no aneu a El Pachuco :-).

**************************

Recomanacions: Si voleu trobar taula (una de les dues que tenen) heu d’anar aviat (jo hi vaig anar a les 21h pile-poil i vaig tenir sort). Altrament potser sopeu mig de peu, mig asseguts a la barra o a l’espai que hi ha tocant a la finestra. El que està clar és que amics segur que en fareu, i de moltes nacionalitat, a més :-). Socialitzar a El Pachuco és very easy, güey!

**************************

Coordenades:

 • Adreça: Carrer de Sant Pau, 110 (davant de l’esglèsia de Sant Pau del Camp)
 • Telèfon: 93.179.68.05 (no agafen reserves)
 • Horari (segons “Sant Google”) Dilluns: tancat // De dimarts a diumenge de 13:00h a 3:00h 

**************************

>>> Voldria aprofitar aquest post per agrair a l’equip de Via Lliure la invitació al programa “Blogs Vivants”. El bon clima que es respirava durant l’emissió va fer que tot plegat fos una experiència fantàstica. Moltes gràcies, de debò.

4 comments on “El Pachuco: Street Food mexicà al cor del Raval

 1. Very Tasty Blog
  Març 4, 2015

  Lo bueno, bonito, barato existe, aunque la gente no lo crea. Simplemente se tiene que buscar bien 😛

  • Bcn Last Call
   Març 4, 2015

   Totalment d’acord!!! Cal remenar i no quedar-se als carrers principals 😉

 2. kapje
  Març 5, 2015

  té molt bona pinta!!

  • Bcn Last Call
   Març 5, 2015

   Siiiii! El lloc és petit pero té molta personalitat 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Sí, heu llegit bé: «Santa Eulàlia. Boquería 1, 3 y 5. Barcelona». ••• I és que l’emblemàtica botiga que ara està ubicada al Passeig de Gràcia, va nèixer #ohsorpresa al Pla de la Boqueria com a establiment de venda de teixits l’any 1843, just al costat de l’ermita de Santa Eulàlia, d’aquí el nom. No va ser fins l’any 1941 que es va obrir una botiga al número 60 del Passeig de Gràcia. L’any 1944 va tancar la del Pla de la Boqueria però n’obrien una segona al Passeig de Gràcia, aquesta vegada al número 93, orientada a la moda masculina que és la que actualment mantenen viva i la que compta amb marques/productes exclusius. ••• El primer pis de la botiga té una petita joia: un petit Bistrot amb les parets vestides de pòsters originals de l’època. Tot aquest rollo per dir-vos que fins al 24/11, si hi aneu, podreu gaudir de dos cocktails que ha creat Javier de las Muelas (@drymartinijdlm) per a 👉🏻 @cocktailboulevardbcn: un festival de la cocteleria creat per @barcelonapaseodegracia en el que participen 14 hotels i restaurants de la zona. El cocktail que he tastat jo (Backstage Madness) era sense alcohol i ostres sí, quina Madness, tu!: polpa de coco, yuzu, orange blossom honey, xarop de coco, maracuiá i litxi natural. Flipamenta de lo bo que estava. Us deixo a stories some nice pictures (o no tan nice, però són les que em fa l’iPhone 6s 😁). #CocktailBoulevardBcn #BcnLastCall
Novament ressaca parisenca transformada en 🔟 noves propostes. Espero que us agradin! Bonne journée ♥️ ••• 1️⃣ Jardin du Palais Royal: juntament amb la Place de Vosges, el Parc Monceau i els Jardins de Luxembourg és un dels espais/jardins que més m’agrada de París per anar a passejar. . 2️⃣ 0fr: llibreria, galeria, estudi… tot en un. Té una selecció brutal de llibre de fotografia, art, disseny i moda. És molt mini però la lien parda fent presentacions. Una de les darreres va ser la del Raf Simons, ex director creatiu de Dior, signant exemplars de la revista @anothermagazine. . 3️⃣ Maison Kitsuné Louvre: el passat mes de setembre va obrir el primer restaurant de la Maison Kitsuné a la capital francesa. Val la pena per a fer un brunch o un berenar. Un lloc agradable, bastant tranquil i amb unes vistes a… la Comédie Française. . 4️⃣ Yvon Lambert: llibreria, galeria, editorial. Tots els llibres respiren, tots tenen l’espai que necessiten. Una selecció de llibres d’autor, d’editorials independents. Fotografia, art, disseny, revistes de tendències… El PA-RA-DÍS. . 5️⃣ Empreintes Paris: 4 pisos d’art, artesania Made in France recolzada pels ‘Ateliers d’Art de France’. Val molt la pena descobrir la qualitat i quantitat de bons artesans francesos que hi tenen representats. 6️⃣ Musée du Parfum (Fragonard): si el món del perfum us sedueix, aquest és el vostre museu. L’entrada és gratuïta i fan visites guiades en francès i anglès (duren aprox. 40 min). . 7️⃣ État libre d’Orange: una casa de perfums 100% Made in Paris, una de les més avantguardistes. M’encanta com treballen les seves propostes a nivell creatiu, aconsegueixen que miri sempre les novetats que treuen. . 8️⃣ Chez ta soeur: restaurantet totalment local i molt agradable a Montmartre (menú brunch 22€). . 9️⃣ Bassin de la Villette: una passejada que comenci al Bassin de la Villette i acabi en alguna cafeteria bonica del Canal de Saint-Martin pot ser un excel·lent pla de diumenge. . 🔟 Le 104: un centre cultural on la dansa, el ball i la multiculturalitat batega al mateix temps. #ParisLastCall
Aquesta tarda s’ha presentat a @heyshop_ el llibre de la il•lustradora i dissenyadora gràfica @malikafavre (editorial @counterprintbooks). ••• Un llibre que repassa la seva extensa trajectòria a través dels temes que més ha treballat: la dona, els viatges, la geometria, l’erotisme, la cultura pop i la societat i els problemes actuals (terreny, aquest darrer, que ha explorat de manera lliure a través de les conegudes portades del New Yorker). ••• Amb l’exemplar signat i amb el pin de regal 👄 torno a casa re-happy 💁🏻‍♀️
OLD/NEW IN TOWN 👉🏻 @baralegriabarcelona • L’altre dia vaig topar-me amb l’article de @7canibales sobre el Bar Alegria i vaig pensar: wo! un local modernista que no només no tanca sinó que renova cuina i de la mà de Tomás Abellán (@quetomas). Avui tocava fer vermut i visitar aquest local del 1899 ♥️. A continuació us llisto els meus locals modernistes preferits. Em dieu els vostres? (no sigui cas que m’estigui perdent alguna cosa important 😁): ▪️Bar Versalles (Sant Andreu) ▪️Cafè del Centre (Eixample) ▪️Reñé (Eixample) ▪️Casa Almirall (Raval) ▪️Cafè de l’Òpera (Gòtic) ▪️La Confiteria (Raval) ▪️Muy Buenas (Raval) ▪️London Bar (Raval) ▪️El Paraigua (Gòtic) ▪️L’ascensor (Gòtic). Bé, aquests dos darrers només tenen el mobiliari (són de finals dels 60) però l’experiència d’entrar al bar Ascensor a través d’un meravellós ascensor modernista és impagable. I la caixa enregistradora de El Paraigua és de traca 💖 ••• 🍁 Bon cap de setmana a tothom! 🍁 #OldInTownBcn
Fa just una setmana es presentava @apartgastro, un nou mitjà de comunicació nascut a Barcelona amb clara vocació internacional. ••• Apart proposa traspassar el paper i fer-nos viatjar, gràcies a la realitat virtual (la revista ve acompanyada d’unes ulleres VR), a 6 països que marcaran les tendències gastronòmiques del 2020. Brasil, Dinamarca, Japó, Argentina, Grècia i Marroc són els escenaris que protagonitzen aquest primer número dirigit per @ferranadria i produït per l’equip de @cuinacat. ••• El contingut és BRUTAL (imatges espectaculars, infografies plenes de curiositats…). Una aposta valenta. ••• Jo tinc la versió en català però també s’ha publicat en castellà i ja estan preparant la versió anglesa 👌🏼
Soul recovery after a very crazy week ♥️ merci bcp @julie.e.doiron #MWKUA
BILL VIOLA ➕ PAUL DALY (+ bonus extra) ••• Us recomano les dues darreres expos que he vist darrerament. Si necessiteu silenci aneu-hi, són l’antídot perfecte contra tot soroll 🍁 ••• Foto 1) 👉🏻 Bill Viola, ‘Mirrors of the Unseen’. La Pedrera presenta la primera exposició monogràfica de Bill Viola a Barcelona. Considerat un pioner en el desenvolupament del videoart, Bill Viola explora a través de la seva obra conceptes universals com la pena, la mort, el dolor, el pas del temps i les emocions que s’hi associen. La imatge que us he posat correspon a la peça que més em va agradar (no em vaig anotar el títol però sí recordo que durava 7 minuts i que la vaig veure dues vegades seguides). Crec que tots trobaríem la peça que ens encaixa en aquesta expo ✨ ••• Foto 2) 👉🏻 Paul Daly, ‘Living Matter’ (Can Framis, Poblenou) Aquest artista nascut a Liverpool porta des del 2000 instal•lat a Barcelona. Ens proposa apropar-nos als materials orgànics. El resultat són collages i mosaïcs que contenen un ampli ventall de textures, colors i transparències. Provoca que mirem la naturalesa morta des d’un altre prisma. És simplement meravellós. La imatge correspon a l’obra ‘Hedge 2’ (finals d’estiu, principis de tardor) ♥️ ••• Foto 3) 👉🏻 també a Can Framis ‘(a)simetrías’ és una instal•lació fotogràfica concebuda i realitzada pels estudiants del Màster en Fotografia i Disseny de l’ @elisavabcn. Els punts de partida són ‘encajar’ i ‘romper’. A partir d’aquí s’han treballat conceptes vinculats als rols de gènere i al binarisme -com a frontera social-. Tot un encert haver-la posat al pati de l’entrada de Can Framis 👌🏼 ••• 🍂 Feliç diumenge 🍂
L’espai de l’ @arantxarueda al @blancfest va passar de ser un petit refugi creatiu a una petita exposició que s’anava nodrint del talent de la gent que s’aturava i hi abocava tota la seva creativitat: sentiments, coses que mai es diuen, reinvidicacions... què bonic és poder intuir (al menys una mica) com és una persona segons el que hi veus en un full ple colors, formes, lletres que van creant capes d’informació visual. La conclusió és que m’han entrat unes ganes boges de fer un taller de collage 😱😇 [us deixo a stories el collage que més em va agradar 💕]
Si les porteries d’aquesta ciutat parlessin...♥️ [Les perles les vaig “guardant” aquí 👉🏻 #oldintownbcn]

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: