Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

El Pachuco: Street Food mexicà al cor del Raval

Avui us parlo d’un dels restaurants mexicans que vaig recomanar el dissabte passat (28 de febrer) a la secció “Blogs Vivants” del programa Via Lliure de RAC 1 (cliqueu aquí per escoltar el podcast: va, que riureu molt!!!).

Es tracta de “El Pachuco“, un petit local del Raval on podreu degustar bona cuina mexicana, pagant pocs quartos i quedant ben tipets.

Menjar?

La carta no és molt extensa però l’executen a la perfecció. I què dir de les racions! Pensava que aquest tipus de racions, diguem, complertes, havien desaparegut del circuit de restaurants d’aquesta ciutat.

A continuació una breu descripció del que vaig poder degustar:

TacosA la foto podeu veure els tacos “carnita” que inclouen: porc, ceba, llima, coriandre i llardons. Gustosos, gens eixuts i amb una carn molt tendra. Em queden pendents per a la propera vegada el taco “chilorio” i el de “papa con chorizo”.

foto 1

A la carta hi tenen un parell d’antojitos que valen la pena. El que vaig tastar jo, les tostadas, consisteixen en unes tortitas de blat de moro amb formatge, crema, guacamole, fesols, carn esfilegada i la salsa “pico de gallo”. Aquesta salsa inclou fruita i verdura fresca tallades en quadradets. També es coneix com “salsa mexicana” o “salsa bandera”. Aquest darrer nom es deu a que els colors dels ingredients de la varietat més comuna d’aquesta salsa (una barreja de tomàquet, ceba i bitxo verd) es corresponen als colors de la bandera de Mèxic. Una salsa molt patriòtica, doncs :-).

foto 2

Finalment vaig tastar també unes quesadilles. En concret, les anomenades “sinaloense” amb carn de porc, fesols i formatge. Són molt bones i d’unes dimensions considerables.

foto 3

Begudes?

En un mexicà no poden faltar els tequiles ni els mezcals, begudes alcohòliques destil·lades amb molt de caràcter. Tampoc hi falten les cerveses mexicanes del Grup Modelo: la Pacífic (amb un gust més suau) o la Negra Modelo (torrada). La carta de còctels és molt extensa: hi trobareu les típiques micheladas (cervesa preparada amb suc de llimona, sal i espècies vàries) o les margarites.

Per als més agosarats també hi ha un llistat de “xupitos extrems“: “mata cucaracha”, “troyano”. Llegir la composició dels mateixos és com estar llegint la crònica d’una borratxera anunciada…

**************************

Local?

El Pachuco és petit i no us mentiré, fa una mica d’olor a “fritanga”. Sentireu que de tant en tant s’engega l’extractor que, amb una potència sobtada, va netejant l’ambient. La veritat és que a mi no em va molestar gens. Part de la gràcia del local és aquesta, la intensitat dels sabors i de les olors. Qui es plantegi allò de “#mipelooleráafritanga-osea?” millor que no hi posi els peus. Aquesta persona mai arribaria a apreciar els sabors que destil·la aquest local.

foto 4

Preu?

El moment més emocionant de tots és quan t’arriba el compte: 26 euros entre dos persones? What? Sí, pots dir clar i ben alto allò de: “bueno“, “bonito” i “barato“. És motiu, doncs, “de honda satisfacción”.

**************************

Servei?

Molt agradable, força ràpid i us donaran bons consells si aneu una mica perduts. A mi no em sembla un inconvenient però heu de saber que els plats els heu d’anar a cercar vosaltres mateixos a la barra. Diguem que el client interactua :-). És a dir si teniu un dia d’aquells “senyoritos” o de “vull que em serveixin” no aneu a El Pachuco :-).

**************************

Recomanacions: Si voleu trobar taula (una de les dues que tenen) heu d’anar aviat (jo hi vaig anar a les 21h pile-poil i vaig tenir sort). Altrament potser sopeu mig de peu, mig asseguts a la barra o a l’espai que hi ha tocant a la finestra. El que està clar és que amics segur que en fareu, i de moltes nacionalitat, a més :-). Socialitzar a El Pachuco és very easy, güey!

**************************

Coordenades:

 • Adreça: Carrer de Sant Pau, 110 (davant de l’esglèsia de Sant Pau del Camp)
 • Telèfon: 93.179.68.05 (no agafen reserves)
 • Horari (segons “Sant Google”) Dilluns: tancat // De dimarts a diumenge de 13:00h a 3:00h 

**************************

>>> Voldria aprofitar aquest post per agrair a l’equip de Via Lliure la invitació al programa “Blogs Vivants”. El bon clima que es respirava durant l’emissió va fer que tot plegat fos una experiència fantàstica. Moltes gràcies, de debò.

4 comments on “El Pachuco: Street Food mexicà al cor del Raval

 1. Very Tasty Blog
  Març 4, 2015

  Lo bueno, bonito, barato existe, aunque la gente no lo crea. Simplemente se tiene que buscar bien 😛

  • Bcn Last Call
   Març 4, 2015

   Totalment d’acord!!! Cal remenar i no quedar-se als carrers principals 😉

 2. kapje
  Març 5, 2015

  té molt bona pinta!!

  • Bcn Last Call
   Març 5, 2015

   Siiiii! El lloc és petit pero té molta personalitat 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

BARNATRESC 〰️ a mi si la @lamevabcn “me dice ‘ven’, lo dejo todo”, així que avui m’he tret el carnet de #BarnaTresc (és gratis, peñuqui) i hem caminat 10 km (des de la Barceloneta fins a Sant Adrià de Besós). Recomanable per conèixer la ciutat (avui he descobert que el Besós té l’aigua cristal•lina a la desembocadura) i fer exercici. Trobeu tota la info de les rutes a la web 👉🏻 www.euro-senders.com/barnatresc || ✏️Apunteu! les properes són el 12/05 - 16/06 i el 06/07 (nocturna) #ActivitatGratuïta 💚
Com anem de ‘dramitas’? Ahir vaig trobar aquesta fantàstica llibreta de @cicadidaestudio a @lallamastore (👉🏻 post in progress, next week el publico) i vaig pensar en comprar-ne un grapat i regalar-les a aquelles persones -tots tenim un(a) #dramaqueen a la vora- que viuen en un drama permanent. Segons com, també pot ser un regal de Sant Jordi. Ahí lo dejo... 😁 Bon cap de setmana! #NoQuieroMásDramasEnMiVidaSoloComediasEntretenidas #AlaskaDixit
Jo m’enamoro. Tu t’enamores. Paris m’enamora. He transformat la meva ressaca parisenca en 10 propostes per si heu de visitar la ciutat durant les properes vacances. Si us molen, comenteu, ne soyez pas timide 😁! ➖➖➖➖ 1️⃣ Marché des Enfants Rouges: petit mercat on podeu fer una parada i menjar alguna cosa sense que us costi un ronyó (opcions vegeterianes, libaneses, japoneses, italianes,…). . 2️⃣ Grand Palais: sempre val la pena mirar la programació artística d’aquesta GRAN sala. . 3️⃣ Merci: LA concept store més coneguda de París (ara que ja no hi ha Colette). Hi teniu un petit racó-cafeteria molt mono si heu de fer una pausa. . 4️⃣ Fundació Henri-Cartier Bresson: si sou amants de la fotografia, mireu-hi la programació. No és un espai gaire gran però us podeu trobar amb exposicions que valguin molt la pena. . 5️⃣ Kerzon: en aquesta botiga de la rue de Turenne hi podreu trobar, entre d’altres productes meravellosos, espelmes amb l’olor de Place des Vosges, del Parc Monceau i de mil racons més de París. . 6️⃣ Mariage Frères: una de les meves botigues preferides per a comprar te: especialment bonic l’establiment que tenen a la Place de la Madeleine. . 7️⃣ Le Bon Marché: un dels imprescindibles de la Rive Gauche: una de les galeries més antigues de Paris on s’hi passegen artistes i actrius: jo aquest diumenge m’hi vaig trobar a l’Isabelle Nanty (Georgette a la peli d’Amélie). Molt bona selecció de productes i un ambient gens estressant si es compara amb Lafayette o Printemps. . 8️⃣ La Cité de la Musique: jo hi vaig anar per l’expo de ‘Doisneau et la musique’ però em va agradar tant l’edifici, com l’expo com tot l’espai de la Villette que hi ha la vora. . 9️⃣ French Trotters: concept store de dos pisos on hi pots trobar marques interessants i les darreres propostes de moda, complements i llar. Preus pels núvols. (Però mola MOLT la selecció que hi tenen). . 🔟 Le Loir dans la Théière: un dels meus imprescindibles del barri del Marais per a té i pastissos. Sol haver-hi força gent per la tarda però pel matí és genial. No hi estan permesos els ordinadors. No és un lloc de modernillos. I precisament m’encanta per això.
Bonne gueule et bon weekend à tout le monde! ✨
Després d’haver passat desenes de vegades durant el darrer any pel carrer Parlament fa un parell de dies em vaig donar compte de que existeix (#OleMiEmpane) 💁🏻‍♀️👉🏻 @misskleckley una botiga de roba i complements amb marques que van des de @lazyoafs a Champion passant per Ellesse, Valfré, Crap Eyewear, Coucousuzette, Models Own, Holy Recycle i d’altres. La meva preferida 👉🏻 @pepaloves 😍 #BcnShops
Ahir va començar la 5a edició de @moritzfeeddog. Si esteu per la ciutat aquest cap de setmana i us agrada la moda aquest festival és una cita imperdible. S’hi projectaran documentals com ”Cambodian Textiles”, “Les dessins de Christian Dior”, “The Times of Bill Cunningham”, “Paris Couture” o “The Wars of Coco Chanel”, entre d’altres. El que obria el festival ahir “Yellow is forbideen” em va flipar. Avui toca sessió doble 🍿 #LaBcnLastCallVaAlMoritzFeedDog 👩🏻👗
NOU POST AL BLOG 👉🏻 @barcugat || Li podrien haver posat ‘Bistrot Cugat’, ‘Le Comptoir de l’Eixample’ i mil combinacions franco-catalanes més. Doncs no. Li han posat Cugat en honor a la llibreria-papereria que fins fa poc hi havia al número 99 del Carrer Bruc. L’acaben d’obrir i ja està al meu Top 10 de bars-restaurants preferits de la ciutat. Enhorabona Quim i Joan, aquest local és canela fina!👌🏼 || Teniu la meva crònica al link de la bio 😉
«El seu ull sempre en cerca de la modernitat, retrata de manera inquietant aquesta continua transformació que allò modern imprimeix i exigeix la seva gent i les seves ciutats». ••• Fins al 19 de maig podeu visitar ‘Berenice Abbott. Retrats de la modernitat’ a @mapfrefcultura. Un recorregut per la trajectòria de la fotògrafa americana Berenice Abbott a través de gairebé 200 fotografies procedents d’algunes de les col·leccions nord-americanes més importants: The New York Public Library, The George Eastman Museum (Rochester, Nova York), The Howard Greenberg Gallery (Nova York), The International Center of Photography (Nova York), The MIT Museum (Cambridge, Massachusetts) i el The Museum of the City of New York. ••• Foto 1) exterior @mapfrefcultura Foto 2) retrat de Lucia Joyce (filla de James Joyce) Foto 3) Pont de Manhattan, 1936 Foto 4) Bar de Cabaret (aquesta és d’Eugène Atget ❤️ -n’hi ha 11 d’ell-) ••• 🗓 Dilluns de 14h a 20h /  De dimarts a dissabte de 10h a 20h /  Diumenges i festius de 11h a 19h. ••• #expoBereniceAbbott MERAVELLA ✨ (jo hi torno segur)
La Dreta de l’Eixample, les seves façanes i aquesta llum... 😍 #oldintownbcn

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: