Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

UGOT: el nou refugi d’aquesta tardor (Eixample)

La tardor s’ha instal·lat a la ciutat i sembla que n’hi ha per estona. Ha arribat, doncs, l’hora de cercar refugi. UGOT és la proposta d’avui.   

Per a que un local mereixi tenir èxit en aquesta ciutat cal, segons el meu parer, que compleixi amb aquestes tres variables: bona qualitat humana, bona teca i personalitat. Malauradament “les modes” contribueixen a que certs locals on s’hi respira un ambient de cretinisme supí i rebequeria moderna tinguin èxit. Jo, personalment, no ho acabo d’entendre, però és així.

Considero que tan important és que t’atenguin bé (nivell de cordialitat mínima sense necessitat de que et facin la rosca) com que el local desprengui personalitat, sense oblidar que la teca que s’hi serveix ha de ser de bona qualitat i preu raonable.

Ugot (que vol dir pastís en hebreu) ha estat una sorpresa molt grata, començant pel tracte, continuant pels plats que vaig tastar i acabant per l’ambient relaxat i agradable del local. Hi tornaré. M’han convençut.

*******************************

LA TECA

La cosa va d’esmorzars, de brunchs i d’afternoons tea (de berenars, vaja).

L’Adi Nachshon (una de les propietàries, cuinera, pastissera i decoradora del local) i el seu equip, específicament amb la col·laboració del seu cuiner, Gerardo Amigo, han ideat una carta que s’adapta força als horaris descontrolats que solem portar durant el cap de setmana. Per posar un exemple, jo hi vaig anar a les 17h d’un dissabte i vaig poder gaudir d’un meravellós plat: el Shakshuka (diria que el vaig devorar). L’altre plat que veieu a la fotografia era un sandwich Sabij.

Els noms d’aquests plats no són els típics que trobeu a d’altres cartes de brunch de la ciutat. L’Adi té orígens hebreus i això, evidentment, es reflecteix a la carta de l’Ugot.

El Shakshuka s’elabora amb tomàquets guisats, pebrot vermet, ceba, espècies i ous. Es prepara a foc lent, començant amb els vegetals i les espècies; una vegada cuits, s’afegeixen els ous. Aquest plat és molt semblant al plat turc anomenat menemen i al plat mexicà conegut com a huevos rancheros. La versió del Shakshuka que vaig tastar portava, a més, formatge i albergínia (Balkan Shakshuka, 8,90€). El sofregit de tomàquet estava mega bo, “treballat”, com a mi m’agrada.

El Sabich és un plat molt habitual a Israel. Pel que he estat llegint es diu que el consum local d’aquest plat procedeix d’una tradició dels jueus iraquians, que el prenien durant el matí del sabbat. La major concentració de quioscos que el venen està a Ramat Gan, barri de la capital Tel-Aviv. A Barcelona el podem degustar ara a Ugot. Un gustós combinat d’albergínia fregida, alvocat, julivert, ou dur i tahini (pasta feta amb llavors de sèsam lleugerament torrades) (6,50 €)

A més d’aquestes especialitat de la cuina hebrea podreu trobar moltes opcions més (dolces o salades): arròs negre amb llet de coco, plàtan i festucs; torrada amb ricota, mel i nous; el combinat La Pagesada (ous fregits, servits amb xoriço, cigrons, pa rústic i patates al forn o l’hamburguesa Ugot (amb ceba caramel·litzada, camembert, pera, oli de trufa, fulles de ruca): amanida amb burrata.

I per acabar-ho de fer rodó: com no havíem de tastar un dels pastissos que hi havia al mostrador? El que veieu a continuació era de praliné cobert amb una capa de llimona i trossets de pinya. Magnífic!

EL LOCAL:

Es nota que hi mooooltes hores darrere de cada detall del local. Per citar un dels objectes que més em cridar l’atenció: les tassetes del cafè, de tall clàssic, i les sucreres que hi ha damunt de cada taula: totes són diferents!!! Quina feinada i paciència recopilar tota aquesta col·lecció de tasses i tassetes de porcellana.

Però és que, a més, les taules són diferents, les cadires i llurs entapissats també. És com si tot estigués preparat per a que cada un dels clients que entra al local se senti especial.

Em costa definir l’estil del local però crec que correspondria a una mescla de modernitat i de respecte pel passat. Així, el paper trendy de flamencs contrasta amb els marcs daurats que hi ha sobreposats a una de les parets del local. A més tenen un parell de mobles-bar que encaixen a la perfecció amb el terra de rajoles hidràuliques. Per no dir la resta de detalls decoratius que té l’Ugot: portes recuperades, aixetes antigues i fins i tot un sabó per a les mans que es diu “Be my guest“.

Vaig tenir un flashback quan en una de les estanteries hi vaig divisar l'”Aristos”, el diccionari de castellà que m’havia acompanyat durant tot l’EGB. Em va fer molta il·lusió veure’l allí entre d’altres llibres. I és que, encara que l’ex-ministre Wert no s’ho acabi de creure, vaig compartir moltes hores amb ell :-).


Ugot és un d’aquells llocs al que recomano anar sol i amb una revista o un llibre sota el braç.

La música (grans clàssics del jazz i de la chanson française –inclòs en Jacques Brel tot i que era belga- ;-)) i la carta de gourmandises que hi ofereixen acompanyarà els vostres sentits sense que necessiteu res més. A més, desconnectar de tothom i tenir un moment per a un mateix és MOLT SA!

Practiqueu-ho, lectors, practiqueu-ho 😉

IMG_6469-1

*****************************

Coordenades:

 • Adreça: Carrer Viladomat, 138
 • Telèfon: 93.463.73.61
 • Horari: De dimarts a diumenge 8:30 a 20:30 

*****************************

La cançó que acompanya al post d’avui és del cantautor Jacques Brel. Marida a la perfecció amb una tarda de tardor a l’Ugot. Sobretot amb els pastissos que elabora l’Adi. Paraula de llépola. Amén.

Feliç setmana!

9 comments on “UGOT: el nou refugi d’aquesta tardor (Eixample)

 1. margacoma
  Octubre 7, 2015

  El tinc aprop de casa, així que un dia el probaré per brenar perque te molt bona pinta 😉

 2. Josep Avilés
  Octubre 8, 2015

  L’espai al marge de bon ambient i de interessant gastronomia, sembla perfecte per fer fotografia. Hi ha bona llum (ho aniré a mirar i de pas a berenar) i mobiliari interesant.

  • Bcn Last Call
   Octubre 8, 2015

   Totalement d’acord! Que vagi bé el berenar fotogràfic! Salutacions, Núria

 3. Ho haureu d’anar a mirar. Sembla que bon ambient, bona teca i bona llum (un reclam pels fotògrafs). Em recorda força al tipus de llum que plasmava Edward Hopper a les seves obres. Ho aniré a veure i a berenar

 4. Ahir vaig anar, excel.lent tracte, excel.lents pastissos i excel.lents infussions. Tornarem

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

BARNATRESC 〰️ a mi si la @lamevabcn “me dice ‘ven’, lo dejo todo”, així que avui m’he tret el carnet de #BarnaTresc (és gratis, peñuqui) i hem caminat 10 km (des de la Barceloneta fins a Sant Adrià de Besós). Recomanable per conèixer la ciutat (avui he descobert que el Besós té l’aigua cristal•lina a la desembocadura) i fer exercici. Trobeu tota la info de les rutes a la web 👉🏻 www.euro-senders.com/barnatresc || ✏️Apunteu! les properes són el 12/05 - 16/06 i el 06/07 (nocturna) #ActivitatGratuïta 💚
Com anem de ‘dramitas’? Ahir vaig trobar aquesta fantàstica llibreta de @cicadidaestudio a @lallamastore (👉🏻 post in progress, next week el publico) i vaig pensar en comprar-ne un grapat i regalar-les a aquelles persones -tots tenim un(a) #dramaqueen a la vora- que viuen en un drama permanent. Segons com, també pot ser un regal de Sant Jordi. Ahí lo dejo... 😁 Bon cap de setmana! #NoQuieroMásDramasEnMiVidaSoloComediasEntretenidas #AlaskaDixit
Jo m’enamoro. Tu t’enamores. Paris m’enamora. He transformat la meva ressaca parisenca en 10 propostes per si heu de visitar la ciutat durant les properes vacances. Si us molen, comenteu, ne soyez pas timide 😁! ➖➖➖➖ 1️⃣ Marché des Enfants Rouges: petit mercat on podeu fer una parada i menjar alguna cosa sense que us costi un ronyó (opcions vegeterianes, libaneses, japoneses, italianes,…). . 2️⃣ Grand Palais: sempre val la pena mirar la programació artística d’aquesta GRAN sala. . 3️⃣ Merci: LA concept store més coneguda de París (ara que ja no hi ha Colette). Hi teniu un petit racó-cafeteria molt mono si heu de fer una pausa. . 4️⃣ Fundació Henri-Cartier Bresson: si sou amants de la fotografia, mireu-hi la programació. No és un espai gaire gran però us podeu trobar amb exposicions que valguin molt la pena. . 5️⃣ Kerzon: en aquesta botiga de la rue de Turenne hi podreu trobar, entre d’altres productes meravellosos, espelmes amb l’olor de Place des Vosges, del Parc Monceau i de mil racons més de París. . 6️⃣ Mariage Frères: una de les meves botigues preferides per a comprar te: especialment bonic l’establiment que tenen a la Place de la Madeleine. . 7️⃣ Le Bon Marché: un dels imprescindibles de la Rive Gauche: una de les galeries més antigues de Paris on s’hi passegen artistes i actrius: jo aquest diumenge m’hi vaig trobar a l’Isabelle Nanty (Georgette a la peli d’Amélie). Molt bona selecció de productes i un ambient gens estressant si es compara amb Lafayette o Printemps. . 8️⃣ La Cité de la Musique: jo hi vaig anar per l’expo de ‘Doisneau et la musique’ però em va agradar tant l’edifici, com l’expo com tot l’espai de la Villette que hi ha la vora. . 9️⃣ French Trotters: concept store de dos pisos on hi pots trobar marques interessants i les darreres propostes de moda, complements i llar. Preus pels núvols. (Però mola MOLT la selecció que hi tenen). . 🔟 Le Loir dans la Théière: un dels meus imprescindibles del barri del Marais per a té i pastissos. Sol haver-hi força gent per la tarda però pel matí és genial. No hi estan permesos els ordinadors. No és un lloc de modernillos. I precisament m’encanta per això.
Bonne gueule et bon weekend à tout le monde! ✨
Després d’haver passat desenes de vegades durant el darrer any pel carrer Parlament fa un parell de dies em vaig donar compte de que existeix (#OleMiEmpane) 💁🏻‍♀️👉🏻 @misskleckley una botiga de roba i complements amb marques que van des de @lazyoafs a Champion passant per Ellesse, Valfré, Crap Eyewear, Coucousuzette, Models Own, Holy Recycle i d’altres. La meva preferida 👉🏻 @pepaloves 😍 #BcnShops
Ahir va començar la 5a edició de @moritzfeeddog. Si esteu per la ciutat aquest cap de setmana i us agrada la moda aquest festival és una cita imperdible. S’hi projectaran documentals com ”Cambodian Textiles”, “Les dessins de Christian Dior”, “The Times of Bill Cunningham”, “Paris Couture” o “The Wars of Coco Chanel”, entre d’altres. El que obria el festival ahir “Yellow is forbideen” em va flipar. Avui toca sessió doble 🍿 #LaBcnLastCallVaAlMoritzFeedDog 👩🏻👗
NOU POST AL BLOG 👉🏻 @barcugat || Li podrien haver posat ‘Bistrot Cugat’, ‘Le Comptoir de l’Eixample’ i mil combinacions franco-catalanes més. Doncs no. Li han posat Cugat en honor a la llibreria-papereria que fins fa poc hi havia al número 99 del Carrer Bruc. L’acaben d’obrir i ja està al meu Top 10 de bars-restaurants preferits de la ciutat. Enhorabona Quim i Joan, aquest local és canela fina!👌🏼 || Teniu la meva crònica al link de la bio 😉
«El seu ull sempre en cerca de la modernitat, retrata de manera inquietant aquesta continua transformació que allò modern imprimeix i exigeix la seva gent i les seves ciutats». ••• Fins al 19 de maig podeu visitar ‘Berenice Abbott. Retrats de la modernitat’ a @mapfrefcultura. Un recorregut per la trajectòria de la fotògrafa americana Berenice Abbott a través de gairebé 200 fotografies procedents d’algunes de les col·leccions nord-americanes més importants: The New York Public Library, The George Eastman Museum (Rochester, Nova York), The Howard Greenberg Gallery (Nova York), The International Center of Photography (Nova York), The MIT Museum (Cambridge, Massachusetts) i el The Museum of the City of New York. ••• Foto 1) exterior @mapfrefcultura Foto 2) retrat de Lucia Joyce (filla de James Joyce) Foto 3) Pont de Manhattan, 1936 Foto 4) Bar de Cabaret (aquesta és d’Eugène Atget ❤️ -n’hi ha 11 d’ell-) ••• 🗓 Dilluns de 14h a 20h /  De dimarts a dissabte de 10h a 20h /  Diumenges i festius de 11h a 19h. ••• #expoBereniceAbbott MERAVELLA ✨ (jo hi torno segur)
La Dreta de l’Eixample, les seves façanes i aquesta llum... 😍 #oldintownbcn

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: