Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Ramen Ya-Hiro: El Ramen dels ramen (Eixample)

Parlar de Ramen a Barcelona i no haver trepitjat el restaurant Ramen Ya-Hiro es veu que és pecat mortal. Com que no sóc una dona pecadora (així en termes generals), no va quedar altra que passar per l’adreçador.

Com dius? Que s’ha de fer cua? – Sí. Doncs vinga a fer cua i a xerrar amb la gent del carrer, cap problema.  Era dijous, i “gràcies” a haver fet cua durant 30 minuts entràvem al primer torn. Tot un èxit sembla ser.

Corria la fresca i només quedava terrassa. Cap problema, amb aquelles estufes que semblen xampinyons gegants (gens contaminants, per cert) i les mantes de la iaia (bé de l’Ikea o del xino del barri, tan és) no vam passar gens de fred. Per entrar més en calor encara? Una Kirin si us plau 😉

El local és particular, els seus treballadors entranyables i a la cuina sembla que tots ballin mentre preparen els bols de brou fumejant. Tot un xou digne de veure. Per damunt de tot somriures i cares alegres. Així sí dóna gust anar a sopar fora de casa. Li han suggerit posar un altre local, ampliar…Res. Que vol conservar aquesta essència. Passa de foodie-mandangues.

Aquest local no només és conegut aquí a Barcelona sinó que el podeu trobar referenciat al propi Museu del Ramen de Shin-Yokohama. Veritablement un reconeixment.A Ramen Ya-Hiro no aneu buscant ni sushi ni sashimi, l’especialitat de la casa és el ramen aquest brou de sabor intens amb fideus de farina de blat i altres ingredients que se li poden anar sumant, depenent de com aneu de gana.

A la carta hi trobareu quatre tipus de ramen: soja, miso -més intens que el de soja- i marisc (calents) i el tsukemen (fred). Jo vaig tastar el de miso (fideus ramen amb brou de pollastre i porc amb salsa de miso) afegint-hi algun ingredient com l’ou pochat, cha-su (cansalada de porc) i l’alga nori. Crec que un dia tastaré el ramen fred ja que la combinació de fideus freds amb el cha-shu , bonítol sec i la llima, acompanyat de sopa amb salsa de soja i taronja yuzu té mooooolt bona pinta…  

Per començar però vam demanar per compartir les mítiques crestes casolanes amb carn picada, xiitake i col (un preu més que raonable: 4,50 €) i Cha-shu don, un bol d’arròs amb cansalada virada de porc guisada i ceba tendra amb salsa (també amb un preu súper assequible: 5,80 €) per mi tot un descobriment. Me n’hagués emportat 10 tuppers. Quin sabor tan bo! Jo crec que les cassoles amb les que cuinen són el seu secret; l’amor que hi posen i el bon rotllo de la cuina la seva garantia d’èxit.

Les postres també estan rebones. Jo em vaig decantar per un flam de sèsam casolà. Increïble el sabor! El que també estava molt bo era el Daifuku de maduixa (el típic mochi de crema de nata i maduixa, re-bo!). Em vaig quedar amb les ganes de tastar el gelat de te matcha o el de mongeta vermella. M’ho reservo per a la propera vegada que hi vagi juntament amb el te verd amb arròs torrat.

En definitiva, és un restaurant més que recomanable. És TOP!!! Val la pena fer la cua. S’ho val i així ho demostra el fet que cada dia tenen ple tant a migdia com al vespre. La cua no fa mandra als comensals que acudeixen religiosament abans de les hores d’apertura per tal de fer-se amb un bon lloc. L’únic secret de l’èxit és que fan les coses bé. Crec que, juntament amb els restaurants de la cadena La Paradeta (peix) i de la Dolça Hermínia (cuina catalana – Plaça Reial) és dels pocs restaurants on veureu que la gent fa cua durant força estona. Fenomen pràcticament aïllat a Barcelona.

***************************************

La cançó de la setmana és del grup Alt-J “Arrival in Nara”. M’encanta la cançó i estic segura que a Nara podríeu trobar desenes de llocs per a prendre un bon Ramen? Algú a la sala me’n pot donar alguna referència?

Feliç setmana!!!

PD: Gràcies a les fotos dels plats que va fer en Víctor (Gastrofília) qui me les ha cedit amablement i sense cobrar drets (va, un dia et pago una fanta Víctor! ;-P) he pogut il·lustrar millor el menjar que vam tastar tot seguint els consells dels Very Tasty Blog, els cracks dels restaurants asiàtics a Barcelona. I encara ens va acompanyar algú més…un tal Sr. Boca… el coneixeu??? 🙂

***************************************

Coordenades:

 • Adreça: C/Girona 164
 • Telèfon: 93.002.84.41 (no accepten reserves)
 • Horari: De dilluns a dissabte de 13:30h a 15:30h / 20:30h a 23:30h // Dimecres al migdia tancat

2 comments on “Ramen Ya-Hiro: El Ramen dels ramen (Eixample)

 1. Eva, de Mantel a Cuadros
  Abril 4, 2016

  Qué gran sitio! Nunca he llegado a probar el postre porque sus boles de ramen son muy contundentes, pero dejaré un hueco para ese flan de sésamo la próxima vez.
  Y además, me encanta porque tienen manteles a cuadros en la terraza, como el nombre de mi blog jejeje 🙂
  Un saludo!

  • Bcn Last Call
   Abril 4, 2016

   Siiiii están riquísimos!! tienes que probarlos y los postrecitos también!!! ahora voy a echarle una ojeada al blog! Un abrazo y gracias por dejar un comentario 🙂

   Núria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on febrer 12, 2016 by in (G)astronomia and tagged , , , .

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

This is not Manchester 🏭 || 👉🏻#ThisIsNot_Bcn • #city #urbancentric #citycentric #instapoblenou #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
A mig camí entre quadern de viatge, llibreta d’anotacions i quadern de dibuix, ‘Barcelona’ publicat per @tintablancalibros, escrit per Carlos Zanón i il·lustrat per Lara Costafreda, recupera l’esperit dels grans viatges, aquells on la tinta i el paper es fonien en un sol cos. Lluny de ser una guia de Barcelona, aquest company de viatge ens ajuda a descobrir la ciutat a través de 10 capítols on les anècdotes i la visió personal de l’autor van desentranyant la personalitat de la ciutat amb desenes de referències artístiques i culturals. ••• Tinc altres quaderns il·lustrats de Barcelona, però CAP està tan ben editat com aquest: té diverses pàgines per a escriure-hi reflexions (dins dels capítols i al final) i un espai final per a plasmar les nostres impressions plàstiques (si dibuixàvem de petits, per què hem deixat de fer-ho d’adults?). Altres particularitats que m’han fascinat: 1) pots personalitzar la portada (et donen 6 adhesius quadrats per a la portada); 2) la tapa dura està tenyida amb tints i colors naturals; i 3) si el compreu directament al web de l’editorial t’arriba amb una noteta manuscrita i personalitzada de l’editor on la retòrica estudiada no hi té lloc. A mi, tot aquest còctel d’ingredients, ja m’ha enamorat. En definitiva, un llibre per als amants de la literatura, l’art i la papereria. ••• 📖 ‘Barcelona’ (també tenen: París, Madrid, Roma, Nova York, Londres…) ✍🏻 Carlos Zanón (@czanon2001) 🎨 Lara Costafreda (@laracostafreda) 📚 @tintablancalibros (Ed. Abril 2020) 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat
Primer he llegit ‘Alcholemia’, després ‘Alchimia’. Finalment he llegit ‘Alchemika’. Què voleu? Llavors de plataners als ulls i mascareta. Great combo per a tenir una agilitat visual tendent a zero. 😁 ••• 🔎 Aquest cartell pertany a l’actual edifici de la Biblioteca Camp de l'Arpa-Caterina Albert ubicada en l'antiga fàbrica tèxtil Bonaventura Costa i Font que després va acollir la fàbrica de plàstics ‘Alchemika’. Ja a la llista de #pendingplaces 🕵🏻‍♀️
La ciutat... escenari de vida ✨🏢✨ #humancondition • #city #citylover #buildings #urbancentric #citycentric #encants #mirroreffect #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
Si busques silenci trobaràs itineraris que t’hi portin. Si prefereixes descobrir l’ànima de La Sagrera, Horta o Nou Barris o les propostes culturals del Raval, aquest llibre inclou recorreguts fets a mida. ‘Barcelona sin prisas’ d’Isabel de Villalonga és un viatge poètic per la ciutat a través de 23 itineraris. Cada capítol inclou mini mapes de manera que és força pràctic com a guia mentre aneu fent el recorregut que escolliu. ••• Aquests dies tots estem vivint la ciutat d’una altra manera, a un altre ritme. Jo ni tan sols he pujat a un bus o metro (tampoc m’ha calgut fins ara). No sé ni l’efecte que em provocarà quan ho torni a fer. Només sé que estic exprimint aquest kilòmetre com mai he fet a les passejades que solc fer per la ciutat. La mirada se m’ha alentit i ja m’està bé. Sense presses. ••• PD: La primera ruta fora del “kilòmetre confinat” que m’agradaria fer és la 19: ’Sarrià literari’ 🙃📚 ••• 📖 ‘Barcelona sin prisas’ (també disponible en CAT) ✍🏻 Isabel de Villalonga 📚 @barcelona_cat 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #slowcity #slow #SlowingDown #BarcelonaSinPrisas #BarcelonaSensePresses #norush #slowlife
Descobrir tresors a menys d’1 km és possible 💚💫 #JardinsCanMiralletes • #ciutat #urbanlandscape #parks #greenery #urbangreenery #urbangreen #biophilia #urbangardening #urbangarden #citylandscape #citylover #lovethiscity #jardins #barri #barcelona #bcncity #instacity #promenade #discovering
Us juro que hi havia més de 2 metres entre edificis 😜 [Foto especialment dedicada a @instapoblenou 😘] Bon cap de setmana a tothom 💙 • #city #citylover #buildings #urbancentric #citycentric #bluesky #instapoblenou #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
Avui és Sant Jordi però no és Sant Jordi. Ja m’enteneu. És també el meu dia preferit de l’any. Molt més que el meu aniversari. Ho té tot: la gent, la cultura, la ciutat i l’amor. Si faig aquest post és per proposar-vos que doneu suport a la cultura, a aquells projectes que us agraden, que us estimulen. La cultura fomenta el pensament crític i sense ell som tabula rasa monopolitzada per algoritmes. I sí, això també va de #FuckingMoneyMan perquè la cultura no viu de l’aire. Allà van les meves 5 propostes (per ordre amb les imatges): ••• ⚡️LLIBRES DE BARCELONA. Ja sabeu que des de fa un temps vaig recomanant llibres sobre la ciutat sota el hashtag #CityBooksBCN. ‘Barcelona vista pels grans fotògrafs’ d’Ignacio Vidal i Paco Elvira recull la mirada de fotògrafs com Cartier-Bresson, Fontcuberta, Maspons, Pomés, Colita, entre d’altres (publicat per @lunwerg). Aquests dies m’ha permès viatjar en el temps, que ja és molt. ••• ⚡️LLIBRERIES DE CAPÇALERA. Aquesta il·lustració del New Yorker de 2008 és, malauradament, de rabiosa actualitat. Comprem a les llibreries del barri, ens necessiten!. Moltes han activat plataformes online, xecs-regals. Tanta pressa hi ha per un llibre avui que hem d’anar a Mordor a buscar-lo? No fotem. Algunes de les meves preferides: @nollegiu @documentabcn @llibreriajaimes @alibri_llibreria @altairllibreria @casausherbcn... ••• ⚡️COMPRAR PARAULES: @bcnmes està fent una campanya mitjançant la qual pots comprar paraules (jo ja me n’he comprat tres que considero imprescindibles quan tot això passi -tinc pendent comprar “olivetes”, no puc viure sense elles-). ••• ⚡️POESIA: Ja us he parlat alguna vegada de @prostibulopoetico. Si us agrada la poesia i voleu apropar-vos a un col·lectiu que té una proposta radicalment diferent a la que estem acostumats en termes de recitals i blablabla és el moment de tafanejar la seva web, reservar el nou llibre de poemes i col·laborar amb el crowdfounding que tenen en marxa. Tota la info al seu perfil. ••• ⚡️DOCUMENTAL: Avui és la preestrena de “Libreros de Nueva York”. Un homenatge al món de la literatura i dels llibres. Disponible a @salavirtualdecine per només 1 euro de 16:00h a 00.00h. Tota la info al seu perfil.
La ciutat... aquella constel•lació d’ecosistemes en miniatura ✨🏢✨ • #GoldenHour #CityLover #Barcelona #lovethiscity #urbanlandscape #humancity #ciutat #cityview #citylandscape #cityidentity #bcn #city #stayhome #quarantime

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: