Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Ramen Ya-Hiro: El Ramen dels ramen (Eixample)

Parlar de Ramen a Barcelona i no haver trepitjat el restaurant Ramen Ya-Hiro es veu que és pecat mortal. Com que no sóc una dona pecadora (així en termes generals), no va quedar altra que passar per l’adreçador.

Com dius? Que s’ha de fer cua? – Sí. Doncs vinga a fer cua i a xerrar amb la gent del carrer, cap problema.  Era dijous, i “gràcies” a haver fet cua durant 30 minuts entràvem al primer torn. Tot un èxit sembla ser.

Corria la fresca i només quedava terrassa. Cap problema, amb aquelles estufes que semblen xampinyons gegants (gens contaminants, per cert) i les mantes de la iaia (bé de l’Ikea o del xino del barri, tan és) no vam passar gens de fred. Per entrar més en calor encara? Una Kirin si us plau 😉

El local és particular, els seus treballadors entranyables i a la cuina sembla que tots ballin mentre preparen els bols de brou fumejant. Tot un xou digne de veure. Per damunt de tot somriures i cares alegres. Així sí dóna gust anar a sopar fora de casa. Li han suggerit posar un altre local, ampliar…Res. Que vol conservar aquesta essència. Passa de foodie-mandangues.

Aquest local no només és conegut aquí a Barcelona sinó que el podeu trobar referenciat al propi Museu del Ramen de Shin-Yokohama. Veritablement un reconeixment.A Ramen Ya-Hiro no aneu buscant ni sushi ni sashimi, l’especialitat de la casa és el ramen aquest brou de sabor intens amb fideus de farina de blat i altres ingredients que se li poden anar sumant, depenent de com aneu de gana.

A la carta hi trobareu quatre tipus de ramen: soja, miso -més intens que el de soja- i marisc (calents) i el tsukemen (fred). Jo vaig tastar el de miso (fideus ramen amb brou de pollastre i porc amb salsa de miso) afegint-hi algun ingredient com l’ou pochat, cha-su (cansalada de porc) i l’alga nori. Crec que un dia tastaré el ramen fred ja que la combinació de fideus freds amb el cha-shu , bonítol sec i la llima, acompanyat de sopa amb salsa de soja i taronja yuzu té mooooolt bona pinta…  

Per començar però vam demanar per compartir les mítiques crestes casolanes amb carn picada, xiitake i col (un preu més que raonable: 4,50 €) i Cha-shu don, un bol d’arròs amb cansalada virada de porc guisada i ceba tendra amb salsa (també amb un preu súper assequible: 5,80 €) per mi tot un descobriment. Me n’hagués emportat 10 tuppers. Quin sabor tan bo! Jo crec que les cassoles amb les que cuinen són el seu secret; l’amor que hi posen i el bon rotllo de la cuina la seva garantia d’èxit.

Les postres també estan rebones. Jo em vaig decantar per un flam de sèsam casolà. Increïble el sabor! El que també estava molt bo era el Daifuku de maduixa (el típic mochi de crema de nata i maduixa, re-bo!). Em vaig quedar amb les ganes de tastar el gelat de te matcha o el de mongeta vermella. M’ho reservo per a la propera vegada que hi vagi juntament amb el te verd amb arròs torrat.

En definitiva, és un restaurant més que recomanable. És TOP!!! Val la pena fer la cua. S’ho val i així ho demostra el fet que cada dia tenen ple tant a migdia com al vespre. La cua no fa mandra als comensals que acudeixen religiosament abans de les hores d’apertura per tal de fer-se amb un bon lloc. L’únic secret de l’èxit és que fan les coses bé. Crec que, juntament amb els restaurants de la cadena La Paradeta (peix) i de la Dolça Hermínia (cuina catalana – Plaça Reial) és dels pocs restaurants on veureu que la gent fa cua durant força estona. Fenomen pràcticament aïllat a Barcelona.

***************************************

La cançó de la setmana és del grup Alt-J “Arrival in Nara”. M’encanta la cançó i estic segura que a Nara podríeu trobar desenes de llocs per a prendre un bon Ramen? Algú a la sala me’n pot donar alguna referència?

Feliç setmana!!!

PD: Gràcies a les fotos dels plats que va fer en Víctor (Gastrofília) qui me les ha cedit amablement i sense cobrar drets (va, un dia et pago una fanta Víctor! ;-P) he pogut il·lustrar millor el menjar que vam tastar tot seguint els consells dels Very Tasty Blog, els cracks dels restaurants asiàtics a Barcelona. I encara ens va acompanyar algú més…un tal Sr. Boca… el coneixeu??? 🙂

***************************************

Coordenades:

 • Adreça: C/Girona 164
 • Telèfon: 93.002.84.41 (no accepten reserves)
 • Horari: De dilluns a dissabte de 13:30h a 15:30h / 20:30h a 23:30h // Dimecres al migdia tancat

2 comments on “Ramen Ya-Hiro: El Ramen dels ramen (Eixample)

 1. Eva, de Mantel a Cuadros
  Abril 4, 2016

  Qué gran sitio! Nunca he llegado a probar el postre porque sus boles de ramen son muy contundentes, pero dejaré un hueco para ese flan de sésamo la próxima vez.
  Y además, me encanta porque tienen manteles a cuadros en la terraza, como el nombre de mi blog jejeje 🙂
  Un saludo!

  • Bcn Last Call
   Abril 4, 2016

   Siiiii están riquísimos!! tienes que probarlos y los postrecitos también!!! ahora voy a echarle una ojeada al blog! Un abrazo y gracias por dejar un comentario 🙂

   Núria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on febrer 12, 2016 by in (G)astronomia and tagged , , , .

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

A %d bloguers els agrada això: