Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Tendències Made In Barcelona: 5 productes per al 2017

Si una cosa tenen els mercadets de Nadal és la possibilitat de descobrir nous productes de disseny, nous artistes de la il·lustració, noves promeses del DIY. De mercats n’hi ha una bona pila. Acudir-hi a tots és gairebé impossible. És solapen més que els concerts del Primavera Sound al Fòrum. Estrès total.

Les meves passejades pre-nadalenques em van portar a conèixer 5 productes Made in Barcelona dels que m’agradaria parlar al post d’avui i dels que en sentirem parlar els propers mesos o fins i tot potser veurem en alguna que altra secció de tendències, sobre tot si els redactors de les mateixes acaben llegint posts com aquests, oi? 😉

He escollit 5 productes. Els 5 que més em van cridar l’atenció. Entre parèntesis us poso en quin mercat ho vaig descobrir.

Here we go!

1. Mamita Botanical Skincare (All Those)

La darrera edició de l’All Those, celebrada al Seminari Conciliar, va estar plena de noves propostes no només gastronòmiques, sinó de TOT tipus (disseny gràfic, ceràmica, productes naturals). Entre aquesta darrera categoria hi havia Mamita Botanical Skincare una marca de cosmètica Made in Barcelona que fa relativament poc que ha sortit al mercat.

Els productes d’aquesta marca són naturals –i orgànics en la mesura del possible- i ATENCIÓ! curiositat: estan fets al Parc Natural de Collserola (parc protegit a través de diferents instruments jurídics de protecció mediambiental com el Pla Especial d’Ordenació i Protecció del Medi Natural del Parc de Collserola (PEPCo), la Xarxa Natura 2000 i el Pla d’Espais d’interès Natural (PEIN)).

L’avantatge de la producció de petits lots és que es garanteix la total frescor dels mateixos.

Una de les “gràcies” de la marca és que els ingredients que empren són una barreja d’elements naturals d’origen llatinoamericà (com, per exemple, les llavors de bixa –achiote-) i d’una selecció acurada de plantes típicament mediterrànies. Una de les altres premisses bàsiques és el suport que donen als productors locals, essencials per aquests tipus de productes. I parlant d’essencials, a Mamita utilitzen olis essencials per aconseguir l’aroma; una aroma que us transportarà al camp, al mediterrani i al Parc de Collserola ;-).  

Els seus productes estrella els podreu trobar a la seva botiga online: des de netejadors en pols a cremes hidratants passant per olis i tònics.

També els podreu trobar a les següents botigues físiques:

 • LA TERCERA SHOP (C/ Brosolí 4, Born).
 • MI MOMENTO (C/ Santa Rosa 24, Gràcia).

Mamita Botanical Skincare

2. Potions BCN (Festivalet)

Qui em coneix sap que sóc una fanàtica de les espelmes. Una candlehunter si exagerem els termes casposos que certa gent inventa per “donar-se-les de“. Sigui com sigui m’agraden les espelmes i en consumeixo periòdicament. Entre les desenes de marques franceses i angleses que hi ha al mercat apareixen perles fetes a casa com Potions BCN. Fa il·lusió, que voleu que us digui.

Aquesta marca la vaig descobrir entre les cues i la calor del Festivalet al que m’agrada molt acudir però, mamma mia, les cues i l’aglomeració l’acaba fent una mica feixuc. Aneu-hi al migdia, la calor no és tan intensa i les cues al Lukumas no són tan llargues :-).

I enmig d’aquesta disbauxa del disseny guai vaig topar amb aquesta marca d’espelmes Made in Barcelona. No us quedeu, però, en que només elaboren espelmes. Si regireu la seva botiga online trobareu de TOT: sabons, exfoliants, sèrums, olis, fragàncies per a la llar (el pillow mist és lo más!).

D’espelmes en tenen de tres classes: 1) la sèrie Apothecary Candles; 2) les de massatge (nens/nenes: idea regal per a la parella ;-P); i 3) les Special Edition. 

Les de la primera sèrie tenen noms relacionats amb la ciutat: Bonanova, El Raval, El Born o Eulàlia (copatrona de la ciutat de Barcelona). No és la primera marca que s’inspira en la ciutat per a crear espelmes amb noms tan barcelonins. I sinó mireu la carta olfactiva de Cerabella :-).

Com a data destacable us interessarà saber que per a la seva elaboració utilitzen cera vegetal de soja 100% ecològica, olis essencials de gran qualitat i oli de jojoba bio.

img_3149

Potions BCN

3. Agustina Interior Patterns (Singulares Inventory Room)

Agustina Interior Patterns està format pel tàndem de dissenyadors Diana Bertolín i Òscar Morte. Aquest estudi creatiu està especialitzat al disseny d’estampats. La seva originalitat i frescor cromàtica va exercir en mi un poderós efecte magnètic  mentre em passejava pels diferents stands de Singulares Inventory Room (market organitzat per Singulares Magazine).

Aquests dos joves dissenyadors es trenquen la closca per aconseguir combinacions diferents i que no estiguin gaire vistes en el mercat dels wallcoverings. Jo em vaig mirar el catàleg de les col·leccions que tenen disponibles i la veritat és que sorprèn l’originalitat de cada un dels seus dissenys.

El disseny s’adapta a cada projecte i segons les necessitats i desitjos del client. L’aplicació pràctica d’aquests estampats es tradueix en:

 • Wallcoverings de diverses textures i acabaments
 • Fons d’aparadors o estructures efímeres
 • Roba de la llar (llençols, coixins, cortines, etc…)
 • Complements (ventalls, tovalloles de microfibra)

Una de les particularitats d’Agustina és que a més de poder escollir el color i l’escala de l’estampat de forma online es poden modificar elements del mateix, podent afegir text, logos…És per tant, un producte 100% personalitzable.

Podeu trobar productes Agustina a les següents botigues físiques:

 • NUOVUM (C/ Pintor Fortuny 30, Raval)
 • PASSAGE (C/ de l’Abat Samsó 7, Sarrià)
 • MAR DE CAVA (C/ València 293, Eixample)
 • THE OLD KITCHEN (C/ de la Providència 16, Gràcia)
 • HOTEL BRUMMEL (C/ Nou de la Rambla 174, Poble Sec)

Agustina Interior Patterns

4. Yellow Studio (Crim Market)

@nenesmaquesdeBarcelona: Teniu algun kimono a l’armari? No? Doncs hauríeu. Seriosament. És una peça amb un estil increïble, afavoreix i us diferencia de les súbdites del Sr. Amancio.

La quarta troballa és la marca Yellow Studio, descoberta al Crim Market (primera edició 2016).  He de dir que, per a mi, aquesta va ser la proposta més original del market, tant pel tipus de peça i com per la combinació d’estampats. L’Almudena i la Marina combinen a la perfecció els teixits creant peces úniques. Fan col·leccions d’estiu i d’hivern.

Els podeu trobar a les següents botigues físiques:

 • OSLO BARCELONA (C/ Torrent de L´Olla 164. Gràcia)
 • COLMILLO DE MORSA (C/ de Vic, 15, Gràcia)

Kimonos by Yellow Studio

5. Indian Studio Bcn (Singulares Inventory Room)

A primer cop de vista sembla que aquestes làmpades formin part d’un arbre, que sigui el niu d’alguna oreneta fashion. Així es presentaven al Singulares Inventory Room les làmpades de la marca Indian Studio Bcn. Una marca que va néixer l’any 2015 de la mà de Felipe Herrero.

D’aspecte delicat, aquestes làmpades d’estructura metàl·lica combinada amb fils de llana i cotó, estan fetes a mà una per una. A més de ser funcionals són un excel·lent element decoratiu per a la casa ja que aporten el toc just de color i calidesa per a trencar el blanc nòrdic que s’ha instal·lat a les nostres llars des de ja fa uns anyets.

Indian Studio Bcn

*******************

Per acompanyar el post de la setmana i donat que estem de descobriments m’agradaria que escoltéssiu aquesta cançó de Michael Kiwanuka: Cold Little Heart. Una delícia que vaig descobrir la setmana passada a través d’Spotify. Aquesta live session és d’impacte!

Bona setmana tingueu!!!

^*__*^

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Aquesta tarda s’ha presentat a @heyshop_ el llibre de la il•lustradora i dissenyadora gràfica @malikafavre (editorial @counterprintbooks). ••• Un llibre que repassa la seva extensa trajectòria a través dels temes que més ha treballat: la dona, els viatges, la geometria, l’erotisme, la cultura pop i la societat i els problemes actuals (terreny, aquest darrer, que ha explorat de manera lliure a través de les conegudes portades del New Yorker). ••• Amb l’exemplar signat i amb el pin de regal 👄 torno a casa re-happy 💁🏻‍♀️
OLD/NEW IN TOWN 👉🏻 @baralegriabarcelona • L’altre dia vaig topar-me amb l’article de @7canibales sobre el Bar Alegria i vaig pensar: wo! un local modernista que no només no tanca sinó que renova cuina i de la mà de Tomás Abellán (@quetomas). Avui tocava fer vermut i visitar aquest local del 1899 ♥️. A continuació us llisto els meus locals modernistes preferits. Em dieu els vostres? (no sigui cas que m’estigui perdent alguna cosa important 😁): ▪️Bar Versalles (Sant Andreu) ▪️Cafè del Centre (Eixample) ▪️Reñé (Eixample) ▪️Casa Almirall (Raval) ▪️Cafè de l’Òpera (Gòtic) ▪️La Confiteria (Raval) ▪️Muy Buenas (Raval) ▪️London Bar (Raval) ▪️El Paraigua (Gòtic) ▪️L’ascensor (Gòtic). Bé, aquests dos darrers només tenen el mobiliari (són de finals dels 60) però l’experiència d’entrar al bar Ascensor a través d’un meravellós ascensor modernista és impagable. I la caixa enregistradora de El Paraigua és de traca 💖 ••• 🍁 Bon cap de setmana a tothom! 🍁 #OldInTownBcn
Fa just una setmana es presentava @apartgastro, un nou mitjà de comunicació nascut a Barcelona amb clara vocació internacional. ••• Apart proposa traspassar el paper i fer-nos viatjar, gràcies a la realitat virtual (la revista ve acompanyada d’unes ulleres VR), a 6 països que marcaran les tendències gastronòmiques del 2020. Brasil, Dinamarca, Japó, Argentina, Grècia i Marroc són els escenaris que protagonitzen aquest primer número dirigit per @ferranadria i produït per l’equip de @cuinacat. ••• El contingut és BRUTAL (imatges espectaculars, infografies plenes de curiositats…). Una aposta valenta. ••• Jo tinc la versió en català però també s’ha publicat en castellà i ja estan preparant la versió anglesa 👌🏼
Soul recovery after a very crazy week ♥️ merci bcp @julie.e.doiron #MWKUA
BILL VIOLA ➕ PAUL DALY (+ bonus extra) ••• Us recomano les dues darreres expos que he vist darrerament. Si necessiteu silenci aneu-hi, són l’antídot perfecte contra tot soroll 🍁 ••• Foto 1) 👉🏻 Bill Viola, ‘Mirrors of the Unseen’. La Pedrera presenta la primera exposició monogràfica de Bill Viola a Barcelona. Considerat un pioner en el desenvolupament del videoart, Bill Viola explora a través de la seva obra conceptes universals com la pena, la mort, el dolor, el pas del temps i les emocions que s’hi associen. La imatge que us he posat correspon a la peça que més em va agradar (no em vaig anotar el títol però sí recordo que durava 7 minuts i que la vaig veure dues vegades seguides). Crec que tots trobaríem la peça que ens encaixa en aquesta expo ✨ ••• Foto 2) 👉🏻 Paul Daly, ‘Living Matter’ (Can Framis, Poblenou) Aquest artista nascut a Liverpool porta des del 2000 instal•lat a Barcelona. Ens proposa apropar-nos als materials orgànics. El resultat són collages i mosaïcs que contenen un ampli ventall de textures, colors i transparències. Provoca que mirem la naturalesa morta des d’un altre prisma. És simplement meravellós. La imatge correspon a l’obra ‘Hedge 2’ (finals d’estiu, principis de tardor) ♥️ ••• Foto 3) 👉🏻 també a Can Framis ‘(a)simetrías’ és una instal•lació fotogràfica concebuda i realitzada pels estudiants del Màster en Fotografia i Disseny de l’ @elisavabcn. Els punts de partida són ‘encajar’ i ‘romper’. A partir d’aquí s’han treballat conceptes vinculats als rols de gènere i al binarisme -com a frontera social-. Tot un encert haver-la posat al pati de l’entrada de Can Framis 👌🏼 ••• 🍂 Feliç diumenge 🍂
L’espai de l’ @arantxarueda al @blancfest va passar de ser un petit refugi creatiu a una petita exposició que s’anava nodrint del talent de la gent que s’aturava i hi abocava tota la seva creativitat: sentiments, coses que mai es diuen, reinvidicacions... què bonic és poder intuir (al menys una mica) com és una persona segons el que hi veus en un full ple colors, formes, lletres que van creant capes d’informació visual. La conclusió és que m’han entrat unes ganes boges de fer un taller de collage 😱😇 [us deixo a stories el collage que més em va agradar 💕]
Si les porteries d’aquesta ciutat parlessin...♥️ [Les perles les vaig “guardant” aquí 👉🏻 #oldintownbcn]
CO₂ is in the air. I no mola. Gens. • #climatechange #climatestrike
«No se llaman acaso, “niñerías” las “cosas” de los niños, y “filosofías” las elucubraciones de los filósofos… y, así por este arte, mil cosas más? Pues, ¿por qué no llamar “BARCELONERÍAS” a las “cosas” de aquella Barcelona ochocentista que tenían, además, algo de las infantilidades del niño y no poco de las severidades del moralista?». . [Extracte de la intro de ‘Barcelonerías’ de Joaquín Mª de Nadal (Ediciones Librería Dalmau, 1942)]. ••• M’he trobat aquesta perla remenant a la 68a Fira del Llibre d’Ocasió, Antic i Modern (estarà fins al 06/10 al Passeig de Gràcia). Un auto-regal per a celebrar la ciutat que més m’estimo tot i que a vegades em fa enrabiar 😌. . . . . #llibresdebarcelona #barcelona #bcn #barcelonerías #llibresbcn #bcnllibres #fira #llibresantics #LibreríaDalmau #cosasdebarcelona #ciutat #city #citylover #lovethiscity #bcnlastcall #bcncultura #LaMercè #lamercè19 #curiositats

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: