Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Tendències Made In Barcelona: 5 productes per al 2017

Si una cosa tenen els mercadets de Nadal és la possibilitat de descobrir nous productes de disseny, nous artistes de la il·lustració, noves promeses del DIY. De mercats n’hi ha una bona pila. Acudir-hi a tots és gairebé impossible. És solapen més que els concerts del Primavera Sound al Fòrum. Estrès total.

Les meves passejades pre-nadalenques em van portar a conèixer 5 productes Made in Barcelona dels que m’agradaria parlar al post d’avui i dels que en sentirem parlar els propers mesos o fins i tot potser veurem en alguna que altra secció de tendències, sobre tot si els redactors de les mateixes acaben llegint posts com aquests, oi? 😉

He escollit 5 productes. Els 5 que més em van cridar l’atenció. Entre parèntesis us poso en quin mercat ho vaig descobrir.

Here we go!

1. Mamita Botanical Skincare (All Those)

La darrera edició de l’All Those, celebrada al Seminari Conciliar, va estar plena de noves propostes no només gastronòmiques, sinó de TOT tipus (disseny gràfic, ceràmica, productes naturals). Entre aquesta darrera categoria hi havia Mamita Botanical Skincare una marca de cosmètica Made in Barcelona que fa relativament poc que ha sortit al mercat.

Els productes d’aquesta marca són naturals –i orgànics en la mesura del possible- i ATENCIÓ! curiositat: estan fets al Parc Natural de Collserola (parc protegit a través de diferents instruments jurídics de protecció mediambiental com el Pla Especial d’Ordenació i Protecció del Medi Natural del Parc de Collserola (PEPCo), la Xarxa Natura 2000 i el Pla d’Espais d’interès Natural (PEIN)).

L’avantatge de la producció de petits lots és que es garanteix la total frescor dels mateixos.

Una de les “gràcies” de la marca és que els ingredients que empren són una barreja d’elements naturals d’origen llatinoamericà (com, per exemple, les llavors de bixa –achiote-) i d’una selecció acurada de plantes típicament mediterrànies. Una de les altres premisses bàsiques és el suport que donen als productors locals, essencials per aquests tipus de productes. I parlant d’essencials, a Mamita utilitzen olis essencials per aconseguir l’aroma; una aroma que us transportarà al camp, al mediterrani i al Parc de Collserola ;-).  

Els seus productes estrella els podreu trobar a la seva botiga online: des de netejadors en pols a cremes hidratants passant per olis i tònics.

També els podreu trobar a les següents botigues físiques:

 • LA TERCERA SHOP (C/ Brosolí 4, Born).
 • MI MOMENTO (C/ Santa Rosa 24, Gràcia).

Mamita Botanical Skincare

2. Potions BCN (Festivalet)

Qui em coneix sap que sóc una fanàtica de les espelmes. Una candlehunter si exagerem els termes casposos que certa gent inventa per “donar-se-les de“. Sigui com sigui m’agraden les espelmes i en consumeixo periòdicament. Entre les desenes de marques franceses i angleses que hi ha al mercat apareixen perles fetes a casa com Potions BCN. Fa il·lusió, que voleu que us digui.

Aquesta marca la vaig descobrir entre les cues i la calor del Festivalet al que m’agrada molt acudir però, mamma mia, les cues i l’aglomeració l’acaba fent una mica feixuc. Aneu-hi al migdia, la calor no és tan intensa i les cues al Lukumas no són tan llargues :-).

I enmig d’aquesta disbauxa del disseny guai vaig topar amb aquesta marca d’espelmes Made in Barcelona. No us quedeu, però, en que només elaboren espelmes. Si regireu la seva botiga online trobareu de TOT: sabons, exfoliants, sèrums, olis, fragàncies per a la llar (el pillow mist és lo más!).

D’espelmes en tenen de tres classes: 1) la sèrie Apothecary Candles; 2) les de massatge (nens/nenes: idea regal per a la parella ;-P); i 3) les Special Edition. 

Les de la primera sèrie tenen noms relacionats amb la ciutat: Bonanova, El Raval, El Born o Eulàlia (copatrona de la ciutat de Barcelona). No és la primera marca que s’inspira en la ciutat per a crear espelmes amb noms tan barcelonins. I sinó mireu la carta olfactiva de Cerabella :-).

Com a data destacable us interessarà saber que per a la seva elaboració utilitzen cera vegetal de soja 100% ecològica, olis essencials de gran qualitat i oli de jojoba bio.

img_3149

Potions BCN

3. Agustina Interior Patterns (Singulares Inventory Room)

Agustina Interior Patterns està format pel tàndem de dissenyadors Diana Bertolín i Òscar Morte. Aquest estudi creatiu està especialitzat al disseny d’estampats. La seva originalitat i frescor cromàtica va exercir en mi un poderós efecte magnètic  mentre em passejava pels diferents stands de Singulares Inventory Room (market organitzat per Singulares Magazine).

Aquests dos joves dissenyadors es trenquen la closca per aconseguir combinacions diferents i que no estiguin gaire vistes en el mercat dels wallcoverings. Jo em vaig mirar el catàleg de les col·leccions que tenen disponibles i la veritat és que sorprèn l’originalitat de cada un dels seus dissenys.

El disseny s’adapta a cada projecte i segons les necessitats i desitjos del client. L’aplicació pràctica d’aquests estampats es tradueix en:

 • Wallcoverings de diverses textures i acabaments
 • Fons d’aparadors o estructures efímeres
 • Roba de la llar (llençols, coixins, cortines, etc…)
 • Complements (ventalls, tovalloles de microfibra)

Una de les particularitats d’Agustina és que a més de poder escollir el color i l’escala de l’estampat de forma online es poden modificar elements del mateix, podent afegir text, logos…És per tant, un producte 100% personalitzable.

Podeu trobar productes Agustina a les següents botigues físiques:

 • NUOVUM (C/ Pintor Fortuny 30, Raval)
 • PASSAGE (C/ de l’Abat Samsó 7, Sarrià)
 • MAR DE CAVA (C/ València 293, Eixample)
 • THE OLD KITCHEN (C/ de la Providència 16, Gràcia)
 • HOTEL BRUMMEL (C/ Nou de la Rambla 174, Poble Sec)

Agustina Interior Patterns

4. Yellow Studio (Crim Market)

@nenesmaquesdeBarcelona: Teniu algun kimono a l’armari? No? Doncs hauríeu. Seriosament. És una peça amb un estil increïble, afavoreix i us diferencia de les súbdites del Sr. Amancio.

La quarta troballa és la marca Yellow Studio, descoberta al Crim Market (primera edició 2016).  He de dir que, per a mi, aquesta va ser la proposta més original del market, tant pel tipus de peça i com per la combinació d’estampats. L’Almudena i la Marina combinen a la perfecció els teixits creant peces úniques. Fan col·leccions d’estiu i d’hivern.

Els podeu trobar a les següents botigues físiques:

 • OSLO BARCELONA (C/ Torrent de L´Olla 164. Gràcia)
 • COLMILLO DE MORSA (C/ de Vic, 15, Gràcia)

Kimonos by Yellow Studio

5. Indian Studio Bcn (Singulares Inventory Room)

A primer cop de vista sembla que aquestes làmpades formin part d’un arbre, que sigui el niu d’alguna oreneta fashion. Així es presentaven al Singulares Inventory Room les làmpades de la marca Indian Studio Bcn. Una marca que va néixer l’any 2015 de la mà de Felipe Herrero.

D’aspecte delicat, aquestes làmpades d’estructura metàl·lica combinada amb fils de llana i cotó, estan fetes a mà una per una. A més de ser funcionals són un excel·lent element decoratiu per a la casa ja que aporten el toc just de color i calidesa per a trencar el blanc nòrdic que s’ha instal·lat a les nostres llars des de ja fa uns anyets.

Indian Studio Bcn

*******************

Per acompanyar el post de la setmana i donat que estem de descobriments m’agradaria que escoltéssiu aquesta cançó de Michael Kiwanuka: Cold Little Heart. Una delícia que vaig descobrir la setmana passada a través d’Spotify. Aquesta live session és d’impacte!

Bona setmana tingueu!!!

^*__*^

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Avui a #TribunesDeLEixample (evidentment m’acabo de treure el # de la màniga) tenim aquesta de fusta preciosa 😍. Algun/a friki més a la sala que vagi mirant les tribunes de l’Eixample mentre camina? 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️🙋🏼 . . . #citylover #lovethiscity #barcelona #bcn #ciutat #buildings #modernisme #artnouveau #edificimodernista #eixample #beauty #mytinyatlas #sunnyday #blue #instadaily
‘Històries de la Barcelona Gormanda’ és, com diu el seu subtítol, «un viatge per la ciutat a través del temps, el menjar i el beure». Grans personatges de la cuina i gastronomia barcelonina i una llarga llista d’anècdotes suculentes se succeeixen al llarg de 180 pàgines. Si us agrada la cultura gastronòmica i sou amants de Barcelona aquest llibre és un MUST. ••• Em vaig comprar aquest llibre quan preparava un post que vaig publicar l’any 2016 i que vaig titular ‘9 carrers foodie-històrics de Barcelona’. Em vaig estar unes “quantes” hores preparant-lo. Si us ve de gust llegir-lo us he deixat el link directe a la bio. Bon diumenge i bon profit 😋! ••• 📖 Històries de la Barcelona Gormanda ✍🏻 Josep Sucarrats (@sucatti) i Sergi Martín (@eldiadelallufa) 📚 @angle_editorial (1a edició, octubre 2014) 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #culturagastronomica #bcnfoodie #bcnfoodies
Happiest Girl in Town 🖤💙 #MWKUA @patrickwatsonofficial
Esclat de primavera al Clot 🌺 • #SpringHasSprung ✨ . . . . #ciutat #urbanlandscape #parks #greenery #urbangreenery #urbangreen #biophilia #urbangardening #urbangarden #citylandscape #citylover #lovethiscity #jardins #parcdelclot #elclot #barri #barcelona #springiscoming #bcncity #instacity
NEW IN TOWN 👉🏻 @acidhousebcn + @nomadcoffee. Des d’avui ja podeu degustar els cafès de Nomad a #AcidHouseBcn, el nou hub creatiu de la ciutat ubicat al Poblenou ☕️💫 . . . . . #newintown #acidhousebcn #bcn #poblenou #new #newplace #coffee #coffeeplace #coffeetogo #coffeecorner #hub #creativity #poblenou #city #bcncity #citylover
Llum BCN warming up || 📸instal•lació ‘Cònica/Frontal’ de @massimiliano.moro a l’open gallery de📍@acidhousebcn ••• Durant 3 nits (14-16/02) el Poblenou s’omplirà d’instal•lacions experimentals, il•luminació dinàmica, entorns interactius i projeccions a gran escala. Us podeu descarregar la APP ‘Llum Bcn’ amb tota la info 📲✨ . . . #llumbcn #llumbcn20 #opengallery #bcn #ciutat #city #poblenou #light #lightandcolor #barcelonacultura #citylights #bcnnightlife #conicafrontal #urbanlandscape #lightfestival #openair #lightgallery #instapoblenou
Amb ‘Caminar Barcelona’ 👟Patrícia Gabancho ens proposa descobrir una Barcelona insòlita i plena de racons desconeguts mentre anem passejant. El llibre no es limita a l’itinerari, sinó que inclou referències a l’urbanisme, la literatura, la vegetació, la transformació i els debats presents a Barcelona. Cada passejada (n’hi ha 21) està encapçalada per una pàgina de comentaris sobre l’art de caminar. Pura delicatessen. ✨ ••• «Cal acostumar-se a caminar i mirar, que és una manera de ser lliures». ••• 📖 Caminar Barcelona ✍🏻 Patrícia Gabancho 📚 Editorial @columnaedicions (1a edició, febrer 2016) 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #caminarbarcelona #walk #citywalk #citywalker
Plantes, flors i modernisme. M’hi hagués quedat a viure 💚@verde.marea . . . #plantlover #plants #modernisme #flowers #barcelona #niceplace #niceshop #bcnshops #bcnshopping #botiguesambencant #bcnlover #citylover #lovethiscity #plantsandflowers #bcn #mareaverde #laboratoriobotanico
...i de sobte veus Barcelona des d’un altre punt de vista 👀🌳 Els Jardins del Doctor Pla i Armengol són el meu nou #coupdecoeur de la city 💞 . . . #citylover #ciutat #barcelona #promenade #flaneuse #bcn #igersbarcelona #guinardó #jardinsplaiarmengol #mytinyatlas #parcsdebarcelona #jardinsdebarcelona #calm #relax

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: