Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Creatius Made in Barcelona (XI) – I am Nuria: fer possible allò impossible. Els reptes en el món del paper

El post de la “vuelta al cole” ha tardat en arribar. Podria dir allò “ñoño” de “escric més inspirada quan cauen les fulles dels arbres mentre sona de fons el nou disc de Beck i blablabla”, però no. Els fets marquen la realitat: falta de temps, sempre mil coses a fer i la motivació blogger dispersada per altres contrades.

La protagonista del post d’avui però, ha fet que em desfaci definitivament de la capa de mandra que se’m toreja cada diumenge per la tarda (moment en el que començo a redactar, després ve la fase de posar cera i polir cera durant la setmana). Escriure per a explicar-vos projectes i gent que valen la pena és el que m’ha fet reservar algunes hores del cap de setmana per al blog (sí, quan no fas copy-paste de notes de premsa, els posts costen una miqueta més).

I am Nuria és la protagonista del post d’avui.

IamNuria_09_Pantotarjetera_17

Potser les targetes de visita més originals que he vist mai. Quin color tries?

Núria Garcia és la persona que hi ha rere aquest naming tan transparent. Vaig arribar a ella mitjançant Instagram, suposo que algun hashtag miraculós va fer que es creuessin els nostres camins. Després de fer el típic scroll down vaig acabar entenent en què consistia la seva feina quan vaig topar amb una foto on se la veia al costat d’unes màquines d’impremta enormes. Vaig pensar: “1. com deu molar la seva feina”, “2. oh! i es diu Núria”, “3. jo a aquesta noia l’he de conèixer”. Dit i fet (bé, emails “mediante”). Agafar el metro, sortir a la parada Verneda, cruspir un entrepà i tallat al bar Manolo de la zona i a les 10:00h d’un divendres posava els peus a l’estudi de la Núria. Entrava en un altre món: el de la consultoria creativa en producció impresa. I quina meravella!

1. Preliminars necessaris – Formació 

La Núria va formar part de la darrera promoció que va fer carrera completa de 5 anys d’Arts Gràfiques als Salesians de Sarrià. En 5 anys va recórrer tots els processos gràfics, “ho tocaves tot” em deia la Núria: composició, pre-impressió, foto-mecànica… Durant aquests 5 anys va poder fer pràctiques en alternança en diversos tallers gràfics. No es va esperar al 5è curs com feia la majoria de companys. Des del primer any va estar vinculada a La Vanguardia, coneixent de ben a prop tant els tallers de pre-impressio del Carrer Pelai com la rotativa d’impremta del Poblenou. Interessant i trist alhora anar veient com s’anaven perdent algunes fases de la producció: la fotomecànica, el revelat clàssic. El món digital estrenyia amb força i molts d’aquells processos anaven desapareixent. Quina sort haver-los pogut conèixer!

1956-El-edific-io-de-La-Vanguardia

Recordeu com n’era de bonica era l’entrada a les oficines de La Vanguardia? Temps era temps…

2. Trajectòria Professional

La trajectòria professional de la Núria és més que variada, àmplia i completa. Ha tocat totes les tecles. Des d’una agència de publicitat a una agència de comunicació passant per grans cases d’impremta. Des del departament de gestió de client al departament de pre-impressió: gestionar projectes, fer de comercial, pencar de valent i sempre amb bon tracte amb la gent. “Lo que le echen”. No s’espanta. És una valenta.

Potser el seu pas per The Privat Space (reconvertit any més tard en The Folio Club) va marcar el “tret de sortida” per a liderar temps després alguns dels grans projectes que podeu veure en el seu portfolio.

Per aquells de vosaltres que no us ubiqueu, The Private Space era una mena d’agitador en el món de arts gràfiques de la ciutat. Un espai en el que s’oferien tot un ventall de serveis relacionats am el món gràfic: servei d’impremta, seriagrafia, stampings, offset, grans formats i fins i tot hi havia una galeria d’art on poder exposar els projectes/obres… Una mena de catalitzador de creatius emergents; una coctelera de la que en sortia un producte final tancat, embolicat i amb un llacet.

A més de controlar els processos la Núria exercia un paper imprescindible en tot moment: el d’oferir aquell “plus”, aquella tranquil·litat, de saber que les coses sortirien bé. Només cal parlar-hi una estona per veure que destil·la eficiència, compromís i responsabilitat pels quatre costats. El mític “esto es así” o “esto no se puede hacer” es sistemàticament desmuntat per la Núria. No accepta un NO com a resposta. Sempre hi ha una alternativa,  un Pla B.

3. I am Nuria 

Amb aquest naming (creat per l’estudi Sr. i Sra. Wilson), la Núria consolida una manera de fer, uns paràmetres d’eficiència en l’execució dels seu projectes que fa que hagi col·laborat amb estudis tan potents com Vasava, Hey, Extra o Lo siento i en projectes engrescadors de la mà de La Casa de Carlota o Wöwster, entre d’altres (per citar-los tots em caldria un post nou). Una consultora creativa de producció impresa que vetlla durant tot el procés (supervisió tiratge, fer una maqueta previa si és necessari, etc) per a que la feina arribi “en tiempo y forma” i el client n’obtingui els resultats més satisfactoris. Una figura pont entre el taller i el client final que cobreix totes les eventualitats que puguin sorgir en la producció del projecte.

Rodejada de bons equips creatius i acompanyada per tallers especialitzats en totes les tècniques, el seu expertise i la seva sensibilitat pels canvis en el sector (està al dia del darrer paper que ha sortit al mercat, les darreres innovacions) la converteixen en la millor aliada per a donar vida a projectes de tota mena. “Certs projectes no haurien de quedar-se tancats en un calaix de coses meravelloses”. L’entusiasme li feia brillar els ulls mentre m’ho deia. Li agraden els reptes.

sawdust-x-offf-2016-cover-4-1920x1285

Llibre Archetype OFFF 2016

iamnuria_artslibris_IMG_0993

Gràfica d’Esdeveniment

IAN_Little_Fotos_001

Catàlegs, etiquetes i papereria per a Little Creative Factory

iamnuria_mandarinoriental_0004_DSC_0095

Fulletons, catàlegs i promocions per a l’Hotel Mandarin Oriental Barcelona

iamnuria_audi_0002_DSC_0195

Catàlegs i promocions d’Audi

El títol de la cançó que acompanya el post d’avui correspon a una ciutat que ha inspirat en més d’una ocasió a la Núria. És de Daughter, un grup que vaig descobrir gràcies als suggeriments setmanals de Spotify.

Espero que aquesta melodia acompanyi algun dels teus processos creatius. Gràcies de nou per compartir aquell matí de divendres al teu estudi! Fins ben aviat!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

NOU POST AL BLOG 👉🏻 @elmenjadordelabeckett || En una ciutat on el temps s’escola pels forats del dia a dia, em flipa i m’enamora a parts iguals passar estones en llocs com aquest. Aneu-hi. El temps s’atura. Promis, juré! ❤️💚 [Link • in • Bio]
L’altre dia sortint d’ @orval.barcelona vaig topar-me amb aquesta meravellosa façana-persiana-rètol: “Bodega-Xifré. Casa Fundada l’any 1947” al número 13 del carrer Wellington. Remenant per internet he trobat un post de @bcnsingular sobre el local i el seu propietari, en Toni Xifré. Us en comparteixo un fragment: ••• «Si hagués nascut en un poblet de Texas, el Toni Xifré, probablement, hauria estat sheriff. Però va néixer a Gràcia. Fill de vinaters, el seu destí estava marcat des del moment que el pare va obrir, l’agost de 1947, una bodega a l’aleshores carrer de Sicília. “Aquí hi havia de tot”, recorda. “Ara ja no queda res”. Ni tan sols la bodega, tancada quan el Toni va decidir que tocava jubilar-se. “Havíem arribat a servir 10 quilos d’anxoves cada setmana. Però les grans superfícies ens han matat”». ••• No deixem que morin els petits comerços, les petites històries. God save els sheriffs d’aquesta ciutat ♥️ #OldInTownBcn
NEW IN TOWN 👉🏻 @orval.barcelona • Estreno temporada d’iced latte a Orval: #whereplantsmeetcoffee 🌿☕️ • Enhorabona @lucialucelucira & equip: ‘picar pedra’ ha valgut la pena, l’espai és fantàstic, wish u all the best 💚• [us deixo més raconets a stories]
Mirant amunt un dia m’estamparé contra alguna farola d’aquesta ciutat. O això o bé se m’allargarà el coll com a una🦒 (sé que no sóc l’única 😌) @instapoblenou ✨
Algú més s’ha aixecat amb ganes de fer reviure alguns edificis que hi ha xapats a la ciutat? 💁🏻‍♀️ ✨#oldintownbcn ✨
Mentre s’acaba de definir quin color polític va agafant aquesta ciutat jo estic en bucle amb les cançons de @stillcorners que han sonat aquest vespre a l’Antiga Fàbrica Damm. Quina meravella, quins audiovisuals ❤️: ens ha fet recórrer mar 🌊, cel 🌌, terra 🌍 i espai 🚀 #MWKUA
Del cel a la lluna 🚀✨ @caelumbcn
NOU POST AL BLOG 👉🏻 @merce_soler_paper 📖 ••• Fa dos anys vaig descobrir l’obra de la Mercè Soler a la fira @artslibris, una fira dedicada als llibres d’artista que se celebra des de fa 10 anys pels voltants de Sant Jordi a Barcelona i a la que sempre acabes coneixent nous projectes editorials o creatius que t’enamoren a primera vista. Fa un parell de setmanes la vaig entrevistar i el resultat el teniu al link de la bio. Espero que us agradi! 💖
Des de dalt ja s’hi veu el dimecres 😁✨ Bon dia, Barcelona!

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: