Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Creatius Made in Barcelona (XI) – I am Nuria: fer possible allò impossible. Els reptes en el món del paper

El post de la “vuelta al cole” ha tardat en arribar. Podria dir allò “ñoño” de “escric més inspirada quan cauen les fulles dels arbres mentre sona de fons el nou disc de Beck i blablabla”, però no. Els fets marquen la realitat: falta de temps, sempre mil coses a fer i la motivació blogger dispersada per altres contrades.

La protagonista del post d’avui però, ha fet que em desfaci definitivament de la capa de mandra que se’m toreja cada diumenge per la tarda (moment en el que començo a redactar, després ve la fase de posar cera i polir cera durant la setmana). Escriure per a explicar-vos projectes i gent que valen la pena és el que m’ha fet reservar algunes hores del cap de setmana per al blog (sí, quan no fas copy-paste de notes de premsa, els posts costen una miqueta més).

I am Nuria és la protagonista del post d’avui.

IamNuria_09_Pantotarjetera_17

Potser les targetes de visita més originals que he vist mai. Quin color tries?

Núria Garcia és la persona que hi ha rere aquest naming tan transparent. Vaig arribar a ella mitjançant Instagram, suposo que algun hashtag miraculós va fer que es creuessin els nostres camins. Després de fer el típic scroll down vaig acabar entenent en què consistia la seva feina quan vaig topar amb una foto on se la veia al costat d’unes màquines d’impremta enormes. Vaig pensar: “1. com deu molar la seva feina”, “2. oh! i es diu Núria”, “3. jo a aquesta noia l’he de conèixer”. Dit i fet (bé, emails “mediante”). Agafar el metro, sortir a la parada Verneda, cruspir un entrepà i tallat al bar Manolo de la zona i a les 10:00h d’un divendres posava els peus a l’estudi de la Núria. Entrava en un altre món: el de la consultoria creativa en producció impresa. I quina meravella!

1. Preliminars necessaris – Formació 

La Núria va formar part de la darrera promoció que va fer carrera completa de 5 anys d’Arts Gràfiques als Salesians de Sarrià. En 5 anys va recórrer tots els processos gràfics, “ho tocaves tot” em deia la Núria: composició, pre-impressió, foto-mecànica… Durant aquests 5 anys va poder fer pràctiques en alternança en diversos tallers gràfics. No es va esperar al 5è curs com feia la majoria de companys. Des del primer any va estar vinculada a La Vanguardia, coneixent de ben a prop tant els tallers de pre-impressio del Carrer Pelai com la rotativa d’impremta del Poblenou. Interessant i trist alhora anar veient com s’anaven perdent algunes fases de la producció: la fotomecànica, el revelat clàssic. El món digital estrenyia amb força i molts d’aquells processos anaven desapareixent. Quina sort haver-los pogut conèixer!

1956-El-edific-io-de-La-Vanguardia

Recordeu com n’era de bonica era l’entrada a les oficines de La Vanguardia? Temps era temps…

2. Trajectòria Professional

La trajectòria professional de la Núria és més que variada, àmplia i completa. Ha tocat totes les tecles. Des d’una agència de publicitat a una agència de comunicació passant per grans cases d’impremta. Des del departament de gestió de client al departament de pre-impressió: gestionar projectes, fer de comercial, pencar de valent i sempre amb bon tracte amb la gent. “Lo que le echen”. No s’espanta. És una valenta.

Potser el seu pas per The Privat Space (reconvertit any més tard en The Folio Club) va marcar el “tret de sortida” per a liderar temps després alguns dels grans projectes que podeu veure en el seu portfolio.

Per aquells de vosaltres que no us ubiqueu, The Private Space era una mena d’agitador en el món de arts gràfiques de la ciutat. Un espai en el que s’oferien tot un ventall de serveis relacionats am el món gràfic: servei d’impremta, seriagrafia, stampings, offset, grans formats i fins i tot hi havia una galeria d’art on poder exposar els projectes/obres… Una mena de catalitzador de creatius emergents; una coctelera de la que en sortia un producte final tancat, embolicat i amb un llacet.

A més de controlar els processos la Núria exercia un paper imprescindible en tot moment: el d’oferir aquell “plus”, aquella tranquil·litat, de saber que les coses sortirien bé. Només cal parlar-hi una estona per veure que destil·la eficiència, compromís i responsabilitat pels quatre costats. El mític “esto es así” o “esto no se puede hacer” es sistemàticament desmuntat per la Núria. No accepta un NO com a resposta. Sempre hi ha una alternativa,  un Pla B.

3. I am Nuria 

Amb aquest naming (creat per l’estudi Sr. i Sra. Wilson), la Núria consolida una manera de fer, uns paràmetres d’eficiència en l’execució dels seu projectes que fa que hagi col·laborat amb estudis tan potents com Vasava, Hey, Extra o Lo siento i en projectes engrescadors de la mà de La Casa de Carlota o Wöwster, entre d’altres (per citar-los tots em caldria un post nou). Una consultora creativa de producció impresa que vetlla durant tot el procés (supervisió tiratge, fer una maqueta previa si és necessari, etc) per a que la feina arribi “en tiempo y forma” i el client n’obtingui els resultats més satisfactoris. Una figura pont entre el taller i el client final que cobreix totes les eventualitats que puguin sorgir en la producció del projecte.

Rodejada de bons equips creatius i acompanyada per tallers especialitzats en totes les tècniques, el seu expertise i la seva sensibilitat pels canvis en el sector (està al dia del darrer paper que ha sortit al mercat, les darreres innovacions) la converteixen en la millor aliada per a donar vida a projectes de tota mena. “Certs projectes no haurien de quedar-se tancats en un calaix de coses meravelloses”. L’entusiasme li feia brillar els ulls mentre m’ho deia. Li agraden els reptes.

sawdust-x-offf-2016-cover-4-1920x1285

Llibre Archetype OFFF 2016

iamnuria_artslibris_IMG_0993

Gràfica d’Esdeveniment

IAN_Little_Fotos_001

Catàlegs, etiquetes i papereria per a Little Creative Factory

iamnuria_mandarinoriental_0004_DSC_0095

Fulletons, catàlegs i promocions per a l’Hotel Mandarin Oriental Barcelona

iamnuria_audi_0002_DSC_0195

Catàlegs i promocions d’Audi

El títol de la cançó que acompanya el post d’avui correspon a una ciutat que ha inspirat en més d’una ocasió a la Núria. És de Daughter, un grup que vaig descobrir gràcies als suggeriments setmanals de Spotify.

Espero que aquesta melodia acompanyi algun dels teus processos creatius. Gràcies de nou per compartir aquell matí de divendres al teu estudi! Fins ben aviat!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

NOU POST AL BLOG 👉🏻 @lallamastore (Eixample) || Al mal temps, bon humor 🦙🔥 ••• Avui escric sobre aquesta meravellosa llibreria de l’Eixample: un temple ple de llibres i objectes dedicats a món de l’humor. ••• Demà per Sant Jordi tindran paradeta de signatures i moltíssimes idees per a Sant Jordis/Jordines “complicats/des”. Aneu-hi, fareu molt feliços a l’Abi i el Kike.
♦️✖️ @prostibulopoetico ✖️♦️ ~~~~~ #SúperConsejitoDelDía 👉🏻 Deixeu de regalar cutre-experiències #WonderBox i aneu -i regaleu- les activitats organitzades per aquest grup de poetes i poetesses #MadeInBarcelona capitanejat per la @sonia_barba_ 👌🏼|| Anireu i repetireu.
BARNATRESC 〰️ a mi si la @lamevabcn “me dice ‘ven’, lo dejo todo”, així que avui m’he tret el carnet de #BarnaTresc (és gratis, peñuqui) i hem caminat 10 km (des de la Barceloneta fins a Sant Adrià de Besós). Recomanable per conèixer la ciutat (avui he descobert que el Besós té l’aigua cristal•lina a la desembocadura) i fer exercici. Trobeu tota la info de les rutes a la web 👉🏻 www.euro-senders.com/barnatresc || ✏️Apunteu! les properes són el 12/05 - 16/06 i el 06/07 (nocturna) #ActivitatGratuïta 💚
Com anem de ‘dramitas’? Ahir vaig trobar aquesta fantàstica llibreta de @cicadidaestudio a @lallamastore (👉🏻 post in progress, next week el publico) i vaig pensar en comprar-ne un grapat i regalar-les a aquelles persones -tots tenim un(a) #dramaqueen a la vora- que viuen en un drama permanent. Segons com, també pot ser un regal de Sant Jordi. Ahí lo dejo... 😁 Bon cap de setmana! #NoQuieroMásDramasEnMiVidaSoloComediasEntretenidas #AlaskaDixit
Jo m’enamoro. Tu t’enamores. Paris m’enamora. He transformat la meva ressaca parisenca en 10 propostes per si heu de visitar la ciutat durant les properes vacances. Si us molen, comenteu, ne soyez pas timide 😁! ➖➖➖➖ 1️⃣ Marché des Enfants Rouges: petit mercat on podeu fer una parada i menjar alguna cosa sense que us costi un ronyó (opcions vegeterianes, libaneses, japoneses, italianes,…). . 2️⃣ Grand Palais: sempre val la pena mirar la programació artística d’aquesta GRAN sala. . 3️⃣ Merci: LA concept store més coneguda de París (ara que ja no hi ha Colette). Hi teniu un petit racó-cafeteria molt mono si heu de fer una pausa. . 4️⃣ Fundació Henri-Cartier Bresson: si sou amants de la fotografia, mireu-hi la programació. No és un espai gaire gran però us podeu trobar amb exposicions que valguin molt la pena. . 5️⃣ Kerzon: en aquesta botiga de la rue de Turenne hi podreu trobar, entre d’altres productes meravellosos, espelmes amb l’olor de Place des Vosges, del Parc Monceau i de mil racons més de París. . 6️⃣ Mariage Frères: una de les meves botigues preferides per a comprar te: especialment bonic l’establiment que tenen a la Place de la Madeleine. . 7️⃣ Le Bon Marché: un dels imprescindibles de la Rive Gauche: una de les galeries més antigues de Paris on s’hi passegen artistes i actrius: jo aquest diumenge m’hi vaig trobar a l’Isabelle Nanty (Georgette a la peli d’Amélie). Molt bona selecció de productes i un ambient gens estressant si es compara amb Lafayette o Printemps. . 8️⃣ La Cité de la Musique: jo hi vaig anar per l’expo de ‘Doisneau et la musique’ però em va agradar tant l’edifici, com l’expo com tot l’espai de la Villette que hi ha la vora. . 9️⃣ French Trotters: concept store de dos pisos on hi pots trobar marques interessants i les darreres propostes de moda, complements i llar. Preus pels núvols. (Però mola MOLT la selecció que hi tenen). . 🔟 Le Loir dans la Théière: un dels meus imprescindibles del barri del Marais per a té i pastissos. Sol haver-hi força gent per la tarda però pel matí és genial. No hi estan permesos els ordinadors. No és un lloc de modernillos. I precisament m’encanta per això.
Bonne gueule et bon weekend à tout le monde! ✨
Després d’haver passat desenes de vegades durant el darrer any pel carrer Parlament fa un parell de dies em vaig donar compte de que existeix (#OleMiEmpane) 💁🏻‍♀️👉🏻 @misskleckley una botiga de roba i complements amb marques que van des de @lazyoafs a Champion passant per Ellesse, Valfré, Crap Eyewear, Coucousuzette, Models Own, Holy Recycle i d’altres. La meva preferida 👉🏻 @pepaloves 😍 #BcnShops
Ahir va començar la 5a edició de @moritzfeeddog. Si esteu per la ciutat aquest cap de setmana i us agrada la moda aquest festival és una cita imperdible. S’hi projectaran documentals com ”Cambodian Textiles”, “Les dessins de Christian Dior”, “The Times of Bill Cunningham”, “Paris Couture” o “The Wars of Coco Chanel”, entre d’altres. El que obria el festival ahir “Yellow is forbideen” em va flipar. Avui toca sessió doble 🍿 #LaBcnLastCallVaAlMoritzFeedDog 👩🏻👗
NOU POST AL BLOG 👉🏻 @barcugat || Li podrien haver posat ‘Bistrot Cugat’, ‘Le Comptoir de l’Eixample’ i mil combinacions franco-catalanes més. Doncs no. Li han posat Cugat en honor a la llibreria-papereria que fins fa poc hi havia al número 99 del Carrer Bruc. L’acaben d’obrir i ja està al meu Top 10 de bars-restaurants preferits de la ciutat. Enhorabona Quim i Joan, aquest local és canela fina!👌🏼 || Teniu la meva crònica al link de la bio 😉

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: