Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Creatius Made in Barcelona (XI) – I am Nuria: fer possible allò impossible. Els reptes en el món del paper

El post de la “vuelta al cole” ha tardat en arribar. Podria dir allò “ñoño” de “escric més inspirada quan cauen les fulles dels arbres mentre sona de fons el nou disc de Beck i blablabla”, però no. Els fets marquen la realitat: falta de temps, sempre mil coses a fer i la motivació blogger dispersada per altres contrades.

La protagonista del post d’avui però, ha fet que em desfaci definitivament de la capa de mandra que se’m toreja cada diumenge per la tarda (moment en el que començo a redactar, després ve la fase de posar cera i polir cera durant la setmana). Escriure per a explicar-vos projectes i gent que valen la pena és el que m’ha fet reservar algunes hores del cap de setmana per al blog (sí, quan no fas copy-paste de notes de premsa, els posts costen una miqueta més).

I am Nuria és la protagonista del post d’avui.

IamNuria_09_Pantotarjetera_17

Potser les targetes de visita més originals que he vist mai. Quin color tries?

Núria Garcia és la persona que hi ha rere aquest naming tan transparent. Vaig arribar a ella mitjançant Instagram, suposo que algun hashtag miraculós va fer que es creuessin els nostres camins. Després de fer el típic scroll down vaig acabar entenent en què consistia la seva feina quan vaig topar amb una foto on se la veia al costat d’unes màquines d’impremta enormes. Vaig pensar: “1. com deu molar la seva feina”, “2. oh! i es diu Núria”, “3. jo a aquesta noia l’he de conèixer”. Dit i fet (bé, emails “mediante”). Agafar el metro, sortir a la parada Verneda, cruspir un entrepà i tallat al bar Manolo de la zona i a les 10:00h d’un divendres posava els peus a l’estudi de la Núria. Entrava en un altre món: el de la consultoria creativa en producció impresa. I quina meravella!

1. Preliminars necessaris – Formació 

La Núria va formar part de la darrera promoció que va fer carrera completa de 5 anys d’Arts Gràfiques als Salesians de Sarrià. En 5 anys va recórrer tots els processos gràfics, “ho tocaves tot” em deia la Núria: composició, pre-impressió, foto-mecànica… Durant aquests 5 anys va poder fer pràctiques en alternança en diversos tallers gràfics. No es va esperar al 5è curs com feia la majoria de companys. Des del primer any va estar vinculada a La Vanguardia, coneixent de ben a prop tant els tallers de pre-impressio del Carrer Pelai com la rotativa d’impremta del Poblenou. Interessant i trist alhora anar veient com s’anaven perdent algunes fases de la producció: la fotomecànica, el revelat clàssic. El món digital estrenyia amb força i molts d’aquells processos anaven desapareixent. Quina sort haver-los pogut conèixer!

1956-El-edific-io-de-La-Vanguardia

Recordeu com n’era de bonica era l’entrada a les oficines de La Vanguardia? Temps era temps…

2. Trajectòria Professional

La trajectòria professional de la Núria és més que variada, àmplia i completa. Ha tocat totes les tecles. Des d’una agència de publicitat a una agència de comunicació passant per grans cases d’impremta. Des del departament de gestió de client al departament de pre-impressió: gestionar projectes, fer de comercial, pencar de valent i sempre amb bon tracte amb la gent. “Lo que le echen”. No s’espanta. És una valenta.

Potser el seu pas per The Privat Space (reconvertit any més tard en The Folio Club) va marcar el “tret de sortida” per a liderar temps després alguns dels grans projectes que podeu veure en el seu portfolio.

Per aquells de vosaltres que no us ubiqueu, The Private Space era una mena d’agitador en el món de arts gràfiques de la ciutat. Un espai en el que s’oferien tot un ventall de serveis relacionats am el món gràfic: servei d’impremta, seriagrafia, stampings, offset, grans formats i fins i tot hi havia una galeria d’art on poder exposar els projectes/obres… Una mena de catalitzador de creatius emergents; una coctelera de la que en sortia un producte final tancat, embolicat i amb un llacet.

A més de controlar els processos la Núria exercia un paper imprescindible en tot moment: el d’oferir aquell “plus”, aquella tranquil·litat, de saber que les coses sortirien bé. Només cal parlar-hi una estona per veure que destil·la eficiència, compromís i responsabilitat pels quatre costats. El mític “esto es así” o “esto no se puede hacer” es sistemàticament desmuntat per la Núria. No accepta un NO com a resposta. Sempre hi ha una alternativa,  un Pla B.

3. I am Nuria 

Amb aquest naming (creat per l’estudi Sr. i Sra. Wilson), la Núria consolida una manera de fer, uns paràmetres d’eficiència en l’execució dels seu projectes que fa que hagi col·laborat amb estudis tan potents com Vasava, Hey, Extra o Lo siento i en projectes engrescadors de la mà de La Casa de Carlota o Wöwster, entre d’altres (per citar-los tots em caldria un post nou). Una consultora creativa de producció impresa que vetlla durant tot el procés (supervisió tiratge, fer una maqueta previa si és necessari, etc) per a que la feina arribi “en tiempo y forma” i el client n’obtingui els resultats més satisfactoris. Una figura pont entre el taller i el client final que cobreix totes les eventualitats que puguin sorgir en la producció del projecte.

Rodejada de bons equips creatius i acompanyada per tallers especialitzats en totes les tècniques, el seu expertise i la seva sensibilitat pels canvis en el sector (està al dia del darrer paper que ha sortit al mercat, les darreres innovacions) la converteixen en la millor aliada per a donar vida a projectes de tota mena. “Certs projectes no haurien de quedar-se tancats en un calaix de coses meravelloses”. L’entusiasme li feia brillar els ulls mentre m’ho deia. Li agraden els reptes.

sawdust-x-offf-2016-cover-4-1920x1285

Llibre Archetype OFFF 2016

iamnuria_artslibris_IMG_0993

Gràfica d’Esdeveniment

IAN_Little_Fotos_001

Catàlegs, etiquetes i papereria per a Little Creative Factory

iamnuria_mandarinoriental_0004_DSC_0095

Fulletons, catàlegs i promocions per a l’Hotel Mandarin Oriental Barcelona

iamnuria_audi_0002_DSC_0195

Catàlegs i promocions d’Audi

El títol de la cançó que acompanya el post d’avui correspon a una ciutat que ha inspirat en més d’una ocasió a la Núria. És de Daughter, un grup que vaig descobrir gràcies als suggeriments setmanals de Spotify.

Espero que aquesta melodia acompanyi algun dels teus processos creatius. Gràcies de nou per compartir aquell matí de divendres al teu estudi! Fins ben aviat!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Table for two 💫 #OldInTownBCN . . . . #oldintown #citylover #gotic #barrigotic #barcelona #city #ciutat #elparaigua #elparaiguabcn #bcn #citylife #tablefortwo #lovethisplace
Aquest vespre s’ha inaugurat HALLUCINATURE, la nova expo temporal organitzada a @framedgang.eyewear, de la mà de dues artistes que m’encanten: @honoreperrine i @chojnacka. Un viatge immersiu i vibrant, ple de colors i de natura. Una ocasió fantàstica per conèixer aquest espai TAN meravellós ♥️💫 . . . . #framedgang #weframeyourauthenticity #artbarcelona #barcelonacultura #eixample #barcelona #artgallery #opening #event #supportlocalartists #localart #madeinbarcelona #expo #exhibit
NOU POST AL BLOG 👉🏻 @colour_alchimia || Fa aproximadament un any vaig conèixer la feina i el món creatiu de la Laura Daza (@studio.laura.daza) a través de les xerrades matinals de @barcelona_cm. Fa poc ens hem vist i voilà! el primer post de l’any està dedicat al món del color i a una dona que fa molt per a que els demés en quedem fascinats. Entre blue mondays i grisos tempesta ens vindrà bé una mica de color a tots ✨Link in bio ✨ #CreatiusMadeInBarcelona . . . . #barcelona #creativity #creatius #madeinbarcelona #bcn #bcnlastcall #newpost #colours #colourtrends #LauraDaza #colourpalette #colourprovenance #colourstudio #coloursresearch #colourrevival
OLD IN TOWN 👉🏻 @boileau.music || Boileau és l’editorial musical en actiu més antiga de l’Estat Espanyol. El seu fundador Alessio Boileau Bernasconi la va inaugurar l’any 1913 a partir del seu taller de gravat i estampació. L'edifici on està situada (Provença, 287) és una obra racionalista protegida com a Bé Cultural d'Interès Local (a la placa de l’ajuntament hi consta l’any 1922). Ens ajuden a obrir les seves portes dos tiradors preciosos en forma de corxera 😍🎼 #OldInTownBcn . . . . #bcn #barcelona #promenade #city #citylover #lovethiscity #oldintown #fembarri #fembarriifemciutat #editorialboileau #music #musical #1913 #eixample #editorial #editorialdemúsica #música #BoileauMusic #partitures
22 entrevistes amb algunes de les personalitats més estimades de la ciutat (Colita, Juan Marsé, Oscar Tusquets, Teresa Gimpera, Guillermina Motta, Oriol Bohigas, Joan Manuel Serrat, etc.) ens transporten al local més singular i mític de la Barcelona de finals dels 60’ i principis dels 80’: Bocaccio. Gràcies a la quantitat de detalls i vivències descrites pels seus protagonistes i la passió del Toni Vall a l’hora de traslladar-les al lector, gairebé podem tocar amb la punteta dels dits l’efervescència intel·lectual i cultural del temple de la Gauche Divine i les guspires d’una època irrepetible. M’ha encantat i es llegeix en un pim-pam. ••• Hi ha tres paraules que es repeteixen sovint: ‘conversa’, ‘trobada’, ‘intercanvi’. Del capítol de la Serena Vergano (actriu), extracto això: «[La Bocaccio] complia una funció cultural molt important. I torna a preguntar-se per l’avui. L’avui en què els mitjans i les noves tecnologies et fan sentir que ho saps tot. “Si ja ho saps tot, per què hauries de parlar amb algú? La gent ha deixat de parlar!”». Doncs això, que més conversar i menys dictar sentència. ••• 📖 Bocaccio. On passava tot ✍🏻 Toni Vall 📚 Editorial @columnaedicions (1a edició, gener 2020) 🔎 #CityBooksBCN
L’edifici on hi ha el mosaic Budesca (1920), una altra de les petites joies del Clot 🐸☂️🐸 ••• #bcn #budesca #clot #barcelona #promenade #city #citylover #lovethiscity #oldintown #parapluie #building #Elclot #barri #fembarri #fembarriifemciutat
Aquí teniu la meva quota anual de latte matcha 🍵💫 . . . . #bcnlastcall #retromebcn #ihavethisthingwithfloors #hihavidamésenllàdeltematcha #niceplace #cozyplace #beautifulfloor #agenda2020 #2020vision #barcelona
Aquesta tarda es presentava el llibre ‘Bocaccio. On passava tot’ (ed. @columnaedicions, en castellà edita @eddestino) del periodista Toni Vall. Un llibre sobre la mítica boîte barcelonina del Carrer Muntaner, 505 oberta entre 1967 i 1985. Per si no fos poc, fent-ho coincidir amb la presentació, també s’inaugurava l’exposició ‘Bocaccio, el temple de la Gauche Divine’, comissiariada per l’autor, a la Sala 4 del @palaurobertcat a la sí o sí heu d’anar👌🏼💘 (fins 12/04) ••• No sé si m’ha fet més il•lusió escoltar les historietes de la Gimpera, passar per sota de la porta original del #Bocaccio per entrar a l’expo o tenir un llibre ara mateix entre les mans que s’acaba de saltar tota la cua de lectures pendents. ••• 1️⃣ La menda fent-se la foto al mirall original dels banys de la Bocaccio (si pogués parlar 😌). 2️⃣ Fotografies de l’època (a la més gran s’aprecia la porta d’entrada modernista del local que podreu veure a l’expo -flipant, de debò!-). 3️⃣ Quina música hi sonava? Com veieu mal gust no tenien amb les seves sessions monogràfiques. 4️⃣ Detall d’un dibuix de Jaume Perich ‘Soy de la gauche diBine’. Brutal 💖
Si voleu conèixer una Barcelona que no surt a les guies turístiques feu-ho amb llibres com l’’Anecdotario de Barcelona’, un anecdotari il·lustrat a tot color que repassa la història de la ciutat a través de 30 episodis que et faran descobrir personatges tan frikis com el Nicomedes Méndez (el botxí de Barcelona); locals del Barri ‘Chino’ que tenien vida pròpia o conspiracions molt “animals” contra Franco…🐘 ••• Per inversemblants que semblin alguns dels fets, tots estan perfectament documentats (que per alguna cosa la Roser Messa és historiadora de l’Art 😉 -i caçadora de @bcnhermes-). Si us agrada la història, les curiositats i la il·lustració aquest llibre hauria d’estar a les vostres prestatgeries. ••• 📖 Anecdotario de Barcelona ✍🏻 Roser Messa (@srabsenta) ✏️ Il·lustracions de @pepbrocal 📚 Editorial @comanegra (1a edició, 2016) 🔎 #CityBooksBCN

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: