Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Syndrome Imaginaria: heu patit mai els seus símptomes? (Eixample)

Si no els heu patit mai i necessiteu una dosi de màgia aneu a la llibreria Syndrome Imaginaria.

Comencem l’any parlant d’aquesta llibreria especialitzada en àlbums il·lustrats, llibres pop-up (3D) i contes.

Molt probablement us preguntareu si el públic d’aquesta llibreria és únicament l’infantil. Doncs la resposta és clara i contundent: NO. De fet, al contrari del que podríeu pensar, la llibreria està enfocada principalment al públic adult. No obstant, si fullegeu una mica els llibres que tenen a les prestatgeries, veureu que cada persona que entra per la porta, tingui l’edat que tingui, pot trobar el llibre que està buscant (si d’un llibre d’il·lustracions es tracta, és clar :-)).

Una vegada heu obert la porta de la llibreria, només cal deixar-se emportar per l’atmosfera fantasiosa que han aconseguit recrear els seus propietaris. Com ho han fet? Doncs a través de les nines que reposen entre prestatgeries, dels pòsters gegants d’il·lustracions i d’un atrezzo al més pur estil Harry Potter (ho dic específicament pels faristols de fusta on s’hi recolzen alguns llibres, fan-tàs-tics!!!!).

L’acurada i exhaustiva selecció de llibres que fan el Ricardo i la Catalina, propietaris d’aquesta llibreria tan singular, persegueix la finalitat d’endinsar-se en les il·lusions dels adults, il·lusions que, malauradament, s’han perdut en el transcurs del temps. Parlant amb ells es nota la dilatada experiència que tenen en el món de la divulgació cultural fruit de les seves corresponents etapes professionals anteriors. Aquest know-kow resulta imprescindible per a que el consell que reps com a client sigui de màxima qualitat, siguis un entès en la materia o un amateur. Ells t’aniran guiant en la recerca personalitzada del llibre que vols trobar, et donaran les pautes per a que tu mateix acabes trobant el que volies.

Durant els darrers anys, gràcies a il·lustradors com Benjamin Lacombe o Rebecca Dautremer, els llibres d’il·lustracions s’han posat de moda. Així, si bé és cert que tenen obres d’aquests autors més coneguts, la gràcia d’aquesta llibreria és precisament que hi trobareu les rara avis que evidentment no tenen als grans centres comercials o llibreries de gran distribució. I  ja posats a tenir material interessant, també hi podreu trobar algun conte il·lustrat en anglès, francès o italià.

El local amaga una agradable sorpresa a les golfes: un racó de lectura i de tallers en el què t’aïlles de tot el que t’envolta. Només t’has de concentrar en les il·lustracions i deixar que la teva imaginació faci de les seves. Ah, i si et ve de gust fer un cafetó mentrestant, doncs també ;-). És en aquest espai entranyable on es fa el Club de lectura per a nens d’entre 7 i 12 anys i el d’adults (tota la info relacionada amb tallers i demés la podreu trobar a la seva pàgina Facebook).

De la mateixa manera que us recomanava fa mesos anar a la cafeteria Pudding del Carrer Pau Claris, us recomanaria a aquells de vosaltres que tingueu fills, nebots o cosins petits que els porteu a Syndrome Imaginaria i que hi passeu una estoneta.

Paga molt la pena veure les reaccions que es desperten entre els petits lectors quan comencen a fullejar els llibres que hi ha exposats. Tampoc tenen pèrdua les petites rialles discretes que s’escapen entre clients més adults quan, remenant pels prestatges trobes “el llibre”; aquell que et fa recordar que “temps era temps” tu també eres un marrec que somiava despert.

No deixeu que mori el nen que porteu a dins: si ho feu estareu ben perduts…

Coordenades:

 • Adreça: Carrer Aragó, 108
 • Telèfon: 93.530.78.36

3 comments on “Syndrome Imaginaria: heu patit mai els seus símptomes? (Eixample)

 1. Barcelona Colours (Eva)
  gener 3, 2014

  Nos encanta syndrome imaginaria! Súper fans!! Recomendable para todas las edades. Los dueños son encantadores y la buhardilla de arriba… De lujo! P.d. Y a pocos pasos de allí… Dos lugares espectaculares para tomar algo. Una taberna japonesa y la casa de Portugal. El próximo día que vayas avisa y quedamos!! Un abrazo y feliz año!!

  > El 02/01/2014, a las 22:17, Bcn Last Call escribió: > > >

  • Bcn Last Call
   gener 3, 2014

   Feliz Año chicas!! Conozco “A Casa Portuguesa” pero no la taberna que me decís!
   De hecho vivo muy cerquita de Syndrome Imaginaria 🙂 Pues si queréis vamos un día a la taberna :-)))

   Un besazo ^*__*^

 2. Retroenllaç: Mini-Guia de llocs on podeu comprar regals originals (Barcelona) | Bcn Last Call

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

NOU POST AL BLOG 👉🏻 @lallamastore (Eixample) || Al mal temps, bon humor 🦙🔥 ••• Avui escric sobre aquesta meravellosa llibreria de l’Eixample: un temple ple de llibres i objectes dedicats a món de l’humor. ••• Demà per Sant Jordi tindran paradeta de signatures i moltíssimes idees per a Sant Jordis/Jordines “complicats/des”. Aneu-hi, fareu molt feliços a l’Abi i el Kike.
♦️✖️ @prostibulopoetico ✖️♦️ ~~~~~ #SúperConsejitoDelDía 👉🏻 Deixeu de regalar cutre-experiències #WonderBox i aneu -i regaleu- les activitats organitzades per aquest grup de poetes i poetesses #MadeInBarcelona capitanejat per la @sonia_barba_ 👌🏼|| Anireu i repetireu.
BARNATRESC 〰️ a mi si la @lamevabcn “me dice ‘ven’, lo dejo todo”, així que avui m’he tret el carnet de #BarnaTresc (és gratis, peñuqui) i hem caminat 10 km (des de la Barceloneta fins a Sant Adrià de Besós). Recomanable per conèixer la ciutat (avui he descobert que el Besós té l’aigua cristal•lina a la desembocadura) i fer exercici. Trobeu tota la info de les rutes a la web 👉🏻 www.euro-senders.com/barnatresc || ✏️Apunteu! les properes són el 12/05 - 16/06 i el 06/07 (nocturna) #ActivitatGratuïta 💚
Com anem de ‘dramitas’? Ahir vaig trobar aquesta fantàstica llibreta de @cicadidaestudio a @lallamastore (👉🏻 post in progress, next week el publico) i vaig pensar en comprar-ne un grapat i regalar-les a aquelles persones -tots tenim un(a) #dramaqueen a la vora- que viuen en un drama permanent. Segons com, també pot ser un regal de Sant Jordi. Ahí lo dejo... 😁 Bon cap de setmana! #NoQuieroMásDramasEnMiVidaSoloComediasEntretenidas #AlaskaDixit
Jo m’enamoro. Tu t’enamores. Paris m’enamora. He transformat la meva ressaca parisenca en 10 propostes per si heu de visitar la ciutat durant les properes vacances. Si us molen, comenteu, ne soyez pas timide 😁! ➖➖➖➖ 1️⃣ Marché des Enfants Rouges: petit mercat on podeu fer una parada i menjar alguna cosa sense que us costi un ronyó (opcions vegeterianes, libaneses, japoneses, italianes,…). . 2️⃣ Grand Palais: sempre val la pena mirar la programació artística d’aquesta GRAN sala. . 3️⃣ Merci: LA concept store més coneguda de París (ara que ja no hi ha Colette). Hi teniu un petit racó-cafeteria molt mono si heu de fer una pausa. . 4️⃣ Fundació Henri-Cartier Bresson: si sou amants de la fotografia, mireu-hi la programació. No és un espai gaire gran però us podeu trobar amb exposicions que valguin molt la pena. . 5️⃣ Kerzon: en aquesta botiga de la rue de Turenne hi podreu trobar, entre d’altres productes meravellosos, espelmes amb l’olor de Place des Vosges, del Parc Monceau i de mil racons més de París. . 6️⃣ Mariage Frères: una de les meves botigues preferides per a comprar te: especialment bonic l’establiment que tenen a la Place de la Madeleine. . 7️⃣ Le Bon Marché: un dels imprescindibles de la Rive Gauche: una de les galeries més antigues de Paris on s’hi passegen artistes i actrius: jo aquest diumenge m’hi vaig trobar a l’Isabelle Nanty (Georgette a la peli d’Amélie). Molt bona selecció de productes i un ambient gens estressant si es compara amb Lafayette o Printemps. . 8️⃣ La Cité de la Musique: jo hi vaig anar per l’expo de ‘Doisneau et la musique’ però em va agradar tant l’edifici, com l’expo com tot l’espai de la Villette que hi ha la vora. . 9️⃣ French Trotters: concept store de dos pisos on hi pots trobar marques interessants i les darreres propostes de moda, complements i llar. Preus pels núvols. (Però mola MOLT la selecció que hi tenen). . 🔟 Le Loir dans la Théière: un dels meus imprescindibles del barri del Marais per a té i pastissos. Sol haver-hi força gent per la tarda però pel matí és genial. No hi estan permesos els ordinadors. No és un lloc de modernillos. I precisament m’encanta per això.
Bonne gueule et bon weekend à tout le monde! ✨
Després d’haver passat desenes de vegades durant el darrer any pel carrer Parlament fa un parell de dies em vaig donar compte de que existeix (#OleMiEmpane) 💁🏻‍♀️👉🏻 @misskleckley una botiga de roba i complements amb marques que van des de @lazyoafs a Champion passant per Ellesse, Valfré, Crap Eyewear, Coucousuzette, Models Own, Holy Recycle i d’altres. La meva preferida 👉🏻 @pepaloves 😍 #BcnShops
Ahir va començar la 5a edició de @moritzfeeddog. Si esteu per la ciutat aquest cap de setmana i us agrada la moda aquest festival és una cita imperdible. S’hi projectaran documentals com ”Cambodian Textiles”, “Les dessins de Christian Dior”, “The Times of Bill Cunningham”, “Paris Couture” o “The Wars of Coco Chanel”, entre d’altres. El que obria el festival ahir “Yellow is forbideen” em va flipar. Avui toca sessió doble 🍿 #LaBcnLastCallVaAlMoritzFeedDog 👩🏻👗
NOU POST AL BLOG 👉🏻 @barcugat || Li podrien haver posat ‘Bistrot Cugat’, ‘Le Comptoir de l’Eixample’ i mil combinacions franco-catalanes més. Doncs no. Li han posat Cugat en honor a la llibreria-papereria que fins fa poc hi havia al número 99 del Carrer Bruc. L’acaben d’obrir i ja està al meu Top 10 de bars-restaurants preferits de la ciutat. Enhorabona Quim i Joan, aquest local és canela fina!👌🏼 || Teniu la meva crònica al link de la bio 😉

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: