Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Syndrome Imaginaria: heu patit mai els seus símptomes? (Eixample)

Si no els heu patit mai i necessiteu una dosi de màgia aneu a la llibreria Syndrome Imaginaria.

Comencem l’any parlant d’aquesta llibreria especialitzada en àlbums il·lustrats, llibres pop-up (3D) i contes.

Molt probablement us preguntareu si el públic d’aquesta llibreria és únicament l’infantil. Doncs la resposta és clara i contundent: NO. De fet, al contrari del que podríeu pensar, la llibreria està enfocada principalment al públic adult. No obstant, si fullegeu una mica els llibres que tenen a les prestatgeries, veureu que cada persona que entra per la porta, tingui l’edat que tingui, pot trobar el llibre que està buscant (si d’un llibre d’il·lustracions es tracta, és clar :-)).

Una vegada heu obert la porta de la llibreria, només cal deixar-se emportar per l’atmosfera fantasiosa que han aconseguit recrear els seus propietaris. Com ho han fet? Doncs a través de les nines que reposen entre prestatgeries, dels pòsters gegants d’il·lustracions i d’un atrezzo al més pur estil Harry Potter (ho dic específicament pels faristols de fusta on s’hi recolzen alguns llibres, fan-tàs-tics!!!!).

L’acurada i exhaustiva selecció de llibres que fan el Ricardo i la Catalina, propietaris d’aquesta llibreria tan singular, persegueix la finalitat d’endinsar-se en les il·lusions dels adults, il·lusions que, malauradament, s’han perdut en el transcurs del temps. Parlant amb ells es nota la dilatada experiència que tenen en el món de la divulgació cultural fruit de les seves corresponents etapes professionals anteriors. Aquest know-kow resulta imprescindible per a que el consell que reps com a client sigui de màxima qualitat, siguis un entès en la materia o un amateur. Ells t’aniran guiant en la recerca personalitzada del llibre que vols trobar, et donaran les pautes per a que tu mateix acabes trobant el que volies.

Durant els darrers anys, gràcies a il·lustradors com Benjamin Lacombe o Rebecca Dautremer, els llibres d’il·lustracions s’han posat de moda. Així, si bé és cert que tenen obres d’aquests autors més coneguts, la gràcia d’aquesta llibreria és precisament que hi trobareu les rara avis que evidentment no tenen als grans centres comercials o llibreries de gran distribució. I  ja posats a tenir material interessant, també hi podreu trobar algun conte il·lustrat en anglès, francès o italià.

El local amaga una agradable sorpresa a les golfes: un racó de lectura i de tallers en el què t’aïlles de tot el que t’envolta. Només t’has de concentrar en les il·lustracions i deixar que la teva imaginació faci de les seves. Ah, i si et ve de gust fer un cafetó mentrestant, doncs també ;-). És en aquest espai entranyable on es fa el Club de lectura per a nens d’entre 7 i 12 anys i el d’adults (tota la info relacionada amb tallers i demés la podreu trobar a la seva pàgina Facebook).

De la mateixa manera que us recomanava fa mesos anar a la cafeteria Pudding del Carrer Pau Claris, us recomanaria a aquells de vosaltres que tingueu fills, nebots o cosins petits que els porteu a Syndrome Imaginaria i que hi passeu una estoneta.

Paga molt la pena veure les reaccions que es desperten entre els petits lectors quan comencen a fullejar els llibres que hi ha exposats. Tampoc tenen pèrdua les petites rialles discretes que s’escapen entre clients més adults quan, remenant pels prestatges trobes “el llibre”; aquell que et fa recordar que “temps era temps” tu també eres un marrec que somiava despert.

No deixeu que mori el nen que porteu a dins: si ho feu estareu ben perduts…

Coordenades:

 • Adreça: Carrer Aragó, 108
 • Telèfon: 93.530.78.36

3 comments on “Syndrome Imaginaria: heu patit mai els seus símptomes? (Eixample)

 1. Barcelona Colours (Eva)
  gener 3, 2014

  Nos encanta syndrome imaginaria! Súper fans!! Recomendable para todas las edades. Los dueños son encantadores y la buhardilla de arriba… De lujo! P.d. Y a pocos pasos de allí… Dos lugares espectaculares para tomar algo. Una taberna japonesa y la casa de Portugal. El próximo día que vayas avisa y quedamos!! Un abrazo y feliz año!!

  > El 02/01/2014, a las 22:17, Bcn Last Call escribió: > > >

  • Bcn Last Call
   gener 3, 2014

   Feliz Año chicas!! Conozco “A Casa Portuguesa” pero no la taberna que me decís!
   De hecho vivo muy cerquita de Syndrome Imaginaria 🙂 Pues si queréis vamos un día a la taberna :-)))

   Un besazo ^*__*^

 2. Retroenllaç: Mini-Guia de llocs on podeu comprar regals originals (Barcelona) | Bcn Last Call

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

NOU POST AL BLOG 👉🏻 avui us parlo d’un edifici de Barcelona que vaig visitar fa uns dies i que em va fascinar. Si l’haguéssim de definir amb paraules claus aquestes serien: ‘ciència, art tèxtil i sostenibitat’. Si vols saber de quin es tracta, clica a la bio, #yatusabes ⬆️ #ALaBcnLastCallLiHaFlipatAquestEdifici 👩🏻🏢
NEW IN TOWN 👉🏻 @lapicanteriaescriba 🍸🌮🥟 || La foto no fa justícia als plats de cuina fusió Japó-Perú-Brasil-Mèxic que vaig tastar l’altre dia (de fet sembla que sigui d’una festa foodie-cromàtica dedicada al color taronja). Si el carrer Marià Aguiló ja tenia molts punts de ser el meu preferit del Poblenou, La Picanteria m’hi ha acabat de convèncer. A més de la manduca un parell de coses interessants:☝🏼tenen una carta de cocktails MOLT recomanable; i✌🏼la barra és prou ampla per dinar/sopar si no queden taules. #LaBcnLastCallContinuaEnamoradaDelPoblenou 👩🏻🧡
El @jbyelcuco té un do: m’agrada tot el que dissenya. La seva col•lecció ‘Medley’ AW18/19 m’ha flipat tan que fins i tot m’he pegat uns dancings allí al mig de la botiga de la guapa de la Belén (@jimenez_store)❤️👉🏻 @offbeat_bcn (Raval). Gracias por esta mañana a los dos. Así(n), sí. #MadeInBarcelona
The sky is blue i la @catpowerofficial acaba de treure disc. Res pot anar malament avui ✨(deixeu els llistats enllaunats d’spoti i poseu-vos aquesta meravella de disc) #LaBcnLastCallFlipaFortAmbCatPower 👩🏻🎧
📣 NOU POST AL BLOG 👉🏻 @desteje || M’estava a punt de caducar el carnet de bloggera i he decidit posar-hi remei: reprendre el blog i explicar qui és la noia de la foto (no sóc jo, aquest melenón-pantene no és meu, és d’una de les persones amb més gust estètic i artístic que conec). Si la voleu conèixer aneu a la bio. #LaBcnLastCallQuasiPerdElCarnetDeBloggera 👩🏻✒️
Diria que @rasoterrabcn ha passat totes veggie-ISO del planeta. Si hi vaig un parell de vegades més crec que em faré vegetariana. #LaBcnLastCallPotserEsFaVegetariana 👩🏻🥦
• En la periferia brillante de una galaxia mediana, en medio de un mar oscuro donde flota nuestro mundo. Tú, que vienes a rondarme como los nueve planetas, parece que cuando bailas llueven miles de cometas. Tú que vienes a rondarme amárrate a mí • ❤️ #MWKUA @mariaarnaldimas
A mi em poses un cevichito al davant i...❤️ Diria que després del sushi (i de tot el que cuina ma mare) el ceviche és un dels meus plats preferits. Recomanacions d’algun restaurant a Barcelona? (ja conec els de @lascarbcn @costapacificobcn @totorabcn @ceviche103 @makobcn @pankorestaurant i @palocortaobcn -el de la 📸-). Bon cap de setmana a tothom i espero suggeriments! #LaBcnLastCallTéMonoDeCeviche 👩🏻🐟
Faria un cafè amb tu, aquí. Si si. Tu... 👉🏻#oldintownbcn 👈🏻

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: