Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Syndrome Imaginaria: heu patit mai els seus símptomes? (Eixample)

Si no els heu patit mai i necessiteu una dosi de màgia aneu a la llibreria Syndrome Imaginaria.

Comencem l’any parlant d’aquesta llibreria especialitzada en àlbums il·lustrats, llibres pop-up (3D) i contes.

Molt probablement us preguntareu si el públic d’aquesta llibreria és únicament l’infantil. Doncs la resposta és clara i contundent: NO. De fet, al contrari del que podríeu pensar, la llibreria està enfocada principalment al públic adult. No obstant, si fullegeu una mica els llibres que tenen a les prestatgeries, veureu que cada persona que entra per la porta, tingui l’edat que tingui, pot trobar el llibre que està buscant (si d’un llibre d’il·lustracions es tracta, és clar :-)).

Una vegada heu obert la porta de la llibreria, només cal deixar-se emportar per l’atmosfera fantasiosa que han aconseguit recrear els seus propietaris. Com ho han fet? Doncs a través de les nines que reposen entre prestatgeries, dels pòsters gegants d’il·lustracions i d’un atrezzo al més pur estil Harry Potter (ho dic específicament pels faristols de fusta on s’hi recolzen alguns llibres, fan-tàs-tics!!!!).

L’acurada i exhaustiva selecció de llibres que fan el Ricardo i la Catalina, propietaris d’aquesta llibreria tan singular, persegueix la finalitat d’endinsar-se en les il·lusions dels adults, il·lusions que, malauradament, s’han perdut en el transcurs del temps. Parlant amb ells es nota la dilatada experiència que tenen en el món de la divulgació cultural fruit de les seves corresponents etapes professionals anteriors. Aquest know-kow resulta imprescindible per a que el consell que reps com a client sigui de màxima qualitat, siguis un entès en la materia o un amateur. Ells t’aniran guiant en la recerca personalitzada del llibre que vols trobar, et donaran les pautes per a que tu mateix acabes trobant el que volies.

Durant els darrers anys, gràcies a il·lustradors com Benjamin Lacombe o Rebecca Dautremer, els llibres d’il·lustracions s’han posat de moda. Així, si bé és cert que tenen obres d’aquests autors més coneguts, la gràcia d’aquesta llibreria és precisament que hi trobareu les rara avis que evidentment no tenen als grans centres comercials o llibreries de gran distribució. I  ja posats a tenir material interessant, també hi podreu trobar algun conte il·lustrat en anglès, francès o italià.

El local amaga una agradable sorpresa a les golfes: un racó de lectura i de tallers en el què t’aïlles de tot el que t’envolta. Només t’has de concentrar en les il·lustracions i deixar que la teva imaginació faci de les seves. Ah, i si et ve de gust fer un cafetó mentrestant, doncs també ;-). És en aquest espai entranyable on es fa el Club de lectura per a nens d’entre 7 i 12 anys i el d’adults (tota la info relacionada amb tallers i demés la podreu trobar a la seva pàgina Facebook).

De la mateixa manera que us recomanava fa mesos anar a la cafeteria Pudding del Carrer Pau Claris, us recomanaria a aquells de vosaltres que tingueu fills, nebots o cosins petits que els porteu a Syndrome Imaginaria i que hi passeu una estoneta.

Paga molt la pena veure les reaccions que es desperten entre els petits lectors quan comencen a fullejar els llibres que hi ha exposats. Tampoc tenen pèrdua les petites rialles discretes que s’escapen entre clients més adults quan, remenant pels prestatges trobes “el llibre”; aquell que et fa recordar que “temps era temps” tu també eres un marrec que somiava despert.

No deixeu que mori el nen que porteu a dins: si ho feu estareu ben perduts…

Coordenades:

 • Adreça: Carrer Aragó, 108
 • Telèfon: 93.530.78.36

3 comments on “Syndrome Imaginaria: heu patit mai els seus símptomes? (Eixample)

 1. Barcelona Colours (Eva)
  gener 3, 2014

  Nos encanta syndrome imaginaria! Súper fans!! Recomendable para todas las edades. Los dueños son encantadores y la buhardilla de arriba… De lujo! P.d. Y a pocos pasos de allí… Dos lugares espectaculares para tomar algo. Una taberna japonesa y la casa de Portugal. El próximo día que vayas avisa y quedamos!! Un abrazo y feliz año!!

  > El 02/01/2014, a las 22:17, Bcn Last Call escribió: > > >

  • Bcn Last Call
   gener 3, 2014

   Feliz Año chicas!! Conozco “A Casa Portuguesa” pero no la taberna que me decís!
   De hecho vivo muy cerquita de Syndrome Imaginaria 🙂 Pues si queréis vamos un día a la taberna :-)))

   Un besazo ^*__*^

 2. Retroenllaç: Mini-Guia de llocs on podeu comprar regals originals (Barcelona) | Bcn Last Call

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

A %d bloguers els agrada això: