Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

La Trini: vermut dominguero a Gràcia

La Trini: té nom de tieta entranyable, no m’ho negareu.

Al costat dels Cinemes Verdi va obrir el passat mes de setembre (si, de 2013, què lluny! :-)) aquest bar-bodegueta-restaurant de cuina de proximitat (“local food“, per als amics guiris). El cas és que em sonava molt el local. I tant!! abans hi havia el Verdi Bo Restaurant. Si el Verdi Bo em va agradar ja molt en el seu moment, La Trini encara més!!!

Això del vermut “dominguero” s’està re-instaurant com una tradició en aquesta ciutat. Si algú de vosaltres ho comenta, però, amb els seus avis de ben segur que es posen a riure i li diuen allò de: “ai, aquest jovent no inventeu res de nou…”. Doncs no, és veritat, no inventem res, però hi ha tradicions que no es poden deixar perdre, com aquesta ;-).

Per acompanyar el vermut de la casa us recomano el trio de braves (patata, moniato i mandioca), les albergínies amb mel de canya i els calamars a la romana (no són de la Sirena amics meus, sinó tallats a rodanxes comme il faut i amb un arrebossat propi d’una tieta que es digui Trini).

A més d’aquest preuat beuratge i de les tapetes que l’acompanyen, La Trini ofereix esmorzars, menús complerts i a un preu bastant raonable per dinar, copes per aquells que hi acudeixen al capvespre després de sortir dels Cinemes Verdi…

La decoració mereix menció especial: Des de les rajoles hidràuliques #detotalavida (tant o més “in” que el vermut o els sifons “vintage”) a les relluents rajoles blaves de les parets, passant pels miralls mida XXL, la barra de marbre, les làmpades “a lo gatsby“, les cadires de cuir, la tapisseria vellutada amb estampats de ratlles i en Dalí, que s’ho mira expectant dient: “ehhh xatos! una de vermut per a mi!!

PD: Per cert, si algú està buscant la cervesa made in Terres de Ponent “Lo Perot“, la trobareu a  La Trini. Qui no vol prendre’s una cerveseta que el farà sentir com el bandoler conegut com “el Robin Hood Català”? ;-P

Coordenades:

 • Adreça: Carrer Verdi, 30 (Gràcia)
 • Telèfon: 932 37 03 35
 • Horari: Obert cada dia des de les 9.00 fins a les 1.30 hores. Els caps de setmana, de dijous a dissabte, fins a les 2.30.

11 comments on “La Trini: vermut dominguero a Gràcia

 1. A mi em van dir quan reobrien que tindríen arrossos com a especialitat. N’hi havia?

  • Bcn Last Call
   gener 5, 2014

   Hey hola! Doncs la veritat és que només vaig estar fent el vermut, les tapes les vam demanar “cantant” sense mirar exhaustivament la carta! 🙂

   Caldrà tornar per averiguar-ho 🙂

   Feliç Any Nou!!!

   ^*__*^

 2. Barcelona Colours (Eva)
  gener 5, 2014

  Nuria! Te has apuntado a la iniciativa iron blogger?? Es una tontería divertida y te obliga a publicar al menos una vez a la semana. Y si no públicas, pagas las cervezas jeje. Nosotras ya nos hemos apuntado! Anímate!!! Un abrazo, Eva

  > El 05/01/2014, a las 12:19, Bcn Last Call escribió: > > >

  • Bcn Last Call
   gener 5, 2014

   Estudiaré la viabilidad de cumplir y ya me decido :-)))). Gracias por informarme, tiene muy buena pinta!!!
   Un abrazo,
   Núria

  • Bcn Last Call
   gener 7, 2014

   Estudiada la viabilidad…me he apuntado!!! ^*__*^ Esperemos cumplir, jajaja!

 3. Enrique y Ángeles
  gener 7, 2014

  Es bueno conocer lugares cerca de los cines Verdi. Hace poco estuvimos paseando por ahí (tenemos pendiente la entrada) y de haberlo sabido igual nos hubiéramos decidido por comer aquí, pues, aunque sea un aperitivo, puede convertirse en comida también.
  Besos

  • Bcn Last Call
   gener 7, 2014

   Pues sí! La verdad es que La Trini está muy bien para un “previo” o un “post” cine! y sí, el vermut se acaba convirtiendo muchas veces en comida… 🙂

   Besos!!

 4. irBarcelona
  gener 7, 2014

  Quina bona pinta que té tot! Gràcies per compartir aquest petit descobriment, no el coneixia!

 5. Bcn Last Call
  gener 7, 2014

  Yes!!! Pinta increïble!! Doncs quan ho tastis #nitecuento!!! Gràcies a tu pel comentari!!! Una abraçada irBarcelona!

  ^*__*^

 6. Retroenllaç: Fulanitu i menganita: decoració vintage mode ON! | Bcn Last Call

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

This is not Manchester 🏭 || 👉🏻#ThisIsNot_Bcn • #city #urbancentric #citycentric #instapoblenou #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
A mig camí entre quadern de viatge, llibreta d’anotacions i quadern de dibuix, ‘Barcelona’ publicat per @tintablancalibros, escrit per Carlos Zanón i il·lustrat per Lara Costafreda, recupera l’esperit dels grans viatges, aquells on la tinta i el paper es fonien en un sol cos. Lluny de ser una guia de Barcelona, aquest company de viatge ens ajuda a descobrir la ciutat a través de 10 capítols on les anècdotes i la visió personal de l’autor van desentranyant la personalitat de la ciutat amb desenes de referències artístiques i culturals. ••• Tinc altres quaderns il·lustrats de Barcelona, però CAP està tan ben editat com aquest: té diverses pàgines per a escriure-hi reflexions (dins dels capítols i al final) i un espai final per a plasmar les nostres impressions plàstiques (si dibuixàvem de petits, per què hem deixat de fer-ho d’adults?). Altres particularitats que m’han fascinat: 1) pots personalitzar la portada (et donen 6 adhesius quadrats per a la portada); 2) la tapa dura està tenyida amb tints i colors naturals; i 3) si el compreu directament al web de l’editorial t’arriba amb una noteta manuscrita i personalitzada de l’editor on la retòrica estudiada no hi té lloc. A mi, tot aquest còctel d’ingredients, ja m’ha enamorat. En definitiva, un llibre per als amants de la literatura, l’art i la papereria. ••• 📖 ‘Barcelona’ (també tenen: París, Madrid, Roma, Nova York, Londres…) ✍🏻 Carlos Zanón (@czanon2001) 🎨 Lara Costafreda (@laracostafreda) 📚 @tintablancalibros (Ed. Abril 2020) 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat
Primer he llegit ‘Alcholemia’, després ‘Alchimia’. Finalment he llegit ‘Alchemika’. Què voleu? Llavors de plataners als ulls i mascareta. Great combo per a tenir una agilitat visual tendent a zero. 😁 ••• 🔎 Aquest cartell pertany a l’actual edifici de la Biblioteca Camp de l'Arpa-Caterina Albert ubicada en l'antiga fàbrica tèxtil Bonaventura Costa i Font que després va acollir la fàbrica de plàstics ‘Alchemika’. Ja a la llista de #pendingplaces 🕵🏻‍♀️
La ciutat... escenari de vida ✨🏢✨ #humancondition • #city #citylover #buildings #urbancentric #citycentric #encants #mirroreffect #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
Si busques silenci trobaràs itineraris que t’hi portin. Si prefereixes descobrir l’ànima de La Sagrera, Horta o Nou Barris o les propostes culturals del Raval, aquest llibre inclou recorreguts fets a mida. ‘Barcelona sin prisas’ d’Isabel de Villalonga és un viatge poètic per la ciutat a través de 23 itineraris. Cada capítol inclou mini mapes de manera que és força pràctic com a guia mentre aneu fent el recorregut que escolliu. ••• Aquests dies tots estem vivint la ciutat d’una altra manera, a un altre ritme. Jo ni tan sols he pujat a un bus o metro (tampoc m’ha calgut fins ara). No sé ni l’efecte que em provocarà quan ho torni a fer. Només sé que estic exprimint aquest kilòmetre com mai he fet a les passejades que solc fer per la ciutat. La mirada se m’ha alentit i ja m’està bé. Sense presses. ••• PD: La primera ruta fora del “kilòmetre confinat” que m’agradaria fer és la 19: ’Sarrià literari’ 🙃📚 ••• 📖 ‘Barcelona sin prisas’ (també disponible en CAT) ✍🏻 Isabel de Villalonga 📚 @barcelona_cat 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #slowcity #slow #SlowingDown #BarcelonaSinPrisas #BarcelonaSensePresses #norush #slowlife
Descobrir tresors a menys d’1 km és possible 💚💫 #JardinsCanMiralletes • #ciutat #urbanlandscape #parks #greenery #urbangreenery #urbangreen #biophilia #urbangardening #urbangarden #citylandscape #citylover #lovethiscity #jardins #barri #barcelona #bcncity #instacity #promenade #discovering
Us juro que hi havia més de 2 metres entre edificis 😜 [Foto especialment dedicada a @instapoblenou 😘] Bon cap de setmana a tothom 💙 • #city #citylover #buildings #urbancentric #citycentric #bluesky #instapoblenou #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
Avui és Sant Jordi però no és Sant Jordi. Ja m’enteneu. És també el meu dia preferit de l’any. Molt més que el meu aniversari. Ho té tot: la gent, la cultura, la ciutat i l’amor. Si faig aquest post és per proposar-vos que doneu suport a la cultura, a aquells projectes que us agraden, que us estimulen. La cultura fomenta el pensament crític i sense ell som tabula rasa monopolitzada per algoritmes. I sí, això també va de #FuckingMoneyMan perquè la cultura no viu de l’aire. Allà van les meves 5 propostes (per ordre amb les imatges): ••• ⚡️LLIBRES DE BARCELONA. Ja sabeu que des de fa un temps vaig recomanant llibres sobre la ciutat sota el hashtag #CityBooksBCN. ‘Barcelona vista pels grans fotògrafs’ d’Ignacio Vidal i Paco Elvira recull la mirada de fotògrafs com Cartier-Bresson, Fontcuberta, Maspons, Pomés, Colita, entre d’altres (publicat per @lunwerg). Aquests dies m’ha permès viatjar en el temps, que ja és molt. ••• ⚡️LLIBRERIES DE CAPÇALERA. Aquesta il·lustració del New Yorker de 2008 és, malauradament, de rabiosa actualitat. Comprem a les llibreries del barri, ens necessiten!. Moltes han activat plataformes online, xecs-regals. Tanta pressa hi ha per un llibre avui que hem d’anar a Mordor a buscar-lo? No fotem. Algunes de les meves preferides: @nollegiu @documentabcn @llibreriajaimes @alibri_llibreria @altairllibreria @casausherbcn... ••• ⚡️COMPRAR PARAULES: @bcnmes està fent una campanya mitjançant la qual pots comprar paraules (jo ja me n’he comprat tres que considero imprescindibles quan tot això passi -tinc pendent comprar “olivetes”, no puc viure sense elles-). ••• ⚡️POESIA: Ja us he parlat alguna vegada de @prostibulopoetico. Si us agrada la poesia i voleu apropar-vos a un col·lectiu que té una proposta radicalment diferent a la que estem acostumats en termes de recitals i blablabla és el moment de tafanejar la seva web, reservar el nou llibre de poemes i col·laborar amb el crowdfounding que tenen en marxa. Tota la info al seu perfil. ••• ⚡️DOCUMENTAL: Avui és la preestrena de “Libreros de Nueva York”. Un homenatge al món de la literatura i dels llibres. Disponible a @salavirtualdecine per només 1 euro de 16:00h a 00.00h. Tota la info al seu perfil.
La ciutat... aquella constel•lació d’ecosistemes en miniatura ✨🏢✨ • #GoldenHour #CityLover #Barcelona #lovethiscity #urbanlandscape #humancity #ciutat #cityview #citylandscape #cityidentity #bcn #city #stayhome #quarantime

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: