Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

La Trini: vermut dominguero a Gràcia

La Trini: té nom de tieta entranyable, no m’ho negareu.

Al costat dels Cinemes Verdi va obrir el passat mes de setembre (si, de 2013, què lluny! :-)) aquest bar-bodegueta-restaurant de cuina de proximitat (“local food“, per als amics guiris). El cas és que em sonava molt el local. I tant!! abans hi havia el Verdi Bo Restaurant. Si el Verdi Bo em va agradar ja molt en el seu moment, La Trini encara més!!!

Això del vermut “dominguero” s’està re-instaurant com una tradició en aquesta ciutat. Si algú de vosaltres ho comenta, però, amb els seus avis de ben segur que es posen a riure i li diuen allò de: “ai, aquest jovent no inventeu res de nou…”. Doncs no, és veritat, no inventem res, però hi ha tradicions que no es poden deixar perdre, com aquesta ;-).

Per acompanyar el vermut de la casa us recomano el trio de braves (patata, moniato i mandioca), les albergínies amb mel de canya i els calamars a la romana (no són de la Sirena amics meus, sinó tallats a rodanxes comme il faut i amb un arrebossat propi d’una tieta que es digui Trini).

A més d’aquest preuat beuratge i de les tapetes que l’acompanyen, La Trini ofereix esmorzars, menús complerts i a un preu bastant raonable per dinar, copes per aquells que hi acudeixen al capvespre després de sortir dels Cinemes Verdi…

La decoració mereix menció especial: Des de les rajoles hidràuliques #detotalavida (tant o més “in” que el vermut o els sifons “vintage”) a les relluents rajoles blaves de les parets, passant pels miralls mida XXL, la barra de marbre, les làmpades “a lo gatsby“, les cadires de cuir, la tapisseria vellutada amb estampats de ratlles i en Dalí, que s’ho mira expectant dient: “ehhh xatos! una de vermut per a mi!!

PD: Per cert, si algú està buscant la cervesa made in Terres de Ponent “Lo Perot“, la trobareu a  La Trini. Qui no vol prendre’s una cerveseta que el farà sentir com el bandoler conegut com “el Robin Hood Català”? ;-P

Coordenades:

 • Adreça: Carrer Verdi, 30 (Gràcia)
 • Telèfon: 932 37 03 35
 • Horari: Obert cada dia des de les 9.00 fins a les 1.30 hores. Els caps de setmana, de dijous a dissabte, fins a les 2.30.

11 comments on “La Trini: vermut dominguero a Gràcia

 1. A mi em van dir quan reobrien que tindríen arrossos com a especialitat. N’hi havia?

  • Bcn Last Call
   gener 5, 2014

   Hey hola! Doncs la veritat és que només vaig estar fent el vermut, les tapes les vam demanar “cantant” sense mirar exhaustivament la carta! 🙂

   Caldrà tornar per averiguar-ho 🙂

   Feliç Any Nou!!!

   ^*__*^

 2. Barcelona Colours (Eva)
  gener 5, 2014

  Nuria! Te has apuntado a la iniciativa iron blogger?? Es una tontería divertida y te obliga a publicar al menos una vez a la semana. Y si no públicas, pagas las cervezas jeje. Nosotras ya nos hemos apuntado! Anímate!!! Un abrazo, Eva

  > El 05/01/2014, a las 12:19, Bcn Last Call escribió: > > >

  • Bcn Last Call
   gener 5, 2014

   Estudiaré la viabilidad de cumplir y ya me decido :-)))). Gracias por informarme, tiene muy buena pinta!!!
   Un abrazo,
   Núria

  • Bcn Last Call
   gener 7, 2014

   Estudiada la viabilidad…me he apuntado!!! ^*__*^ Esperemos cumplir, jajaja!

 3. Enrique y Ángeles
  gener 7, 2014

  Es bueno conocer lugares cerca de los cines Verdi. Hace poco estuvimos paseando por ahí (tenemos pendiente la entrada) y de haberlo sabido igual nos hubiéramos decidido por comer aquí, pues, aunque sea un aperitivo, puede convertirse en comida también.
  Besos

  • Bcn Last Call
   gener 7, 2014

   Pues sí! La verdad es que La Trini está muy bien para un “previo” o un “post” cine! y sí, el vermut se acaba convirtiendo muchas veces en comida… 🙂

   Besos!!

 4. irBarcelona
  gener 7, 2014

  Quina bona pinta que té tot! Gràcies per compartir aquest petit descobriment, no el coneixia!

 5. Bcn Last Call
  gener 7, 2014

  Yes!!! Pinta increïble!! Doncs quan ho tastis #nitecuento!!! Gràcies a tu pel comentari!!! Una abraçada irBarcelona!

  ^*__*^

 6. Retroenllaç: Fulanitu i menganita: decoració vintage mode ON! | Bcn Last Call

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Aquesta tarda s’ha presentat a @heyshop_ el llibre de la il•lustradora i dissenyadora gràfica @malikafavre (editorial @counterprintbooks). ••• Un llibre que repassa la seva extensa trajectòria a través dels temes que més ha treballat: la dona, els viatges, la geometria, l’erotisme, la cultura pop i la societat i els problemes actuals (terreny, aquest darrer, que ha explorat de manera lliure a través de les conegudes portades del New Yorker). ••• Amb l’exemplar signat i amb el pin de regal 👄 torno a casa re-happy 💁🏻‍♀️
OLD/NEW IN TOWN 👉🏻 @baralegriabarcelona • L’altre dia vaig topar-me amb l’article de @7canibales sobre el Bar Alegria i vaig pensar: wo! un local modernista que no només no tanca sinó que renova cuina i de la mà de Tomás Abellán (@quetomas). Avui tocava fer vermut i visitar aquest local del 1899 ♥️. A continuació us llisto els meus locals modernistes preferits. Em dieu els vostres? (no sigui cas que m’estigui perdent alguna cosa important 😁): ▪️Bar Versalles (Sant Andreu) ▪️Cafè del Centre (Eixample) ▪️Reñé (Eixample) ▪️Casa Almirall (Raval) ▪️Cafè de l’Òpera (Gòtic) ▪️La Confiteria (Raval) ▪️Muy Buenas (Raval) ▪️London Bar (Raval) ▪️El Paraigua (Gòtic) ▪️L’ascensor (Gòtic). Bé, aquests dos darrers només tenen el mobiliari (són de finals dels 60) però l’experiència d’entrar al bar Ascensor a través d’un meravellós ascensor modernista és impagable. I la caixa enregistradora de El Paraigua és de traca 💖 ••• 🍁 Bon cap de setmana a tothom! 🍁 #OldInTownBcn
Fa just una setmana es presentava @apartgastro, un nou mitjà de comunicació nascut a Barcelona amb clara vocació internacional. ••• Apart proposa traspassar el paper i fer-nos viatjar, gràcies a la realitat virtual (la revista ve acompanyada d’unes ulleres VR), a 6 països que marcaran les tendències gastronòmiques del 2020. Brasil, Dinamarca, Japó, Argentina, Grècia i Marroc són els escenaris que protagonitzen aquest primer número dirigit per @ferranadria i produït per l’equip de @cuinacat. ••• El contingut és BRUTAL (imatges espectaculars, infografies plenes de curiositats…). Una aposta valenta. ••• Jo tinc la versió en català però també s’ha publicat en castellà i ja estan preparant la versió anglesa 👌🏼
Soul recovery after a very crazy week ♥️ merci bcp @julie.e.doiron #MWKUA
BILL VIOLA ➕ PAUL DALY (+ bonus extra) ••• Us recomano les dues darreres expos que he vist darrerament. Si necessiteu silenci aneu-hi, són l’antídot perfecte contra tot soroll 🍁 ••• Foto 1) 👉🏻 Bill Viola, ‘Mirrors of the Unseen’. La Pedrera presenta la primera exposició monogràfica de Bill Viola a Barcelona. Considerat un pioner en el desenvolupament del videoart, Bill Viola explora a través de la seva obra conceptes universals com la pena, la mort, el dolor, el pas del temps i les emocions que s’hi associen. La imatge que us he posat correspon a la peça que més em va agradar (no em vaig anotar el títol però sí recordo que durava 7 minuts i que la vaig veure dues vegades seguides). Crec que tots trobaríem la peça que ens encaixa en aquesta expo ✨ ••• Foto 2) 👉🏻 Paul Daly, ‘Living Matter’ (Can Framis, Poblenou) Aquest artista nascut a Liverpool porta des del 2000 instal•lat a Barcelona. Ens proposa apropar-nos als materials orgànics. El resultat són collages i mosaïcs que contenen un ampli ventall de textures, colors i transparències. Provoca que mirem la naturalesa morta des d’un altre prisma. És simplement meravellós. La imatge correspon a l’obra ‘Hedge 2’ (finals d’estiu, principis de tardor) ♥️ ••• Foto 3) 👉🏻 també a Can Framis ‘(a)simetrías’ és una instal•lació fotogràfica concebuda i realitzada pels estudiants del Màster en Fotografia i Disseny de l’ @elisavabcn. Els punts de partida són ‘encajar’ i ‘romper’. A partir d’aquí s’han treballat conceptes vinculats als rols de gènere i al binarisme -com a frontera social-. Tot un encert haver-la posat al pati de l’entrada de Can Framis 👌🏼 ••• 🍂 Feliç diumenge 🍂
L’espai de l’ @arantxarueda al @blancfest va passar de ser un petit refugi creatiu a una petita exposició que s’anava nodrint del talent de la gent que s’aturava i hi abocava tota la seva creativitat: sentiments, coses que mai es diuen, reinvidicacions... què bonic és poder intuir (al menys una mica) com és una persona segons el que hi veus en un full ple colors, formes, lletres que van creant capes d’informació visual. La conclusió és que m’han entrat unes ganes boges de fer un taller de collage 😱😇 [us deixo a stories el collage que més em va agradar 💕]
Si les porteries d’aquesta ciutat parlessin...♥️ [Les perles les vaig “guardant” aquí 👉🏻 #oldintownbcn]
CO₂ is in the air. I no mola. Gens. • #climatechange #climatestrike
«No se llaman acaso, “niñerías” las “cosas” de los niños, y “filosofías” las elucubraciones de los filósofos… y, así por este arte, mil cosas más? Pues, ¿por qué no llamar “BARCELONERÍAS” a las “cosas” de aquella Barcelona ochocentista que tenían, además, algo de las infantilidades del niño y no poco de las severidades del moralista?». . [Extracte de la intro de ‘Barcelonerías’ de Joaquín Mª de Nadal (Ediciones Librería Dalmau, 1942)]. ••• M’he trobat aquesta perla remenant a la 68a Fira del Llibre d’Ocasió, Antic i Modern (estarà fins al 06/10 al Passeig de Gràcia). Un auto-regal per a celebrar la ciutat que més m’estimo tot i que a vegades em fa enrabiar 😌. . . . . #llibresdebarcelona #barcelona #bcn #barcelonerías #llibresbcn #bcnllibres #fira #llibresantics #LibreríaDalmau #cosasdebarcelona #ciutat #city #citylover #lovethiscity #bcnlastcall #bcncultura #LaMercè #lamercè19 #curiositats

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: