Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Creatius Made in Barcelona (III): Mr. Sis: traços rebels de realitat desmaquillada

Avui torno a la càrrega amb la secció “Il·lustració Made in Barcelona“. El post d’avui el dedico a en Mr. Sis, àlter ego de Siscu Romero, un il·lustrador que vaig conèixer fa poquet gràcies a l’obra que va exposar a la cafeteria Bacanal (cafeteria inaugurada el passat més de setembre).

12108979_978154912230724_8670500845299675300_n

L’il·lustrador

De profunds ulls verds i barba “desarreglà” de tres dies que fa perdre la xaveta a més d’un 😉 en Siscu va estudiar a l’Escola d’Art Superior de Disseny Serra i Abella un cicle formatiu de Grau Superior en il·lustració, fotografia, animació audiovisual, gràfica audiovisual i gràfica publicitària; posteriorment va continuar formant-se a l’Escola d’Art d’Olot i després d’un temps va assistir a l’Escola Joso, Centre de Còmic i Arts Visuals de Barcelona. Inquiet de mena, la curiositat i les ganes d’aprendre coses noves fan que un dia s’aixequi amb ganes de fer un curs de ceràmica i el següent ja s’hagi tret el títol de tatuador.

10393862_840729632639920_7236871698009511722_n

La seva obra…

…inspirada en pintors com G. Klimt o Egon Schiele (alumne de Klimt) descriu emocions, sentiments i estats d’ànim. I no li agrada fer-ho des del “bonitismo” (concepte de moda que em posa els pèls de punta i em provoca el riure fluix) sinó ressaltant els defectes, les imperfeccions, els complexos dels seus personatges, la realitat desmaquillada… el que ell anomena feismo; una tendència artística que valora allò estèticament no tant “bonic”. Té, per exemple, una col·lecció de dones que ell anomena “percheronas” que a mi em semblen fantàstiques: dones nues amb formes arrodonides de tota mena, deixant-se veure tal qual són.

11061681_1076712399011349_9026805268016979913_n

Les seves il·lustracions ens parlen de sensualitat, erotisme, solitud, por, lluita i també d’esperança…

De tot el que he vist d’ell, l’obra que més m’agrada és la que precisament té exposada a Bacanal en el marc de l’exposició Dsolacha2 (fins el proper 29 de novembre, correu!!, encara hi sou a temps!).

El leitmotiv d’aquesta sèrie d’il·lustracions és la reinterpretació de la llegenda del cordill vermell del destí, una creença d’Àsia Oriental que té l’origen en llegendes xineses i japoneses. El mite japonès diu que els déus lliguen un cordill vermell invisible als dits petits d’aquells que estan destinats a unir les seves ànimes. Les dues persones connectades pel fil vermell estan destinades a ser estimar-se sense importar el lloc, el temps o les circumstàncies (romàntic i molt complicat: us imagineu que a l’altra banda del fil hi ha l’amor de la vostra vida i resulta que viu a les Filipines…? ;-)).

La llegenda diu que aquesta corda màgica es pot estirar o enredar, però mai no es trenca. Vaja el que a occident vindríem a dir “ànima bessona” o “mitja taronja” (bufff… #quinamandradeconceptes, #sensecomentaris). El magnetisme de l’obra exposada a Dsolacha2 és la versió realista que en Siscu li dóna a la idea romàntica de les ànimes bessones.

Fent un joc de paraules “deshilachados”/ “desolados” el que intenta transmetre a l’espectador és que la línia o fil entre l’amor i el desamor és molt fràgil i que moltes històries que semblaven “perfectament construides” un dia s’acaben, es trenquen, ens destrossen per dins i ens fan la pell més dura per fora (i aporten un pedrusco més a les nostres motxilles, oi?).

De sobte ens trobem sols, busquem recolzament, companyia que ompli aquells buits. I el sentiment de solitud persisteix, no vol marxar. Marxarà amb el temps. El que cadascú necessita. De mentres, però, els fils vermells s’hauran tornat a regenerar ;-)…

11953218_1179019568780631_2922421251836405176_n

12038219_1180887098593878_7500347562205648127_n

Podreu trobar els seus prints a la llibreria On the Road que, per cert, s’inaugura aquest divendres! (està entre l’Antic Teatre i el Palau de la Música).

********************************

@Siscu: Gracias por el paseo de ayer por el Parc de la Ciutadella. Creo que gracias a aquella mesa resplandeciente del bar del parque #modelo_bar_manolo me he puesto un poco morena. Tu no? 😉

********************************

La cançó d’aquesta setmana és de Tricky (Adrian Thaws) un dels músics britànics més reconeguts de l’escena del trip hop. En aquest cas hi ha una col·laboració amb Nneka, una cantant nigeriana de soul i hip hop. Una cançó per a soltar-se la melena i deixar-se portar.

********************************

Feliç setmana!

One comment on “Creatius Made in Barcelona (III): Mr. Sis: traços rebels de realitat desmaquillada

  1. Retroenllaç: Mini-Guia de llocs on podeu comprar regals originals (Barcelona) – 2015 | Bcn Last Call

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Sí, heu llegit bé: «Santa Eulàlia. Boquería 1, 3 y 5. Barcelona». ••• I és que l’emblemàtica botiga que ara està ubicada al Passeig de Gràcia, va nèixer #ohsorpresa al Pla de la Boqueria com a establiment de venda de teixits l’any 1843, just al costat de l’ermita de Santa Eulàlia, d’aquí el nom. No va ser fins l’any 1941 que es va obrir una botiga al número 60 del Passeig de Gràcia. L’any 1944 va tancar la del Pla de la Boqueria però n’obrien una segona al Passeig de Gràcia, aquesta vegada al número 93, orientada a la moda masculina que és la que actualment mantenen viva i la que compta amb marques/productes exclusius. ••• El primer pis de la botiga té una petita joia: un petit Bistrot amb les parets vestides de pòsters originals de l’època. Tot aquest rollo per dir-vos que fins al 24/11, si hi aneu, podreu gaudir de dos cocktails que ha creat Javier de las Muelas (@drymartinijdlm) per a 👉🏻 @cocktailboulevardbcn: un festival de la cocteleria creat per @barcelonapaseodegracia en el que participen 14 hotels i restaurants de la zona. El cocktail que he tastat jo (Backstage Madness) era sense alcohol i ostres sí, quina Madness, tu!: polpa de coco, yuzu, orange blossom honey, xarop de coco, maracuiá i litxi natural. Flipamenta de lo bo que estava. Us deixo a stories some nice pictures (o no tan nice, però són les que em fa l’iPhone 6s 😁). #CocktailBoulevardBcn #BcnLastCall
Novament ressaca parisenca transformada en 🔟 noves propostes. Espero que us agradin! Bonne journée ♥️ ••• 1️⃣ Jardin du Palais Royal: juntament amb la Place de Vosges, el Parc Monceau i els Jardins de Luxembourg és un dels espais/jardins que més m’agrada de París per anar a passejar. . 2️⃣ 0fr: llibreria, galeria, estudi… tot en un. Té una selecció brutal de llibre de fotografia, art, disseny i moda. És molt mini però la lien parda fent presentacions. Una de les darreres va ser la del Raf Simons, ex director creatiu de Dior, signant exemplars de la revista @anothermagazine. . 3️⃣ Maison Kitsuné Louvre: el passat mes de setembre va obrir el primer restaurant de la Maison Kitsuné a la capital francesa. Val la pena per a fer un brunch o un berenar. Un lloc agradable, bastant tranquil i amb unes vistes a… la Comédie Française. . 4️⃣ Yvon Lambert: llibreria, galeria, editorial. Tots els llibres respiren, tots tenen l’espai que necessiten. Una selecció de llibres d’autor, d’editorials independents. Fotografia, art, disseny, revistes de tendències… El PA-RA-DÍS. . 5️⃣ Empreintes Paris: 4 pisos d’art, artesania Made in France recolzada pels ‘Ateliers d’Art de France’. Val molt la pena descobrir la qualitat i quantitat de bons artesans francesos que hi tenen representats. 6️⃣ Musée du Parfum (Fragonard): si el món del perfum us sedueix, aquest és el vostre museu. L’entrada és gratuïta i fan visites guiades en francès i anglès (duren aprox. 40 min). . 7️⃣ État libre d’Orange: una casa de perfums 100% Made in Paris, una de les més avantguardistes. M’encanta com treballen les seves propostes a nivell creatiu, aconsegueixen que miri sempre les novetats que treuen. . 8️⃣ Chez ta soeur: restaurantet totalment local i molt agradable a Montmartre (menú brunch 22€). . 9️⃣ Bassin de la Villette: una passejada que comenci al Bassin de la Villette i acabi en alguna cafeteria bonica del Canal de Saint-Martin pot ser un excel·lent pla de diumenge. . 🔟 Le 104: un centre cultural on la dansa, el ball i la multiculturalitat batega al mateix temps. #ParisLastCall
Aquesta tarda s’ha presentat a @heyshop_ el llibre de la il•lustradora i dissenyadora gràfica @malikafavre (editorial @counterprintbooks). ••• Un llibre que repassa la seva extensa trajectòria a través dels temes que més ha treballat: la dona, els viatges, la geometria, l’erotisme, la cultura pop i la societat i els problemes actuals (terreny, aquest darrer, que ha explorat de manera lliure a través de les conegudes portades del New Yorker). ••• Amb l’exemplar signat i amb el pin de regal 👄 torno a casa re-happy 💁🏻‍♀️
OLD/NEW IN TOWN 👉🏻 @baralegriabarcelona • L’altre dia vaig topar-me amb l’article de @7canibales sobre el Bar Alegria i vaig pensar: wo! un local modernista que no només no tanca sinó que renova cuina i de la mà de Tomás Abellán (@quetomas). Avui tocava fer vermut i visitar aquest local del 1899 ♥️. A continuació us llisto els meus locals modernistes preferits. Em dieu els vostres? (no sigui cas que m’estigui perdent alguna cosa important 😁): ▪️Bar Versalles (Sant Andreu) ▪️Cafè del Centre (Eixample) ▪️Reñé (Eixample) ▪️Casa Almirall (Raval) ▪️Cafè de l’Òpera (Gòtic) ▪️La Confiteria (Raval) ▪️Muy Buenas (Raval) ▪️London Bar (Raval) ▪️El Paraigua (Gòtic) ▪️L’ascensor (Gòtic). Bé, aquests dos darrers només tenen el mobiliari (són de finals dels 60) però l’experiència d’entrar al bar Ascensor a través d’un meravellós ascensor modernista és impagable. I la caixa enregistradora de El Paraigua és de traca 💖 ••• 🍁 Bon cap de setmana a tothom! 🍁 #OldInTownBcn
Fa just una setmana es presentava @apartgastro, un nou mitjà de comunicació nascut a Barcelona amb clara vocació internacional. ••• Apart proposa traspassar el paper i fer-nos viatjar, gràcies a la realitat virtual (la revista ve acompanyada d’unes ulleres VR), a 6 països que marcaran les tendències gastronòmiques del 2020. Brasil, Dinamarca, Japó, Argentina, Grècia i Marroc són els escenaris que protagonitzen aquest primer número dirigit per @ferranadria i produït per l’equip de @cuinacat. ••• El contingut és BRUTAL (imatges espectaculars, infografies plenes de curiositats…). Una aposta valenta. ••• Jo tinc la versió en català però també s’ha publicat en castellà i ja estan preparant la versió anglesa 👌🏼
Soul recovery after a very crazy week ♥️ merci bcp @julie.e.doiron #MWKUA
BILL VIOLA ➕ PAUL DALY (+ bonus extra) ••• Us recomano les dues darreres expos que he vist darrerament. Si necessiteu silenci aneu-hi, són l’antídot perfecte contra tot soroll 🍁 ••• Foto 1) 👉🏻 Bill Viola, ‘Mirrors of the Unseen’. La Pedrera presenta la primera exposició monogràfica de Bill Viola a Barcelona. Considerat un pioner en el desenvolupament del videoart, Bill Viola explora a través de la seva obra conceptes universals com la pena, la mort, el dolor, el pas del temps i les emocions que s’hi associen. La imatge que us he posat correspon a la peça que més em va agradar (no em vaig anotar el títol però sí recordo que durava 7 minuts i que la vaig veure dues vegades seguides). Crec que tots trobaríem la peça que ens encaixa en aquesta expo ✨ ••• Foto 2) 👉🏻 Paul Daly, ‘Living Matter’ (Can Framis, Poblenou) Aquest artista nascut a Liverpool porta des del 2000 instal•lat a Barcelona. Ens proposa apropar-nos als materials orgànics. El resultat són collages i mosaïcs que contenen un ampli ventall de textures, colors i transparències. Provoca que mirem la naturalesa morta des d’un altre prisma. És simplement meravellós. La imatge correspon a l’obra ‘Hedge 2’ (finals d’estiu, principis de tardor) ♥️ ••• Foto 3) 👉🏻 també a Can Framis ‘(a)simetrías’ és una instal•lació fotogràfica concebuda i realitzada pels estudiants del Màster en Fotografia i Disseny de l’ @elisavabcn. Els punts de partida són ‘encajar’ i ‘romper’. A partir d’aquí s’han treballat conceptes vinculats als rols de gènere i al binarisme -com a frontera social-. Tot un encert haver-la posat al pati de l’entrada de Can Framis 👌🏼 ••• 🍂 Feliç diumenge 🍂
L’espai de l’ @arantxarueda al @blancfest va passar de ser un petit refugi creatiu a una petita exposició que s’anava nodrint del talent de la gent que s’aturava i hi abocava tota la seva creativitat: sentiments, coses que mai es diuen, reinvidicacions... què bonic és poder intuir (al menys una mica) com és una persona segons el que hi veus en un full ple colors, formes, lletres que van creant capes d’informació visual. La conclusió és que m’han entrat unes ganes boges de fer un taller de collage 😱😇 [us deixo a stories el collage que més em va agradar 💕]
Si les porteries d’aquesta ciutat parlessin...♥️ [Les perles les vaig “guardant” aquí 👉🏻 #oldintownbcn]

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: