Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Creatius Made in Barcelona (III): Mr. Sis: traços rebels de realitat desmaquillada

Avui torno a la càrrega amb la secció “Il·lustració Made in Barcelona“. El post d’avui el dedico a en Mr. Sis, àlter ego de Siscu Romero, un il·lustrador que vaig conèixer fa poquet gràcies a l’obra que va exposar a la cafeteria Bacanal (cafeteria inaugurada el passat més de setembre).

12108979_978154912230724_8670500845299675300_n

L’il·lustrador

De profunds ulls verds i barba “desarreglà” de tres dies que fa perdre la xaveta a més d’un 😉 en Siscu va estudiar a l’Escola d’Art Superior de Disseny Serra i Abella un cicle formatiu de Grau Superior en il·lustració, fotografia, animació audiovisual, gràfica audiovisual i gràfica publicitària; posteriorment va continuar formant-se a l’Escola d’Art d’Olot i després d’un temps va assistir a l’Escola Joso, Centre de Còmic i Arts Visuals de Barcelona. Inquiet de mena, la curiositat i les ganes d’aprendre coses noves fan que un dia s’aixequi amb ganes de fer un curs de ceràmica i el següent ja s’hagi tret el títol de tatuador.

10393862_840729632639920_7236871698009511722_n

La seva obra…

…inspirada en pintors com G. Klimt o Egon Schiele (alumne de Klimt) descriu emocions, sentiments i estats d’ànim. I no li agrada fer-ho des del “bonitismo” (concepte de moda que em posa els pèls de punta i em provoca el riure fluix) sinó ressaltant els defectes, les imperfeccions, els complexos dels seus personatges, la realitat desmaquillada… el que ell anomena feismo; una tendència artística que valora allò estèticament no tant “bonic”. Té, per exemple, una col·lecció de dones que ell anomena “percheronas” que a mi em semblen fantàstiques: dones nues amb formes arrodonides de tota mena, deixant-se veure tal qual són.

11061681_1076712399011349_9026805268016979913_n

Les seves il·lustracions ens parlen de sensualitat, erotisme, solitud, por, lluita i també d’esperança…

De tot el que he vist d’ell, l’obra que més m’agrada és la que precisament té exposada a Bacanal en el marc de l’exposició Dsolacha2 (fins el proper 29 de novembre, correu!!, encara hi sou a temps!).

El leitmotiv d’aquesta sèrie d’il·lustracions és la reinterpretació de la llegenda del cordill vermell del destí, una creença d’Àsia Oriental que té l’origen en llegendes xineses i japoneses. El mite japonès diu que els déus lliguen un cordill vermell invisible als dits petits d’aquells que estan destinats a unir les seves ànimes. Les dues persones connectades pel fil vermell estan destinades a ser estimar-se sense importar el lloc, el temps o les circumstàncies (romàntic i molt complicat: us imagineu que a l’altra banda del fil hi ha l’amor de la vostra vida i resulta que viu a les Filipines…? ;-)).

La llegenda diu que aquesta corda màgica es pot estirar o enredar, però mai no es trenca. Vaja el que a occident vindríem a dir “ànima bessona” o “mitja taronja” (bufff… #quinamandradeconceptes, #sensecomentaris). El magnetisme de l’obra exposada a Dsolacha2 és la versió realista que en Siscu li dóna a la idea romàntica de les ànimes bessones.

Fent un joc de paraules “deshilachados”/ “desolados” el que intenta transmetre a l’espectador és que la línia o fil entre l’amor i el desamor és molt fràgil i que moltes històries que semblaven “perfectament construides” un dia s’acaben, es trenquen, ens destrossen per dins i ens fan la pell més dura per fora (i aporten un pedrusco més a les nostres motxilles, oi?).

De sobte ens trobem sols, busquem recolzament, companyia que ompli aquells buits. I el sentiment de solitud persisteix, no vol marxar. Marxarà amb el temps. El que cadascú necessita. De mentres, però, els fils vermells s’hauran tornat a regenerar ;-)…

11953218_1179019568780631_2922421251836405176_n

12038219_1180887098593878_7500347562205648127_n

Podreu trobar els seus prints a la llibreria On the Road que, per cert, s’inaugura aquest divendres! (està entre l’Antic Teatre i el Palau de la Música).

********************************

@Siscu: Gracias por el paseo de ayer por el Parc de la Ciutadella. Creo que gracias a aquella mesa resplandeciente del bar del parque #modelo_bar_manolo me he puesto un poco morena. Tu no? 😉

********************************

La cançó d’aquesta setmana és de Tricky (Adrian Thaws) un dels músics britànics més reconeguts de l’escena del trip hop. En aquest cas hi ha una col·laboració amb Nneka, una cantant nigeriana de soul i hip hop. Una cançó per a soltar-se la melena i deixar-se portar.

********************************

Feliç setmana!

One comment on “Creatius Made in Barcelona (III): Mr. Sis: traços rebels de realitat desmaquillada

  1. Retroenllaç: Mini-Guia de llocs on podeu comprar regals originals (Barcelona) – 2015 | Bcn Last Call

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

NEW IN TOWN 👉🏻 @flowershop.barcelona || Nova floristeria a Barcelona. Aquesta vegada em fa especial il•lusió ja que ha obert al barri del Clot. La vaig descobrir en un dels passeigs desconfinats i va ser la gran alegria. Tenen flor fresca, plantes fantàstiques i el més important: la Julia té un somriure tan ample com d’aquí a Suècia 😉. Fieu-vos d’ella, fa uns rams preciosos. Jo n’he sortit carregada. Per a mostra la darrera imatge. PD: Gracias por la peonia Julia. Es preciosa, como tu bonita floristería. Hasta (muy) pronto 😇🌿 #Clot #Barri
This is not Manchester 🏭 || 👉🏻#ThisIsNot_Bcn • #city #urbancentric #citycentric #instapoblenou #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
A mig camí entre quadern de viatge, llibreta d’anotacions i quadern de dibuix, ‘Barcelona’ publicat per @tintablancalibros, escrit per Carlos Zanón i il·lustrat per Lara Costafreda, recupera l’esperit dels grans viatges, aquells on la tinta i el paper es fonien en un sol cos. Lluny de ser una guia de Barcelona, aquest company de viatge ens ajuda a descobrir la ciutat a través de 10 capítols on les anècdotes i la visió personal de l’autor van desentranyant la personalitat de la ciutat amb desenes de referències artístiques i culturals. ••• Tinc altres quaderns il·lustrats de Barcelona, però CAP està tan ben editat com aquest: té diverses pàgines per a escriure-hi reflexions (dins dels capítols i al final) i un espai final per a plasmar les nostres impressions plàstiques (si dibuixàvem de petits, per què hem deixat de fer-ho d’adults?). Altres particularitats que m’han fascinat: 1) pots personalitzar la portada (et donen 6 adhesius quadrats per a la portada); 2) la tapa dura està tenyida amb tints i colors naturals; i 3) si el compreu directament al web de l’editorial t’arriba amb una noteta manuscrita i personalitzada de l’editor on la retòrica estudiada no hi té lloc. A mi, tot aquest còctel d’ingredients, ja m’ha enamorat. En definitiva, un llibre per als amants de la literatura, l’art i la papereria. ••• 📖 ‘Barcelona’ (també tenen: París, Madrid, Roma, Nova York, Londres…) ✍🏻 Carlos Zanón (@czanon2001) 🎨 Lara Costafreda (@laracostafreda) 📚 @tintablancalibros (Ed. Abril 2020) 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat
Primer he llegit ‘Alcholemia’, després ‘Alchimia’. Finalment he llegit ‘Alchemika’. Què voleu? Llavors de plataners als ulls i mascareta. Great combo per a tenir una agilitat visual tendent a zero. 😁 ••• 🔎 Aquest cartell pertany a l’actual edifici de la Biblioteca Camp de l'Arpa-Caterina Albert ubicada en l'antiga fàbrica tèxtil Bonaventura Costa i Font que després va acollir la fàbrica de plàstics ‘Alchemika’. Ja a la llista de #pendingplaces 🕵🏻‍♀️
La ciutat... escenari de vida ✨🏢✨ #humancondition • #city #citylover #buildings #urbancentric #citycentric #encants #mirroreffect #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
Si busques silenci trobaràs itineraris que t’hi portin. Si prefereixes descobrir l’ànima de La Sagrera, Horta o Nou Barris o les propostes culturals del Raval, aquest llibre inclou recorreguts fets a mida. ‘Barcelona sin prisas’ d’Isabel de Villalonga és un viatge poètic per la ciutat a través de 23 itineraris. Cada capítol inclou mini mapes de manera que és força pràctic com a guia mentre aneu fent el recorregut que escolliu. ••• Aquests dies tots estem vivint la ciutat d’una altra manera, a un altre ritme. Jo ni tan sols he pujat a un bus o metro (tampoc m’ha calgut fins ara). No sé ni l’efecte que em provocarà quan ho torni a fer. Només sé que estic exprimint aquest kilòmetre com mai he fet a les passejades que solc fer per la ciutat. La mirada se m’ha alentit i ja m’està bé. Sense presses. ••• PD: La primera ruta fora del “kilòmetre confinat” que m’agradaria fer és la 19: ’Sarrià literari’ 🙃📚 ••• 📖 ‘Barcelona sin prisas’ (també disponible en CAT) ✍🏻 Isabel de Villalonga 📚 @barcelona_cat 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #slowcity #slow #SlowingDown #BarcelonaSinPrisas #BarcelonaSensePresses #norush #slowlife
Descobrir tresors a menys d’1 km és possible 💚💫 #JardinsCanMiralletes • #ciutat #urbanlandscape #parks #greenery #urbangreenery #urbangreen #biophilia #urbangardening #urbangarden #citylandscape #citylover #lovethiscity #jardins #barri #barcelona #bcncity #instacity #promenade #discovering
Us juro que hi havia més de 2 metres entre edificis 😜 [Foto especialment dedicada a @instapoblenou 😘] Bon cap de setmana a tothom 💙 • #city #citylover #buildings #urbancentric #citycentric #bluesky #instapoblenou #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
Avui és Sant Jordi però no és Sant Jordi. Ja m’enteneu. És també el meu dia preferit de l’any. Molt més que el meu aniversari. Ho té tot: la gent, la cultura, la ciutat i l’amor. Si faig aquest post és per proposar-vos que doneu suport a la cultura, a aquells projectes que us agraden, que us estimulen. La cultura fomenta el pensament crític i sense ell som tabula rasa monopolitzada per algoritmes. I sí, això també va de #FuckingMoneyMan perquè la cultura no viu de l’aire. Allà van les meves 5 propostes (per ordre amb les imatges): ••• ⚡️LLIBRES DE BARCELONA. Ja sabeu que des de fa un temps vaig recomanant llibres sobre la ciutat sota el hashtag #CityBooksBCN. ‘Barcelona vista pels grans fotògrafs’ d’Ignacio Vidal i Paco Elvira recull la mirada de fotògrafs com Cartier-Bresson, Fontcuberta, Maspons, Pomés, Colita, entre d’altres (publicat per @lunwerg). Aquests dies m’ha permès viatjar en el temps, que ja és molt. ••• ⚡️LLIBRERIES DE CAPÇALERA. Aquesta il·lustració del New Yorker de 2008 és, malauradament, de rabiosa actualitat. Comprem a les llibreries del barri, ens necessiten!. Moltes han activat plataformes online, xecs-regals. Tanta pressa hi ha per un llibre avui que hem d’anar a Mordor a buscar-lo? No fotem. Algunes de les meves preferides: @nollegiu @documentabcn @llibreriajaimes @alibri_llibreria @altairllibreria @casausherbcn... ••• ⚡️COMPRAR PARAULES: @bcnmes està fent una campanya mitjançant la qual pots comprar paraules (jo ja me n’he comprat tres que considero imprescindibles quan tot això passi -tinc pendent comprar “olivetes”, no puc viure sense elles-). ••• ⚡️POESIA: Ja us he parlat alguna vegada de @prostibulopoetico. Si us agrada la poesia i voleu apropar-vos a un col·lectiu que té una proposta radicalment diferent a la que estem acostumats en termes de recitals i blablabla és el moment de tafanejar la seva web, reservar el nou llibre de poemes i col·laborar amb el crowdfounding que tenen en marxa. Tota la info al seu perfil. ••• ⚡️DOCUMENTAL: Avui és la preestrena de “Libreros de Nueva York”. Un homenatge al món de la literatura i dels llibres. Disponible a @salavirtualdecine per només 1 euro de 16:00h a 00.00h. Tota la info al seu perfil.

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: