Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Creatius Made in Barcelona (III): Mr. Sis: traços rebels de realitat desmaquillada

Avui torno a la càrrega amb la secció “Il·lustració Made in Barcelona“. El post d’avui el dedico a en Mr. Sis, àlter ego de Siscu Romero, un il·lustrador que vaig conèixer fa poquet gràcies a l’obra que va exposar a la cafeteria Bacanal (cafeteria inaugurada el passat més de setembre).

12108979_978154912230724_8670500845299675300_n

L’il·lustrador

De profunds ulls verds i barba “desarreglà” de tres dies que fa perdre la xaveta a més d’un 😉 en Siscu va estudiar a l’Escola d’Art Superior de Disseny Serra i Abella un cicle formatiu de Grau Superior en il·lustració, fotografia, animació audiovisual, gràfica audiovisual i gràfica publicitària; posteriorment va continuar formant-se a l’Escola d’Art d’Olot i després d’un temps va assistir a l’Escola Joso, Centre de Còmic i Arts Visuals de Barcelona. Inquiet de mena, la curiositat i les ganes d’aprendre coses noves fan que un dia s’aixequi amb ganes de fer un curs de ceràmica i el següent ja s’hagi tret el títol de tatuador.

10393862_840729632639920_7236871698009511722_n

La seva obra…

…inspirada en pintors com G. Klimt o Egon Schiele (alumne de Klimt) descriu emocions, sentiments i estats d’ànim. I no li agrada fer-ho des del “bonitismo” (concepte de moda que em posa els pèls de punta i em provoca el riure fluix) sinó ressaltant els defectes, les imperfeccions, els complexos dels seus personatges, la realitat desmaquillada… el que ell anomena feismo; una tendència artística que valora allò estèticament no tant “bonic”. Té, per exemple, una col·lecció de dones que ell anomena “percheronas” que a mi em semblen fantàstiques: dones nues amb formes arrodonides de tota mena, deixant-se veure tal qual són.

11061681_1076712399011349_9026805268016979913_n

Les seves il·lustracions ens parlen de sensualitat, erotisme, solitud, por, lluita i també d’esperança…

De tot el que he vist d’ell, l’obra que més m’agrada és la que precisament té exposada a Bacanal en el marc de l’exposició Dsolacha2 (fins el proper 29 de novembre, correu!!, encara hi sou a temps!).

El leitmotiv d’aquesta sèrie d’il·lustracions és la reinterpretació de la llegenda del cordill vermell del destí, una creença d’Àsia Oriental que té l’origen en llegendes xineses i japoneses. El mite japonès diu que els déus lliguen un cordill vermell invisible als dits petits d’aquells que estan destinats a unir les seves ànimes. Les dues persones connectades pel fil vermell estan destinades a ser estimar-se sense importar el lloc, el temps o les circumstàncies (romàntic i molt complicat: us imagineu que a l’altra banda del fil hi ha l’amor de la vostra vida i resulta que viu a les Filipines…? ;-)).

La llegenda diu que aquesta corda màgica es pot estirar o enredar, però mai no es trenca. Vaja el que a occident vindríem a dir “ànima bessona” o “mitja taronja” (bufff… #quinamandradeconceptes, #sensecomentaris). El magnetisme de l’obra exposada a Dsolacha2 és la versió realista que en Siscu li dóna a la idea romàntica de les ànimes bessones.

Fent un joc de paraules “deshilachados”/ “desolados” el que intenta transmetre a l’espectador és que la línia o fil entre l’amor i el desamor és molt fràgil i que moltes històries que semblaven “perfectament construides” un dia s’acaben, es trenquen, ens destrossen per dins i ens fan la pell més dura per fora (i aporten un pedrusco més a les nostres motxilles, oi?).

De sobte ens trobem sols, busquem recolzament, companyia que ompli aquells buits. I el sentiment de solitud persisteix, no vol marxar. Marxarà amb el temps. El que cadascú necessita. De mentres, però, els fils vermells s’hauran tornat a regenerar ;-)…

11953218_1179019568780631_2922421251836405176_n

12038219_1180887098593878_7500347562205648127_n

Podreu trobar els seus prints a la llibreria On the Road que, per cert, s’inaugura aquest divendres! (està entre l’Antic Teatre i el Palau de la Música).

********************************

@Siscu: Gracias por el paseo de ayer por el Parc de la Ciutadella. Creo que gracias a aquella mesa resplandeciente del bar del parque #modelo_bar_manolo me he puesto un poco morena. Tu no? 😉

********************************

La cançó d’aquesta setmana és de Tricky (Adrian Thaws) un dels músics britànics més reconeguts de l’escena del trip hop. En aquest cas hi ha una col·laboració amb Nneka, una cantant nigeriana de soul i hip hop. Una cançó per a soltar-se la melena i deixar-se portar.

********************************

Feliç setmana!

One comment on “Creatius Made in Barcelona (III): Mr. Sis: traços rebels de realitat desmaquillada

  1. Retroenllaç: Mini-Guia de llocs on podeu comprar regals originals (Barcelona) – 2015 | Bcn Last Call

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Ja fa dies que no penjava cap proposta vinculada a #CityBooksBCN. Per reprendre-ho, he triat un dels meus llibres preferits: ‘Barcelona, ciutat de cafès’. M’ha fet pensar en la primera cafeteria a la que aniré quan tot això hagi passat (no és cap secret que serà el @barcugat -l’staff un amor, Quim i Joan 😘 i l’espai de peli ✨-). ••• Les 286 pàgines d’aquest fantàstic de llibre escrit pel periodista i escriptor Paco Villar reflecteixen l’explosió creativa i vital de finals de segle XIX i principis del XX, un període on la transformació urbanística de la ciutat va anar acompanyada de múltiples canvis arquitectònics. El que més em fascina, però, són els cafès modernistes que van florir. Veritables joies que ja no existeixen (busqueu imatges a google del Café Novedades, Gran Café Colón, Bar Torino, Maison Dorée o Bar La Lune i veureu les meravelles que hem perdut...). ••• 🙋🏻‍♀️Va, dieu-me, quina serà la primera cafeteria a la que acudireu post-confinament? #queremossaber (i fer llistat) 😌 Abraçada gegant a tothom. Cuideu-vos, cuidem-nos ♥️ ••• 📖 Barcelona, ciutat de cafès ✍🏻 Paco Villar 📚 @vienaedicions 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #BarcelonaCiutatDeCafès #coffee #cafeteria
Cuideu-vos molt i de tant en tant apagueu el mòbil (i engegueu tots els challenges a fer punyetes) 🐚✨ . . . #home #painting #primavera #spring #casa #colours #petitcoin #haiku #busonhaiku
«Según la poética formulación de Walter Benjamin, el aburrimiento es “el pájaro de ensueño que incuba el huevo de la experiencia”. Dicho de otra manera: también puede ser una espera temporal que desencadene nuestras mejores fuerzas». [📖 El tiempo regalado, Andrea Köhler] ••• Avorrir-nos i mirar el sostre de casa també hauria d’estar entre els nostres plans ✨ #staythefuckhome . . . #barcelona #casa #calm #thinking #walterbenjamin #reading #time #ElTiempoRegalado
Crec que després de tot això conjugarem més els verbs en plural que en singular ✨ Cuidem-nos 💖 #whatscomingnext #humancity
És la casa de color verd més bonica que he vist mai? Ho és 💚✨ #SantAndreu . . . . #citylover #lovethiscity #barcelona #bcn #ciutat #buildings #modernisme #artnouveau #edificimodernista #beauty #mytinyatlas #green #greenhouse #instadaily #beauty #streets #carrersdebarcelona #carrers
Sona Doris Day al @cafedelapedrera i fa un dia fantàstic per a reivindicar-nos. Feliç dia a totes les dones meravelloses que m’envolten. Gràcies per ser inspiració, refugi, llum 💜✨
«Se ha configurado una nueva estética que se presenta altamente importada, una calle con unos rótulos y unos escaparates que parecen formar parte del decorado de una película más bien que de un sitio en el que vive y muere gente real. Estas máscaras evidencian en lo que se ha convertido la calle: una representación de una fantasía, una simulación de la modernidad, una pantomima existencial que reafirma unas identidades que no están arraigadas más que de consumismo irreverente». ••• Pol Rodellar ens ofereix amb ‘Carrer Parlament’ una mirada crítica i autoparòdica del Carrer Parlament i, més extensivament, de la ciutat de Barcelona. Riure, riureu. Pensar, pensareu. Qui no ha quedat a fer un vermut durants aquests darrers anys per la zona del Carrer Parlament? Tots hem vist com aquest carrer i zona mutaven, com es gentrificava, com augmentaven els preus dels lloguers, com també locals moderns han obert i han tancat (Tarannà, Chirusa -a Viladomat-). Un carrer digne d’estudi econòmic i antropològic. El text i les iròniques il·lustracions de la Cristina Daura ens porten a reflexionar sobre la ciutat i la seva pèrdua galopant d’autenticitat. Es llegeix molt ràpid: més o menys el que tarda un hipster-hater en prendre un vermut i jalar una torrada d’alvocat. Bon cap de setmana! ✨ ••• 📖 Carrer Parlament. ¿Quien querría un futuro pudiendo beber vermut? ✍🏻 Pol Rodellar (@mujeresmujeres) i il·lustracions de Cristina Daura (@cdaura) 📚 @temasdehoy 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #vermut #carrerparlament
💔💔💔 @thisispolica #MWKUA
Aprofito aquesta fotassa (*) que em va fer l’amic Víctor (👉🏻 @gastrofilia) per dir-vos que si encara no heu anat a @robothousebarcelona potser avui és el dia ideal 🤖. I no, la meva beguda no era un brou de peix. #CaldoPareceLimonadaEs 🍋 ••• (*) Sobre ‘fotassa’ diu #OptimotCat al Twitter [Tweet de 13/01/2017]: «“Fotassa"! El sufix '-às, -assa' està sobrevalorat a Instagram... Altres opcions: — llamp de foto! — gran foto! — quina foto! — magnífica!». ••• Si algú ha dit mai ⚡️’Llamp de foto!’ ⚡️si us plau que ho comenti, tinc curiositat 😁 Bon cap de setmana! PD: els @verytastybcn no eren l’atrezzo...bé, una mica sí 😜😘

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: