Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Creatius Made in Barcelona (III): Mr. Sis: traços rebels de realitat desmaquillada

Avui torno a la càrrega amb la secció “Il·lustració Made in Barcelona“. El post d’avui el dedico a en Mr. Sis, àlter ego de Siscu Romero, un il·lustrador que vaig conèixer fa poquet gràcies a l’obra que va exposar a la cafeteria Bacanal (cafeteria inaugurada el passat més de setembre).

12108979_978154912230724_8670500845299675300_n

L’il·lustrador

De profunds ulls verds i barba “desarreglà” de tres dies que fa perdre la xaveta a més d’un 😉 en Siscu va estudiar a l’Escola d’Art Superior de Disseny Serra i Abella un cicle formatiu de Grau Superior en il·lustració, fotografia, animació audiovisual, gràfica audiovisual i gràfica publicitària; posteriorment va continuar formant-se a l’Escola d’Art d’Olot i després d’un temps va assistir a l’Escola Joso, Centre de Còmic i Arts Visuals de Barcelona. Inquiet de mena, la curiositat i les ganes d’aprendre coses noves fan que un dia s’aixequi amb ganes de fer un curs de ceràmica i el següent ja s’hagi tret el títol de tatuador.

10393862_840729632639920_7236871698009511722_n

La seva obra…

…inspirada en pintors com G. Klimt o Egon Schiele (alumne de Klimt) descriu emocions, sentiments i estats d’ànim. I no li agrada fer-ho des del “bonitismo” (concepte de moda que em posa els pèls de punta i em provoca el riure fluix) sinó ressaltant els defectes, les imperfeccions, els complexos dels seus personatges, la realitat desmaquillada… el que ell anomena feismo; una tendència artística que valora allò estèticament no tant “bonic”. Té, per exemple, una col·lecció de dones que ell anomena “percheronas” que a mi em semblen fantàstiques: dones nues amb formes arrodonides de tota mena, deixant-se veure tal qual són.

11061681_1076712399011349_9026805268016979913_n

Les seves il·lustracions ens parlen de sensualitat, erotisme, solitud, por, lluita i també d’esperança…

De tot el que he vist d’ell, l’obra que més m’agrada és la que precisament té exposada a Bacanal en el marc de l’exposició Dsolacha2 (fins el proper 29 de novembre, correu!!, encara hi sou a temps!).

El leitmotiv d’aquesta sèrie d’il·lustracions és la reinterpretació de la llegenda del cordill vermell del destí, una creença d’Àsia Oriental que té l’origen en llegendes xineses i japoneses. El mite japonès diu que els déus lliguen un cordill vermell invisible als dits petits d’aquells que estan destinats a unir les seves ànimes. Les dues persones connectades pel fil vermell estan destinades a ser estimar-se sense importar el lloc, el temps o les circumstàncies (romàntic i molt complicat: us imagineu que a l’altra banda del fil hi ha l’amor de la vostra vida i resulta que viu a les Filipines…? ;-)).

La llegenda diu que aquesta corda màgica es pot estirar o enredar, però mai no es trenca. Vaja el que a occident vindríem a dir “ànima bessona” o “mitja taronja” (bufff… #quinamandradeconceptes, #sensecomentaris). El magnetisme de l’obra exposada a Dsolacha2 és la versió realista que en Siscu li dóna a la idea romàntica de les ànimes bessones.

Fent un joc de paraules “deshilachados”/ “desolados” el que intenta transmetre a l’espectador és que la línia o fil entre l’amor i el desamor és molt fràgil i que moltes històries que semblaven “perfectament construides” un dia s’acaben, es trenquen, ens destrossen per dins i ens fan la pell més dura per fora (i aporten un pedrusco més a les nostres motxilles, oi?).

De sobte ens trobem sols, busquem recolzament, companyia que ompli aquells buits. I el sentiment de solitud persisteix, no vol marxar. Marxarà amb el temps. El que cadascú necessita. De mentres, però, els fils vermells s’hauran tornat a regenerar ;-)…

11953218_1179019568780631_2922421251836405176_n

12038219_1180887098593878_7500347562205648127_n

Podreu trobar els seus prints a la llibreria On the Road que, per cert, s’inaugura aquest divendres! (està entre l’Antic Teatre i el Palau de la Música).

********************************

@Siscu: Gracias por el paseo de ayer por el Parc de la Ciutadella. Creo que gracias a aquella mesa resplandeciente del bar del parque #modelo_bar_manolo me he puesto un poco morena. Tu no? 😉

********************************

La cançó d’aquesta setmana és de Tricky (Adrian Thaws) un dels músics britànics més reconeguts de l’escena del trip hop. En aquest cas hi ha una col·laboració amb Nneka, una cantant nigeriana de soul i hip hop. Una cançó per a soltar-se la melena i deixar-se portar.

********************************

Feliç setmana!

One comment on “Creatius Made in Barcelona (III): Mr. Sis: traços rebels de realitat desmaquillada

  1. Retroenllaç: Mini-Guia de llocs on podeu comprar regals originals (Barcelona) – 2015 | Bcn Last Call

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

NOU POST AL BLOG 👉🏻 @lallamastore (Eixample) || Al mal temps, bon humor 🦙🔥 ••• Avui escric sobre aquesta meravellosa llibreria de l’Eixample: un temple ple de llibres i objectes dedicats a món de l’humor. ••• Demà per Sant Jordi tindran paradeta de signatures i moltíssimes idees per a Sant Jordis/Jordines “complicats/des”. Aneu-hi, fareu molt feliços a l’Abi i el Kike.
♦️✖️ @prostibulopoetico ✖️♦️ ~~~~~ #SúperConsejitoDelDía 👉🏻 Deixeu de regalar cutre-experiències #WonderBox i aneu -i regaleu- les activitats organitzades per aquest grup de poetes i poetesses #MadeInBarcelona capitanejat per la @sonia_barba_ 👌🏼|| Anireu i repetireu.
BARNATRESC 〰️ a mi si la @lamevabcn “me dice ‘ven’, lo dejo todo”, així que avui m’he tret el carnet de #BarnaTresc (és gratis, peñuqui) i hem caminat 10 km (des de la Barceloneta fins a Sant Adrià de Besós). Recomanable per conèixer la ciutat (avui he descobert que el Besós té l’aigua cristal•lina a la desembocadura) i fer exercici. Trobeu tota la info de les rutes a la web 👉🏻 www.euro-senders.com/barnatresc || ✏️Apunteu! les properes són el 12/05 - 16/06 i el 06/07 (nocturna) #ActivitatGratuïta 💚
Com anem de ‘dramitas’? Ahir vaig trobar aquesta fantàstica llibreta de @cicadidaestudio a @lallamastore (👉🏻 post in progress, next week el publico) i vaig pensar en comprar-ne un grapat i regalar-les a aquelles persones -tots tenim un(a) #dramaqueen a la vora- que viuen en un drama permanent. Segons com, també pot ser un regal de Sant Jordi. Ahí lo dejo... 😁 Bon cap de setmana! #NoQuieroMásDramasEnMiVidaSoloComediasEntretenidas #AlaskaDixit
Jo m’enamoro. Tu t’enamores. Paris m’enamora. He transformat la meva ressaca parisenca en 10 propostes per si heu de visitar la ciutat durant les properes vacances. Si us molen, comenteu, ne soyez pas timide 😁! ➖➖➖➖ 1️⃣ Marché des Enfants Rouges: petit mercat on podeu fer una parada i menjar alguna cosa sense que us costi un ronyó (opcions vegeterianes, libaneses, japoneses, italianes,…). . 2️⃣ Grand Palais: sempre val la pena mirar la programació artística d’aquesta GRAN sala. . 3️⃣ Merci: LA concept store més coneguda de París (ara que ja no hi ha Colette). Hi teniu un petit racó-cafeteria molt mono si heu de fer una pausa. . 4️⃣ Fundació Henri-Cartier Bresson: si sou amants de la fotografia, mireu-hi la programació. No és un espai gaire gran però us podeu trobar amb exposicions que valguin molt la pena. . 5️⃣ Kerzon: en aquesta botiga de la rue de Turenne hi podreu trobar, entre d’altres productes meravellosos, espelmes amb l’olor de Place des Vosges, del Parc Monceau i de mil racons més de París. . 6️⃣ Mariage Frères: una de les meves botigues preferides per a comprar te: especialment bonic l’establiment que tenen a la Place de la Madeleine. . 7️⃣ Le Bon Marché: un dels imprescindibles de la Rive Gauche: una de les galeries més antigues de Paris on s’hi passegen artistes i actrius: jo aquest diumenge m’hi vaig trobar a l’Isabelle Nanty (Georgette a la peli d’Amélie). Molt bona selecció de productes i un ambient gens estressant si es compara amb Lafayette o Printemps. . 8️⃣ La Cité de la Musique: jo hi vaig anar per l’expo de ‘Doisneau et la musique’ però em va agradar tant l’edifici, com l’expo com tot l’espai de la Villette que hi ha la vora. . 9️⃣ French Trotters: concept store de dos pisos on hi pots trobar marques interessants i les darreres propostes de moda, complements i llar. Preus pels núvols. (Però mola MOLT la selecció que hi tenen). . 🔟 Le Loir dans la Théière: un dels meus imprescindibles del barri del Marais per a té i pastissos. Sol haver-hi força gent per la tarda però pel matí és genial. No hi estan permesos els ordinadors. No és un lloc de modernillos. I precisament m’encanta per això.
Bonne gueule et bon weekend à tout le monde! ✨
Després d’haver passat desenes de vegades durant el darrer any pel carrer Parlament fa un parell de dies em vaig donar compte de que existeix (#OleMiEmpane) 💁🏻‍♀️👉🏻 @misskleckley una botiga de roba i complements amb marques que van des de @lazyoafs a Champion passant per Ellesse, Valfré, Crap Eyewear, Coucousuzette, Models Own, Holy Recycle i d’altres. La meva preferida 👉🏻 @pepaloves 😍 #BcnShops
Ahir va començar la 5a edició de @moritzfeeddog. Si esteu per la ciutat aquest cap de setmana i us agrada la moda aquest festival és una cita imperdible. S’hi projectaran documentals com ”Cambodian Textiles”, “Les dessins de Christian Dior”, “The Times of Bill Cunningham”, “Paris Couture” o “The Wars of Coco Chanel”, entre d’altres. El que obria el festival ahir “Yellow is forbideen” em va flipar. Avui toca sessió doble 🍿 #LaBcnLastCallVaAlMoritzFeedDog 👩🏻👗
NOU POST AL BLOG 👉🏻 @barcugat || Li podrien haver posat ‘Bistrot Cugat’, ‘Le Comptoir de l’Eixample’ i mil combinacions franco-catalanes més. Doncs no. Li han posat Cugat en honor a la llibreria-papereria que fins fa poc hi havia al número 99 del Carrer Bruc. L’acaben d’obrir i ja està al meu Top 10 de bars-restaurants preferits de la ciutat. Enhorabona Quim i Joan, aquest local és canela fina!👌🏼 || Teniu la meva crònica al link de la bio 😉

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: