Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

VSB: Elegància Made in Barcelona que brilla amb llum pròpia

Els havia anat seguint la pista a diferents mercadets. Havia anat observant els seus productes. Un bon dia els vaig conèixer. Es deien Juan i Gabriel. Eren els dissenyadors de VSB. Quan els vaig conèixer personalment vaig entendre perquè es dediquen al que es dediquen i perquè ho fan en cos i ànima.

20140507-184555.jpg

  • LA MARCA – L’ESTIL

VSB és la marca de bijuteria-joieria nascuda a Barcelona l’any 2004 sota la qual en Juan i en Gabriel, nascuts a Argentina, presenten les seves petites-grans obres d’art. Collarets, polseres, anells…peces dignes dels contes de les mil i una nits ;-).

Ambdós es van iniciar en aquest sector a través de la joieria d’alta gamma i amb un públic molt concret: el masculí. Més endavant, van decidir reinventar-se fins arribar al concepte d’empresa que actualment estan desenvolupant, tant a nivell material com a nivell filosòfic: concebre les joies com un regal molt especial i personal.Segons la seva filosofia “regalar una joia comporta incorporar sentiments que perduraran en la mateixa al llarg dels anys”.

Des de sempre regalar una joia ha portat implícit el fet de celebrar un dia especial (i.e. un aniversari, un casament). L’avantatge, però, de les joies dissenyades i fabricades per VSB és que no cal esperar a aquests “grans esdeveniments” per a adquirir-ne o regalar-ne una. Es tracta d’una bijuteria d’autor de gran qualitat i amb uns preus bastant ajustats tenint en compte la qualitat del producte final.

Els dissenys que trobareu són el resultat de les idees entremesclades d’en Juan i d’en Gabriel: d’una banda, línies pures i materials nobles i, de l’altra, formes generoses, orgàniques i exuberants. Una mescla explosiva que atorgarà la touche de personalitat propia que esteu cercant quan voleu comprar una joia.

Tant si busqueu un collaret per “tot anar” com si busqueu “la peça” (sí, aquella que ha de provocar l’enveja -sana- entre el vostre grup d’amigues) VSB us ofereix una gamma de models molt àmplia.

A mi personalment m’agraden molt les darreres col·leccions que estan traient, especialment els braçalets: línies més depurades i amb un toc més juvenil. Els dissenyadors estan en permanent contacte amb les clientes: “de res serveix estar al taller si no sabem què volen les clientes”. Per això sempre els podreu trobar a tots els mercadets on VSB té presència (Downtown Market, al market de l’Hotel Gallery, Bcn en las Alturas…).

  • MATERIALS

Una de les característiques principals de les joies de VSB és el material amb què principalment treballen: el cristall Swarovski. A aquest li apliquen un tractament i uns processos per tal d’aconseguir l’efecte de geoda desitjat pels dissenyadors. D’aquesta manera les joies de VSB brillen amb llum pròpia.

Es tracta d’uns processos de transformació que en Juan i en Gabriel han anat ideant, provant i perfilant fins a trobar el que reflecteix millor els dissenys, colors i formes que tenen en ment quan s’imaginen la peça en la seva fase final.

El resultat de tot plegat és una joia amb caràcter i molt, molt femenina.

A més dels cristalls utilitzen metalls adequats per a les tècniques de joieria, com el bronze, a més de pedres semi-precioses naturals i capes d’or per a l’acabat final.

A continuació aquí teniu algunes de les fotografies de les joies: Mireu quines polseres, són les que us deia ;-):

20140507-184406.jpg

Aquí teniu els anells:

20140507-184515.jpg

Guaita quins penjolls:

20140507-184529.jpg

Collarets o “pecheras” com en diuen ells:

20140507-184626.jpg

20140507-184709.jpg

20140507-184747.jpg

  •  COL·LABORACIONS

Recentment han col·laborat amb la dissenyadora catalana Rosa Clarà proporcionant les peces de bijuteria que acompanyen la col·lecció de vestits de festa d’aquesta temporada.

També han col·laborat amb dissenyadores de reconegut prestigi com Justícia Ruano, una habitual de les passarel·les de la 080 Barcelona Fashion (a les dues darreres edicions amb joies de VSB, precisament) o Mariette Røed, una dissenyadora noruega que té ha tingut l’honor d’haver vestit en vàries ocasions a la princesa noruega Mette Marit.

Més recentment han col·laborat amb Caroline Zachrie, una de les celebrities amb més glamour a Singapur. Part de les vendes de la col·lecció “Geodas” aniran destinades a École du Bayon, un orfenat de Cambodja de la que ella n’és ambaixadora.

El proper mercadet on els podreu trobar és aquest cap de setmana al Bcn en las Alturas

vsb

PD1: I per si de cas algún dia te n’oblides: Viu Sempre Brillant…

PD2: Ah! evidentment, no cal que esperis a que algú et regali un joia. Els auto-regals #estanalordredeldia.

One comment on “VSB: Elegància Made in Barcelona que brilla amb llum pròpia

  1. Retroenllaç: Mini-Guia de llocs on podeu comprar regals originals (Barcelona) | Bcn Last Call

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Aquesta tarda s’ha presentat a @heyshop_ el llibre de la il•lustradora i dissenyadora gràfica @malikafavre (editorial @counterprintbooks). ••• Un llibre que repassa la seva extensa trajectòria a través dels temes que més ha treballat: la dona, els viatges, la geometria, l’erotisme, la cultura pop i la societat i els problemes actuals (terreny, aquest darrer, que ha explorat de manera lliure a través de les conegudes portades del New Yorker). ••• Amb l’exemplar signat i amb el pin de regal 👄 torno a casa re-happy 💁🏻‍♀️
OLD/NEW IN TOWN 👉🏻 @baralegriabarcelona • L’altre dia vaig topar-me amb l’article de @7canibales sobre el Bar Alegria i vaig pensar: wo! un local modernista que no només no tanca sinó que renova cuina i de la mà de Tomás Abellán (@quetomas). Avui tocava fer vermut i visitar aquest local del 1899 ♥️. A continuació us llisto els meus locals modernistes preferits. Em dieu els vostres? (no sigui cas que m’estigui perdent alguna cosa important 😁): ▪️Bar Versalles (Sant Andreu) ▪️Cafè del Centre (Eixample) ▪️Reñé (Eixample) ▪️Casa Almirall (Raval) ▪️Cafè de l’Òpera (Gòtic) ▪️La Confiteria (Raval) ▪️Muy Buenas (Raval) ▪️London Bar (Raval) ▪️El Paraigua (Gòtic) ▪️L’ascensor (Gòtic). Bé, aquests dos darrers només tenen el mobiliari (són de finals dels 60) però l’experiència d’entrar al bar Ascensor a través d’un meravellós ascensor modernista és impagable. I la caixa enregistradora de El Paraigua és de traca 💖 ••• 🍁 Bon cap de setmana a tothom! 🍁 #OldInTownBcn
Fa just una setmana es presentava @apartgastro, un nou mitjà de comunicació nascut a Barcelona amb clara vocació internacional. ••• Apart proposa traspassar el paper i fer-nos viatjar, gràcies a la realitat virtual (la revista ve acompanyada d’unes ulleres VR), a 6 països que marcaran les tendències gastronòmiques del 2020. Brasil, Dinamarca, Japó, Argentina, Grècia i Marroc són els escenaris que protagonitzen aquest primer número dirigit per @ferranadria i produït per l’equip de @cuinacat. ••• El contingut és BRUTAL (imatges espectaculars, infografies plenes de curiositats…). Una aposta valenta. ••• Jo tinc la versió en català però també s’ha publicat en castellà i ja estan preparant la versió anglesa 👌🏼
Soul recovery after a very crazy week ♥️ merci bcp @julie.e.doiron #MWKUA
BILL VIOLA ➕ PAUL DALY (+ bonus extra) ••• Us recomano les dues darreres expos que he vist darrerament. Si necessiteu silenci aneu-hi, són l’antídot perfecte contra tot soroll 🍁 ••• Foto 1) 👉🏻 Bill Viola, ‘Mirrors of the Unseen’. La Pedrera presenta la primera exposició monogràfica de Bill Viola a Barcelona. Considerat un pioner en el desenvolupament del videoart, Bill Viola explora a través de la seva obra conceptes universals com la pena, la mort, el dolor, el pas del temps i les emocions que s’hi associen. La imatge que us he posat correspon a la peça que més em va agradar (no em vaig anotar el títol però sí recordo que durava 7 minuts i que la vaig veure dues vegades seguides). Crec que tots trobaríem la peça que ens encaixa en aquesta expo ✨ ••• Foto 2) 👉🏻 Paul Daly, ‘Living Matter’ (Can Framis, Poblenou) Aquest artista nascut a Liverpool porta des del 2000 instal•lat a Barcelona. Ens proposa apropar-nos als materials orgànics. El resultat són collages i mosaïcs que contenen un ampli ventall de textures, colors i transparències. Provoca que mirem la naturalesa morta des d’un altre prisma. És simplement meravellós. La imatge correspon a l’obra ‘Hedge 2’ (finals d’estiu, principis de tardor) ♥️ ••• Foto 3) 👉🏻 també a Can Framis ‘(a)simetrías’ és una instal•lació fotogràfica concebuda i realitzada pels estudiants del Màster en Fotografia i Disseny de l’ @elisavabcn. Els punts de partida són ‘encajar’ i ‘romper’. A partir d’aquí s’han treballat conceptes vinculats als rols de gènere i al binarisme -com a frontera social-. Tot un encert haver-la posat al pati de l’entrada de Can Framis 👌🏼 ••• 🍂 Feliç diumenge 🍂
L’espai de l’ @arantxarueda al @blancfest va passar de ser un petit refugi creatiu a una petita exposició que s’anava nodrint del talent de la gent que s’aturava i hi abocava tota la seva creativitat: sentiments, coses que mai es diuen, reinvidicacions... què bonic és poder intuir (al menys una mica) com és una persona segons el que hi veus en un full ple colors, formes, lletres que van creant capes d’informació visual. La conclusió és que m’han entrat unes ganes boges de fer un taller de collage 😱😇 [us deixo a stories el collage que més em va agradar 💕]
Si les porteries d’aquesta ciutat parlessin...♥️ [Les perles les vaig “guardant” aquí 👉🏻 #oldintownbcn]
CO₂ is in the air. I no mola. Gens. • #climatechange #climatestrike
«No se llaman acaso, “niñerías” las “cosas” de los niños, y “filosofías” las elucubraciones de los filósofos… y, así por este arte, mil cosas más? Pues, ¿por qué no llamar “BARCELONERÍAS” a las “cosas” de aquella Barcelona ochocentista que tenían, además, algo de las infantilidades del niño y no poco de las severidades del moralista?». . [Extracte de la intro de ‘Barcelonerías’ de Joaquín Mª de Nadal (Ediciones Librería Dalmau, 1942)]. ••• M’he trobat aquesta perla remenant a la 68a Fira del Llibre d’Ocasió, Antic i Modern (estarà fins al 06/10 al Passeig de Gràcia). Un auto-regal per a celebrar la ciutat que més m’estimo tot i que a vegades em fa enrabiar 😌. . . . . #llibresdebarcelona #barcelona #bcn #barcelonerías #llibresbcn #bcnllibres #fira #llibresantics #LibreríaDalmau #cosasdebarcelona #ciutat #city #citylover #lovethiscity #bcnlastcall #bcncultura #LaMercè #lamercè19 #curiositats

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: