Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

VSB: Elegància Made in Barcelona que brilla amb llum pròpia

Els havia anat seguint la pista a diferents mercadets. Havia anat observant els seus productes. Un bon dia els vaig conèixer. Es deien Juan i Gabriel. Eren els dissenyadors de VSB. Quan els vaig conèixer personalment vaig entendre perquè es dediquen al que es dediquen i perquè ho fan en cos i ànima.

20140507-184555.jpg

  • LA MARCA – L’ESTIL

VSB és la marca de bijuteria-joieria nascuda a Barcelona l’any 2004 sota la qual en Juan i en Gabriel, nascuts a Argentina, presenten les seves petites-grans obres d’art. Collarets, polseres, anells…peces dignes dels contes de les mil i una nits ;-).

Ambdós es van iniciar en aquest sector a través de la joieria d’alta gamma i amb un públic molt concret: el masculí. Més endavant, van decidir reinventar-se fins arribar al concepte d’empresa que actualment estan desenvolupant, tant a nivell material com a nivell filosòfic: concebre les joies com un regal molt especial i personal.Segons la seva filosofia “regalar una joia comporta incorporar sentiments que perduraran en la mateixa al llarg dels anys”.

Des de sempre regalar una joia ha portat implícit el fet de celebrar un dia especial (i.e. un aniversari, un casament). L’avantatge, però, de les joies dissenyades i fabricades per VSB és que no cal esperar a aquests “grans esdeveniments” per a adquirir-ne o regalar-ne una. Es tracta d’una bijuteria d’autor de gran qualitat i amb uns preus bastant ajustats tenint en compte la qualitat del producte final.

Els dissenys que trobareu són el resultat de les idees entremesclades d’en Juan i d’en Gabriel: d’una banda, línies pures i materials nobles i, de l’altra, formes generoses, orgàniques i exuberants. Una mescla explosiva que atorgarà la touche de personalitat propia que esteu cercant quan voleu comprar una joia.

Tant si busqueu un collaret per “tot anar” com si busqueu “la peça” (sí, aquella que ha de provocar l’enveja -sana- entre el vostre grup d’amigues) VSB us ofereix una gamma de models molt àmplia.

A mi personalment m’agraden molt les darreres col·leccions que estan traient, especialment els braçalets: línies més depurades i amb un toc més juvenil. Els dissenyadors estan en permanent contacte amb les clientes: “de res serveix estar al taller si no sabem què volen les clientes”. Per això sempre els podreu trobar a tots els mercadets on VSB té presència (Downtown Market, al market de l’Hotel Gallery, Bcn en las Alturas…).

  • MATERIALS

Una de les característiques principals de les joies de VSB és el material amb què principalment treballen: el cristall Swarovski. A aquest li apliquen un tractament i uns processos per tal d’aconseguir l’efecte de geoda desitjat pels dissenyadors. D’aquesta manera les joies de VSB brillen amb llum pròpia.

Es tracta d’uns processos de transformació que en Juan i en Gabriel han anat ideant, provant i perfilant fins a trobar el que reflecteix millor els dissenys, colors i formes que tenen en ment quan s’imaginen la peça en la seva fase final.

El resultat de tot plegat és una joia amb caràcter i molt, molt femenina.

A més dels cristalls utilitzen metalls adequats per a les tècniques de joieria, com el bronze, a més de pedres semi-precioses naturals i capes d’or per a l’acabat final.

A continuació aquí teniu algunes de les fotografies de les joies: Mireu quines polseres, són les que us deia ;-):

20140507-184406.jpg

Aquí teniu els anells:

20140507-184515.jpg

Guaita quins penjolls:

20140507-184529.jpg

Collarets o “pecheras” com en diuen ells:

20140507-184626.jpg

20140507-184709.jpg

20140507-184747.jpg

  •  COL·LABORACIONS

Recentment han col·laborat amb la dissenyadora catalana Rosa Clarà proporcionant les peces de bijuteria que acompanyen la col·lecció de vestits de festa d’aquesta temporada.

També han col·laborat amb dissenyadores de reconegut prestigi com Justícia Ruano, una habitual de les passarel·les de la 080 Barcelona Fashion (a les dues darreres edicions amb joies de VSB, precisament) o Mariette Røed, una dissenyadora noruega que té ha tingut l’honor d’haver vestit en vàries ocasions a la princesa noruega Mette Marit.

Més recentment han col·laborat amb Caroline Zachrie, una de les celebrities amb més glamour a Singapur. Part de les vendes de la col·lecció “Geodas” aniran destinades a École du Bayon, un orfenat de Cambodja de la que ella n’és ambaixadora.

El proper mercadet on els podreu trobar és aquest cap de setmana al Bcn en las Alturas

vsb

PD1: I per si de cas algún dia te n’oblides: Viu Sempre Brillant…

PD2: Ah! evidentment, no cal que esperis a que algú et regali un joia. Els auto-regals #estanalordredeldia.

One comment on “VSB: Elegància Made in Barcelona que brilla amb llum pròpia

  1. Retroenllaç: Mini-Guia de llocs on podeu comprar regals originals (Barcelona) | Bcn Last Call

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

This is not Manchester 🏭 || 👉🏻#ThisIsNot_Bcn • #city #urbancentric #citycentric #instapoblenou #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
A mig camí entre quadern de viatge, llibreta d’anotacions i quadern de dibuix, ‘Barcelona’ publicat per @tintablancalibros, escrit per Carlos Zanón i il·lustrat per Lara Costafreda, recupera l’esperit dels grans viatges, aquells on la tinta i el paper es fonien en un sol cos. Lluny de ser una guia de Barcelona, aquest company de viatge ens ajuda a descobrir la ciutat a través de 10 capítols on les anècdotes i la visió personal de l’autor van desentranyant la personalitat de la ciutat amb desenes de referències artístiques i culturals. ••• Tinc altres quaderns il·lustrats de Barcelona, però CAP està tan ben editat com aquest: té diverses pàgines per a escriure-hi reflexions (dins dels capítols i al final) i un espai final per a plasmar les nostres impressions plàstiques (si dibuixàvem de petits, per què hem deixat de fer-ho d’adults?). Altres particularitats que m’han fascinat: 1) pots personalitzar la portada (et donen 6 adhesius quadrats per a la portada); 2) la tapa dura està tenyida amb tints i colors naturals; i 3) si el compreu directament al web de l’editorial t’arriba amb una noteta manuscrita i personalitzada de l’editor on la retòrica estudiada no hi té lloc. A mi, tot aquest còctel d’ingredients, ja m’ha enamorat. En definitiva, un llibre per als amants de la literatura, l’art i la papereria. ••• 📖 ‘Barcelona’ (també tenen: París, Madrid, Roma, Nova York, Londres…) ✍🏻 Carlos Zanón (@czanon2001) 🎨 Lara Costafreda (@laracostafreda) 📚 @tintablancalibros (Ed. Abril 2020) 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat
Primer he llegit ‘Alcholemia’, després ‘Alchimia’. Finalment he llegit ‘Alchemika’. Què voleu? Llavors de plataners als ulls i mascareta. Great combo per a tenir una agilitat visual tendent a zero. 😁 ••• 🔎 Aquest cartell pertany a l’actual edifici de la Biblioteca Camp de l'Arpa-Caterina Albert ubicada en l'antiga fàbrica tèxtil Bonaventura Costa i Font que després va acollir la fàbrica de plàstics ‘Alchemika’. Ja a la llista de #pendingplaces 🕵🏻‍♀️
La ciutat... escenari de vida ✨🏢✨ #humancondition • #city #citylover #buildings #urbancentric #citycentric #encants #mirroreffect #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
Si busques silenci trobaràs itineraris que t’hi portin. Si prefereixes descobrir l’ànima de La Sagrera, Horta o Nou Barris o les propostes culturals del Raval, aquest llibre inclou recorreguts fets a mida. ‘Barcelona sin prisas’ d’Isabel de Villalonga és un viatge poètic per la ciutat a través de 23 itineraris. Cada capítol inclou mini mapes de manera que és força pràctic com a guia mentre aneu fent el recorregut que escolliu. ••• Aquests dies tots estem vivint la ciutat d’una altra manera, a un altre ritme. Jo ni tan sols he pujat a un bus o metro (tampoc m’ha calgut fins ara). No sé ni l’efecte que em provocarà quan ho torni a fer. Només sé que estic exprimint aquest kilòmetre com mai he fet a les passejades que solc fer per la ciutat. La mirada se m’ha alentit i ja m’està bé. Sense presses. ••• PD: La primera ruta fora del “kilòmetre confinat” que m’agradaria fer és la 19: ’Sarrià literari’ 🙃📚 ••• 📖 ‘Barcelona sin prisas’ (també disponible en CAT) ✍🏻 Isabel de Villalonga 📚 @barcelona_cat 🔎 #CityBooksBCN . . . . #city #citybooks #citylover #lovethiscity #llibresdebarcelona #llibresobrebarcelona #bcnllibres #bcnbooks #books #barcelonabooks #barcelonabook #barcelona #bcn #bcnliteratura #llibresbcn #reading #bcnciutat #ciutat #slowcity #slow #SlowingDown #BarcelonaSinPrisas #BarcelonaSensePresses #norush #slowlife
Descobrir tresors a menys d’1 km és possible 💚💫 #JardinsCanMiralletes • #ciutat #urbanlandscape #parks #greenery #urbangreenery #urbangreen #biophilia #urbangardening #urbangarden #citylandscape #citylover #lovethiscity #jardins #barri #barcelona #bcncity #instacity #promenade #discovering
Us juro que hi havia més de 2 metres entre edificis 😜 [Foto especialment dedicada a @instapoblenou 😘] Bon cap de setmana a tothom 💙 • #city #citylover #buildings #urbancentric #citycentric #bluesky #instapoblenou #barcelona #ciutat #bcnciutat #urbanphotography #urbanlandscape #cityexplorer #justwalking #littlewalk
Avui és Sant Jordi però no és Sant Jordi. Ja m’enteneu. És també el meu dia preferit de l’any. Molt més que el meu aniversari. Ho té tot: la gent, la cultura, la ciutat i l’amor. Si faig aquest post és per proposar-vos que doneu suport a la cultura, a aquells projectes que us agraden, que us estimulen. La cultura fomenta el pensament crític i sense ell som tabula rasa monopolitzada per algoritmes. I sí, això també va de #FuckingMoneyMan perquè la cultura no viu de l’aire. Allà van les meves 5 propostes (per ordre amb les imatges): ••• ⚡️LLIBRES DE BARCELONA. Ja sabeu que des de fa un temps vaig recomanant llibres sobre la ciutat sota el hashtag #CityBooksBCN. ‘Barcelona vista pels grans fotògrafs’ d’Ignacio Vidal i Paco Elvira recull la mirada de fotògrafs com Cartier-Bresson, Fontcuberta, Maspons, Pomés, Colita, entre d’altres (publicat per @lunwerg). Aquests dies m’ha permès viatjar en el temps, que ja és molt. ••• ⚡️LLIBRERIES DE CAPÇALERA. Aquesta il·lustració del New Yorker de 2008 és, malauradament, de rabiosa actualitat. Comprem a les llibreries del barri, ens necessiten!. Moltes han activat plataformes online, xecs-regals. Tanta pressa hi ha per un llibre avui que hem d’anar a Mordor a buscar-lo? No fotem. Algunes de les meves preferides: @nollegiu @documentabcn @llibreriajaimes @alibri_llibreria @altairllibreria @casausherbcn... ••• ⚡️COMPRAR PARAULES: @bcnmes està fent una campanya mitjançant la qual pots comprar paraules (jo ja me n’he comprat tres que considero imprescindibles quan tot això passi -tinc pendent comprar “olivetes”, no puc viure sense elles-). ••• ⚡️POESIA: Ja us he parlat alguna vegada de @prostibulopoetico. Si us agrada la poesia i voleu apropar-vos a un col·lectiu que té una proposta radicalment diferent a la que estem acostumats en termes de recitals i blablabla és el moment de tafanejar la seva web, reservar el nou llibre de poemes i col·laborar amb el crowdfounding que tenen en marxa. Tota la info al seu perfil. ••• ⚡️DOCUMENTAL: Avui és la preestrena de “Libreros de Nueva York”. Un homenatge al món de la literatura i dels llibres. Disponible a @salavirtualdecine per només 1 euro de 16:00h a 00.00h. Tota la info al seu perfil.
La ciutat... aquella constel•lació d’ecosistemes en miniatura ✨🏢✨ • #GoldenHour #CityLover #Barcelona #lovethiscity #urbanlandscape #humancity #ciutat #cityview #citylandscape #cityidentity #bcn #city #stayhome #quarantime

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: