Bcn Last Call

Blog sobre Barcelona

Il·lustració Made in Barcelona (I): Laura Agustí – Animalització

La il·lustració d’aquesta ciutat està, dit en català modern, on fire.

Presentacions de llibres d’il·lustració per aquí, col·laboracions d’il·lustradors amb grans marques per allà, degoteig continu d’exposicions, auge exponencial de perfils d’instagram amb estètiques molt treballades, venta desenfrenada de prints a totes les botigues mones d’aquesta ciutat (i.e. Magnesia[‘galəri] o Verdejade), naixement de projectes tan originals com Vivir del Cuento

Tot això forma part del mateix fenomen: la il·lustració està de moda.

Probablement els noms de Conrad Roset o de Paula Bonet us sonen d’alguna cosa. Amb raó. Són, sota el meu punt de vista i sense ser una experta en la matèria, els il·lustradors que, amb els seus corresponents treballs (alguns d’ells de molt d’èxit a l’estranger), han atansat a més gent aquesta disciplina artística. Ells han obert la veda fent que cada vegada apareguin més noms interessants en aquest particular món de la il·lustració. Cadascú té un estil. Poc a poc n’anirem descobrint alguns que són de /viuen a Barcelona.

Avui és el torn de…

***************************

LAURA AGUSTÍ

La primera de les il·lustradores de la que us parlaré en aquesta saga de “Il·lustració Made in Barcelona” és la Laura Agustí: autèntica, divertida i amb unes ulleres molt fashion. Aquesta seria la meva descripció si hagués de fer un tweet.

Gràcies a Déu el blog permet que m’esplaï bastant més. Per a poder explicar coses sobre algú cal, però, conèixer-lo una mica millor. Així doncs ens traslladarem durant una estona al Federal Cafè, al Barri de Sant Antoni, per tenir una conversa amb la Laura.

Pel que sembla la Laura de petita ja apuntava maneres: “que jo recordi sempre m’ha agradat dibuixar“. Creativa i inquieta potser per això va decidir fer el Batxillerat de Belles Arts, llicenciar-se després en Belles Arts a la Universitat Miguel Hernández -especialitat pintura- (2003) i, no tenint-ne prou, va voler acabar completant la seva formació amb el màster de Disseny d’Interiors impartit a l’Escola Massana de Barcelona.

Després d’uns anys com a responsable al departament d’interiorisme en un estudi d’arquitectura de la Ciutat Comtal (feina que alternava amb la seva passió per la pintura i per la il·lustració), va decidir centrar-se en la il·lustració com a via d’expressió. Un gir de 180 graus acompanyat de grans dosis d’entusiasme. Així és com d’una passió se’n fa una professió, oi Laura?

Les xarxes socials també hi han jugat un paper molt important. Avui en dia plataformes com instagram, pinterest o facebook fan que el contingut d’un artista pugui ser ràpidament propagat a centenars d’usuaris. Així ha estat el cas de la Laura. Actualment té més de 60.000 seguidors a instagram i més de 80.000 a pinterest. Poca broma.

Anem a parlar ara de la seva obra

La Laura té vàries col·leccions de dibuixos relacionades amb animals: Becoming Animal, Ashdown Cats, Animal Couples i Animal Aristocrazy [Les imatges anteriors pertanyen a la col·lecció Becoming Animals].

Aquestes col·leccions tenen un comú denominador: l’animalització de l’ésser humà. En aquests dibuixos veureu un ciutadà de carrer, retratat amb un estil victorià amb la seva roba i estil però amb el seu costat més salvatge on les plomes, les banyes, el pelatge i les urpes s’integren al cos com quelcom de natural. Al fi i al cap som naturalesa.

La seva obra em va captivar des del minut zero, un coup de foudre que dirien els gavatxos. “Tots tenim un animal que ens representa” diu la Laura. I afegeix: “a vegades em fixo una persona i dic, aquest noi o aquesta noia es podria representar amb aquest animal en concret …; és com un joc“.

Potser va començar com un joc però els que és segur és que amb aquests treballs de rotring negre i traç delicat la Laura ha aconseguit que molts de nosaltres ens sentim identificats en algun dels dibuixos que pots trobar a la seva galeria virtual o en botigues especialitzades (per exemple, a la botiga de la galeria Miscelània).

El grau d’identificació arriba fins a tal punt que la Laura rep molts encàrrecs de dibuixos per a tatuatges. La gent vol tenir representat a la seva pròpia pell aquell animal amb qui se sent identificat [alguns fins i tot volen les seves mascotes :-)]. La Laura és una amant dels tatuatges (un dels seus referents és el tatuador rus Andrey Svetov) i per això se sent tan còmoda fent aquests treballs.

I tu amb quin animal t’identifiques? Jo ja tinc el meu print 😉 (Miss Catbantry).

Si algun dia us passegeu pel barri de Sant Antoni és possible que us la trobeu al Tarannà sopant, fent un vermut a la bodega Vinito o comprant-se alguna peça de roba a la botiga Trait Store ;-). Són alguns dels seus llocs preferits.

*********************************

L’obra de la Laura em suggereix música onírica com aquesta > Wolf Girl dels suecs Simian Ghost.

¿Conocías esta canción Laura? Ya la puedes añadir a tus “Grabaciones del Hogar” 😉

Un beso y mil gracias por tu tiempo aquella tarde lluviosa de martes.

One comment on “Il·lustració Made in Barcelona (I): Laura Agustí – Animalització

  1. Retroenllaç: Mini-Guia de llocs on podeu comprar regals originals (Barcelona) – 2015 | Bcn Last Call

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bcn Last Call és membre de:

Bcn Last Call col·labora amb:

Reconeixements:

Encara no em segueixes a Instagram?? NO way!!

Què bonic. Què bèstia. Un disc catàrtic. @elenatonra, meravellosa, pura sensibilitat i delicadesa presentant el seu treball en solitari ‘EX:Re’. Ella plorant a la darrera cançó. El públic aplaudint de peu a la Casa Llotja de Mar. Probablement un dels millors concerts als que he anat mai a Barcelona. Gràcies @cervezasalhambra i @tmusicrepublic, crec que tot el públic ha flipat amb la vostra organització ♥️ #MWKUA ••• 🔎 Update curiositat sobre la Llotja (gràcies 😘 @xsa13 per la info): el 2 d'agost de 1708 es va interpretar la primera òpera italiana a Catalunya: ‘Il più bel nome’, del compositor venecià Antonio Caldara || Ahir al vespre el nom més bonic va ser el d’Elena ✨ ••• Romance is dead and done And it hits between the eyes on this side The grass is dead and barren And it hurts between my thighs on this side
NOU POST AL BLOG 👉🏻 @elmenjadordelabeckett || En una ciutat on el temps s’escola pels forats del dia a dia, em flipa i m’enamora a parts iguals passar estones en llocs com aquest. Aneu-hi. El temps s’atura. Promis, juré! ❤️💚 [Link • in • Bio]
L’altre dia sortint d’ @orval.barcelona vaig topar-me amb aquesta meravellosa façana-persiana-rètol: “Bodega-Xifré. Casa Fundada l’any 1947” al número 13 del carrer Wellington. Remenant per internet he trobat un post de @bcnsingular sobre el local i el seu propietari, en Toni Xifré. Us en comparteixo un fragment: ••• «Si hagués nascut en un poblet de Texas, el Toni Xifré, probablement, hauria estat sheriff. Però va néixer a Gràcia. Fill de vinaters, el seu destí estava marcat des del moment que el pare va obrir, l’agost de 1947, una bodega a l’aleshores carrer de Sicília. “Aquí hi havia de tot”, recorda. “Ara ja no queda res”. Ni tan sols la bodega, tancada quan el Toni va decidir que tocava jubilar-se. “Havíem arribat a servir 10 quilos d’anxoves cada setmana. Però les grans superfícies ens han matat”». ••• No deixem que morin els petits comerços, les petites històries. God save els sheriffs d’aquesta ciutat ♥️ #OldInTownBcn
NEW IN TOWN 👉🏻 @orval.barcelona • Estreno temporada d’iced latte a Orval: #whereplantsmeetcoffee 🌿☕️ • Enhorabona @lucialucelucira & equip: ‘picar pedra’ ha valgut la pena, l’espai és fantàstic, wish u all the best 💚• [us deixo més raconets a stories]
Mirant amunt un dia m’estamparé contra alguna farola d’aquesta ciutat. O això o bé se m’allargarà el coll com a una🦒 (sé que no sóc l’única 😌) @instapoblenou ✨
Algú més s’ha aixecat amb ganes de fer reviure alguns edificis que hi ha xapats a la ciutat? 💁🏻‍♀️ ✨#oldintownbcn ✨
Mentre s’acaba de definir quin color polític va agafant aquesta ciutat jo estic en bucle amb les cançons de @stillcorners que han sonat aquest vespre a l’Antiga Fàbrica Damm. Quina meravella, quins audiovisuals ❤️: ens ha fet recórrer mar 🌊, cel 🌌, terra 🌍 i espai 🚀 #MWKUA
Del cel a la lluna 🚀✨ @caelumbcn
NOU POST AL BLOG 👉🏻 @merce_soler_paper 📖 ••• Fa dos anys vaig descobrir l’obra de la Mercè Soler a la fira @artslibris, una fira dedicada als llibres d’artista que se celebra des de fa 10 anys pels voltants de Sant Jordi a Barcelona i a la que sempre acabes coneixent nous projectes editorials o creatius que t’enamoren a primera vista. Fa un parell de setmanes la vaig entrevistar i el resultat el teniu al link de la bio. Espero que us agradi! 💖

Dubtes, consultes, suggeriments?

bcnlastcall@gmail.com

Copyright © 2012 · All Rights Reserved · BcnLastCall

%d bloggers like this: